• 9.378.137 stemmen

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

Avontuur / Fantasy | 138 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Harry Potter en de Orde van de Feniks

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 11 juli 2007

Plot Harry Potter and the Order of the Phoenix

"Evil Must Be Confronted."

Harry wordt dit jaar opgehaald bij de Duffelingen door een groep tovenaars van de Orde van de Feniks, opgericht door Perkamentus, welke proberen Voldemorts plannen te dwarsbomen. In het hoofdkwartier van de Orde blijkt al snel dat bijna niemand gelooft dat Voldemort is teruggekeerd. Harry heeft tegenwoordig vreemde dromen over Voldemort, die misschien wel eens echt zouden kunnen zijn... Uiteindelijk gaat Harry naar Zweinstein. Ook is er dit keer weer een nieuwe lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Maar deze is vreselijk en leert de leerlingen helemaal niks. Hierdoor gaan Harry en zijn vrienden een geheim genootschap oprichten: de Strijders van Perkamentus. Dit genootschap van leerlingen leert van Harry hoe ze zich moeten verdedigen. Aan het einde van het jaar krijgt Harry een droom over zijn peetvader, Sirius Zwarts, die wordt gemarteld door Voldemort.

Ron Weasley

Sirius Black

avatar van movierider

movierider

PaulieWalnuts schreef:

en jij waarom je alles 5* geeft?

*ligt dubbel* :'D

avatar van movierider

movierider

naja vandaag ga ik em zien! ben benieuwd,

ik houd wel van actie, maar bij de HP-films is het echt flut-actie..

..en omdat deze hp minder actie bevat, ben ik wel heel nieuwsgierig!

^^

avatar van hikasho

hikasho

Bart Tönjann schreef:

Heb wel meer over de finale gehoord.... Moet wel erg indrukwekkend zijn dan.

Kheb um gisteren gezien in IMax..Ik vond deze best saai (zeker vergeleken met de vorige). De (laaste) 20 min was alleen in Imax te zien,. Toen 10 min "normale" view en toen was de film afgelopen.Kvond deze veel van ut zelfde. Imax op ut gevecht was wel oke, maar dat is ut wel zo un beetjuh...

avatar van martinstegenga

martinstegenga

Saai/Minder actie? Ehe slaat nergens op :S

avatar van seantogood

seantogood

hikasho schreef:

dus het hellemaal niet zo erg om zonder brillentje te zien...
me broertje wil m vandaag kijken in merral(hoofdorp)...maar ik wil in pathe kijken in lMAX

en hij kan niet wachten..tot vrijdag want dan willen we met ze alle naar de pathe...voor deze mooie film.(Hoop ik)>.maar ik denk dat ik m in pathe arena ga kijken..dat verdient deze film namelijk wel..

avatar van vincentclaesen

vincentclaesen

Goed, maar hangt wel niet echt meer samen met het boek. Overgelaten, belangrijke stukken worden niet verfilmd of worden gewoon veranderd. Prachtige film als je het boek niet hebt gelezen, mooie film voor als je dat wel hebt gedaan.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

prachtige film , best in de reeks.

goede effecten en prachtige overvieuws van Hogwarts-castle.

echt zeker de moeite waard om eens te gaan bekijken.

geweldige acteerprestaties , .......

ik geef hem 5.0 en hij verschijnt in mijn top 10

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Zou de beste in de HP reeks niet de beste film moeten zijn die dicht bij het boek ligt? Deze dus van verre, en ik had echt een ****** publiek, maar des ondanks probeerde ik ervan te genieten en haal er een 4* eruit.
Want de Strijders van Perkamentus is er te snel door heen gehaald, nergens Zwerkbal te bekennen en een stukje van het einde is een beetje goedkoop opgelost
Laten we de slechte een beetje vaag en snel zwart maken en de goede vaag en snel wit. En dan lijkt het net oorlog!

Nee dus, alleen de personen waarvan je duidelijk kon genieten zaten er leuk in verwerkt. Misschien verhoog ik nog ooit.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

Slater schreef:

en ik had echt een ****** publiek,.

wat bedoel je met een ****** publiek ?

