- Home
Bekijk via SkyShowtime
Morgen om 23:43 uur op SBS9
Plot Transformers
"Their war. Our world."
Heel lang geleden was er een oorlog op de planeet Cybertron, tussen de Autobots en de Decepticons. Vele jaren later, op de planeet Aarde, koopt de jonge Sam Witwicky zijn eerste auto en komt tot de ontdekking dat het de Autobot Bumblebee is. Deze is er om Sam te beschermen, aangezien Bumblebee niet de enige Transformer is die op Aarde is gekomen. Ook de Decepticons zijn op Aarde en beginnen het Amerikaanse leger aan te vallen. Als Sam en zijn vriendin Mikaela dan ontdekken dat het leger van plan is zowel de vijandige Decepticons als de vredelievende Autobots te vernietigen, proberen ze een nieuw plan te bedenken om de Decepticons te stoppen.
Sam Witwicky
Starscream (stemrol)
Maggie Madsen
Glen Whitmann
Jordy
Nou dat was prima te pruimen. Leuk, komisch over-the-top verhaaltje dat zich absoluut niet serieus neemt, natuurlijk de stoere nostalgische robots, en helemaal niet de gebruikelijke Michael Bay ergernissen.
(ach, als je Armageddon en Pearl Harbour wegdenkt, valt die Bay toch eigenlijk nog best mee
Quentin
Slechtse film van het jaar; waarin negers blijkbaar alleen kunnen schreeuwen en schelden. Zoals we ondertussen gewend zijn van Michael Bay is het camerawerk natuurlijk potsierlijk en om hoofdpijn van te krijgen. Vervelende 'humor' en cast maken het dieptepunt van 2007 compleet. 1*
otherfool
Ga maar na in Transformers, het grote gevecht in de stad is een chaos, mede door Bay's regie. Close-ups van gigantische robots werken voor geen meter omdat je maar half ziet wat er gebeurt. de enige goede shots zijn de afstands-shots en die zijn er dan ook veel te weinig.
Een ouderwets gevalletje 'spijker op z'n kop'. Eigenlijk heeft Bay van deze film een potje gemaakt terwijl ik er vooraf zo'n zin in had.
Zelf heb ik vroeger ook de Transformers serie gevolgd, al was het dusdanig lang geleden dat mijn kennis het beste beschreven kan worden als 'vaag, oeh ja lang geleden, Autobots, dat waren de goeie toch? (Blijkbaar toch meer een MASK man) Toen de eerste trailers voor Transformers echter kwamen had ik er ontzettend zin in; geldverslindende actie, actie, actie! Zoals summerblockbusters horen te zijn. Dat viel dus tegen.
Transformers zou natuurlijk geen blockbuster zijn zonder wat romantische verhaallijntjes, dat vind ik nog niet zo erg (hoewel er wel een erg paar duffe scenes in zaten, het handje houden en zo), maar juist bij de actie gaat het helemaal verkeerd... De eerste paar scenes in de woestijn zijn nog wel erg mooi gemaakt, maar daarna gaat het hard bergaf, met als dieptepunt inderdaad het grote eindgevecht dat er door de close-ups werkelijk niet uitziet... en dat is bijzonder jammer want qua ontploffingen en dergelijke zit het wel goed.
Flauwigheden als de ellenlange scene bij de ouders van de jongen en de hemeltergende 'dialogen' tussen de robots onderling (the humans have a right to their own planet' en dat soort bulls**t) zorgden toch wel voor een behoorlijke kater; de verwachtingen zullen bij mij wel te hoog zijn geweest.
2* voor het fraaie begin, meer kan ik er echt niet uitpersen.
Macmanus
Bay
Niet geheel geslaagd helaas. Eigenlijk ken ik de tekenfilm serie totaal niet. Kende Optimus Prime wel en het speelgoed, maar waar het nou eigenlijk over ging, beats me. Ach ja die eerste trailer beloofde gewoon heel veel goeds. Coole CGI en een heleboel actie.
Maar Bay is een schommelaar. Hij is eigenlijk maar in 1 ding goed en dat is actie in beeld brengen. Ook hier weer, het laatste half uur is zeer fijn en daar haalt de film ook zijn punten vandaan. Leuk ook dat ze naar een stad toe gaan
Ze waren toch redelijk in the middle of nowhere, maar gelukkig vechten ze lekker in een grote stad. Waardoor er dus lekker door gebouwen heen wordt gebeukt.
Maar helaas duurde het toch iets wat lang voor dit spektakel kwam en wat we daarvoor krijgen. Tsja, LaBeouf lijkt in het begin wel een beetje te snappen in wat voor film die beland is, maar Voight, Fox en die soldaten lijken het niet te weten, veel serieuze gezichten en durven maar weinig te doen met hun rol. Alleen Turturro snapt het echt. Lekker over the top maf karakter, erg leuk.
Verder veel slechte humor en een erg wisselvallige soundtrack.
Viel me eigenlijk nog het meest op. Soms wat rock achtigs, niet heel sterk maar opzich wel luisterbaar. Maar dan weer opeens van die bombastische Zimmerachtige muziek, getverderie. Hier had een duizend keer leukere soundtrack onder gepast. Had je toch wel verwacht met al die elektronische apparaten.
Al met al 3 sterren vooral voor het einddeel.
Bay kiest zoals altijd voor het geld en wijkt niet af van zijn succesvol gebleken pad. Jammer.
Respekked
Flitsend en rommelig. Denk dat de film met deze twee woorden het beste is te typeren. Aan de ene kant is het een briljant actie spektakel met erg mooie special fx, komt natuurlijk het beste tot zijn recht in de bios. Aan de andere kant rammelt en rommelt het verhaal aan alle kanten en is het soms moeilijk om de actie te overzien.
Het verhaal is rommelig omdat er af en toe zulke rare bochten genomen worden, zoals het proberen om de kubus naar de top van een dak te brengen, en het plotseling als wapen gebruiken van die kubus terwijl dat natuurlijk al veel eerder ter sprake had kunnen komen, dat zelfs de niet enorm kritische kijker dit als negatief waardeert.
Verder lopen er wat verhaal lijntjes, zoals dat van die hackers, welke totaal oninteressant zijn en geen drol toevoegen aan het geheel. Dat had natuurlijk veel meer met 'bots' gevuld moeten worden.
De actie is soms niet te volgen omdat de Transformers, zoals al vaker hierboven is aangehaald, opgebouwd lijken te zijn uit duuzenden onderdelen, waardoor af en toe niet is te zien hoe of met wat voor 'lichaamsdelen' er gevochten wordt.
Laatste minpuntje is dat de humor af en toe echt te droevig is. Om als voorbeeld de twee 'plasmomenten' te noemen.
Dan de positieve punten, en die zijn er genoeg. De actie, ondanks af en toe onnavolgbaar, is superb. Vanaf het begin vliegen de kogels etc. om je oren. Verder zijn de achtervolgingen ook erg gaaf en zien de Transformers, ondanks de onnodige details in 'onderdelen', er fantastisch uit.
De wisselwerking tussen legeraanvallen, achtervolgingen en vechtende robots is af en toe adembenemend. Dit afgewisseld met een aantal wel geslaagde Bay grapjes Bumblebee met zijn romantische liedjes, de autobots die zich 'verstoppen' rond het huis van Sam(alleen het moment is grappig, de scène zelf duurt echt veel te lang) en de scène waarin Sam en zijn vader langs de porsche garage rijden maken het geheel enorm vermakelijk.
Tenslotte is het ook erg fijn dat enorm kleffe clichés en wijze robot lessen grotendeels achterwege blijven! Een beetje gefilosofeer van de Wijze Prime op het einde kan natuurlijk geen kwaad
ps. Turturro kan ik nog steeds niet helemaal plaatsen in deze film.
Prima vermaakt, al vond ik de eerste helft vreemd genoeg beter dan de tweede. De opbouw van het verhaal is erg leuk, alsmede de komische elementen van de film. Shia LaBeouf is ook erg goed gecast in de hoofdrol. Wanneer de aktie losbarst is er helaas geen houden meer aan en wordt de film erg chaotisch. De special effects mogen dan briljant zijn, het gevoel voor tempo en opbouw is dat helaas niet. Je weet op gegeven moment niet meer waar je kijken moet en na de zoveelste climax maakt het allemaal niet zoveel indruk meer. Jammer, want de film is verder wel een lust voor het oog. Een betere (en vooral rustigere) montage had wonderen gedaan.
Matchostomos
Bay laat laatste kans liggen
Sinds Bay met het erbarmelijke 'Bad Boys' voor het eerst van zich liet horen, heb ik de man keer op keer een nieuwe kans gegeven. Een vervroegd pensioen leek alvast in de maak, tot Bay met 'The Island' op de proppen kwam. Voor de eerste maal kon hij beschikken over een degelijk geconstrueerd script, dat waar mogelijk zelfs een poging deed tot het stellen van enkele belangrijke menselijke vragen. Hierdoor verzekerde Bay zich alsnog van enig krediet en werd zijn allerlaatste kans verschoven naar het eerstvolgende project. Wanneer dat project 'Transformers' bleek te zijn, kon de hype alvast volop zijn werk doen.
Hoe dan ook bevestigt 'Transformers' alles waar ik vooraf voor vreesde. Conclusie: krediet op, laatste kans weg en een eerste handtekening voor de petitie die het vervroegde pensioen van de heer Bay in werking moet stellen.
Het belangrijkste wapenfeit waarom ook 'Transformers' rommel pur sang is, is de herkenbare stijl die Bay schaamteloos toepast op elke film in zijn oeuvre.
Lelijke filters die enkel en alleen op het zweet van de acteurs lijken toegespitst, enerverende close-ups waarmee Bay zich een Michael Mann waant, pijnlijke lensflares die geen enkel nut dienen, rommelige montage én wanhopige slow-motion; één voor één elementen die aantonen waarom Bay niet uw ideale actieregisseur is. Als de actie daarbovenop bijzonder onoverzichtelijk en met weinig overweging (Bay moet zijn té willekeurige manier van ensceneren dringend afleren) in beeld wordt gebracht, blijft er niets anders over dan te wenen met de chaos die gaande is op het scherm. Bay gunt de kijker werkelijk geen moment rust...
Toch denkt Bay de perfecte vorm van entertainment te bieden, maar eigenlijk behoort hij simpelweg tot het gros van de regisseurs die geen idee heeft waar cinema om draait en hoe je tot entertainment komt. Dat laatste heeft Bay vooral te danken aan de oneindige dosis ernstigheid waarmee hij zijn projecten aanpakt. Moest hij op meer zelfbewuste manier te werk gaan, stond hij al een aanzienlijke stap verder.
Meer dan zijn andere projecten geldt dit voor 'Transformers', en misschien is dat ook de reden waarom Bay het best met zijn handen van dit gegeven moest afblijven. Het verschil tussen tekenfilms en live-action blijft in dit geval groot en dat bewijzen ook de 'turtles'. Hoewel de originele films met de nodige zelfspot werden behandeld, brengt de recente animatiefilm meer vrijheid met zich mee.
Ten slotte laat de onnodige ernstigheid zich eveneens blijken in de humor, maar bovenal in het gebruik van muziek.
De humor is regelrecht flauw en weinig subtiel, maar getuigt bovenal van weinig zelfspot, aangezien Bay ook hier denkt een begenadigde humorist te zijn.
Niets is echter zo frustrerend als de manier waarop de man gebruik maakt van muziek. Op wederom weinig subtiele wijze wisselt Bay tussen pathetische muziek, harde rock, oeverloze bombast en een bende strijkers. Vaak hoeft dat niet zoveel frustraties op te wekken, maar in 'Transformers' dropt hij ze zonder aankondiging en één voor één in het geheel, waardoor hij de actie nog meer weet te verpesten.
Van ontgoocheling is uiteindelijk nooit sprake geweest, maar zelfs dat beetje entertainment bleef volledig uit.
Het enige waar Bay alsnog trots op moge wezen, is de verbluffende CGI. Hoewel weinig functioneel en overmatig toegepast, valt er voor de rest geen negatief woord tegenover in te brengen.
1* ...en game over Michael Bay...
Tommeh
Het inzoom werk is idd slecht, de acteerprestaties zijn slecht, de humor is over het algemeen extreem flauw, er zitten enorme plotholes in en de one-liners zijn af en toe tenenkrommend, maar wát een nostalgie! Geweldig! 4*
Angrod_Pallanén
Aardige film.
Michael Bay weet wederom hoe je een "vette film" kan maken. Er zitten een paar coole actiescènes in en Megan Fox is lekker om naar te kijken. Dat zijn zo'n beetje de enige pluspunten op de zeer opzwepende score na.
Het verhaal rammelt, net zoals de hoofdpersonages, aan alle kanten. Het is té veel "einde van de wereld, red ons!" onzin om nog vermakelijk over te komen. Simpel gezegd wordt er gewoon een smoesje verzonnen om 't bekende gevecht voor de mensheid neer te zetten. Dieptepunt zijn de dialogen tussen de vechtende Transformers.
Toegegeven; het uit elkaar houden was een makkie, de goede hebben kleurtjes de slechte niet, alsof je naar een kinderfilm zit te kijken met volwassen actie. Het spektakel van vliegende tanks en minstens honderden mensen die verpulverd worden door explosies of mechanische voorwerpen verveelt al snel en wordt verergert door de verwarrende en niet zo coole vechtscènes. Werkelijk, alsof je naar een schroothoop kijkt die door een stad rolt. De finale is dan, zeker voor een Bay film, erg teleurstellend. Shia LaBeouf kan veel meer dan dit, maar is zeker niet onaardig als cliché typetje. Schande dat toptalent Colin Fickes een klein rolletje krijgt als computernerd.
Er wordt té veel uitgeled om de actie te verklaren. Er zitten een aantal leuke grappen in en ik heb me nu niet echt continu verveeld, maar goed was het nergens. Maar dat mag je ook niet echt verwacht. Teleurstellende vechtscènes en een slap verhaaltje maken Transformers een zeer matige film. Maargoed, vermaak gaat boven alles en daarmee kom ik op een
3.0
PS: Wel blij dat we een reden krijgen wáárom sommige Transfomers ons nu willen beschermen.
dutchtuga
Oh oh oh wat slecht! Wilde de film al een tijd zien om de nostalgie van vroeger te herleven en wat lekkere actie in de bios te zien maar ik had de 9 euro beter in mijn zak kunnen houden. Vreselijk hollywood cliche allemaal en vaak meer een parodie op de Transformers serie. Vreselijk script, veel te veel slechte humor (dat verstoppertje spelen in de tuin...
), en ja zelfs de actie viel zwaar tegen. Alles werd van veel te dichtbij gefilmd waardoor de vechtscenes een compleet zooitje waren. Bay heeft me definitief bewezen dat ik nooit meer een film van hem hoef te zien.
Kinderlijke zooi.
Captain Pervert
Tot nu toe veel "love it or hate it" reacties gelezen, dus ik was benieuwd wat ik ervan zou vinden. Ik heb ten opzichte van dit soort films (en Bay) geen vooroordeel, noch ben ik een Transformers fanboy. Maar ik heb gisteren twee uur topvermaak gezien in de bioscoop. Alles was super. Actie, humor, goede animatie, bombastische muziek, maar met name de perfecte spanningsopbouw naar het einde zorgde ervoor dat ik het eerste uur op het puntje van mijn stoel zat.
Toen de hel eenmaal echt losbrak, had de film echter wel te lijden onder een aantal dingen. Ik stoorde me met name aan het te snel opgebouwde sentiment. Er werd al snel geslingerd met quotes als "No I'm not leaving without you". Uiteraard gecombineerd met heroïsche muziek. Deze muziek klinkt de hele film door en past overal prima, maar maakt de sentimentele scènes bijna misselijkmakend.
Andere kritische puntjes:
- veel closeup actie op het laatst, moeilijk te volgen
- ietwat cartooneske dialogen "If you choose to fight for these weak humans, you will die with them", maar dit is natuurlijk ook weer een ode aan de originele tekenfilmserie, want dat bestond voor 95% uit dit soort houterige, cheesy dialogen.
- voiceacting was niet overal even goed
Verder een perfecte mix van actie, humor, een ode aan de originele tekenfilm en een geslaagde poging deze te vertalen naar 2007. De film schiet wat betreft menselijke interactie helaas behoorlijk tekort.
4 sterren!
thunderball
Deze vanavond eindelijk toch maar gaan zien.
Allereerst moet ik bekennen dat ik nooit ook maar iets met TF op had, ik kwam ze in de jaren '80 al zappend wel tegen, maar het deed me niks. Het idee van robots uit de ruimte die zich in voertuigen konden veranderen vond ik als tiener al absurd en belachelijk, dus meer dan wat fragmenten heb ik er nooit van gezien. Maar de afgelopen dagen ben ik toch maar eens uit nieuwsschierigheid deze pagina's gaan lezen en werd er toch wel benieuwd naar.
Ik ben dus totaal geen expert en Micheal Bay is in mijn ogen geen al te beste regisseur (hoewel ik dan weer wel The Rock erg goed vind en ook Armagedon, hoewel iets wat vermoeiend amusement, toch zeker leuk en spectaculair vind).
Wat ik begrepen heb waren er oorspronkelijk minstens drie soorten tekenfilmseries: een Japanse en twee Amerikaanse, waarvan de schrijvers totaal geen rekening hielden met wat de andere series deden, waardoor er vaak compleet verschillende verhaallijnen met soms andere locatie's en zelfs verschillende karakters ontstonden.
Het is dus voor de scenarioschrijvers en regisseur Bay onmogelijk om er alles in te stoppen en iedere fan tevreden te houden.
Maar goed, ik ben er zo neutraal mogelijk heen gegaan en het viel me niet tegen:
Ik vond de film zeer onderhoudend, de humor ook best leuk en special effects waren erg goed.
Toch lijkt het mij dat er in de oorspronkelijke serie(-s) niet heel veel plaats was ingeruimd voor mensen en dat het toch vooral en op de eerste plaats ging om de transformers zelf en dat is bij deze film toch niet echt het geval. Soms duurt het een hele tijd voordat er weer een TF mee doet. Ook het pas heel laat in de film introduceren(laatste half uur?) van Megatron is op zich jammer.
Van het slotgevecht had ik veel meer verwacht: toch weer te veel met mensen, nerd en soldaten, en te weing met de TF's. De slotconfrontatie tussen Megatron en Optimus Prime was ook (te?) kort.
Verder als bonus Turturro als een weirde geheimagent en twee lekkere babes in hoofdrollen.
Kortom: een lekkere zomeravondfilm!
Minstens 3,5 ster (misschien verhoog ik hem nog wel, moet het allemaal nog even op me in laten werken: ik weet eigenlijk niet of ik het nou alleen wel aardig, of juist echt goed vond!).
Shinobi
Goede film, echt de crème de la crème qua special effects, ik heb nog nooit zulke goede special effects gezien.
Verhaal is ietwat middelmatig, heeft meer weg van een kinderfilm, maar zodra er een robot in beeld komt maakt het alles weer goed en met de humor zit het ook goed.
De scènes zijn soms wel nogal chaotisch als er teveel robots in een scène zitten, je komt dan echt ogen tekort om alles te volgen.
Ik geef deze film 4 sterren, maar dat komt meer door de robots erin.
Denden 100 Piek
Mijn verwachtingen waren redelijk laag voor deze film, maar omdat ik er even aan toe was om met vrienden naar de bios te gaan en zo'n beetje iedereen de kaskrakers zoals Die Hard 4.0 en Pirates 3(behalve ikke) gezien had, kozen we voor Transformers. Het was ook wel lekker retro, we hadden gelezen dat er flauwe humor in zat en top-actieregisseur Michael Bay stond aan het roer. Ik was vroeger helemaal verslaafd aan het speelgoed (ik had Optimus Prime, WOOHOO). Dus ik had er wel zin in.
Met die humor zat het wel goed, die was inderdaad heel flauw, dus we zaten te genieten. Ja, dit is het soort humor waar we van houden. Lekker kinderachtig, wat maakt het uit? De special effects waren top-notch, de Transformers waren groots. Zo zagen ze eruit, zo klonken ze en nog belangrijker: zo vóelden ze aan. De interactie van de Transformers met de omgeving was formidabel en zeer geloofwaardig. Dan bedoel ik helaas niet dat de situaties waar ze af en toe in belanden geloofwaardig waren. Als er een paar van die lomperiken in je tuin rondlopen, dan merk je dat toch wel, hoe stil ze ook proberen te zijn. Maar het belangrijkste is dat de Transformers zelf geloofwaardig over kwamen, je geloofde echt dat ze in de stad rondliepen, reden en vlogen. Het verhaal is van het niveau van de oude animatieserie, meer hoef je ook niet te verwachten. Het maakte mij niet uit. Als ik niet aan het genieten was van het weerzien van mijn "oude vrienden" die een flinke make-over hadden gekregen om binnen het universum van de film te passen, dan zat ik gewoon te grinniken om die heerlijk flauwe humor waar ik zo van houd. Ik snap dat veel mensen het zien als een groot minpunt, maar ik zie het persoonlijk als een groot pluspunt. Dan is er nog de actie, dat weer zeer vakkundig is aangepakt door regisseur Bay. De openingsscène is indrukwekkend, maar dat is nog maar het begin van het grootse spektakel dat Bay de kijker voorschotelt. Toch had ik graag wel net even wat meer robot smashing willen zien, maar daar zijn sequels voor, toch?
Gewoon een lekkere spektakelfilm. Daarvan moet je genieten voor een groot scherm, Dolby Surround en de jeugdherinneringen van het speelgoed en de cheesy tv-serie van vroeger in je hoofd.
3,66 .
Er was hier nog meer machtsvertoon van het geoliede Amerikaanse militaire apparaat te zien dan in de gemiddelde promotiefilm voor het leger...
En dat in een kinderfilmpje.
En dan ook nog eens die 'without sacrifice no victory' boodschap.
Michael Bay.
Zuzuu
Nee, nee, nee. Ik vond dit absoluut nergens op slaan. Een matig kinder filmpje, niet cool en absurd! Mijn favoriete genre is inderdaad Science Fiction, maar dit sloeg weer alles. Het is meer fantasy.
Alleen omdat de acteerwerk net voldoende was en de special effects goed waren verdient dit spel niet hoger dan een 2.
Er waren duidelijk enkele goeie ideeën bij de start van dit project.
Bay heeft die bewaard voor het einde van de film. Wat niet zo erg is, maar de film is jammer genoeg veel te lang. Waardoor het eerste deel een soort van kruising tussen 24 en That 70s Show wordt en eigenlijk gewoon nergens op slaat.
Vreselijke humor en duffe politieke thriller scenes wisselen elkaar af. De spaarzame actiescenes tussendoor werden (bedoeld) pover en ongeïnspireerd gehouden. De leuke stukken moesten namelijk op het einde gebruikt worden.
Dat einde mag er dan uiteindelijk wel zijn. Het gevecht bevat een paar prachtig vormgegeven scenes, vooral het begingevecht met die tankbot. Eén van de enige scenes waar zowel camerawerk, belichting, editing en tempo volledig klopten. Doorheen de rest van de film zitten er nog steeds scenes met mooie belichting, leuk camerawerk en effectieve editing, maar deze worden steeds verbrod door slecht gebruik van de andere elementen. Jammer.
Botjes zelf waren pas leuk op het einde. Qua vormgeving zijn ze erg gedetailleerd maar daardoor passen de fleurige kleurtjes niet meer. De stemmen waren dan weer te idioot om los te lopen.
Einde redt de film van complete ondergang, maar de hoeveelheid nonsens die voorkomt in de eerste twee uur is soms echt pijnlijk. Bay zou beter een soort van actieregisseur worden, en de rest overlaten aan bekwamere regisseurs. Beetje de Woo-ping Yuen van de Amerikaanse actiefilm.
Observator
Het heeft even geduurd, maar ik heb er weer een guilty pleasure bij. Na Independence Day (grotendeels jeugdsentiment) nu Transformers. Een beetje sci-fi, een beetje foute humor en een beetje over-the-top actie, maakt het tot heerlijk verstand-op-nul vermaak.
Na 50 minuten brandt de film (pas) echt los en houdt je zonder stoppen vast tot het eind. Gewoon even (nou ja, ruim 2 uur) kijken.
FillumGek
Vroeger keek ik de tekenfilmserie wel op Telekids maar ik was te klein om engels te kunnen en het verhaal te volgen. Ik ben dus eigenlijk zonder voorkennis aan deze film begonnen.
Maar ik vond hem wel erg vet. De Autobots waren echt superstoer, zowel in robotvorm als autovorm. De humor van de robots was dan soms een beetje slapjes, maar andere scenes zoals met Anderson zorgen toch weer voor een glimlach.
De special effects, de soundtrack en het acteerwerk vond ik allemaal goed en de tijd vloog voorbij. Heb me erg vermaakt. Het gevecht op het laatst was af en toe wel wat verwarrend. Zo wist ik soms niet meer wie er nog leefde en wie niet. Ook deed die kleine robot me sterk denken aan een gremlin.
Toen ik vroeger nog jong was las ik altijd de strip boekjes van de Transformers en die vond ik altijd heel leuk en spannend. Een paar jaar later kwamen er ook tekenfilms uit van de Transformers en die vond ik ook best leuk. En afgelopen jaar kwam dan na hele lange tijd eindelijk eens een speelfilm van de Transformers uit en je raad het waarschijnlijk al ?
Nee dus, de speelfilm van de Transformers vond ik een slap aftreksel van de bovenste plank. Het begin van de film was best aardig maar toen die irritante hoofdrol speler Shia LaBeouf in beeld kwam was het direct over met de film. Wat een ongelooflijke slechte acteur is dat en dat praten met zo'n stom accent begon me echt de keel uit te hangen. Ook de zogenaamde humor van deze persoon was totaal niet om te lachen, nee erger nog je schaamde je voor zijn humor.
De vrouwelijke hoofdrolspeelster Megan Fox zag er best heel mooi uit maar ook zij kon totaal niet acteren en voegde niets toe in deze film. De film was velen malen beter geweest als deze twee flut hoofdrolspelers er niet in voorkwamen. Waarom moesten er ook trouwens menselijke hoofdrolspelers aan te pas komen in de Transformers ? Die zijn juist totaal overbodig. De hoofdrolspelers in deze film moesten juist alleen maar de Transformers zijn.
Nee na 15 minuten (het goede begin) had ik het wel gehad met deze film. De actie is best goed en mooi verfilmd maar het verhaal slaat echt nergens op. Ook zat er m.u.v. het begin en de vlucht scene in de woestijn totaal geen spanning in deze film (vooral te danken aan de 2 eerder genoemde hoofdrolspelers).
Kleine kinderen zullen deze film best wel goed vinden (misschien was dat ook de doelgroep alhoewel kleine kinderen nooit van de Transformers gehoord kunnen hebben) maar voor volwassen is deze film totaal niet geschikt (te flauw en te kinderachtig).
Dit was voor mij verreweg de slechtste film van 2007 en dat terwijl ze er een hele mooie film van hadden kunnen maken.
Ik zou normaal gesproken deze aanfluiting van een film moeten belonen met een 0.5 punt maar vanwege het aardige begin en de heel soms goede actie beloon ik hem toch nog met 1 punt meer en daar mag de regisseur Michael Bay me heel dankbaar voor zijn.
timbo_
Ik vond de serie vroeger heel aardig maar deze verfilming is echt erg matig. De autobots zien er bijzonder lelijk uit. Het acteerwerk is bij sommige personen dramatisch. Vooral bij diegene die er alleen inzitten omdat ze er goed uitzien is het echt tenenkrommend. Daarbovenop komt ook nog eens dat de actie gewoon bijzonder slecht is. Ten slotte duurt de film dan ook nog eens veel te lang. Kortom weinig positiefs te melden en snap werkelijk niet hoe deze film aan dit gemiddelde komt.
JacoBaco
Als klein @*% ventje moest ik vroeger gewoon iedere zaterdag the transformers zien anders werd ik gek. Ik had er een hoop speelgoed van en ik was dus best wel een beetje fan.
Om te beginnen wil ik alvast zeggen dat ik de tekenfilm beter vind dan transformers 2007. De film heeft erg veel nadelen maar gelukkig ook een hoop pluspunten.
Nadelen: - Shia LaBeouf (hij acteert erg irritant)
- Frenzy! Verschrikkelijk gewoon.
- De film bevat teveel foute humor.
- De mond van Optimus Prime en het knipperen van zijn
ogen. Om menselijk over te komen? Nee liever niet.
- Ik vind de film over het algemeen te kinderachtig.
Plus: - Erg mooie shots.
- Muziek en geluidseffecten zijn prima
zoals ik dat ook gewend ben van Michael Bay
- Actie scenes zijn spectaculair
- Er wordt op 1 iemand na goed geacteerd.
- Het zijn de Transformers!
X-Men had ook erg weinig personages in het eerste deel maar dat werd in deel 2 al goedgemaakt. Ik hoop dat Transformers 2 die volgend jaar komt hetzelfde doet.
* * *
wwelover
Serie nooit gekeken. Verwachtte een redelijke kutfilm met wat actie, maar dat is toch anders gebleken.
Verhaal is welliswaaar niet zo geweldig. Op de Cast is niks aantemerken. Zaten een aantal leuke mensen in zoals Megan Fox (Prachtige dame) en Anthony Anderson (die dikke donkere gast).
Special effects waren erg mooi gedaan. Actie scene's waren goed en leuk gedaan.
Humor was ook wel leuk. Toch vond ik de film vaak wat te overdreven en beetje vaag.
DVD-T
Net even herzien en het blijft echt een super film,het heeft echt alle elementen die je van een (Michael Bay)blockbuster mag verwachten.
Eerst was ik een beetje huiverig voor een Transformers film omdat de tekenfilm toch een beetje jeugdsentiment is.Maar de film heeft mij compleet overweldigd.Net dus weer even gekeken in HD en het geluid bijna vol open,puur vermaak.Acteer werk is niet bijster goed,maar het zijn niet de acteurs waar het in Transformers om draait maar de super mooi gemaakte robots.
Bay doet eigenlijk waar die goed en niet goed in is, in het maken van hele vette actie heeft hij zich met deze film zichzelf overtroffen en laat de lekkere actie van The Rock ver achter zich, al blijft dat ook een goede film natuurlijk.De humor is ook goed vertegenwoordigd al is het op sommige momenten wel erg kinderlijk daar tegenover staat dat als ik deze film zie weer helemaal het jongetje werd die zo van de Transformers hield en als een film mij als het ware zo meesleurd kan je bij mij nog maar weinig fout doen.Bay weet hierin toch niet echt een goed verhaal te vertellen en laat dan ook alles,en dat is maar goed ook, om de actie draaien.Verhaal is niet echt wat ik zoek in Transformers, je gaat hem kijken omdat je de robotten in actie wil zien en dat is heel erg geslaagd.
Acteer werk is niet van het hoogste niveau, maar ze doen het leuk en het plezier druipt van je scherm.Ik was vooral onder de indruk van Jon Voight die ik hier voor het eerst in actie scenes zie.John Turturro vond ik ook sterk en was ik ook niet in een rol gewend als deze.Shia LeBeouf, tja hij heeft mij nog niet overtuigd.En natuurlijk Megan Fox en Rachael Taylor
Zoals al gezegd is de actie wat we gewend zijn van Bay,maar ook de special effects zien er prachtig uit en komen goed tot hun recht in de transformatie scenes en de gevechten en geven je echt een WOW! gevoel, naarmate de film vordert wil je meer en je krijgt ook meer in een actie scene van dik een half uur wordt alles uit de kast gehaald.Camera werk had wel iets spectalulairder gemogen maar is nog steeds goed,en ik had soms het idee van wat overbelichting.Muziek is weer lekker bombastisch.Ook mij complimenten voor het geluid, en met de dts track heb je echt een lekkere bak met lawaai, goed om het stof een keer uit je boxen te blazen, heerlijk.
Ik vind Transformers een goede film, maar vooral als liefhebber heel tof.Vermaak van de bovenste plank en ik kijk dan ook erg uit naar het tweede deel.
Stem verhoogd van 4* naar 4.5*
Goldenskull
Wat een rommel, al een geruime tijd had ik um bij de hand en vandaag dan met tegenzin er aan begonnen en met de grootste moeite zelfs uitgekeken. Echt een stuk afval, van de straat geschraapte acteurs, slechte soundtrack, belachelijke robotjes en nergens opslaande mislukte grappen tussendoor, afschuwelijk slecht verhaal, crappy special effects, vervelende heldhaftige bullshit en ook de stemmen van die transformers, vreselijk! En dan had ik het nog niet eens over dat belachelijke zoetsappige liefdesverhaaltje en dat rampzalige sentimentele happy end
Woorden schieten te kort, 0.5* is nog erg royaal.
Onderhoudende en bij vlagen vermakelijke SF met veel actie. Het verhaal heeft weinig om het lijf evenals het acteerwerk. Redelijk.
mjk87 (moderator films)
Wel een vermakelijke film, vooral vanwege het onderwerp en niet zozeer omdat het een goede film is. Want dat is het overduidelijk niet. Leuk dat er een verhaal bij komt om het menselijke er in te houden (vast een idee van Spielberg) maar het komt niet uit de verf. Het ligt overigens niet aan LaBeouf, die laat zien te kunnen acteren en komisch prima is. Het ligt aan Megan Fox die behalve een goed stel billen verder niets laat zien. Waarom worden voor dit soort rollen altijd mooie vrouwen gecast, maar die niet kunnen acteren. Zo krijg je een verhaal dat iets kan zijn maar een beetje vervelend is tussen de actie door. En het gedeelte met de Kuweitsoldaten had net zo goed direct geschrapt kunnen worden. Het voegt werkelijk niets toe, zeker niet als we een vrouw met de baby aan de arm zien treuren. Hoe veel onoriginele en slechter wil je het hebben. Sowieso dat hele leger gedoe in de film komt over als een grote reclamespot. Zoiets als Top Gun, maar slechter.
Maar goed, het is voor de actie deze film, en daar is het wel beter mee gesteld. de aanval op de legerbasis is een stukje spanning en degelijk in elkaar gezette actie. Enkele andere scènes zijn aardig maar veel te druk en met verschrikkelijk snelle montage. Kan dat iets minder, dan hou je het overzicht wie nu eigenlijk met wie aan het vechten is. Als een shot langer duurt dan twee seconden is het al een stuk beter met enkele mooie shots (die straaljagers tussen wolkenkrabbers door). Verder is de CGI zeer overtuigend, een absoluut pluspunt.
Maar verder hou ik wel vragen over de inhoud. Als naast mijn huis twee van die transformers vechten ben ik snel weg, dan ben ik niet in kantoor nog aan het werk. Het is leuk voor het plaatje als Megatron en Prime erdoor heen zeilen, maar het slaat nergens op. En meer van dat soort ongein komt er in voor. Ook hoe de Autobots zichzelf nog beter maken als auto door gewoon te scannen. En waarom worden ze geen straaljagers als ze ergens snel moeten zijn. En hoe werd Megatron dit wel terwijl hij van voor de Oorlog bevroren was. Ik denk duidelijk te veel na, maar een goede film laat mij dat niet doen.
Enfin, heb me wel vermaakt, LaBeouf speelde prima en de CGI zag er goed uit. Megan Fox ook. 2*
Flipman
ik snap niet waarom er zoveel zo'n lage stemmen geven. het is gewoon een zalige film met zalige effecten en zalige actie.
Ooit bij je opgekomen dat mensen misschien ook iets anders zoeken in een film? Ik zou hem sowieso niet hebben gezien als mijn broer hem me niet had uitgeleend.
Ik heb het niet op Michael Bay. Armageddon sprak me na alle dingen die ik erover vernam al niet aan. Vernam, ja. Mag ik dan wel een oordeel vellen? Nou, als Pearl Harbor van hetzelfde kaliber is, een sentimentele boutfilm die zich het meeste richt op romantiek, spektakel in plaats van historisch accuraat te willen zijn, dan hoeft 't voor mij al helemáál niet meer. Maar goed, mijn broer, die vandaag langskomt, kan dan mooi z'n DVD weer meenemen en ik kan zeggen dat ik 'm heb gezien.
Eigenlijk gaat deze film gewoon over een jonge man die moed toont om een auto voor elkaar te boksen en ook nog eens een vriendinnetje te krijgen. Daarvoor trekt ie een blik... tja, een heel blik blík open. Weer 's wat anders dan bling bling. Rappend blik, nog wel! Crisis, hé! RAPPENDE ROBOTS?! Hoe ongeloofwaardig wil je je film krijgen?? Hoe snel wil je het kleine beetje inlevingsvermogen dat deze... tja, film(?) biedt razendsnel de kóp indrukken?! Echt, ik was dan ook ontzettend blij dat die Jazz, over wie het hier gaat, total loss raakte! Thank you, Megatron!
Verder hebben deze robots natuurlijk ook meteen weer een levensfilosofie over de mensen. Een onderdaad van de grote Optimus Prime vraagt zich af waarom deze zo graag de mensheid wil verdedigen? Gelukkig doet hij dat omdat hij, OP -hihi, 'Opie'!- heeft gezien dat de mensheid ook in staat is tot goeddoen.
Echt.
Serieus, deze film zou zoveel beter zijn als Prime nou 's de waarheid over de mensheid in z'n algemeenheid naar voren zou brengen. Dat zou kunnen op een manier dat de film toch nog normaal voortgezet zou kunnen worden. Waarom komt ie op voor de mensheid? Omdat ie op onze planeet is. Omdat wij hier het dominerend ras zijn, ook al steken we voortdurend messen in elkaars ruggen en doen we eigenlijk nooit iets onbaatzuchtigs. Ook al duwen we deze planeet gezamenlijk naar de schroothoop en kan geen enkele Incontinente Trut hier iets aan doen, het blijft onze planeet. De robots hebben hierover niks te oordelen, zijn hier eigenlijk 'te gast' en dát is dan dus de reden dat Prime ons niet in de weg wil zitten.
Dat vind ik nou een goeie theorie. Alleen zou dat te deprimerend zijn voor alle kinderen die deze film zouden gaan kijken. Dus laten we het dan maar op de ouwe, vertrouwde sentimentele, ongerechtvaardigd optimistische en bij tijd en wijle ook -natuurlijk, hoe kan 't ook anders?!- patriottistische tour gooien. Maar wat een deceptie moet het dan zijn als kinderen erachter komen dat de roze bril, die hier als de film Transformers vermomd is, een compleet verkeerd beeld van de mensheid geeft, hoe diep is het Zwarte Gat dan waarin ze zullen zakken?
OK, misschien overdrijf ik, maar dit is wel het superirritante aan deze film.
Verder, als de karakers in deze film maar een paar woorden hadden gehoord, leken ze meteen overal verstand van te hebben en te weten welke gevolgen bepaalde gebeurtenissen zouden hebben. Rrriiiight...
Ik moet toegeven dat die robots er retegaaf uitzagen. En hoe knap ook, het is voor deze tijd niet echt wat bijzonders meer. Hoe dan ook, er zitten wel wat leuke momenten in, er is humor en het spektakel is... spectaculair. Kijkt lekker weg.
Maar ik hou wel van een beetje diepgang. Dat is hier niet. De dialogen waren ook wel leuk, behalve dan de eerste woorden van Megatron toen ie ontdooide: 'I am Megatron!' That's.... just... LAME!!! Oh ja en natuuurlijk al dat cliché gewauwel tussen Optimus Prime en Megatron toen ze aan het stoeien waren. En die belachelijke, tenenkrommende en gedateerde voice-over op het einde, blergh!
Ik heb de film nu al drie punten gegeven, maar die verlaag ik naar twee. Een wegkijkfilm, maar zeker niet iets om meer dan eens te zien.
josseheijmen
Die focking - Shia - La Beouf. Mazzelpik. Engerd!
Dat jij gewoon een aantal draaimaanden met Megan Fox hebt mogen werken.
Ik vind Fox wel een beetje een kindsterretje, maar o, zo, lekker! Een compleet H 'tje.
Dus. Verder is de film heel aardig! Wat ik nooit, nooit had verwacht. Dit leek me een van de vreselijkste films ooit gemaakt. Maar ja, als je vriend er graag heen wil, wat doe je dan? Inderdaad, dan zet je je trots opzij.
Een aantal hele leuke, memorabele stukjes. Verhaal stelt natuurlijk bar weinig voor, maar als een aantal scènes erg leuk zijn vergeef ik dat de film graag.
Tegenvallende film, waar ik toch wel iets meer van had verwacht. Ik was van tevoren wel een beetje bekend met de Transformers. Ik heb vroeger wel eens een aflevering gezien en wist dus een klein beetje wat ik kon verwachten. Hoewel de Special Effects in deze film er op zich prima uitzien, weet de rest van de film mij eigenlijk niet te boeien. Ondanks de vele bekende namen is het acteerwerk matig, het verhaaltje erg simpel, mat en soms zelfs kinderachtig en zijn er ook nauwelijks leuke grappen te ontdekken. Een Anthony Anderson, die ik soms best grappig vind, loopt in deze film eigenlijk alleen maar irritant te doen. La Boeuf heeft op zich best potentie, maar acteert in deze film ook maar matig. Het einde was op zich nog het mooist en erg spectaculair, maar de enorm happy afloop was dan weer een teleurstelling. Voor mij persoonlijk toch wel Bay’s minste film tot nu toe.
Een kleine 2,0*

Transformers: Dark of the Moon
2011

Transformers: Revenge of the Fallen
2009

Alle 'Transformers'-films verdwijnen van Netflix. Grijp je laatste kans op een kijkmarathon

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

'Transformers' enige film waarbij Stephen King de bioscoop uitliep

Deze vijf sterke titels verdwijnen zeer binnenkort uit het Netflix-aanbod

Fantasy / Avontuur, 2009

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl