• 9.375.219 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.140.386)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

ik niet

avatar van JB.

JB.

Ik vond dit het slechtste deel van de trilogie.
Ik weet niet of dit al veel geschreven is hier, maar een leger van 'de doden' die in 1 keer het hele leger van Sauron verslaat was wel heel lame.
Het lange, zoetsappige einde was tenenkrommend.
Visueel etc. natuurlijk wel weer geweldig.

JB. schreef:
Ik vond dit het slechtste deel van de trilogie.
Het lange, zoetsappige einde was tenenkrommend.
Visueel etc. natuurlijk wel weer geweldig.

Ze verslaan niet het hele leger van Sauron, want bijna het hele leger trekt zich terug en is later ruim in overtal tegenover het leger 'van Aragorn' zeg maar. Ik vomd het niet slecht gedaan. De strijd was natuurlijk al een beetje gekanteld na de komst van de Rohirim.

avatar van JB.

JB.

MarkFish schreef:

De Rohirim was behoorlijk uitgedund door die gigantische olifanten, dus ik denk dat het leger der doden behoorlijk belangrijk was.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik vond deze film al lang (met name het tergend langdradige einde), maar er is ook nog een extended edition van 4 uur? Wie wil dat zien?

koekebakkertje schreef:

Ik vond Braindead en Bad taste een stuk

boeiender.

Blasfemie !!!.

Maarja, ieder zn eigen mening he.

avatar van Anakin01

Anakin01

Lord of the rings is natuurlijk een prachtige film: Goede acteurs, wondermooie actie, enorm mooie decors en leuke acteerprestaties!!

Maar vind het te hoog staan...

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik heb hem nogmaals bekeken (gisteren) en het viel me op dat deze film eigenlijk steengoed is. Mijn 2,0 die ik hem na drie keer nog steeds had gegeven veranderd nu naar een 4,5. Het blijft niet mijn favoriete deel van de trilogie en tippen aan de eerste twee delen doet het in mijn ogen ook niet. Maar och wat zit die sfeer er nog in. Gollum is geweldig en ook de rol van Faramir vind ik goed. Jammer alleen is dat Merry op de achtergrond word gesteld en Peppin een grotere rol krijgt.

avatar van peterteunisen

peterteunisen

Het beste deel uit deze reeks!! Werkelijk verpletterend hoe intens en mooi dat deze film is gemaakt!!

avatar van robertvanmourik

robertvanmourik

SUPERFILM, echt de beste film die ik heb gezien, maar je moet deel 1 en 2 ook hebben gezien.

avatar van glannestino

glannestino

Deze vakantie een voor een de extendet editions weer eens gekeken. Ik vind de eerste twee delen van de LotR trilogie nog steeds echt fantastisch. Maar tijdens dit derde deel heb ik me veel liggen ergeren. Alles is net iets TE. TE veel special effects, TE gigantische wezens enzv. Het magische uit de eerste twee delen is weg. Ook het half uur durende gevecht bij Minas Tirith vond ik niet interesant. De eerste slag bij Helms Diep in TT was wel supervet. Dat was tenminste nog spannnend en enigzins realistisch. Maar als er reuzenolifanten draken en andere rare wezens mee gaan vechten wordt het allemaal onrealistisch. Datzelfde geld trouwens voor King Kong, daar overdrijft PJ ook in zijn special effects.

Dat de slag uiteindelijk gewonnen wordt omdat onverslaanbare geesten ineens meegaan doen vind ik zo slap dat dat ook een half punt gaat kosten.

Al met al verlaag ik mijn punt dus naar 3,5 sterren, want er zitten nog genoeg fantastische dingen in.

Elendill

Ik ben fan van de boeken van tolkien... ik heb alle exten. dvds van Lord of the rings... ik vind dat Peter Jackson de film goed geregiseerd heeft....

4.5 sterren

avatar van Witch-king

Witch-king

Elendill schreef:

Helemaal mee eens.

avatar van Yuma Q.

Yuma Q.

Ik vind dat er vooral in dit deel wel erg veel gejankt wordt.

robertvanmourik schreef:

Ik heb ook een film gemaakt, je moet alleen even 322 boeken doorlezen voordat je hem snapt. Maar dan is die film me toch leuk! ... De film begint ergens middenin een verhaal en dan werken we snel naar een happy end. Dat is toch een kutfilm?

