Transformers (2007)
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 4 juli 2007
Plot Transformers
"Their war. Our world."
Heel lang geleden was er een oorlog op de planeet Cybertron, tussen de Autobots en de Decepticons. Vele jaren later, op de planeet Aarde, koopt de jonge Sam Witwicky zijn eerste auto en komt tot de ontdekking dat het de Autobot Bumblebee is. Deze is er om Sam te beschermen, aangezien Bumblebee niet de enige Transformer is die op Aarde is gekomen. Ook de Decepticons zijn op Aarde en beginnen het Amerikaanse leger aan te vallen. Als Sam en zijn vriendin Mikaela dan ontdekken dat het leger van plan is zowel de vijandige Decepticons als de vredelievende Autobots te vernietigen, proberen ze een nieuw plan te bedenken om de Decepticons te stoppen.
Sam Witwicky
Starscream (stemrol)
Maggie Madsen
Glen Whitmann
John Church
Dit deel was nog veelbelovend, de actie was nog goed, de spanning en verhaal zaten ook wel goed. Hierna ging het, en het spijt me dit te zeggen, alleen maar achteruit! Het werd rommelig, veel te veel van het goede. Maar gelukkig is er altijd nog deel 1
movie-edje
voor mijn gevoel!
Echt een kinderfilm!
j3ff5kywalker
Een geweldige film naar mijn mening.
Petje af wat er tegenwoordig ontwikkeld kan worden in 3D animatie!!
Angelo2
Had hier echt naar uitgekeken destijds. Eindelijk werden de transformers verfilmd. En ik moet zeggen dat ik niet teleurgesteld ben. Verhaal bleef boeiend en de actie was uitstekend. Alleen ook in het eerste deel van die tenenkrommende grapjes. Mooi was wel dat toen Optimus Prime zich voorstelde iedereen in de bioscoopzaal begon te klappen en gillen.
bozzy
Waanzinnig mooi gemaakte film,absolute klasse gewoon.
en het verhaal mag er ook best zijn.
TOPPIE gewoon!!!
Meersie
Ik vond het nog eens leuk om een film te zien die die een soort sci-fi/actie verhaal vertelt waar verschillende groepen mensen gevolgd worden. Een beetje zoals klassiekers als Independence Day. Zulke films worden tegenwoordig jammer genoeg te weinig gemaakt.
martijn011
- 2034 berichten
Ook maar eens begonnen met de Transformers-films. Ik wist dat films waar Bay aan het roer staat garant staan voor spektakel, maar dit slaat werkelijk alles.
Het begin is goed en wekt meteen interesse. Je vraagt jezelf al snel af hoe de film zich zal ontwikkelen en met wat voor een doel de Deceptions en Autobots zich op aarde begeven. En op zich is het verhaal nog niet het minste. Er is in ieder geval goed in te komen waarom ze elkaar de schroothoop op schieten.
Maar er zitten ook een hoop haken en ogen aan. Zo zitten er verschrikkelijke dialogen tussen. Als Megan Fox tegen LaBeouf zegt dat ze blij is dat ze in de auto gestapt is, word ik meteen misselijk. En ook de Transformers moeten hun mond maar houden want daar komt ook weinig zinnigs uit.
Ook de eindscene duurde me te lang en kon door alle hectiek de Autobots niet meer van de Decepticons onderscheiden.
Toch is het wel lekker vermaak en ga ik me zeker aan de volgende twee delen wagen. Ben benieuwd of die me beter bevallen, want stiekem is dit toch wel een beetje een kleine teleurstelling..
Heroic Collecti
Eindelijk! Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik nog ooit iets van Transformers zou horen, behalve in kleine kringetjes die zich "in het verleden" ophouden.
Deel 1 was absoluut vermakelijk en verfrissend, met genoeg spektakel Jammer dat er dan weer zoveel "mens" in betrokken moest worden.
Deel 2 hmm zoals heel veel delen 2 erg matig
