• 9.378.621 stemmen

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

Avontuur / Fantasy | 138 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Harry Potter en de Orde van de Feniks

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 11 juli 2007

Plot Harry Potter and the Order of the Phoenix

"Evil Must Be Confronted."

Harry wordt dit jaar opgehaald bij de Duffelingen door een groep tovenaars van de Orde van de Feniks, opgericht door Perkamentus, welke proberen Voldemorts plannen te dwarsbomen. In het hoofdkwartier van de Orde blijkt al snel dat bijna niemand gelooft dat Voldemort is teruggekeerd. Harry heeft tegenwoordig vreemde dromen over Voldemort, die misschien wel eens echt zouden kunnen zijn... Uiteindelijk gaat Harry naar Zweinstein. Ook is er dit keer weer een nieuwe lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Maar deze is vreselijk en leert de leerlingen helemaal niks. Hierdoor gaan Harry en zijn vrienden een geheim genootschap oprichten: de Strijders van Perkamentus. Dit genootschap van leerlingen leert van Harry hoe ze zich moeten verdedigen. Aan het einde van het jaar krijgt Harry een droom over zijn peetvader, Sirius Zwarts, die wordt gemarteld door Voldemort.

Ron Weasley

Lucius Malfoy

Sirius Black

avatar van [m]arieke

[m]arieke

Ik had me van deze film veel meer voorgesteld van het gevecht op het minesterie, vooral als je het boek hebt gelezen.

*****

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

mister blonde schreef:

Zo vreemd is dat toch niet? Van mij had Cuaron ze allemaal mogen regisseren.

vind ik ook hoewel Yates het met dit deel toch niet slecht had gedaan .

maar als cuaron de eerste 2 ook had gedaan , was het zeker een geslaagde reeks geworden.

de 3de sprak mij direct aan ook al had ik ervoor nog nooit gehoord van alfonso cuaron.

maar deze is echt sowieso al super

avatar van dave

dave

serpico schreef:

Dan heb je zeker geslapen aan het einde.

toch niet..

ik ga iets preciezer zijn:

ik wou een veldslag zien tussen de dementors en de reuzen :s
of toch iets in die aard.

avatar van block busta

block busta

ik vind de film meer voor fans...ik ben niet zo'n grote fan ervan maar ik was toch blij toen die 11 julie in de zalen kwam.wel nog niet gekeken, waarschijnlijk wachten tot de dvd uitkomt. zal niet ongelooflijk lang duren. in iedergeval,fan van harry potter? kijken,kijken,kijken!!!

avatar van .adham

.adham

[m]arieke schreef:

*****

Je had er meer van verwacht maar toch een 5

avatar van Marki_san

Marki_san

dit is zeker de beste verfilming van de 5...alles was zoals ik het me had voorgesteld toen ik het boek las...ze hadden zelfs een kleinigheidje van de 4de verbeterd...als Sirius uit het vuur spreekt...in de 4de was zijn gezicht uit kolen gemaakt...in de 5de was zij gezicht in de vlammen...een detail maar het zag er veel beter uit

4 film vond ik het slechtst van de 5

avatar van VengefulSpartan

VengefulSpartan

De scene is het Ministerie mocht wel wat langer duren

en ook het gevecht tussen Voldemort & Dumbledore

avatar van AHWA

AHWA

Gisteren in de bioscoop gezien. Zat vanwege de drukte op de tweede rij, dus erg dicht bij het scherm. Maar dat mocht de pret niet drukken. Lekkere film met heel veel humor die uit het boek is gehaald, vooral de scene na de zoen met Cho. Jammer dat veel van het boek gewijzigd is en de film in sneltreinvaart door het boek raast. De film had van mij nog best een half uur langer mogen duren, om sommige scenes wat meer tijd te geven en vooral het eindgevecht in het ministerie. Ik heb de Death Eaters bijna geen spreuk of bezwering zien uitvoeren. Ook het gevecht tusen Dumbledore en Voldemort werd niet goed neergezet. Ik had die fontein graag tot leven zien komen. Ik vond ook dat Dumbledore te zwak wordt neergezet in de film. Dat komt niet per se door Gambon, hij doet het wel aardig, maar hij is te druk, te aanwezig, te wild voor een Dumbledore. Richard Harris wist precies hoe hij Dumbledore moest spelen. Kalm en ingetogen, maar ontzettend machtig. Dumbledore is de enige waar Voldemort bang voor is, en ik had graag gezien dat Bellatrix Voldemort had kunnen waarschuwen dat Dumbledore er was, net als in het boek, en dat hij niet pas kwam toen Voldemort er al was. Maar goed. Het eindgevecht was kort, maar wel erg stoer.

