28 Days Later... (2002)
Met onder meer: Cillian Murphy, Naomie Harris en Christopher Eccleston
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 28 mei 2003
Plot 28 Days Later...
"His fear began when he woke up alone. His terror began when he realised he wasn't."
Dierenactivisten dringen een laboratorium binnen om de chimpansees waarop geëxperimenteerd wordt, vrij te laten. De beesten zijn echter geïnfecteerd met een virus dat razernij veroorzaakt. Achtentwintig dagen later wordt Jim wakker uit een coma in een verlaten ziekenhuis in Londen. Ook de stad blijkt verlaten, totdat hij een kerk binnengaat en er een bende razende zombies treft. Selena en Marc redden hem en samen proberen ze te overleven.
Jim
Jim's Mother
Private Clifton
Seargent Farrell
Achilles
ze zijn besmet...with "rage" ..had er veel vertrouwen in en ik moet zeggen dat het niet echt beschaamd is...zaten hele goede stukken in..het laatste deel van de film vond ik een beetje ongeloofwaardig, chaotisch en spanningsloos..vond het wel cool dat degene die niet besmet juist degene was die de grootste vorm van razernij tentoonstelde..aparte scene met die ogen die de kop ingedrukt worden..
Kisje
Heb deze nog niet gezien, maar wil hem wel graag zien binnenkort, is dit een aanrader?? Let me know
swankel
Alex Garland gaat hem niet schrijven, maar produceren, samen met Danny Boyle (de regisseur van deze film, dus
) en Andrew MacDonald (producent van veel films van Danny Boyle).
Bij de weg, in mijn Top-10 gaat een drastische verandering plaatsvinden! Eerst prijkte deze film voor een lange tijd op nymmer 1, maar nu gooi ik 'm er helemaal uit! Omdat ik van elke regisseur één filmin m'n Top-10 wil hebben, en "Trainspotting" staat er ook in. Dus, vandaar
. Deze film blijft wel één van m'n favorieten.
Misschien niet bijster interessant, dit nieuwtje, maar ik heb over zoiets al eens vragen gekregen in m'n PM-box of op een pagina van een film zelf, zijn die meteen beantwoord
oke dan!!
Flipman
Kisje, deze film heeft terecht voor héél lang de nummer één in mijn Top-10 bezet gehouden. Zie mijn vroige ericht waarom nu niet meer, hoewel mijn waardering voor de film niet minder is geworden.
Hi-Tek
Heb de film net gezien, maar ben een aantal keer in slaap gesukkeld en heb denk ik een klein half uurtje gemist. De film begon trouwens veelbelovend. Mooie shots van het verlaten London, terwijl Murphy daar alleen rond loopt. Geef je zo'n beangstigend gevoel van het alleen op de wereld zijn. De film voelt ook best grimmig aan en is in tegenstelling tot Dawn of the Dead een stuk serieuzer en vooral geloofwaardiger te noemen. Zeker als je kijkt naar de details dan is er best veel aandacht aan besteed. Die scene dat ze boodschappen gaan doen lijkt trouwens verdacht veel op de scene in het winkelcentrum net zoals de intro met die nieuwsfragmentjes waar de aap naar zit te kijken. Enige inspiratie voor Dawn of the Dead lijkt hier dus vandaan te komen.
Mocht ik hier een cijfer voor geven dan was dat rond de 3,5 en de 4 sterren.
Ja, film is ook geïnspireerd door o.a. "Dawn Of The Dead," klopt
kArIzMa_TuRk
vond het een leuke film om er een keer naar te kijken.. denk dat ik heb binnenkort weer ga bekijken
ik geef het een verdiende 3***
Dead01
- 1977 stemmen
ja maar er komt een andere regisseur
dus het wordt een andere film met een andere sfeer.
misschien lukt het de schrijver wel.....
Dan snap ik het wel dat zegt van waarom want andere regisseur kan veel doen maar ja zoals ik dan ook lees gaan ze samen werken.
Afwachten is de boodschap zeker e
Flipman
Nou, Boyle is wel executive producer, die hebben vaak ook nog wel eens invloed op de inhoud en de 'look' van een film; hij denk ik zeker, daar hij de voorganger van deze film regisseerde.
Steez
Vond dit een best aardige film.
Best goed verhaal en leuk gespeeld. 3.5 van mij
swankel
ik zag laatst op rtl7 dat hij binnenkort op tv komt.Ik hoop dat mensen hem gaan kijken en dat er wat stemmen weer binnengehaald worden.
djerk_Corleone
ik vond de sfeer in de film echt perfect!!!! mag zich wat dat betreft vergelijken met dawn of the dead. is dan ook het enige waar hij zich kan meten met dotd. cool bedacht ook 3,5*
Mc
- 2092 stemmen
