• 9.378.489 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 4 juli 2007

Plot Transformers

"Their war. Our world."

Heel lang geleden was er een oorlog op de planeet Cybertron, tussen de Autobots en de Decepticons. Vele jaren later, op de planeet Aarde, koopt de jonge Sam Witwicky zijn eerste auto en komt tot de ontdekking dat het de Autobot Bumblebee is. Deze is er om Sam te beschermen, aangezien Bumblebee niet de enige Transformer is die op Aarde is gekomen. Ook de Decepticons zijn op Aarde en beginnen het Amerikaanse leger aan te vallen. Als Sam en zijn vriendin Mikaela dan ontdekken dat het leger van plan is zowel de vijandige Decepticons als de vredelievende Autobots te vernietigen, proberen ze een nieuw plan te bedenken om de Decepticons te stoppen.

Sam Witwicky

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Ga maandverband kopen

djelle

Nee, SioM: Moviemeter is zeker geen mannenwereld hoor. Er staan inderdaad wel wat (vooral de laatste tijd wat meer dan vroeger) macho actiefilms en andere stoere mannenfilms hoog genoteerd, maar er staan er nog veel meer (overdreven) laag genoteerd. In de top 250 bv, zal je maar weinig echte stoere mannenfilms vinden. Het is ook net een van de handicaps van het actiegenre: vrouwen houden er doorgaans niet van, dus zo'n film verliest automatisch al een hoop positieve stemmen.

avatar van SioM

SioM

Hectometerpaal schreef:

Ga maandverband kopen

Je voelt je blijkbaar persoonlijk aangevallen?

avatar van Schuco

Schuco

SioM schreef:

Ik heb de indruk dat moviemeter vooral een mannenwereld is. Als ik zie hoe hoog zo'n hersenloze actiefilm scoort in de top 100 van 2007, dan vraag ik me af waarom het hier vol zit met verborgen macho's met zeteltestosteron. Ik ken geen enkele vrouw die deze film met zinloze actie, clichés den top en een flinterdun verhaal goed zal vinden. En nochtans blijkt 1 op de 2 mensen toch een vrouw te zijn niet?

Mijn ma vond de film fantastisch...net als mijn zus, het is maar net wat je opvangt uit de film, want ze hadden het vooral over de humor die erin zat.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

SioM schreef:

Ik vond het ook een butfilm. Maar ja, ik ben dan ook geen 16 meer. Nog sterker: als Michael Bay morgen een hartaanval krijgt dan hang ik de vlag uit.

avatar van Drezic

Drezic

SioM schreef:

De filmwereld is vooral een mannen wereld en niet zozeer moviemeter; kijk maar naar de verhouding mannelijke/vrouwlijke regisseurs. Het feit dat 1 op de 2 mensen een vrouw is zegt natuurlijk niks over de verhouding man/vrouw bij verschillende interesses/hobby's.

Je ziet hetzelfde in de cabaretwereld; bijna alle populaire cabaretiers zijn mannen. Tot ergenernis van sommige vrouwen; zijn vrouwen niet grappig dan? Sja...

Van mij mogen er meer vrouwen komen hoor. En dan interesseren me die toplijsten geen reet

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Pastichio Rocker schreef:

Ik vond het ook een butfilm. Maar ja, ik ben dan ook geen 16 meer

17 en oh zo volwassen.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Actie was zeer vermakelijk, maar gaat simpelweg te lang door. Die finale aan het einde duurt gewoon te lang, drie kwartier lang zie je robots elkaar helemaal kapotmaken, en daar had gewoon met gemak in geknipt kunnen worden. Daarnaast vond ik sommige grappen niet echt leuk en een beetje over the top. Die "wat ben je in je kamer aan het doen"-grapjes hadden er beter uitgelaten kunnen worden.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Martijnnn schreef:

17 en oh zo volwassen.

Doe er maar 12 jaar bij.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

SioM schreef:

Misschien moet er eens een vrouwenmoviemeter gemaakt worden.

djelle

Geweldig idee. En vooral: een actie-moviemeter (uitsluitend voor actiejunkies).

avatar van fatfish

fatfish

2* voor het eerste uur.