Niet zo goed als Azkaban, daar is de montage te vreemd voor. Een hele hoop zwevende shots door het kasteel die niet eens nodig waren. Als je die eruit haalt, win je tijd om andere scenes wat meer tijd te geven. Wel leuk om te zien hoe Bonnie Wright (let op: HBP-spoiler!!!

al laat zien dat ze toch niet helemaal over Harry is, als je ziet hoe ze af en toe reageert, dan zie je dat ze nog verliefd is op Harry. Hopelijk krijgt die romance de volgende film wat meer tijd.

Azkaban blijft de beste, maar deze krijgt nog wel 4,5*. Heerlijk zitten genieten van Imelda Staunton als Umbridge en eigenlijk moet je de film niet met het boek vergelijken. Dat kan ook niet. Een waardevolle toevoeging aan de Potter-reeks. Hopelijk doet Yates de volgende film wat rustiger en gunt hij sommige scenes wat meer tijd.

avatar van Blue.Sky

Blue.Sky

Leuke film, maar de film duurde te kort, waardoor alles zo dicht opelkaar was. van mij mocht ie nog wel langer duren

ben zeer benieuwt naar de volgende!~

het duurt nog zo lang

avatar van Wassup !

Wassup !

block busta schreef:

En toch 4 sterren geven???

avatar van MaxB52

MaxB52

errr schreef:

Waarom ben je 'm gaan kijken dan?

Ik vond dit deel weer heel leuk:D

Ik heb hem niet gezien. Ik geef hem alvast 1 ster om de figuren te compenseren die hier 5 sterren voor geven.

Ongelooflijk gewoon. Harry Potter is gewoon een 'leuke' kinderfilm, dus niet iets dat in de top-250 thuishoort !!!

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

als je hem nog niet hebt gezien kun jeook niet stemmen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van wisqo

wisqo

erg leuk, maar minder dan de voorgaande imo

seantogood

heb m gisteren gezien..!!!in IMAX=3D.. wat ik vindt van deze deel.is..dat de special effects..heel mooi gedaan is maar aan de verhaal is er heel wenig aan gedaan.!!! in deel 1 en 2 snap je het nog..maar als derest kijkt niet...Tenzij je de boek leest...(deel 1 bezig)..EN DE FILM IS MEER Volwassener gericht DAT IS opzicht wel leuk...maar...jammer dat ze niet alles goed duidelijk maken..alles verliept te snel..Het zijn de kleine Details. ..Maar toch heb ik me prima vermaakt..en de muziek vondt ik in dit deel ook slechter...en de grappige/dom ron was ook meer serieuzer..jammer!!? en de oude Perkamentus was beter..maar die is toch dood?...de gevecht verliep me ook te snel ..(einde)>..En de dood van sirus..ging te snel...en zonder emotie!!!>en kus hecht ook wenig waarde aan de film..toe...zonde..maar ondanks dat ik een fan..ben KRIJGT IE VAN MIJ

4,0 STERREN!! en special effects...Vuurwerk vechten EN 3D ACTIes ==20 min

(Laatste 20 min en daarna 10 min normal=cool als ie op je komt afvliegen..en de vecht acties..is wel super!!!!.maar soms kon ik de letters niet goed zien..was blijkbaar niet goed ingestelt..maar ja toch een leuke optie vandaar dat ik m in imax heb gekeken..maar ja..ordeel zelf maar wat jij ervan vondt.!)

Jammer maar voor teveel special effects dan. Ga ik wel naar Die Hard/Transformers...want ik ging meer voor de verhaal..en dat miste ik in deel4/5 vandaar dat ik vanaf die tijd ben begonnen met het boek lezen..anders zouw ik gewoon de film kijken..maar daar wordt zoveel weggelaten..!!! Dus daar heb je niks aan..

Je snapt het niet zonder boek==ok.

MaxB52 schreef:

Correctief stemmen EN stemmen zonder de film gezien te hebben is beide niet toegestaan. Ik heb je stem verwijderd.