Geweldige combinatie tussen sci-fi, horror en drama. De film val de eerste seconde binnen en stort meteen zijn rauwe, grauwe en korrelige sfeer over je heen. Zo nu en dan heeft de film prachtige intermezzo's (de auto over de lege snelweg, Jim in leeg Londen) afgewisseld met bijna gedurfde gore stukken die de drama toch nergens in de weg staan. De geweldige acteerprestaties, de tegelijkertijd nuchtere maar ook vergaande manier waarop Boyle weer geeft hoe de mens erop reageert wanneer er een ramp als dit voorkomt, en de zo nu en dan prachtige beelden brengen mij tot een ruime 4*
swankel
Deed het bij mij niet,ondanks het slappe verhaal lijkt het me wel wat worden.
Dead01
- 1977 stemmen
WOOOOOOT!!! Hier zijn de eerste ruwe beelden van 28 Weeks Later... te bewonderen
! Met Robert Carlyle! En, en, en... GA NOU MAAR GEWOON KIJKEN!!!
Vette trailer man
Ziet er zeer goed uit,ben benieuwd.
Denk nog eens ver naar deze ook kijken is weeral tijdje geleden
Frank7
Vond het een vrij normale horrorfilm, dat dit een film met sf fragmenten is kan ik niet zeggen. Op zich wel een leuk verhaal. Cillian Murphy komt op me over alsof hij zelf iets onder de leden heeft(zelfs nadat hij wel fatsoenlijk gegeten heeft), speelt wel redelijk maar had hier toch liever een ander personage gezien. 3sterren.
BlueSword
tijdje terug gezien maar zeker een vette film! hou zeker van dit genre en was erg goor en spannend, voorlopig hou ik het op een 3.5* maar bij herziening misschien verhoging.
kan niet wachten op volgende deel.
matthijs_013
De film boeide al erg snel. Het deed me erg herrineren aan Dawn of the Dead (2004), maar deze was nog beter! Perfecte acteerprestaties en vooral de laatste 30 minuten (als het leger verkrachtende psychopaten worden) waren een van de beste scènes ooit gemaakt. Steengoede actie (Hannah was trouwens ook erg gaaf toen ze die pillen kreeg van Selena ).
Het doet me afvragen of er nog meer films (naast deze en Dawn of the Dead) zijn waarin monsters (of wat dan ook) de mensheid uitroeien en een paar overlevenden in leven proberen te blijven.. Iemand?
*4,5
Marlies89
Ik heb deze film nog niet gezien maar ben het zeker van plan.
Maar heeft Naomie Harris ene groet rol in deze film?
Turkeyloverz
Ik heb deze film nog niet gezien maar ben het zeker van plan.
Maar heeft Naomie Harris ene groet rol in deze film?
Ze is een van de hoofdpersonen en komt dus heel vaak voor.
Merel_*
Zeker een goede film! Het idee dat je wakker wordt, je naar buiten gaat en er is niemand te bekennen. Brrrrr.. Ben afgelopen zomer in Londen geweest, en 't is toch best een weird idee willen daar geen mensen lopen. De rest van de film was ook top, heerlijke spanning!
Een 4!
likeahurricane
Het eerste deel was goed met mooie beelden van een erg lege stad. Daarna werd het al snel minder.
met name in het landhuis in manchester werd het steeds minder, ook de acteerprestaties waren matig
2,5 *
psycholamp
- 1960 berichten
Het mooie is dat dit een Engelse film is en hier en daar dus onvoorspelbaar en wat menselijker, dan in veel Amerikaanse films. Het verlaten Londen is fantastisch en ook de rest van de film kan ik zeer waarderen. De sfeer zit er goed in.
PeKz
Eerste gedeelte van de film is echt bizar.
laatste gedeelte van de film vond ik het toch wat minder.
en idd vanaf het landhuis is het idd een stuk minder
maar al om al toch een leuke film
Xander
Ik vond deze echt schitterend! Het idee om wakker te worden en iedereen is weg, ongelofelijk angstaanjagend toch? Anyway, ik was een beetje teleurgesteld in het einde, anders was dit een dikke 5* geworden.
Moviestar1979
Ik moet eerlijk bekennen dat ik het qua zombie en besmettingsverhalen wel een beetje heb gehad.
Daarom dat " 28 Days Later " mij ook niet echt kon boeien.
De dingen die ik wel goed vond waren o.a. de makeup effects en de schitterende soundtrack.
Richting het einde neemt de actie eindelijk toe, maar dan is de film natuurlijk afgelopen.
Ik kom helaas niet verder dan 2 *.

28 Years Later: The Bone Temple
2026

28 Years Later
2025

28 Weeks Later
2007

Zombiefilm '28 Days Later' met Cillian Murphy vanavond op televisie

Cillian Murphy maakt toch niet zijn opwachting in '28 Years Later': 'Hij wilde er graag bij betrokken zijn'

'28 Years Later' is in aantocht, maar de originele film met Cillian Murphy tref je nergens meer aan
Vervolg op iconische horrorfilm '28 Days Later' met Cillian Murphy cast drie grote namen voor de hoofdrol

El Laberinto del Fauno
Fantasy / Drama, 2006