Dan werdt het zo slecht dat ik hem heb uitgezet.

avatar van Denisu

Denisu

Geweldige film! Mooie special effects, en goed verhaal, humor zit er ook nog in. in het begin dacht ik dat het een slechte film zou zijn, maar vond hem daarna toch echt geweldig, echt een aanrader!

avatar van RtW

RtW

Goede film, was verbaast, dacht dit is weer zo een reeks van tekenfilmverfilmingen die er wat geld aan wil verdienen maar dit is een goede, knap werk hoe ze die robots gemaakt hebben voor mij wel een 8/10 waard!

avatar van RtW

RtW

SioM schreef:

Er zijn mensen die juist van B films houden in plaats van A kwaliteit, niet iedereen is nou eenmaal hetzelfde. Deze film is voor hem/haar dus niks want die is A kwaliteit, geen twijfel over mogelijk, punt

SioM schreef:

dat heb je dan fout gedacht je kent me dan misschien wel niet, maar ik ben wel degelijk een vrouw, en ik vind dit een prachtfilm.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Er bestaan dus wel vrouwen met een goede filmsmaak

avatar van martinovitch

martinovitch

ja zo te zien wel!

.Marjo.

haha, ik denk zelfs dat SioM er heel erg naast zit, er zijn juist best veel vrouwen die deze film goed vinden. en omdat zij hem nou toevallig niet goed vindt, hoeft dat niet te betekenen dat geen enkele vrouw hem goed vindt.

avatar van Lkw

Lkw

Mooie effecten, dat zeker, maar ik betrapte me erop dat ik ergens halverwege de film wat verveeld om me heen zat te kijken. Ik begrijp de hoge score hier en op IMDB dan ook niet.

Ik begrijp sowieso die hele fim niet.

Het eerste gedeelte wordt voornamelijk gevuld door het wel en wee van twee tieners, waarvan de jongen af en toe redelijk maar zeker niet bijzonder speelt en het meisje duidelijk gecast is als 'snoepje'.

Het tweede gedeelte is mij volkomen wazig. Steeds meer en meer enorme robots slaan elkaar fikkend, grommend, vliegend, rijdend en schietend in puin, that's it. Wat mij betreft niet interessant genoeg om langer dan 1 minuutje naar te kijken.

In het finale gevecht lukte het me niet eens om de good en de bad guys uit elkaar te houden in de chaos aan vuur, blik en vallend puin en dan is de lol er helemaal snel af.

Kortom dit was een grote teleurstelling. Een goeie ambassadeur van Het Grote Niets, dat wel.

1 ster, voor de moeite en de knap gemaakte special effects.

avatar van SioM

SioM

De mensen die op deze film reageren zijn volgens mij overwegend mensen die hem goed vinden. De mensen die hem slecht vinden hebben denk ik gewoon de verkeerde film gekozen, maar letten meestal wel op wat ze kiezen. Als je kijkt naar deze film dan merk ik vooral lovende commentaren. Als je enkel de punten zou meetellen van de mensen die een reactie hier achter laten, dan zouden de punten veel hoger liggen. Ik concludeer hieruit dat de vrouwen die hier zeggen dat ze de film blijkbaar wel goed vinden toch in de minderheid zijn.

avatar van Drezic

Drezic

SioM schreef:

Nou, dat is een knappe conclusie... totaal nergens op gebasseerd, lieve vrouwspersoon, tenzij je alle stemmers kent.

Het lijkt mij vrij logisch dat bij veel actie en geweld overwegend(!) mannen de film beter zullen waarderen dan vrouwen en bij romantiek overwegend(!) vice versa. En daar is niks mis mee, dat is gewoon de natuur.

NB.: ik zei met nadruk "overwegend" om mannen die gaan roepen dat ze Titanic geweldig vinden en vrouwen die Die Hard de hemel in gaan prijzen voor te zijn.

avatar van Theunissen

Toen ik vroeger nog jong was las ik altijd de strip boekjes van de Transformers en die vond ik altijd heel leuk en spannend. Een paar jaar later kwamen er ook tekenfilms uit van de Transformers en die vond ik ook best leuk. En afgelopen jaar kwam dan na hele lange tijd eindelijk eens een speelfilm van de Transformers uit en je raad het waarschijnlijk al ?

Nee dus, de speelfilm van de Transformers vond ik een slap aftreksel van de bovenste plank. Het begin van de film was best aardig maar toen die irritante hoofdrol speler Shia LaBeouf in beeld kwam was het direct over met de film. Wat een ongelooflijke slechte acteur is dat en dat praten met zo'n stom accent begon me echt de keel uit te hangen. Ook de zogenaamde humor van deze persoon was totaal niet om te lachen, nee erger nog je schaamde je voor zijn humor.

De vrouwelijke hoofdrolspeelster Megan Fox zag er best heel mooi uit maar ook zij kon totaal niet acteren en voegde niets toe in deze film. De film was velen malen beter geweest als deze twee flut hoofdrolspelers er niet in voorkwamen. Waarom moesten er ook trouwens menselijke hoofdrolspelers aan te pas komen in de Transformers ? Die zijn juist totaal overbodig. De hoofdrolspelers in deze film moesten juist alleen maar de Transformers zijn.

Nee na 15 minuten (het goede begin) had ik het wel gehad met deze film. De actie is best goed en mooi verfilmd maar het verhaal slaat echt nergens op. Ook zat er m.u.v. het begin en de vlucht scene in de woestijn totaal geen spanning in deze film (vooral te danken aan de 2 eerder genoemde hoofdrolspelers).

Kleine kinderen zullen deze film best wel goed vinden (misschien was dat ook de doelgroep alhoewel kleine kinderen nooit van de Transformers gehoord kunnen hebben) maar voor volwassen is deze film totaal niet geschikt (te flauw en te kinderachtig).

Dit was voor mij verreweg de slechtste film van 2007 en dat terwijl ze er een hele mooie film van hadden kunnen maken.

Ik zou normaal gesproken deze aanfluiting van een film moeten belonen met een 0.5 punt maar vanwege het aardige begin en de heel soms goede actie beloon ik hem toch nog met 1 punt meer en daar mag de regisseur Michael Bay me heel dankbaar voor zijn.

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Matige film met prachtige special effects, maar het verhaal zelf was gewoon te dun en te clichèmatig. Er zaten wat grappige dingen in, bijv. die kleine mobiele telefoon die met kleine machineguns in het rond begint te schieten en wat boze dingen krast. Voor de rest was de film ook gewoon te lang en duurde het veel te lang voordat er een eind aan kwam.

2 sterren.

avatar van armandeus

armandeus

De film is geen bal aan. Alleen de special effect waren de moeite waard om het te zien. Steven Spielberg onwaardig.

Theunissen schreef:

Idd, totaal onbegrijpelijk.

djelle

Niet mee eens. De actie zou veel te ééntonig zijn op die manier.

avatar van Zidamon

Zidamon

Zonder hiermee iemands mening over deze film tekort te willen doen, vind ik dit toch wel een beetje "we-hobbelen-er-met-zijn-allen-achteraan"-film!

Hou me ten goede: ik heb genoten van Transformers, ondanks dat ik nooit de tekenfilms gevolgd heb. Gewoon een lekkere flick waarin actie en geweldige special effects elkaar versterken. De verhaallijn was dun, maar ik verwachtte hier ook geen Sixth Sence-plot.

Met het begin van mijn commentaar bedoel ik eigenlijk dat deze film meer een mode verschijnsel is. Het is erg in en vet om dit genre te verfilmen en trekt bij voorbaar al een groter publiek. Het is daarmee tegelijkertijd ook een film die rustig over een jaar gratis wordt weggeven bij een pak Maria biscuitjes.

Van mij krijgt Transformers toch 3,5 ster, omdat de film mij simpelweg heeft vermaakt.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

gisteren gekocht op dvd man man man, wat is deze film zalig, super fantastische special effecten super veel actie & zelf humor tjah natuurlijk niet echt super verhaal maar dat bederft de pret zeker niet wat wil een mens meer