• 9.379.224 stemmen

Met onder meer: Cillian Murphy, Naomie Harris en Christopher Eccleston

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 28 mei 2003

Plot 28 Days Later...

"His fear began when he woke up alone. His terror began when he realised he wasn't."

Dierenactivisten dringen een laboratorium binnen om de chimpansees waarop geëxperimenteerd wordt, vrij te laten. De beesten zijn echter geïnfecteerd met een virus dat razernij veroorzaakt. Achtentwintig dagen later wordt Jim wakker uit een coma in een verlaten ziekenhuis in Londen. Ook de stad blijkt verlaten, totdat hij een kerk binnengaat en er een bende razende zombies treft. Selena en Marc redden hem en samen proberen ze te overleven.

• 12092 berichten

Voortbordurend op de geniale ideeën van Romero, maar heeft toch ook zeker zijn eigen stijl dit. Mooie beelden en grimmige sfeer.

avatar van Mr Confused

Mr Confused

Krijgt ook weer een vervolg. 28 Weeks Later genaamd.

avatar van Halcyon

Halcyon

Ze zijn voor niets meer verlegen tegenwoordig .

avatar van as

as

Mr Confused schreef:

Krijgt ook weer een vervolg. 28 Weeks Later genaamd.

Is nog maar de vraag. Het is al lang geleden dat er iets van vernomen is. Heb je een bron?

Flipman

De film heeft inmiddels een regisseur, op IMDb is de laatste upodate op drie april geplaatst. De regisseur heet Juan Carlos Fresnadillo.

upodate=update, moge duidelijk zijn

avatar van olivier

olivier

orbit schreef:

Eventueel ja, maar naar het einde toe wordt de film erg prekerig, herhalend en zelfs saai. Geef mij dan maar de sociaal geëngageerde zombiegore van Romero!

avatar van Safri

Safri

Nou, alleen Night of the living dead en Dawn of the dead zijn daarin geslaagd. Day en Land vond ik erg tegenvallen van Romero.

Flipman

"Night Of The living Dead" is de beste van de drie, geen twijfel mogelijk! Als ik het laatste deel ("Land Of The Dead") erbij moet rekenen; sorry, die heb ik nog niet gezien .

Ik vind "Dawn Of The Dead" toch eigenlijk wel iets te lang, daar heb ik met deze film absoluut geen last van! En de stijl van deze film past ook veel beter bij het genre, maar daarover zijn al talloze discussies gevoerd door Djelle en Wouter, dus laat ik maar geen aanleiding geven .

swankel

In deze film zit zo'n scene op het einde, en daar wordt een klootzakkerige generaal z'n ogen eruit gedrukt

supernasty

geweldige film die het vooral doet met z'n sfeer en enge schreeuwerige monstertjes/zombies.

Safri schreef:

Day Of The Dead vond ik briljant! Zit weer een hele nieuwe laag aan ideeën en invalshoeken in. Land is een misbaksel eerste klas inderdaad

Flipman

"Day Of The Dead," er zitten goeie dingen in, maar de samenhang ontbreekt.

jongens we zitten hier bij 28 days later en niet bij de zombiefilms van romero

avatar van RedDream

RedDream

Ik vind het een film..die anders is dan zombiefilms.. deze heeft ook eens leuke scene's waar het niet alleen maar achtervolgd wordt door zombies..

swankel schreef:

jongens we zitten hier bij 28 days later en niet bij de zombiefilms van romero

Ja, en? Dit is een film die deels geïnspireerd is door de films van Romero, dus waarom zouden we op deze pagina de vergelijking niet mogen maken?

avatar van aphexfreak

aphexfreak

Ik maak er verder geen woorden aan vuil : DIT IS EEN PRACHTIGE FILM! 1 van de beste horrorfilms van de afgelopen jaren, met een heerlijk sfeer en rauwe beelden. Zeer mooi gefilmd ook en super geacteerd! Ik was echt aangenaam verrrast!

toppertje! 5*

Flipman schreef:

mee eens.. zo kan je alle discussie wel afkappen op MoMe. Mensen die de overeenkomsten tussen deze en de films van Romero niet zien zijn de naam filmkijker trouwens niet waard, kunnen beter bij televisiesoaps blijven

En toch zijn het vooral de verschillen met Romero's films die 28 Days Later de moeite maken.

