• 9.374.935 stemmen

Met onder meer: Cillian Murphy, Naomie Harris en Christopher Eccleston

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 28 mei 2003

Plot 28 Days Later...

"His fear began when he woke up alone. His terror began when he realised he wasn't."

Dierenactivisten dringen een laboratorium binnen om de chimpansees waarop geëxperimenteerd wordt, vrij te laten. De beesten zijn echter geïnfecteerd met een virus dat razernij veroorzaakt. Achtentwintig dagen later wordt Jim wakker uit een coma in een verlaten ziekenhuis in Londen. Ook de stad blijkt verlaten, totdat hij een kerk binnengaat en er een bende razende zombies treft. Selena en Marc redden hem en samen proberen ze te overleven.

avatar van Macmanus

Macmanus

hoeeeeeeeee deze wil ik wel zien.

Trailer ziet er goed uit.

avatar van Macmanus

Macmanus

zelfde maker van Trainspotting das al helemaal niet slecht.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Het vervolg op 28 Days?

pjotr

Hopelijk spoelt 'ie hiermee de nare bijsmaak van the beach weg. In de laatste Empire staat een interressant artikel over "28 days later" met flink wat foto's van de film......

avatar van Armin

Armin

Interessante maar onevenwichtige film. Niveauschommelingen van erg sterk tot zeer matig. Waarbij dat laatste ook vooral betrekking heeft op de acteerprestaties. Naar mijn gevoel had er meer in gezeten. Al met al voor de liefhebber echter nog wel te doen. Ik hou het op ***

avatar van De Knip

De Knip

Leuk bedacht dit verhaal, maar de uitwerking viel wat tegen. Film greep me helaas niet echt. Over het algemeen een warrig verhaal.

**1/2

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Een vrij degelijke suspense film die in het begin een beetje doet denken aan Stephen King's The Stand maar zich al snel zelf ontplooid als iets heel anders, niet eng maar wel suspensevol en daar hou ik wel van.

avatar van Da Jando

Da Jando

de teaser verklapt nogal veel, toch?

Ik kijk er wel naar uit...

avatar van stinissen

Wat ik gelezen heb opvolger van 12 monkey's.

avatar van yosemite44

yosemite44

zeer matige uitwerking van weer goed idee van alex garland. af en toe wel grappig, maar na een goed begin (londen gedeelte) zakt ie af naar een bedenkelijk niveau, gelijk aan danny boyle's andere films na trainspotting.

avatar van dttom

dttom

Het was een soort Day of the Triffids alleen dan met zombies.

avatar van Jordy

Jordy

koel dan moet ik deze zien

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Zozozo, ik heb'm eindelijk gezien: en wat een goeie film is dit.

Gruwelijk, keihard, realistisch (zo vreemd als het ook klinkt); een ware lust voor de liefhebbers van zombie- en andere ondodenfilms. The Infected zijn een soort zombies op pcp, niet normaal.

Volledig gefilmd op High-Def video, hetgeen een gore, vuile look oplevert, die perfect bij de film past. Een aanrader.

voorlopig 3.5, nog voor verhoging vatbaar.

pjotr

Dan hoop ik wel dat 'ie nog in de bioscoop verschijnt. Op de site van het Festival van de Fantastische Film wordt namelijk vermeld dat 20th Century Fox '28 days later' regelrecht naar de videotheek wil sturen.....

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Dat zou jammer zijn.

Maar als je hem in de bios wil zien, dan moet je misschien even oversteken naar België. Hier in Vlaanderen draait de film vanaf vandaag in elke Kinepolis (de Belgische Pathé).

Het is de moeite waard om eens te komen kijken ...:)

pjotr

Misschien op mijn doorreis naar Werchter dan maar...

Ik woon namelijk in Groningen......enne tja...da's toch wel ver fietsen naar België...

avatar van Hobbes

Hobbes

wat begint als een spannende film waarin een uiterst interressante situatie beschreven wordt eindigt in een grimmige zelfstudie naar de instincten van de mens.

de film heeft een diepe indruk op me gemaakt en zit steengoed in elkaar. de beelden zijn schitterend geschoten en de muziek is erg mooi en enorm toepasselijk.

de acteerprestaties verschillen nogal en da's eigenlijk het enige minpunt wat ik kan bedenken.

avatar van amber

amber

Ik heb de film nu gezien en kvond 'm echt wel reuze, hoewel ik zeker niet de allergrootste fan ben van dit genre! Allemaal spurten naar de cinema zou ik zo zeggen, veel amusement en als ge het toch waagt om nie te gaan kijken... shame on you!

avatar van as

as

Volgens mij komt ie 28 mei uit in dit koude landje.

avatar van amber

amber

Ja ze. Maar ik heb dan ook het voorrecht om in België te wonen

avatar van Goodfella

Goodfella

Ik zou toch zweren dat Phone Booth vandaag gedraaid werd in de sneak van m'n lokale bioscoop, maar het bleek dus deze te zijn. Het was een échte sneak preview dus deze keer

Afin, deze film wilde ik ook nog wel zien, dus echt erg was deze verrassing niet. Helaas vond ik de nieuwste van regisseur Boyle nogal tegenvallen eigenlijk. Voor een film die zo graag lekker alternatief en rauw wil zijn vond ik het maar verdomt cliché en standaart allemaal, om over de major plotholes nog maar te zwijgen.

Er komen de nodige sfeervolle shots voorbij, de settings zijn uitstekend en een aantal scènes zijn best het aanzien waard, maar allen redden de film helaas niet.. Er blijven gewoon téveel vragen open en er komen téveel onlogische handelingen en situaties in voor. Jammer...

avatar van Sjaak

Sjaak

Goodfella schreef:

Dezelfde ervaring had ik afgelopen donderdag dus ook.. Helemaal klaar voor Phone Booth en dan krijg je 28 days later, maar geen tegenvaller want ik vond hem hardstikke goed!

avatar van stinissen

Ik vond de film vrij gemiddeld en heb het allemaal al een keer gezien, als je van dit soort films houdt kijk dan naar: Quiet Earth, The 1985. Vond ik persoonlikk stukken beter. 2.5*

avatar van Jordy

Jordy

Aardige film, maar er had wel wat meer in gezeten. Schaamteloze kopie van Day of the Triffids inderdaad.

avatar van Nootje

Nootje

Goede film, blij dat er niet zo'n bekende acteurs in speelden, en de goede opnames

die net als in de blair Witch heel

realistisch overkomen. En dan ook niet

met een erg hoog budget gemaakt.

Zo mogen er meer komen, kun je van veel duurdere films beslist niet zeggen.

avatar van Sjaak

Sjaak

Vanaf 28 mei in de BIOS? Is hij dan al sinds 15 mei verkrijgbaar op <a href="http://www.cult.nl/tips.asp?site=horror&tipid=1161 ">DVD</a>?

Hoe kan dit?...

avatar van yosemite44

yosemite44

In Engeland is hij namelijk al heeeeel lang uit...

avatar van diederik

diederik

Heel sterk begin van de film, beklemmend en spannend (als je goed kijkt, zie je iemand lopen in de verte, was wel grappig).Er zitten enkele zeer goeie scenes in vind ik.

In het midden vervalt hij jammer genoeg in een pure hack and slash film, wat ik zeer jammer vond.

3 sterren.

avatar van GerwinF

GerwinF

Bij play is hij voor 12,95 pond (=18,05 euro) te koop. Heb hem op de gok besteld.

avatar van De Knip

De Knip

GerwinF schreef:

Nou maar hopen dat ie je meevalt