Als ze het nou als miniserie uitgebracht hadden en vervolgens ook als 1 grote film... Dan was het al beter geweest, maar dit lijkt nergens op.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Als je een serie films maakt is het toch logisch dat je ook deel 1/2 moet hebben gezien voor de derde. Alles behalve raar...

avatar van hitchhiker

hitchhiker

Nog steeds boeit dit derde deel uit de trilogie, nu nog even wachten op de Hobbit.

hitchhiker schreef:

Kun je nog wel even wachtten.

Het is nog niet zeker of Peter Jackson de Hobbit nog gaat doen op korte termijn.

Hij zei dat hij de de hobbit hoogstwaarschijnlijk wel nog gaat doen maar wil zich eerst bezig houden met andere projecten.

Is wel te hopen dat als de Hobbit wordt gedaan dat hij dan wel door Jackson wordt gedaan.

Want wie heeft er nu meer ervaring met dit onderwerp dan hijzelf.

avatar van Werwolf

Werwolf

En is de Hobbit dan ook gebaseerd op verhalen van Tolkien? En gaat het verder met de verhaallijn van LOTR: TROTK? (wat ik me eigenlijk niet kan voorstellen..)

avatar van pinhead-fan

pinhead-fan

ik snap niet waarom dit in de top staat. Deze is super langdradig en saai.

avatar van koreaan

koreaan

Werwolf schreef:

Het boek de hobbit speelt zich voor lord of the rings. het boek is geschreven door Tolkien. In het boek de hobbit zijn de avonturen van Bilbo te lezen en hoe aan de ring is gekomen.

Ik heb met veel plezier het boek gelezen.

hoop dat ook dit boek verfilmd wordt

pinhead-fan schreef:

ik snap niet waarom dit in de top staat. Deze is super langdradig en saai.

Ik wordt niet goed.

Misschien dat jij deze niet goed vindt maar lees eens de andere recencies.

Dan heb je meteen antwoord op je vraag.

Zodra de Pj hype over is staat deze nog steeds als een huis in de top.

avatar van Riddick

Riddick

Kvind dat deze terect in de Top 250 staat.. Het hele Lord of the Rings gebeurden is Prachtig.. en heb hem ook op mijn nr1. staan.. alleen staat het voor Trilogy anders neemt het zoveel plek is whaha .. LoL

greetz

JB. schreef:

Ja, okee, het is belangrijk op dat moment, doorslaggevend, maar het leger van Sauron is nog lang niet uitgeput of vernietigd na die slag van dat dodenleger.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Beste van de drie. Dat zegt meer dan genoeg lijkt me... > 5*

Elendill

Ik heb hem nog een keer gezien.. en het was eerst een 4,5 maar nou echt een 5... ik heb het boek nog is gelezen en het is gewoon een super mooi verhaal.. niet veel films kunnen dit overtreffen

5sterren

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

The lord of the rings is gewoon geweldig alles aan de film is top!

elke keer als ik m weer kijk blijft ik aan de film gekluisterd!!

wauw

5 sterren en zeker verdiend

koreaan schreef:

Ik heb met veel plezier het boek gelezen.

hoop dat ook dit boek verfilmd wordt

Je hebt ook nog een boek genaamd de Silmarilïën... maar dat boek is echt voor de "echte" fans... dit gaat nog over de oude machten van midden aarde.. zoals treebeard en Tom Bombadil..... en hoe midden aarde gekriërd is door elfen... etc.. etc.... maar ik zou de hobbit en de Silmarilïën pas lezen als je die andere 3 ook gelezen hebt....

avatar van Hannibal

Hannibal

Tuurlijk niet, beginnen met The Hobbit natuurlijk! En "The Silmariliën" kun je beter helemaal overslaan...

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Hoezo dat, vind hem geweldig. Nagelaten vertellinge heb je ook maar om die te snappen moet je the Sillmarillion wel gelezen hebben. Treebeard en Bombadil komen niet voor in the sillmarillion volgens mij...

MarkFish

Ik heb onlangs Nagelaten Vertellingen deel 2 gelezen. Echt superinteressante achtergrondinfo over de strijd om de ring en heel veel Gandalf (dit was echt precies waar ik naar op zoek was). Er staan bijv. ook aparte hoofdstukken in over de palantiri en de istari. Erg leuk voor mensen die meer, meer, meer willen weten over LOTR.