• 12092 berichten

Op verschillen kom je ook middels vergelijking..

Onderhond schreef:

Uiteraard, ik ben blij dat het geen remake is.

Hoewel "House Of 1000 Corpses" eigenlijk wel een soort remake is van "The Texas Chainsaw Massacre," en een hele goeie !

Flipman schreef:

ik zie geen zombies in deze film

alleen geinfecteerde mafkezen die heel erg hard kunnen schreeuwen

maar ja

je zal wel gelijk hebben

Ik zeg ook 'deels geïnspireerd,' niet 'gebaseerd.'

avatar van donnie darko

donnie darko

Goede film.
Ik had er ook al wel vrij veel van verwacht na toch wel goede recensies van bv. Pieter Montana en die zei dat de eerste 45 minuten zeer goed waren en die waren ook steengoed. Supercreepy sfeertje, ik vond het eigenlijk zelfs het hele eerste uur gewoon heel goed. De beelden van het verlate Londen zijn inderdaad geweldig, zeer mooie beginscene ook(en daarmee bedoel ik niet de scene in het lab).

De acteerprestaties zijn niet echt overweldigend goed, maar dat maakt ook niks uit. Het belangrijke is dat het sfeertje genoeg creepy is en dat is het ook tot op een gegeven moment. En dat moment zorgt er toch voor dat de film een beetje ineendeukt. Het hele verhaal met de militairen is toch net iets te simpel en ook had ik op het einde liever gezien dat Selenaniet had doorgehad dat Jim geen zombie was en dat hij hem gewoon had neergestoken, dat was nog eens een leuke plotwending geweest. Maar dat is misschien te veel gevraagd.

Anyway, leuke film, ook nog na de twist blijft het een zeer vermakelijke film.

Twijfel net als Pieter tussen 4* en 3.5*. Het wordt toch maar dat laatste.

avatar van donnie darko

donnie darko

Meh, ik ga er toch nog een halfje bovenop doen. Ik vond hem bij nader inzien eigenlijk echt wel goed.4*

Good Boy !!

avatar van Mr Confused

Mr Confused

May 11, 2007, zou het vervolg volgens Fangoria er aankomen. De film zou 28 weeks later noemen.

Fox is momenteel bezig met het maken van 28 Weeks Later, de opvolger van 28 Days Later van regisseur Danny Boyle (Trainspotting, The Beach, A Life Less Ordinary). Boyle zal de opvolger waarschijnlijk niet zelf regisseren maar samen met Alex Garland, die 28 Days Later schreef, mede produceren

Waarom nou een vervolg op deze film

helemaal niet nodig....

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

swankel schreef:

Waarom nou een vervolg op deze film

helemaal niet nodig....

Was toch een goede film dus waarom niet?

Zolang ze maar geen flop van maken mag dat toch

Dead01 schreef:

Was toch een goede film dus waarom niet?

Zolang ze maar geen flop van maken mag dat toch

ja maar er komt een andere regisseur

dus het wordt een andere film met een andere sfeer.

misschien lukt het de schrijver wel.....

Flipman

Alex Garland gaat hem niet schrijven, maar produceren, samen met Danny Boyle (de regisseur van deze film, dus ) en Andrew MacDonald (producent van veel films van Danny Boyle).

Bij de weg, in mijn Top-10 gaat een drastische verandering plaatsvinden! Eerst prijkte deze film voor een lange tijd op nymmer 1, maar nu gooi ik 'm er helemaal uit! Omdat ik van elke regisseur één filmin m'n Top-10 wil hebben, en "Trainspotting" staat er ook in. Dus, vandaar . Deze film blijft wel één van m'n favorieten.

Misschien niet bijster interessant, dit nieuwtje, maar ik heb over zoiets al eens vragen gekregen in m'n PM-box of op een pagina van een film zelf, zijn die meteen beantwoord .