28 Days Later... (2002)
Met onder meer: Cillian Murphy, Naomie Harris en Christopher Eccleston
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 28 mei 2003
Plot 28 Days Later...
"His fear began when he woke up alone. His terror began when he realised he wasn't."
Dierenactivisten dringen een laboratorium binnen om de chimpansees waarop geëxperimenteerd wordt, vrij te laten. De beesten zijn echter geïnfecteerd met een virus dat razernij veroorzaakt. Achtentwintig dagen later wordt Jim wakker uit een coma in een verlaten ziekenhuis in Londen. Ook de stad blijkt verlaten, totdat hij een kerk binnengaat en er een bende razende zombies treft. Selena en Marc redden hem en samen proberen ze te overleven.
Jim
Jim's Mother
Private Clifton
Seargent Farrell
otherfool
Film die het wmb van het eerste uur moet hebben. De scene waarin Jim door de straten van Londen struint, met de muziek van GYBE, is werkelijk fantastisch. Het camerawerk is vernieuwend maar de film raakte mij een beetje kwijt in het kasteel. Jammer want dit is een zombiefilm die net even wat anders is.
3*.
SuperSideSwipe
dit is een zombiefilm die net even wat anders is.
3*.
Monsterfilm. Een zombie gaat niet na een paar dagen al dood van de honger
. Deze wezens verdienen het niet om in de zelfde categorie te vallen als zombies.
Monsterfilm. Een zombie gaat niet na een paar dagen al dood van de honger
Sowieso moet je eerst dood gaan om een zombie te kunnen worden....
Flipman
Zo, ik heb mijn Top-10 weer eens rigoreus aangepast en "28 Days Later..." staat weer bovenaan
! "Batman" is één plaatsje gezakt.
Maar eigenlijk staan de Films in mijn Top-10 niet echt op een bepaalde volgorde, of zo.
zephyr
Na het goede begin wordt het naar het einde toe een irritante zombiefilm. Net aan 3*.
marjolein25
niet mijn ding deze film. begin vond ik wel mooi maar voor de rest vond ik hem matig
Halcyon
Zwakke film. Begint veelbelovend, maar zakt gaandeweg in als een pudding.
Het idee van de ziekte en de complete isolatie waren leuk, maar er werd naar mijn mening veeeeeeeel te veel aandacht geschonken aan het moraliserend verhaaltje in de militaire basis.
Hebben de laatste drie posters de film samen gezien?!
Geweldige film. Een van de beste van de afgelopen jaren, wat mij betreft.
Halcyon
Flipman
Hebben de laatste drie posters de film samen gezien?!
Geweldige film. Een van de beste van de afgelopen jaren, wat mij betreft.
Mensen mogen natuurlijk hun eigen mening hebben, maar ik kan je reactie wel begrijpen. De omslag was juist het geweldige aan deze Film.
Lotteke
Goede, spannende en interessante film. Heb me er geen moment bij verveeld.
Waku
Lekkere muziek, lekker sinister en met hier en daar sarcastische grappen(echt op z'n engels dus)
Inclusief het betere hap, bijt en hakwerk.
Prachtige beelden van een uitgestorven Londen.
Asten-zuid
Erg teleurstellend, jammer jammer en nog eens jammer!
Een mooi begin alleen in Londen en daar hadden ze op moeten houden, een erg vervelende zombie film. mijn tijd niet waard!
Lorenzo
olivier
Een drààk van een film, die niet alleen op geen enkel moment de adrenaline de hoogte injaagt, maar tevens een uitermate prekerig en pathatisch laatste uur kent. De openingsbeelden waren dan misschien wel "erop", maar voor wie er nog aan twijfelde: danny boyle was wel degelijk een eendagsvlieg. 1.5*
Madecineman (moderator films)
Film met evenveel hoogtepunten als dieptepunten wat mij betreft. Natuurlijk zijn de beelden van het verlaten London in het zomerse ochtendzonnetje schitterend, vooral in de wetenschap dat ze met grote creativiteit van de makers zijn bewerkstelligd. Ook de reis in de taxi vond ik leuk gedaan en zat ook vol aardige beelden en efficiente spanning.
Daar staat tegenover, het nogal houterige acteren, het rommelig scenario met een waardeloze en onlogische karakterontwikkeling in met name de belabberde tweede helft.
Vond het echt heel vreemd dat die brave fietskoerier zich ineens ontpopte in een soort van terminator.
Ook het merendeel van actiescenes waren erg donker en rommelig en van het type laten we 60 shots in een minuut stoppen zodat echt niemand meer kan volgen wat er nu gebeurt. Je moet er van houden denk ik, ik doe dat iig niet zo.
De muziek was wel tof trouwens, vooral Grandaddy met am180 tijdens het uh... funshoppen was erg aangenaam.
LOTR-lover
Een low-budget film die toch wel erg mooi gemaakt is. Wel een beetje veel gore-elementen maar dat is in dit geval niet zo erg storend.
babette
babette
ik vond het een fantastiche film... heb er echt van genoten dit is echt een van mijn favoriete zombie films.. had alleen gewild dat er meer mensen over bleven weet niet waarom.. 4 sterren.
SuperSideSwipe
ik heb in verschillende films gezien dat ze na een paar dagen weer dood gaan hoor die zombies.. bovendien zombies kunnen niet voor eeuwig rond gaan dwarrelen over straat na eten eens raak dat op en dan ga je dubbel dood
Dan beroep jij je zeker op andere fims die niet in het "zombie"categorie vallen. Zombies zullen gerust eens neervallen, maar dat mag alleen gebeuren als ze dusver zijn doorgerot dat ze uit elkaar vallen.
De wezens die in deze zeer matige film voorkomen zijn hoe dan ook verre verwijdert van zombies.
Gather7
Een film die toch meer indruk op me heeft gemaakt dan ik dacht..Begin is super goed, daarna zakt het helaas wel in inderdaad, maar toch wat ik al zei, heeft ie wel indruk op me gemaakt. 3,5 ster.
Linn
Aardig en vermakelijk filmpje die wel wat weg heeft van een aantal zombiefilmpjes, Ik weet niet precies waarom want de mensen lijken er niet echt op. Maar toch doet het me er elke keer sterk aan denken. Het stuk dat Jim in een geheel verlaten stad staat is echt erg gaaf De film blijft boeiend tot aan het einde en de wending is ook een beetje bizar. Al met al een film die iedereen die van thriller/horror houdt een keer gezien moet hebben 4.0*
lionel messi
idee is weergaloos. eerste half uur ook dik in orde, daarna verzandt de film, een gemiste kans.
metaledje
de sfeer in deze film is enorm lekker, meeste zombie achtige films van tegenwoordig hebben geen sfeer meer, acteerwerk en spanning is ook best 4.0*

28 Years Later: The Bone Temple
2026

28 Years Later
2025

28 Weeks Later
2007

Zombiefilm '28 Days Later' met Cillian Murphy vanavond op televisie

Cillian Murphy maakt toch niet zijn opwachting in '28 Years Later': 'Hij wilde er graag bij betrokken zijn'

'28 Years Later' is in aantocht, maar de originele film met Cillian Murphy tref je nergens meer aan
Vervolg op iconische horrorfilm '28 Days Later' met Cillian Murphy cast drie grote namen voor de hoofdrol

El Laberinto del Fauno
Fantasy / Drama, 2006