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ben ik ook bang voor, dat het publiek niet mee zit. Dat je van die etterige kinderen krijgt, die de hele tijd praten en lachen op verkeerde momenten. Maar ja dat word dan gewoon een keer laat op de avond gaan, dan heb je er minder last van denk ik.

avatar van Peojuzi

Peojuzi

ja deze film heeft dus alleen maar een 4,31 omdat er alleen maar liefhebbers naar toe zijn gegaan... denk niet dat ik er veel aan zou vinden

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Peojuzi schreef:

Hahahaha jaa je hebt gelijk

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Een redelijke Harry Potter film waarbij voorkennis vereist is. Waar andere delen (3 en 4) grote delen van spanning bevatten, is dat in dit deel spaarzaam. In feite is deze film een vakkundige samenvatting van het boek. De film heeft mooie effecten, en zoals altijd doen de (kinder)acteurs het heel slecht vergeleken met de ouderen. Je zou verwachten dat ze wel vooruitgaan met de jaren, maar helaas... Toch is dit deel wel aardig en een must voor de fans.

3* (en de 3d effecten zijn wat mij betreft een meerwaarde)

avatar van karentje18c

karentje18c

ben de film vandaag gaan kijken. Ik vond de film beter als de vorige film. echt een aanrader om deze film te gaan kijken

avatar van Stuzzie

Stuzzie

Een mooie film in mijn ogen, ookal was de film eigenlijk te kort om alles te kunnen laten zien.

Een 5*

avatar van camarados

camarados

Ben gisteren naar de premiere geweest in Groningen.

Heb de boeken niet gelezen, heb de overige films wel gezien.

Ben dus geen echte liefhebber

Mijn waardering was een 3.

Dit omdat het verhaal mijn inziens erg leek op alle vorige films.

De special effects waren goed. Beter dan anders, maar dit is geen film die je alleen kunt oordelen op de special effects, daar hebben we transformers voor

Daarom een 3, gewoon een voldoende dus.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Ik verwachtte eigenlijk een teleurstelling. Waarom? Ik ben een echte Harry Potter-fan en ik lees dus de boeken. Boek 5 was een zeer goed boek, maar soms wat langdradige stukken en gaten. Ook was deel 5 een heel erg dik boek van 665 bladzijdes en Harry Potter boeken zijn erg gedetailleerd. Erg moeilijk om een script te maken van maximaal 2,5 uur.

Ik kreeg helemaal het tegenovergestelde voorgeschoteld. Het was echt een hele goede en leuke film geworden. Veel humor, de acteurs waren zeer goed bezig, Imelda Staunton die Dorothea Omber vertolkt vermaakte meer zeer. Ik heb met een komische bui gezeten en met een mysterieuze bui.

Waar helemaal van schrok is dat het verhaal van het boek zeer goed naar een film hebben omgezet. Het scenario was goed te volgen voor de mensen die de boeken niet hebben gelezen. Alleen hier en daar waren er toch handige weetjes weggelaten, maar dat stoort niet zo. Af en toe ging het wat snel, stoort ook niet.

Dit is een van mijn favoriete Harry Potter-film. Een echte aanrader.

4,5 sterren, net zo goed als deel 4.

avatar van jimbo_koda

jimbo_koda

Ongelofelijk goed, geen woorden voor,

avatar van derenzo

derenzo

meest overschatte film van 2007 totaal geen actie of andere spannende momenten. dacht dat dit de beste harry potter van de reeks moest zijn maar in tegendeel. de effects waren het enige positieven maar daar moeste je ook 2 uur voor wachten.

zwaar overschatte film had er meer van verwacht

avatar van mandy18

mandy18

Vanochtend om kwart over 11 zat ik vol spanning in de bioscoop. Na film 4, the goblet of fire (mijn favo deel) die 'vol' zat en van spanning naar spanning gaat was te verwachten (voor degene die ook de boeken lezen...) dat dit deel in dat opzicht rustiger is.

Moeten de vorige delen het nog hebben van opzich staande 'avonturen' (met natuurlijk altijd een verwijzing Voldermort). dit deel is naar mijn mening een begin en verwijzing naar de boeken (films) die hierna verschijnen.

Na afloop kon ik in de eeste instantie niet goed 'plaatsen' wat ik van de film vond (wat ik ook bij de vorige delen had...er gebeurt zoveel...dat moet je eerst even laten bezinken...) Er zat naar mijn mening niet echt een 'rechte lijn' in. Het boek bevat al niet veel spannende stukken en actie, en deze scenes zijn in de film gehaast en té kort. Vooral het begin (de aanval van de.......) en het einde (de spannendste stukken in het boek) lijken 'afgeraffeld'.

