• 9.378.489 stemmen

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

Avontuur / Fantasy | 138 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Harry Potter en de Orde van de Feniks

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 11 juli 2007

Plot Harry Potter and the Order of the Phoenix

"Evil Must Be Confronted."

Harry wordt dit jaar opgehaald bij de Duffelingen door een groep tovenaars van de Orde van de Feniks, opgericht door Perkamentus, welke proberen Voldemorts plannen te dwarsbomen. In het hoofdkwartier van de Orde blijkt al snel dat bijna niemand gelooft dat Voldemort is teruggekeerd. Harry heeft tegenwoordig vreemde dromen over Voldemort, die misschien wel eens echt zouden kunnen zijn... Uiteindelijk gaat Harry naar Zweinstein. Ook is er dit keer weer een nieuwe lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Maar deze is vreselijk en leert de leerlingen helemaal niks. Hierdoor gaan Harry en zijn vrienden een geheim genootschap oprichten: de Strijders van Perkamentus. Dit genootschap van leerlingen leert van Harry hoe ze zich moeten verdedigen. Aan het einde van het jaar krijgt Harry een droom over zijn peetvader, Sirius Zwarts, die wordt gemarteld door Voldemort.

Ron Weasley

Lucius Malfoy

Sirius Black

avatar van Seifer

Seifer

Oh wie kan voor mij deze vraag beantwoorden? Waarom zijn er over de 5 harry potter fims, 4 verschillende regisseurs? Dat is me denk ik ontgaan.

avatar van stan

stan

Ja weet ik ook neit hoor maar David (de maker van deze) doet ook Harry Potter and the Half-Blood Prince

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Jammer genoeg althans....de enigste die echt alles afging was Christopher Columbus van HP1 en HP2. Gek genoeg vond ik die ook de leukste, omdat je daar meer van de 'magie' kon genieten dan snel afgerofelde scenes van HP4/5.

Deel 3 moet ik misschien eens herkijken, maar vond ik zelf ook niet al te best.

Het is jammer inderdaad dat Warner Bros. blijkbaar een niet al te groot budget te besteden had, want anders was waarsschijnlijk de film ook langer geweest dan 2 uren en 10 minuten.

avatar van sandertjeb

sandertjeb

Hele goede film, wel een beetje een tussenfilm, maar zeer goede special effects en ook wel vermakelijk! Heb hem wel in IMAX en 3D gezien dus wie weet hielp dat! Ik was erg onder de indruk en de beste tot nu toe!

avatar van Dark Miracle

Dark Miracle

Behoorlijk mooie film. De special effects waren erg goed en het duistere sfeertje sprak me erg aan. Het enige wat ik niet zo goed vond waren de afgekapte scènes, maar daar had ik gelukkig niet zo'n last van.

avatar van serpico

serpico

Seifer schreef:

Dat hoeft niet eens, maar een laag cijfer is ook niet helemaal terecht. De lage cijfers worden meestal door de mensen die het boek kennen gegeven. Het gaat hier om de film, en niet om boek/film vergelijking. Want als je het gaat vergelijken dan is de film inderdaad bagger, vooral het verhaal.

Maar als de film je tegenvalt mag je echt wel een laag cijfer geven. Het boek laat je alleen maar inzien hoe het beter had kunnen zijn.

avatar van IcU

IcU

En ja hoor, weer een nieuwe film in het rijdje van de teleurstellende zomer sequels. Ik was al helemaal uit de Potter mani, maar nu is het toch echt voorbij. De sfeer van de eerdere films was hier nergens in te vinden, en ook het verhaal bracht niets speciaals. Het enige plus punt waren de verbluffende special effects, die echt adembenemend mooi uitgewerkt zijn. De rest van de film was vooral langdradig. Het verhaal schoot maar niet op, en de dialogen waren te lang en te oninteressant. Er was ook te weinig humor in verwerkt, waardoor het soms gewoon een straf was om te blijven zitten. Het was ook zo verdomde warm in de bioscoop, maar dat heeft niets met de film te maken. 3*

avatar van marcel007

marcel007

Wat een slechte film, ik had er meer van verwacht, de slechtste tot nu toe, bah wat vervelend.

ik geef een 2

avatar van grovonion

grovonion

Ik kan dit gemiddelde gewoon niet geloven. Terwijl ik de vorige 4 films allemaal de moeite vond, ook al waren ze niet hoogstaand, is deze een tegenvaller van formaat. Gewoonweg saai.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

heel goede film, was wel veels te kort tov het boek marja, de films zullen waarschijnlijk nooit helemaal op boeken gelijken.

echt amezing verbluffende special effects

de beste film tot nu toe van HP

avatar van Keane1983

Keane1983

Ik vond dit een super film. Op de manier waarop het gefilmt is geworden werkelijk waar petje af. Inderdaad het is niet meer zo een magiche film als 1,2,3 en 4 maar dat is ook niet echt de insteek (volgens mij) dit is het meest serieuste boek uit de gehele reeks.

Het acteer werk vind ik persoonlijk beter dan in de voorafgaande films maar dat komt ook omdat de acteurs dan ook al een dagje ouder worden (en naar het salaris wat ze krijgen mag je inderdaad wel wat verwachten). Zelf vond ik dit de beste film uit de gehele reeks. Het is nu helemaal uit de kinderschoenen en beginnen nu langzamerhand wat volwassenere trekjes te krijgen. Nogmaals de manier van filmen vond ik super en de special effects wonderbaarlijk.

Wat ik wel een minpuntje vond is dat de film veelste kort duurt waardoor er veel "belangrijke" punten die in het boek voorkomen over het hoofd gezien worden.

Ik las even terug dat iemand schreef dat de harry potter manie nu maar eens afgelopen moest zijn....ik vind van niet (ook weer een persoonlijke mening), ik ben wel blij dat er een eind aankomt maar voor zolang het duurt geniet ik er ook met volle teugen van.

De film vond ik zelf helemaal niet langdradig en heb constand met open mond gekeken.

Nog een minpuntje is dat het einde wel wat snel afgeraffeld werd en je veelste weinig over de orde zelf kreeg te zien terwijl het boek daar helemaal bol van staat..

Van mij heeft de film een dikke 5 sterren verdiend.

Wat ik niet kan leiden is dat somige mensen zeggen van: Bah wat een slechte film...natuurlijk smaken verschillen maar ga geen mening uiten als je het boek niet hebt gelezen...ik vond de punten die werden aangesneden (behalven op het einde na dan wat ik net ook al aangaf wat afgeraffeld werd afgewerkt) zeer goed uitgewrekt waren.

Nu stop ik mijn betoog en ik hoop dat mensen mijn mening kunnen delen....

avatar van fabbyke

fabbyke

De minste van de hp films omdat er natuurlijk weer meer interessant in de boeken stond en het weer allemaal veel te snel ging. De Harry Potter sfeer was ook een beetje weg voor mij, wat ik wel goed vond is dat de film wat volwassener over kwam.

avatar van Octo

Octo

Tja, op zich misschien best mooi om te zien allemaal, maar er zit toch duidelijk een dalende lijn in de HP films. Deze was nog minder dan deel 4 dat al 'de magie' kwijt was. Blij dat we eindelijk van dat vervelende zwerkbal af waren. Op dat gebied is het boek goed vertaald in een film die hoofd van bijzaken scheidt. Echter de spanning is ook verdwenen. Harry en de zijne redden zich overal moeiteloos uit. Ik vond het boek ook redelijk flauw, zeker het hele Omber figuur, dus dat mag ik de film niet kwalijk nemen. Voor mij is het leuke er nu toch echt af. 1-3 zijn mooi in hun magie, eenvoud en simplistisch gevecht tussen goed en kwaad. 4 was spectaculair om naar te kijken maar veel te gehaast om in het verhaal te komen. 5 is niet spectaculair, behoudens het slotgevecht en verder further down the spiral 3*

avatar van miepke

miepke

Deze film is als film an sich erg goed.

Prachtige beelden, effects, onwijs goed acteerwerk (vooral de leraren uiteraard) en de film was gewoon alweer een spektakel.

Ze hadden het denk ik niet veel beter kúnnen doen. De film duurde nu al lang, laat staan om sommige stukken van het boek er nog wel bij te proppen.

Maar als ik het boek niet gelezen zou hebben, en deze twee dus niet met elkaar zou kunnen vergelijken, zou ik de film fantastisch hebben gevonden.

Nu. vergelijk ik het wel, en mis ik te veel dingen, die ik graag gezien zou willen hebben. Of anders gezien zou willen hebben.

Maar ach. Ze hebben het weer voor elkaar.

Ook deze Harry Potter film heeft me een geweldige 138 minuten

bezorgd, en ik heb er met onwijs veel plezier naar gekeken.

Misschien niet de leukste film van het rijtje, maar krijgt van mij toch wel vier volle sterren.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Het is duidelijk dat deze nieuwste Harry Potter film niet zo goed is als de vorige 4 delen. De bezoekerscijfers laten dat niet zien, iedereen stroomt weer 'gewoon' massaal toe maar de recensie's en reactie's op fora laten een anderen klank horen.

Ondanks dat de film zich, in mijn ogen, redelijk goed voortsleept (de 138 minuten waren zo voorbij) mis je toch iets. Een klein voorbeeld is bijvoorbeeld wanneer Harry de Oclumentie-lessen krijgt van Sneep. In het boek is het juist erg grappig dat hij te horen krijgt dat de lessen door Sneep gegeven gaan worden. Dat is voor Harry natuurlijk wel de laatste optie die hij had willen hebben. Dat beetje humor, dat mis ik wel in deze film.

Tevens hadden bepaalde personages wat mij betreft wel een grotere rol mogen hebben. Luna Lovegood bijvoorbeeld en Sneep. Helaas mocht dat deze keer niet zo zijn.

Toch kan ik niet anders dan concluderen dat het gewoon weer een goede film was die vast heeft gehouden aan het boek en waar de SE weer van een groots formaat waren. Minpunt: Harry en zijn gevolg worden toch echt te oud voor de rollen die ze spelen. Het is niet meer geloofwaardig om ze als jonkies neer te zetten. Maar ook dat kan helaas niet anders.

Toch 4*. Het is een vermakelijke film waarbij de tijd voorbij vliegt. En dát lijkt me niet meer dan een goed teken.

avatar van MaxB52

MaxB52

ik word doodziek van harry potter ...

1 ster

avatar van Musicer

Musicer

Redelijk goede film, maar te chaotisch op momenten. Slechtste van de 5 HP-films. De magie van deel 1 & 2 is nu compleet weg.

avatar van Diiamond

Diiamond

Erg mooie film .. wel iets minder dan de vorige delen.

Minder magie en dat maakt vind ik een Harry Potter film een Harry Poter film.

Ik vond dat er niet zoveel humor in zat.. maar bij een stukje heb ik wel erg gelachen.

Het verhaal is mooi maar soms een beetje onduidelijk neer gezet.

En ik vind dat sommige personage's wel een wat grotere rol mochten hebben.

ik geef deze film 3,5*

avatar van errr

errr

MaxB52 schreef:

ik word doodziek van harry potter ...

1 ster

Waarom ben je 'm gaan kijken dan?

Ik vond dit deel weer heel leuk:D

avatar van michelnijmegen

michelnijmegen

gisteren in de bios gezien en waar zal ik beginnen... Ik heb eigenlijk geen zin om een hele lange reactie te geven dus ik zal het zo kort mogelijk houden.

De film springt veel te snel van het ene onderwerp naar het andere, heel veel dingen worden niet mooi of lang genoeg uitgewerkt die in het boek zo mooi en uitvoerig beschreven worden.Bijvoorbeeld
Het huis van de orde had ik mij compleet anders voorgesteld en vond ik echt super lelijk;
Knijster had in het boek ook een veel grotere rol en die werd nu ook niet eens uitgelegd, ik denk dat hij voor mensen die het boek niet hebben gelezen niet duidelijk was;
De leden van de orde kregen ook geen introductie;
Het strafwerk van Harry had van mij vaker terug mogen komen en had wat dramatischer mogen gemaakt;
Harry's verliefdheid op Cho en de kus was er maar snel tussen gepropt en had verder ook totaal geen waarde in de film;
De clementie lessen van Sneep hadden ook duidelijker verteld mogen worden en vaker in beeld worden gebracht;
De droom van Harry dat hij als slang meneer Wemel bijt was erg spannend in het boek en in deze film werd het ook zo snel verteld dat voor mensen die het boek niet hebben gelezen dit volgens mij heel erg vaag was. Dit vond ik echt jammer!;
De broer van Hagrid vond ik helemaal een lachertje, die zag er echt veel te nep uit (hij was wel grappig met die fietsbel );
Het gevecht op het ministerie was ook te kort en niet spannend en ik miste de lach ziekte van Ron tijdens dat gevecht en gewoon meer strijd;
De dood van Sirius was echt schandalig! zo snel er doorheen gewerkt met totaal geen emotie;

En op het einde na het gevecht tussen dumbledore en voldermort gaat voldemort zeg maar Harry's lichaam binnen en Harry verdrijft hem dan met gedachten over liefde en vriendschap... Ik kon mij niet herinneren dat dit in het boek stond, maar dat kan ik ook verkeerd hebben... Ik vond het in elk geval een erg amerikaans einde.

Verder vond ik het jammer dat Draco, Sneep, Fred & George, Luna en Bellatrix te kleine rollen hadden. En deze Dumbledore kan nog steeds niet tippen aan de oude, helaas.

Maar er waren ook positieve punten zoals professor Omber, Luna lovegood, die beesten die de koets trekken ( ben de naam vergeten ), Sneep, Bellatrix, Lucius Malfoy, Ron's droge opmerkingen en de supermooie special effects.

De minste Potter film tot nu toe...
Voor mensen die twijfelen deze film te zien en het boek nog niet gelezen hebben....
Ga het boek lezen!! Is echt vele malen beter!

HP5 3*

avatar van susan**

susan**

ik ben geen harry potter fan maar ik vond deze film erg goed&mooi,

er zat ook wat meer verhaal in dan de meeste harry potter films.

en ik vond sommige momenten ook erg grappig.

bij mij in de bios moest iedereen klappen op het eind en dat was het ook waard!

avatar van J.S.

J.S.

susan** schreef:

er zat ook wat meer verhaal in dan de meeste harry potter films.

absoluut mee oneens, waar de andere vier films nog slaagden om de geest van het boek over te brengen en ook nog net genoeg vertelden om een volwaardige adaptie te zijn van de boeken slaagt deze daar absoluut niet in, veel te weinig verhaallijnen en uitleg zodat de films soms gewoonweg nergens meer op slaat en gewoon veel, veel te kort, ik kan echt niet geloven dat iemand kan vinden dat deze een beter verhaal heeft, ik zou er zelfs niet eens iets van begrepen hebben moest ik het boek niet gelezen hebben.

avatar van Misantro

Misantro

Wouters schreef:

Oldman speelt Sirius top maar goed daar mogen de meningen over verdeeld zijn.

martinstegenga schreef:

Ja, maar nog niet over het 5e deel... want die is nog niet uit. Tuurlijk mag je wel een mening geven, maar om al te zeggen dat hij er teveel inkomt en niet goed speelt of wat dan ook maar nee niet doen aub... slaat nergens op.

Ik zeg niet dat hij zijn rol slecht speelt, maar dat hij anders afgebeeld wordt dan in het boek. Ik had hem mij helemaal anders voorgesteld.

avatar van Tonke

Tonke

• 1982 stemmen

Na een aantal negatieve recensies en de reacties hier ook niet zo positief had ik niet meer zoveel van deze film verwacht, aangezien ik deel 4 ook erg vond tegenvallen. Maar guess what, ik vond hem zowaar leuk. Natuurlijk is het heel anders dan het boek. Maar voor de eerste keer vond ik de situaties die er geschetst werden, ook daadwerkelijk een beetje lijken op hetgeen wat ik bij het lezen van het boek voor mezelf bedacht had. Over het algemeen vind ik de karakter slecht gecast, maar Umbridge was een positieve uitzondering (net zoals Snape en Maconaggal). Maar het lukte me deze keer de film apart van het boek te houden, en daar van te genieten. Het stoorde mij niet echt dat de scènes zo van de hak op de tak gingen, en het duistere sfeertje beviel me wel. Ik vind het samen met het eerste deel de beste potter. Ookal kunnen de films niet tippen aan de boeken. Het enige wat ik irritant vind is als ik de boeken lees, de karakters van de films in mijn hoofd krijg, dat wil ik zoveel mogelijk voorkomen. Voor goede reflecties van de Harry Potter personages moet je eens googlen naar "LMR harry potter" .

Voor de film 3,5*

avatar van susan**

susan**

J.S. schreef:

maar ik heb het boek ook niet gelezen alleen alle films gekeken en ik snap het helemaal

avatar van fabbyke

fabbyke

Als je de boeken hebt gelezen vind je meestal de films ook wel slechter omdat er gewoon te weinig in verteld word. Ik vond de film ook echt een wir war van vanalles en als ik het boek niet gelezen had viel het misschien minder op.

avatar van Depplovertje

Depplovertje

Ik heb deze film gisteren gezien en ik vond dit eigenlijk het slechtste deel tot nu toe, ik vond het gewoon saai

avatar van dave

dave

veel heb ik er niet op te zeggen...

ik zat eigenlijk gewoon te wachten op een 'final battle' tussen het leger van Voldemort en het leger van Perkamentus

maar die kwam niet

avatar van serpico

serpico

dave schreef:
veel heb ik er niet op te zeggen...
maar die kwam niet

Dan heb je zeker geslapen aan het einde.

avatar van mister blonde

mister blonde

Seifer schreef:

Zo vreemd is dat toch niet? Van mij had Cuaron ze allemaal mogen regisseren.