• 9.376.903 stemmen

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

Avontuur / Fantasy | 138 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Harry Potter en de Orde van de Feniks

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 11 juli 2007

Plot Harry Potter and the Order of the Phoenix

"Evil Must Be Confronted."

Harry wordt dit jaar opgehaald bij de Duffelingen door een groep tovenaars van de Orde van de Feniks, opgericht door Perkamentus, welke proberen Voldemorts plannen te dwarsbomen. In het hoofdkwartier van de Orde blijkt al snel dat bijna niemand gelooft dat Voldemort is teruggekeerd. Harry heeft tegenwoordig vreemde dromen over Voldemort, die misschien wel eens echt zouden kunnen zijn... Uiteindelijk gaat Harry naar Zweinstein. Ook is er dit keer weer een nieuwe lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Maar deze is vreselijk en leert de leerlingen helemaal niks. Hierdoor gaan Harry en zijn vrienden een geheim genootschap oprichten: de Strijders van Perkamentus. Dit genootschap van leerlingen leert van Harry hoe ze zich moeten verdedigen. Aan het einde van het jaar krijgt Harry een droom over zijn peetvader, Sirius Zwarts, die wordt gemarteld door Voldemort.

Ron Weasley

Albus Dumbledore

Lucius Malfoy

Sirius Black

sierrra schreef:

Deel 1 is eigenlijk één grote introductie van de wereld van Harry Potter, maar om nu te zeggen dat deel 1 spannend is. Nou nee.

en deze is wel spannend ? Nou nee...

sierrra

en deze is wel spannend ? Nou nee..

Niet super spannend nee. Maar toch zeker wel spannender dan deel 1. Om deel 1 nu 5 sterren te geven en deze film maar 0,5 gaat mij een beetje te ver.

Je links geven geen informatie, Genre. En het lijkt me wel interressant om te lezen, dus wil je misschien nieuwe links posten?

sierrra schreef:

Niet super spannend nee. Maar toch zeker wel spannender dan deel 1.

Deel 1 is in alle opzichten spannender en heeft ook een veel beter uitgewerkt verhaal dan dit dat de film ook spannender maakt.

? ik geef Harry Potter 1 een 4.0* en deze 2.5*. ik snap je bericht niet.

avatar van Genre

Genre

Albus Dumbledore schreef:

ik kan de link er niet op zetten.

Maar ik kan je wel instructies geven : ga naar de engelse wikipediapagina van harry potter and the order of the phoenix en ga dan naar dvd.

sierrra

? ik geef Harry Potter 1 een 4.0* en deze 2.5*. ik snap je bericht niet.

Ik refereer naar de post van Nijnokonijn die deel 1 5 sterren geeft en deel 5 bagger vindt en 0,5 ster geeft.

Kevin13

nou, hierboven schreef je dit : Om deel 1 nu 5 sterren te geven en deze film maar 0,5 gaat mij een beetje te ver.

was dat op mij bedoeld of niet ?

sierrra

Nee. Zie mijn post geplaatst op 7 september 2008, 16:21 uur pagina 44.

avatar van jimcarrey gek

jimcarrey gek

sierrra schreef:

Nee. Zie mijn post geplaatst op 7 september 2008, 16:21 uur pagina 44.

nijnokonijn is nog nieuw is nog nie zo goed met stemmen maar ik denk dat hij het wel verandert (hij is mijn vriend dus ik ken hem)

avatar van Ak-01

Ak-01

De beste Potter film tot nu toe...

avatar van Moviecheezert

Moviecheezert

Ak-01 schreef:

De beste Potter film tot nu toe...

Helemaal met je eens!

Het goeie van deze film vind ik dat alle Harry Potter elementen er in zitten! Waar deel 4 een beetje te spectaculair werd, houdt het hier goed de sfeer er in. Ik ben echt blij dat de Duffelingen er weer in zitten, dat geeft het een goed begin. Voor de rest zit alles er in wat er in moet zitten: spanning, actie, humor, magie.

Mooi dat Gary Oldman weer een grote rol heeft!

Goeie Potter film!

avatar van tommykonijn

tommykonijn

jimcarrey gek schreef:

Nijnokonijn is een van m'n beste vrienden (in het echt) je hebt gelijk dat hij nog helemaal niet zo'n bekende gebruiker is maar dat gaat zeer zeker komen, ik ken hem en ik weet als geen ander dat als hij een mening heeft dat ie die graag aan iedereen doorvertelt dit geldt in gevallen over : boeken, films, games, muziek enz. Hij vindt HP 1 beter dan deel 5 omdat er meer spanning in zit en dat is zijn mening (bovendien moet ik hem ook nog eens groot gelijk geven ), en waarom ik nu een quote schrijf op jimcarrey gek : hij weet wel degenlijk hoe hij moet stemmen en hij is er ook al zeker goed in voor een beginner. (geef toe, jij gaf toen je net op moviemeter zat ook alleen maar 5,0*, en was als de dood voor een 0,5* te geven).

PS : jimcarrey gek dat laatste bedoel ik niet in kwade zin op jou ofzo. Maar ik vind wel dat je niet hoeft te zeggen dat ie niet goed is in stemmen, dat bestaat eigenlijk ook niet goed stemmen want deze site is om je eigen mening te geven dus eigenlijk stemt vrijwel iedereen goed.

avatar van anne J

anne J

tommykonijn schreef:

Uh.. eerlijk gezegd, niet echt nee En ik weet zeker dat veel mensen dat ook niet hadden. Lol...

avatar van tommykonijn

tommykonijn

anne J schreef:

Ik had het tegen jimcarrey gek, en ik bedoelde die zin alleen voor hem niet voor jou of voor de rest .

avatar van meijer13

meijer13

Ik verlaag het naar 4 sterretjes omdat het eerste gedeelte van de film toch wel "saai" is.

Ik ben een echte Harry Potter fan en heb alle boeken meerdere malen gelezen dus daarom waardeer ik al hoger. Het einde van deze film maakt alles weer goed en hoe vaak ik het ook kijk het einde blijft toch wel spectaculair.

avatar van finitio

finitio

De eerste film is het best, de tweede is ook goed, maar deze vind ik ronduit slecht

avatar van Westje

Westje

Ik vind het een geweldige film, de special effects zijn geweldig zo als je kan zien in het gevecht tussen Voldemort en Perkamentus..

Het verhaal is leuk en verassend.

Daarnaast is het gewoon een Harry Potter film en ik die kunnen bij mij gewoon niet stuk.. Kijk nu al uit naar harry potter and the half blood prince !!

avatar van Mierelier

Mierelier

Wederom weer geweldig.. heb er weinig andere woorden voor

avatar van erkin17

erkin17

heb deze laatst weer gekeken voor de derde keer

en elke keer als ik deze kijk vind ik hem stommer worden

sierrra

Kijk nu al uit naar Harry Potter and the Half Blood Prince !!

Ik ook! Trailer ziet er super uit! Jammer dat de film niet deze maand al uitkomt.

avatar van Westje

Westje

sierrra schreef:

ja idd! Altijd maar dat uitstellen he.. doen ze het maar in de vakantie periode want dan trekt de bioscoop meer bezoekers....

Ik denk dat ze voor harry potter graag een dag vrij nemen hoor

avatar van starbright boy

Een onzinnig bericht en enkele reacties daarop verwijderd.

avatar van Ralf81

Ralf81

Deze film uit de Potter reeks is vrij duister en donker, wat een groot minpunt is.

avatar van joeythebest

joeythebest

Ik ben wel een fan van de Potter films.

Ik hou van de magie van zulke films.

Het zijn films die je van begin tot einde boeien.

Ralf81 schreef:

De films worden steeds donkerder, maar dat maakt het ook spannender en minder kinderlijk dan de eerste films.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Ralf81 schreef:

Dat vind ik juist een groot pluspunt van de Harry Potter films. De sfeer vind ik een van de dingen die regisseur David Yates goed doet bij de vijfde Potter film: een duistere, eenzame sfeer, deed hij goed.

Als de boeken duisterder worden, kunnen de films toch niet kinderlijk blijven?

avatar van Ralf81

Ralf81

Albus Dumbledore schreef:

Als de boeken duisterder worden, kunnen de films toch niet kinderlijk blijven?

Heb je gelijk in, maar toch vind je in het boek nog regelmatig stukken waarin de wereld om Harry heen mooi, opgewekt en kleurrijk is. Deze stukken komen in de film totaal niet voor, omdat er puur wordt gefocust op de donkere, duistere delen.

avatar van A.J

A.J

Erg vermakelijke film voor als je eens niks te toen hebt,de computereffecten vond ik wel erg goed,net zoals bij de vorige.Kben benieuw naar de volgend film in de reeks...4 sterren.

avatar van ehs21

ehs21

Hij is iig minder dan deel 2 en 3. Het vergelijken met deel 1 is lastiger omdat deel 1 toch meer een introductie in de tovenaarswereld is (deel 4 heb ik nog niet gezien dus kan ik er ook niet mee vergelijken). Toch denk ik dat het verhaal van deel 1 ook sterker is dan van deze film. De special effects hier zijn wel een stuk beter maar dit komt door de betere techniek en Harry is inmiddels natuurlijk ook een stuk krachtigere tovenaar geworden.

Het typetje van Dolores Umbridge ligt er verder wel heeeel dik bovenop zeg! Ik snap dat het ook een kinderfilm is maar moeten we echt 10x zien dat er weer een nieuwe regel aan de muur gespijkerd wordt?? Verder blijft het wel vermakelijk genoeg voor 3*

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Beter dan het boek, maar toch een minder boeiende film dan zijn voorgangers. Wat ik in het boek miste was de magie van de voorgangers, alhoewel dit logisch is gezien de richting die het verhaal opgaat. Wat er in de film miste dat in het boek wel voorkwam was het constante puberale gezeur van Harry, vooral dat ie alles afreageerde op zijn vrienden is godzijdank een stuk minder aanwezig in de film. Wat ik wel erg jammer vind gezien de belangrijke rol die hij inneemt in de komende delen, vind ik de veel te kleine rol van Snape, die naarmate de serie vordert steeds minder in beeld komt. Verder lijken Daniel Radcliffe en Emma Watson steeds verder achteruit te gaan in acteerprestaties, ik vind het erg jammer dat ze niet als acteurs groeien zoals hun personages als tovenaars. Rupert Grint daarentegen wordt steeds beter als Ron, en aangezien ik hem in de boeken ook al boeiender vond dat Harry en Hermelien ben ik er erg blij om dat in ieder geval Ron goed uit de verf komt op het witte doek.

Nog maar net een 3,0