Ook vind ik het jammer dat bepaalde hoofdstukken helemaal niet terug te vinden zijn in de film (natuurlijk moeten er keuzes worden gemaakt), en naar deze was ik juist benieuwd (st. holisto's hospitaal...)

Natuurlijk heb ik genoten, ik blijf een fan en ondanks weing 'actie' vliegen de uren om. Laten we het erop houden dat 'de orde van de feniks' ons voorbereid op de 2 'belangrijkste' en afsluitende delen van Harry Potter.

avatar van orginaliteit

orginaliteit

ik ben nua an het bekomen van de film

hij was echt kei goed , zo zou een Harry Potter film moeten zijn

dan hebk ik het over allemaal natuurlijk , maar deze is echt goed

de effecten vond ik ook zeer goed gemaakt , maar wat me opviel waren de acteerprestaties en die zijn verdomd goed !!

ik moet wel zeggen er komt aktie in en deze is zeer goed , maar niet van Transformer niveau of Die Hard niveau , maar hij is heel goed

beste in de reeks.

avatar van C.H. Vlot

C.H. Vlot

Ik vond het jammer dat de gebeurtenis in het Departement van Mystificatie zich voor het grootste deel in de Hal der Profetiën afspeelt. De andere ruimtes die in het boek uitvoerig worden beschreven krijg je niet echt te zien. Ook vind ik dat deze scène wat langer mocht duren, dit gedeelte vond ik namelijk erg spannend in het boek.

Maar verder een goede film, helaas een opsomming van gebeurtenissen (net zoals deel 4): 4*

avatar van femie

femie

Weer ongelofelijk genieten zoals altijd...

Ik vond et wel de beste in de reeks denk ik... al vond ik 3 ook wel heel goed

Van mij mag de film zelfs langer duren, want alles verloopt heel snel vind ik het boek is veel uitgebreider en de film gaat soms wat te snel, maar ja moesten ze het boek helemaal volgen zou de film 5 uur duren denk ik

4,5* voor deze prachtige film

avatar van D0N4LD

D0N4LD

In mijn ogen een redelijk goede film, de twee uur vlogen voorbij maar iets echt hoogstaands heb ik niet gezien.

avatar van VengefulSpartan

VengefulSpartan

Geen slechte film maar bepaalde scenes mochten wat langer zijn (die op het einde toch ) toch een 3,5

avatar van dan_film

dan_film

ik ben er gisteravond heen geweest en ik zat met kippevel in mijn stoel! ik vond hem niet echt eng maar hij was zo mooi gemaakt met die special effects. ik heb alle boeken vet vaak gelezen en je krijgt toch een andere voorstelling van dingen die je helemaal anders had verwacht.

maar verder vind ik het geweldig dat die kinderen EINDELIJK eens echt gaan toveren;). maar ook op het laatst eindelijk een keer een actie van perkamentus die vet mooi is uitgewerkt zoals al dat glas en dat water. ik zat in mijn stoel genageld en de film leek wel 10 min. te duren zo snel vloog de tijd.

ik vond hem zo goed da ik vrijdag en mischien nog een keer ga, omdat ik dan wat meer op de andere dingetjes kan gaan letten waar ik eerst niet op lette;). maar verder moie effecten zoals ik al zei en die massa uitbraak bij azkaban was ook geweldig.

mijn stem is gebaseerd op de hele flm ik vind het een topper en binnenkort alle 7 een klasieker en nu nog maa wachten op 21 juli want dan komt het nieuwe harry potter boek uit in het engels en die moet ik gewoon lezen, want er zijn nog zoveel vragen.

een dikke vette 5 sterren voor deze topper ik kan er gewoon niet genoeg van krijgen;)

avatar van dan_film

dan_film

Peojuzi schreef:

als je toch al weet dat hij saai is wrrom ga je dan nog een bericht plaatsen -_-'

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Rianneke_Dan schreef:

Nou, voor het eerst waren het niet de kinderen echt. Meer mensen rond de 15-17 die het zo grappig vonden om 'hoer' of 'eikel' keihard te roepen. Ook natuurlijk hebben we mensen die de lach nadoen van Omber, zeggen: Ow nee hij is dood! Zodra Sirius dus dood ging . Belachelijk, maar je moet er maar het beste mee doen.

avatar van vinhunter

vinhunter

ik ben t eens met peojuzi

avatar van Zymovie

Zymovie

Had er iets meer van verwacht.

Maar toch zoals alle films van hp, 3,5*