Pas 2 jaar na biosrelease komt de film eventueel in aanmerking voor de toplijsten. In de tussentijd is het gemiddelde meestal een stuk gedaald. Blockbusters hebben wel vaker hoog gemiddelde bij aanvang.

avatar van Lola3

Lola3

Belachelijk gewoon deze uitspraak:

Ik weet ook wel dat er veel mensen (naar mijn gevoel) te vlug een 5 geven, maar daarom moet je nog niet zo kinderlijk reageren! En er zijn ook trouwens mensen die niet rap een 5 zouden geven aan een film maar dat wel gedaan hebben omdat de film niet meer zo 'kinderlijk' is als voorgaande delen (dat zou je gezien hebben mocht je hem al gezien hebben alvorens te stemmen!) en dat naar hun gevoel een grote vooruitgang is en daarom zo'n hoge stem verdient!

avatar van MaxB52

MaxB52

kappeuter schreef:

ik kom er nu ruiterlijk voor uit, maar hoe wil je dit in andere gevallen controleren??

avatar van Lola3

Lola3

MaxB52 schreef:

Tja, daar kan men alleen maar rekenen op de eerlijkheid van de gebruikers (al is het zeker een feit dat die soms te betwijfelen valt), wel EERLIJK van jou dat je er voor uitkomt:)

avatar van alexxx

alexxx

Ik heb hem vandaag gezien. Ik miste wel wat dingetjes uit het boek maar het maakte de film er niet slechter op. Geweldige special effects, maar Harry wordt groot zeg:D Ik had de vorige film niet gezien dus ik verwachtte nog die kleine mensjes uit de eerste twee films:P

avatar van errr

errr

MaxB52 schreef:

Kom op zeg, gewoon eerlijk stemmen! Anders zijn niet alleen de harry potter films kinderachtig (die dat trouwens zeker niet zijn)

alexxx schreef:

harry potter (Daniel r) is de enige volgens mij die van film 4 al niet meer groeit...hij is maar 166.cm(nu ongeveer) in deel 1 was ie wel klein(kind) ja..en deel 2 had ie opeens een groeispurt gekregen!!! en bij deel 3 ging het groeien rustig..door..bij deel 4 is dat gestopt..en deel 5 is ie wat in de brede gaan groeien..(schouders ,borst ,etc) en ik ben even oud als hem...( in het echt)

wel grappig ..want toen ik

(13 jr)deel 1 keek was ik ook heel klein.(164 cm)

(14 jr)deel 2 was ik ook opeens hard gegroeit net in de film.(172 cm)

(15 jr)deel 3 hier ging de groei bij mij ook rustig door.(178 cm)

(16 jr)deel 4 nog niet hellemaal gestopt maar wenig erbij.(180 + cm)

(17 jr)deel 5 nog een kleine beetjes denk ik.(180/185 cm)

groeispurt bij jongens begint ook(meestal) op 13 a 14 jaar

en de maximale groei bij jongens duurt tot 21 jaar..en de minimale 18 jaarz....

Greetzz nu ontopic..!!!

Dit staat tenslotte op mijn msn nickname.!!!

(Chris Columbus moest Harry potter 3/4/5 ook regisseren DEEL 3/4/5 Gaven wenig om de verhalen.Waarom zijn de speciale effecten

Tegenwoordig belangrijker dan de verhalen zelf!!.Neem het voorbeeld van Chris Columbus 1/2 Die gaf liefde aan zijn HP! films.)

avatar van Belthazor

Belthazor

Erg leuke film. Ze hebben de film jammer genoeg erg kort gehouden. Ik vraag me af of ze nog een extended edition uitbrengen.

Er zit veel emotie in deze films, bijgedragen door de acteurs en de muziek. Tot nu toe de beste in de reeks.

avatar van balosa

balosa

ik vond de film op zich wel goed, het zag er weer allemaal erg mooi uit, maar het verhaal vind ik een stuk minder gebracht en te voorspelbaar het gevecht op het laatst vond ik ook zeker veel te kort, dit had de climax in de film moeten worden, maar na een paar minuutjes bleef ik toch met een onvoldaan gevoel achter, voor mij zat er te weinig spanning/vernieuwing/actie in, die je wel in de vorige films had 2.5*

avatar van %%%%%%

%%%%%%

seantogood schreef:

Inderdaad je hebt groot gelijk

avatar van feanaro surion

feanaro surion

seantogood schreef:

Dit staat tenslotte op mijn msn nickname.!!!

Chris Columbus heeft 2 degelijke doch weinig bijzondere Harry Potter films afgeleverd. Hij is een standaard regisseur die 2 typische kinderfilms heeft afgeleverd zonder er zijn eigen draai aan te geven, ik ben blij dat dit met deel 3/4/5 wat meer is gebeurt.

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Maar daarom haalt iedereen zijn (Harry Potter) films naar beneden heb ik het idee naar, omdat het eenmaal kinder films waren. Vanaf deel 3 werd het eenmaal donkerder en hebben ze andere regisseurd genomen (die dan vervolgens idd 2/3 weg laten van 't boek)

avatar van kras van zwienen

kras van zwienen

vind ik ook

avatar van KatieScarlett

KatieScarlett

AHWA schreef:

ik vind ook dat Gabon te druk is, Richard Harris was precies goed.