Deel 3 Spannend en daarmee ook erg vermakelijk. Het einde is toch wel behoorlijk definitief, maar ik hoop alsnog op een deel 4
Al met al..heerlijk!
cinemakenner
Tja jongens. Transformers is gewoon explosies, vechtende robots en Megan Fox.
Vermakelijk is dat allemaal zeker!
nachtschade
Film duurt minstens 3 kwartier te lang. Had het op een gegeven moment wel allemaal gezien. Matig verhaal, wel leuke special effects....maar teveel van hetzelfde.
cloffie
Kort samengevat moet een sci-fi aktiefilm vermakelijk zijn, maar dit was een waar actiespectakel.
De regie is in handen van actiespektakel-regisseur Michael Bay. Je merkt goed dat hij de lat hoger heeft gelegd als in Bad Boys en The Rock en met Steven Spielberg as uitvoerend producent is dit zeker gelukt. Veel van de mensen die aan de effecten werkten waren al fans van de Transformers, en kregen veel vrijheden om te experimenteren met de personages. Dit was merkbaar in de film, wat een gave special effects!
De hoofdrollen worden goed gespeeld door Shia LaBeouf en de betoverende Megan Fox. Ook Josh Duhamel (die ik al kende van de serie Las Vegas) speelde prima, maar kreeg weinig vrijheid. Omdat het een actiespectakel is vind ik het niet storend dat de dialogen soms wat minder zijn, het blijft een film van amerikanen! Over het algemee is mijn oordeel over het acteerwerk dus neutraal omdat het in een film als deze kan.
Als liefhebber van dit genre een 8 op 10, dus 4P.
TMP
- 1919 berichten
Een aardige actiefilm. Het verhaal zit best redelijk in elkaar, hoewel de actie duidelijk centraal staat. De actie is ook zeker in orde, al zijn sommige scenes rommelig en vallen Autobots en Decepticons soms nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Het acteerwerk is in het algemeen redelijk, de dialogen zijn soms erg matig. Als actiefilm zeker geslaagd, al had het iets minder lang mogen duren.
horizons
Goed verhaal. Precies wat je mag verwachten.
Goede actie. Super CGI/effecten.
/// (de autobots zijn best herkenbaar door een opvallende kleuren, decepticons iets lastiger soms).
Acteerwerk in orde.
Al met al fantastische film.
den_hannes
Eerst dacht ik dat dit een kinderfilm was,ik kende transformers eigenlijk niet. Ik heb de film net bekeken en ik moet zeggen,wow !
Het eerste deel is toch ook een kinderfilm.
MaffePauluZ
Ik kende transformers wel van trailers maar had de film nog niet eerder gezien.
Wat een special effects zeg, wow. Was het verhaal ook maar zo spectaculair.
In het begin van de film wordt er te snel uitgegaan van een wereldramp door de secdef die op tv zegt; "Good luck to us all..".
Dat staakte bij mij de spanning eigenlijk wel een beetje. Jammer.
Het is een kinderfilm met actie voor volwassenen, met leuke boytoys. Zo zou je de film in één zin kunnen omschrijven.
smilereview
ik heb deze erg goede film vandaag pas voor het eerst gezien, en heb daar totaal geen spijt van. ik heb ook deel 2 gekocht, en ik ga die zeker weten kijken.
Nicolage Rico
- 20229 berichten
ik heb ook deel 2 gekocht, en ik ga die zeker weten kijken.
Lijkt me logisch. Of had je 'm eventueel ook als onderzetter willen gebruiken?
smilereview
Lijkt me logisch. Of had je 'm eventueel ook als onderzetter willen gebruiken?
nou als deel 1 slecht was, dan had ik hem misschien niet gekeken.
SENGOK
Robots zijn subliem en scenes met muziek van Jablonsky zijn ontroerend.
misterdhdh
