• 9.376.310 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.140.508)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

Turkeyloverz schreef:

Frodo als Elijah is inderdaad beter dan dat stomme beeld in je hoofd

Ik val niet op mannen/jongens, maar ik moet toegeven dat ik het niet erg vind om Elijah Als Frodo te zien. Maar ik vind het wel leuk dat ik nog steeds mijn eigen beeld van Frodo kan produceren in mijn hoofd, als ik 't Boek lees. Want Barliman Butterbur (de herbergier van "The Prancing Pony") zei dat hij een beschrijving van Frodo had gekregen van Gandalf. Hij was blonder dan de meeste Hobbits en dat zie ik in de Film nou niet helemaal terug. Helemaal níet zelfs.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

ik bedoelde het niet slecht hoor ik gaf je juist gelijk

Flipman

Oh, ik bedoelde ook niet te zeggen dat je 't slecht bedoelde, of zo !

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

ok het zit dus goed.....

Flipman schreef:

Elijah is zeker niet erg om als Frodo te zien, Elijah is sowieso niet erg om te zien

Ik heb de boeken op mijn kerstlijstje gezet Flip haha.

Je valt niet op mannen/jongens, maar Elijah is wel een erg mooie man/jongen

JonathanTucker schreef:

Ik heb de boeken op mijn kerstlijstje gezet Flip haha.

Heel goed !! Ik hoop dat je er doorheen komt !

JonathanTucker schreef:

Je valt niet op mannen/jongens, maar Elijah is wel een erg mooie man/jongen

Precies, dat bedoel ik !

JonathanTucker

Haha, ik houd je op de hoogte over de boeken

Hou ik je aan !

avatar van soom

soom

Return of the King is het mooiste deel, vond ik. Daarna komt voor mij het eerste deel, en dan pas het tweede deel. Geweldig uitgepakt, super-actie, echt fantastisch, mooie film. Gollem is hierin echt gemeen, en dat einde... Gewoon echt niet gedacht dat het zo zou aflopen!

Flipman

Als je 't Boek had gelezen ...

(Jemig, ik word irritant !)

avatar van Justin

Justin

Ik heb de hele (extended) serie in 3 avondjes gekeken en het blijft de beste serie die er is. Eigenlijk kan je niet echt een cijfer geven voor ieder deel. Ze zijn allemaal niet zo mooi gemaakt en net belangrijk in het verhaal.

Alles in de films is zo mooi weergegeven. De special effects, muziek, alles... Het einde is heel erg emotioneel, maar werkelijk prachtig.

Nu nog de extra's en de boeken.

Ik had al de extra's gezien van de eerste film en ik kreeg nog meer waardering voor deze film. Het is echt ongelooflijk hoe deze film is gemaakt.

avatar van witbruintje

witbruintje

ik vond het saai

avatar van mikoz

mikoz

witbruintje schreef:

ik vond het saai

Is dit alles wat je te zeggen hebt ?

Flipman schreef:

Als je 't Boek had gelezen ...

(Jemig, ik word irritant !)

Ja, je word heel irritant Flip

Komt ze nú pas achter !

avatar van donnie darko

donnie darko

wanneer komt deze eigenlijk in de top 250?

JonathanTucker

Ja, dat vraag ik me eigenlijk ook wel af

avatar van Mug

Mug

Klik op statistieken, 2 jaar na bioscooprelease.

Ok, dankjewel Mug!

Offtopic gedoe verwijderd.

avatar van Eem

Eem

Deel 3 even sterk en mooi als deel twee, al blijft natuurlijk deel 1 het allerbeste.

Kan er niets meer aan toe voegen wat nog niet is gezegd.. een 3.5*

avatar van sjoerdmp3

sjoerdmp3

baah, wat een slechte film zeg, het verhaal is geen bal aan en aan heel de film is eigenlijk gewoon niks aan, ik voel helemaal niks voor deze film. gruwelijk slecht.

avatar van mikoz

mikoz

Ik snap niet dat je hier een 0.5 voor kan geven.

Dan kan ik ook uitleggen ook , het verhaal kan je kut vinden , de hype niks vinden en gewoon Anti - LOTR zijn , maar die beelden daar kan je niks aan veranderen..

Het is visueel haast onovertroffen dus ik snap niet dat je hier het allerlaagste voor kan geven omdat de beelden toch wel voor minimaal 1 a 2 puntjes moet zorgen.

avatar van $amir

$amir

extreem goeie film .

prachtige maar dan ook echt prachtige special effects

Acteerwerk TOP

vond het einde zeer spannend bij de vulkaan .

ik geef hem 5 sterren

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

mikoz schreef:

Die beelden zijn inderdaad wel super.Daarom is de 1ste nog altijd mijn favoriet.Maar wat me vooral tegensteekt aan ROTK zijn de massaveldslagen en die scene met "This is for the shire!".Vals Hollywoodsentiment.

Wat voor een veldslag krijgen we in FOTR?Geen.Het einde is daar simpel maar goed.

Aangevallen worden door een bende Orks,Frodo en Sam in de boot,argwaan bij Frodo en natuurlijk Sean Bean als Boromir die helemaal ten onder gaat aan de Ring.Zo'n scenes vind ik veel meer echte emoties hebben dan een miljoenenleger gecreerd door de computer Zo'n massaveldslagen doen me niets en zeker niet als ze tot stand zijn gebracht door een PC

avatar van Phoenix

Phoenix

Ja, want de vele miniaturen en andere rekwisieten die maanden werk hebben gekost en niet uit de computer kwamen maar ook van levensbelang waren voor de veldslag vergeten we voor het gemak maar even.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Inderdaad, die veldslag is trouwens helemaal niet het einde van de film dus dat is ook niet waar... En vals hollywoodsentiment vind ik niet.

Wat maakt het trouwens uit hoe een veldslag gemaakt is? Het gaat toch om het resultaat....

avatar van MarkFish

MarkFish

Pieter Montana schreef:

Binnenin die massale veldslagen heb je ook de persoonlijke verhalen van King Theoden, Eowyn en Merry. Het is niet zomaar oorlog. Zelfde als met het verhaal van Minas Tirith. Naast, en tegelijk er middenin, de veldslag heb je Gandalf en Pippin, Denethor en Faramir.

avatar van Werwolf

Werwolf

sjoerdmp3 schreef:

0,5 ster?? Daar snap ik dus niks van.. Dat je geen fan bent oke, maar een halve ster voor een film als dit vind ik toch raar

En dan 40 year old virgin 4 sterren???

Ach, ieder zijn ding...

Ik vond Braindead en Bad taste een stuk