goede film, maar niet echt mijn genre. had hoge verwachtingen van deze film en deze zijn toch ingelost. al vind ik dit geen film voor mij, vind niet dat deze film kinderachtig is, volwassenen zullen er evenveel plezier van hebben. het gedeelte met het leger vond ik geweldig, ook al was het een oneerlijke strijd. soms een beetje chaotisch en te druk maar stoorde mij niet, schitterende muziek en geluidseffecten, mooi uitgewerkt voor een raar verhaal. heb deels genoten van deze film. ik ga zeker deel 2 kijken. mooie film, maar niet echt mijn genre, toch een aanrader, film duurt voor mij wel iets te lang
3/5
***
slowdrive
Een combinatie tussen Robots en auto's, vliegtuigen. geweldige film! robots die vechten op leven en dood, die heen en weer zweven op het scherm en die de straten op stelten zet. met ook nog een beetje humor erbij.
Aardige film waarin een jongen zijn eerste auto krijgt, en erachter komt dat het een robot is. Een avontuurlijk verhaal dat vooral door de lengte soms wat inzakt. Veel spectaculaire en bombastische actie-scenes met uitstekende special effects. Ook al zien de robots er zeer gedetailleerd en complex uit, ze hebben toch wat kinderachtigs. Shia LaBeouf is goed gecast. Met gemak 3.0 sterren.
shrink
Leuke film die fantastisch gemaakt is. Ziet er perfect uit. Jammer dat het verhaal erg matig is en de acteurs mij niet konden boeien. Ja,ja, uiteraard dat meisje wel !!
moviemafketel
- 19752 berichten
Zet je nou bij alle 3 de Transformer-films hetzelfde zinnetje neer? Dan is het ook niet echt meer serieus te nemen verder.
Hell's Kitchen
Echt een typische Michael Bay film. Afschuwelijke personages, belabberd verhaal, uitermate slecht acteerwerk, wanstaltig script, kinderachtige humor en zoals gewoonlijk moet het allemaal weer draaien om de Special effects en de actie. Special effects horen naar mijn mening nooit, maar dan ook echt nooit een onderdeel te zijn waar in een film alle aandacht naar uit moet gaan, in welk genre dan ook.
Ik moet zeggen dat de populariteit van de transformer reeks toch best wel mijn nieuwsgierigheid had gewekt, vandaar dat ik besloot om de eerste film op zijn minst een kans te geven. Maar ik denk dat het beter is om het bij deze transformer film te laten.
Dat je in een actiefilm de actie centraal zet begrijp ik wel, maar doe dan tenminste alsof je ook nog een beetje aandacht hebt besteed aan de elementen die een film pas echt goed maken. Als je dit doet komt de actie echt veel beter tot zijn recht. Kijk naar The Dark Knight!
Maarja, het gaat hier om een film van Michael Bay. Wat verwacht je?
1,0
horizons
The Dark Knight is één van de meest overrated actie films die er is.
Transformers is ondergewaardeerd.
Verhaal en script van deze film is perfect voor een blockbuster en de franchise.
Hell's Kitchen
The Dark Knight is één van de meest overrated actie films die er is.
Transformers is ondergewaardeerd.
Prima, geweldig. Dan verschillen wij op dat gebied totaal van mening, dat kan.
Ik heb dan toch een vraag waarmee ik hoop niet al te veel off topic te gaan. Op welk gebied vind jij dat Transformers een meerwaarde heeft ten opzichte van The Dark Knight?

Bumblebee

Transformers: Dark of the Moon
2011

Transformers: Revenge of the Fallen
2009

Alle 'Transformers'-films verdwijnen van Netflix. Grijp je laatste kans op een kijkmarathon

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

'Transformers' enige film waarbij Stephen King de bioscoop uitliep

Deze vijf sterke titels verdwijnen zeer binnenkort uit het Netflix-aanbod

Fantasy / Avontuur, 2009

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl