• 9.378.919 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 4 juli 2007

Plot Transformers

"Their war. Our world."

Heel lang geleden was er een oorlog op de planeet Cybertron, tussen de Autobots en de Decepticons. Vele jaren later, op de planeet Aarde, koopt de jonge Sam Witwicky zijn eerste auto en komt tot de ontdekking dat het de Autobot Bumblebee is. Deze is er om Sam te beschermen, aangezien Bumblebee niet de enige Transformer is die op Aarde is gekomen. Ook de Decepticons zijn op Aarde en beginnen het Amerikaanse leger aan te vallen. Als Sam en zijn vriendin Mikaela dan ontdekken dat het leger van plan is zowel de vijandige Decepticons als de vredelievende Autobots te vernietigen, proberen ze een nieuw plan te bedenken om de Decepticons te stoppen.

Sam Witwicky

Maggie Madsen

Glen Whitmann

avatar van ToNe

ToNe

Bij een recente poging tot een herziening komt de zwakte van Transformers naar boven rollen.

Want voordat de film eindelijk interessant wordt (lees: Transformers in actie), moet je als kijker eerst een aantal clichés uitzitten.

Namelijk een high school film, waarin de sul de hottie probeert te veroveren en de hottie toch geen oppervlakkige leeghoofd blijkt te zijn. En de controle kamer thriller.

Laten we ervan uitgaan dat de gemiddelde biosbezoeker niet met de Transformers is opgegroeid. Het is dan begrijpelijk dat de makers, langs een omweg, het vreemde (robots uit de ruimte) via het veilige (de gemiddelde suburban puber met puberzorgen) introduceren. En om de nodige urgentie eraan toe te voegen slepen ze het Amerikaanse leger erbij.

Het leger (of elke vorm van machthebbende authoriteit) als plotmechanisme is een van de grootste clichés van de hedenhaagse film. Het resulteert altijd in donkere controle kamers waarin het gevaar gemanaged moet worden. Interessant om het plot vooruit te stuwen, maar het moet niet te bepalend worden.

Films als Deja-vu, Bourne Supremacy en Next maken zich hieraan schuldig en halen elke vorm van beleving uit zo'n zitting.

In het geval van Transformers maken de high school en de controle kamer van de robots een bijzaak. Het had net zo goed een meteorietstorm kunnen zijn die (a) het leven omver gooit van een puber en waar (b) er inlichtingen over gewonnen moeten worden om het te managen. Maar de storm kan ook elke vorm van (vreemd of buitenaards) dreiging zijn.

Ik skip 'm dus tot het punt dat de film werkelijk begint.

avatar van ®Tc

®Tc

Actie? Graag, maar niet in dit jasje.

Met het jasje bedoel ik ook het 'Amerika-boven' gedoe. Kijk hoe machtig we zijn, wij zijn Amerika, kijk naar ons leger, niemand kan ons verslaan. Had ik echt geen behoefte aan.

Het verhaaltje bevat ook veel te weinig om handen om een film van 2 uur mee te maken. Er kan heel wat geknipt worden. Dan denk ik vooral aan die debiele scène in de tuin van Sam. Heel de humor in de film was eigenlijk van enorm laag niveau. What do you want? A piece of me? No I want two. welgeteld 1 grap vond ik dan nog iets of wat geslaagd (Met porche).

Dat monster-alien gedoe boeit me niet, dat helpt het verhaal ook al niet vooruit. Hier en daar levert het wel een spectaculair shot op maar voor de rest raakt het niet verder dan over-over-over-the-top bombastisch gedoe. Michael Bay zou een goede regisseur zijn. Nuja, hier kiest hij dan toch nooit echt de goede camerastandpunten voor actie. Vooral het cliché in de film valt ook weer op. Wanneer de strijd om de mensheid en kubus in volle gang is beleven de 2 hoofdpersonen op hun gemakje een sentimenteel stukje. En even later het familiemotto nog een keertje bovenhalen. Achja, dialogen stelden de hele film al niks voor.

Voor Shia LaBeouf kan ik wel sympathie opleveren maar als z'n rollen blijft aanvaarden gaat hij er nooit komen. Megan Fox en John Voigt vielen nog mee maar echt hoogstaand kun je het niet noemen natuurlijk.

Soit, eigenlijk al veel te veel woorden aan vuil gemaakt aan deze crap.

avatar van erwku

erwku

Denden 100 Piek schreef:

Mwah mensen, het kan erger. Michael Bay is nog niet half zo erg als mensen zoals Roland Emmerich. Independence Day is nog veel erger. Transformers vond ik nog best meevallen, want het leger krijgt inderdaad niet veel voor elkaar.

Inderdaad, Emmerich is een groot contender van smakeloze popcorn en Amerika progaganda.

even over de kritiek dat het leger in de pan gehakt wordt.

Het gaan nietzozeer om wat het het leger bereikt, maar om de manier hoe Bay de Amerikaanse soldaten filmt en volgt tijdens intense situaties.

Bijvoorbeeld in de woestijn. Haal alle scenes met de transformers er uit en je ziet een aaneenschakelijk van prachtig gefilmde heldhaftige soldaten die vechten voor elkaar en de mensheid. Dat ze niet winnen is niet belangrijk. Het gaat om de moed en het feit dat ze er zijn om in naam van de mensheid weerstand te bieden.

Daarbij filmt Bay altijd het leger met volle bewapening en hebben ze de beschikking over grote vuurkracht en patserige wapens en voertuigen. De geluiden, de montages etc, Het wekt bij kinderen alleen maar het gevoel op dat als je in het Amerikaanse leger zit je elke dag met zulke geweldige wapens mag schieten. HEt leger is een avontuur waar je met gigantische wapens de vrije wereld mag verdedigen en dat je eventueel kan sneuvelen, is allemaal voor een goede zaak.

Het kwalijke van dit alles is dat dit een kinder franchise is. Het slappe goedkope verhaal en de humor is duidelijk voor een jong publiek bedoelt. Dat geeft op zich niet.

Maar een populaire kinderfranchise misbruiken om het Amerikaanse leger in een goed daglicht te brengen vind ik heel erg laag.

Niemand zou toch Accepteren om tijdens de reclame van telekids een heldhaftige promotiefilmpje van de koninklijke marine te stoppen?

avatar van Montorsi

Montorsi

Zucht zucht zucht... ik wist dat ik er niet aan moest beginnen. Als klein jongetje heel vaak Transformers gekeken, daar had het bij moeten blijven.

Wat een zielige film zeg. Enorme lelijke CGI toch gewoon, wat zien mensen hier in hemelsnaam in. Elk voorwerp wat in zo'n gevecht valt precies zoals het zou moeten vallen, zo'n geheel fantasieloos gescript actiemonster. Verder bizar slechte personages die natuurlijk ook maar als decor moeten fungeren, maar dat zelf ook maar al te graag willen. Zielige humor ook, althans, pogingen tot. Eigenlijk was het enige lichtpuntje van de cast John Turturro (vooruit, buiten Megan Fox dan), maar ook maar een klein beetje hoor.
Verder gewoon een lomp verhaal dat zowat een uur korter had gekund. En mag het ook wat minder met die all-American quotes als 'Humanity deserves to live in freedom' .

avatar van gerbenvdpeut

gerbenvdpeut

Best wel een aardige film, realistisch weergegeven en aardig geacteerd. Al met al 3,5*

avatar van Kawasakiman

Kawasakiman

Hebben de film gisteren ff gekeken thuis en ik ben een fan van SF, Actie en Thriller. Deze komt echt wel goed uit de bus. Het verhaal is goed en de effecten vond ik geweldig. Kan niet wachten om naar de bios te gaan voor Transfomers: Revenge of the fallen.

avatar van BjornH

BjornH

Ik moet zeggen dat deze film mij reuze meeviel. Sterker nog: Ik vond het een fantastisch film.

Toen ik deze film kocht, dacht ik dat ik een film in huis haalde die alleen maar zou uitblonken door de actie en qua dialoog etc erg tegen zou vallen. Maar niets is minder waar

Transformers spat gewoon van het doek af en weet 2.5 uur te boeien. Natuurlijk is het verhaal niet bijzonder en zijn de dialogen niet denderend. Maar ze zijn er wel en ze waren vermakelijk. Zeker doordat er om de zoveel tijd een grap kwam opduiken

Al met al verdient deze film ruim verdiende 4 sterren

Pet af

avatar van Kjell1408

Kjell1408

Ik snap nog altijd niet dat deze film zo'n hoog gemiddelde heeft. Michael Bay zal waarschijnlijk nooit mijn favoriete regisseur worden maar deze film is toch simpelweg slecht.

Acteerprestaties zijn ondermaats, en dan al dat special effects gedoe, nee bedankt. Wat me ook stoort zijn de stemmen van de Transformers zelf, die extreem irritant zijn. Oh ja en dat overdreven Amerikaans machtsvertoon om van te gruwelen.

Nee, geef mij maar de originele tekenfilm reeks (en zelf Beast Wars) of een klassieke actie film!

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

Their war. Our world.

Nu het 2de deel eraan komt vond ik het maar eens tijd om aan het 1ste deel te beginnen.

De film moet het inderdaad hebben van de portie actie en de nog grotere portie SFX en computeranimatie maar wat wil je ook met zo’n verhaal ? En ja het camerawerk ? Ik heb al slechter gezien. Het camerawerk is gewoon even flitsend en snel als de film zelf. Maar moest dat Kill Bill deuntje er nou echt tussen ?

Het pastte toch alleszins niet in deze gehypte blockbuster, ook weer jammer dat die reclame er weer nonchalant tussen gedraaid moet worden.

Je moet het maar kunnen een hele film maken over het zoeken van een brilletje en dat te beschermen. De actie is wel goed en vermakelijk maar daar hadden ze geen 2 uur en half over moeten doen.

avatar van serpico

serpico

Bay. Het is, zoals Coen, Spielberg, Kubrick, een plakkaat waarbij bepaalde verwachtingen horen. In het geval van Bay: actie en Amerikaans patriottisme?

Op zich klopt het ook wel aardig. Maar het is een veel minder negatief etiket dan gedacht wordt, vind ik. Transformers is een vaak redelijk hersenloze actiefilm, met echt wel wat onlogischheden en relationeel gedoe tussen de personages dat niet echt werkt, maar dat is dan ook wel alles. De actiescène's zijn echt geweldig! Heerlijk over-the-top, vol slow-motion en ontploffende voorwerpen, soms echt té vernünftig gefilmd waardoor je niet echt ziet wat er nu allemaal gebeurd, en steevast vol adrealine. De special effects zijn ook verbluffend, die transformerende robots zijn echt fascinerend en je weet niet waar je naar moet kijken als zo'n transformatie aan de gang is. En voor je het weet is het alweer voorbij. Verbluffende shit.

De cast is ook geweldig. Shia is een prima hoofdpersoon en acteert verrassend overtuigend, en weet precies de juiste humor op de juiste plaatsen in te zetten. Maar iedereen acteerde goed (John Turturro ook! ), behalve Megan Fox. Het grappige is dat ze er op de extra's ook niet bepaald een geheim van maken dat zij alleen maar vanwege haar goede looks is gecast, en niet omdat ze ook wel kon acteren. Daardoor vond ik het hele highschool-gebeuren wel een beetje lame en typisch, en de spierbalscène in de auto kan eigenlijk gewoon écht niet, ook al is hij achteraf gezien vreselijk komisch haha. Maargoed. Zodra er schot in het verhaal komt met de komst van de robots, is het één en al fun.

Ik vond het wel jammer dat de robots niet echt goed voorzien werden van persoonlijkheden. Ze bleven redelijk oppervlakkig en zelfs moeilijk uit elkaar te houden. Dan deden de bijpersonages het beter. Die waren bijna allemaal erg grappig en gevat. De fun-factor van de film ligt gewoon erg hoog, en daar houd ik van.

De climax van de film is ook top. Iedereen vecht om een klein blokkendoosje, het leger wendt al zijn machten aan met tanks en weet ik niet wat, de robots op de toppen van hun kunnen ... ja!

De film is verre van perfect, soms te flauw of te voorspelbaar, sommige scènes gaan te lang door (met de robots in de tuin bijvoorbeeld), maar vaak ook verrassend grappig en spectaculair. Als je een beetje door de zwakke puntjes heen kijkt is het geweldig. Ook al blijft het dan nog niet hangen. Briljante intro wel overigens, met die stem in de ruimte en dat verhaal over die planeten. Laat deel 2 maar komen

Kleine 3,5*

avatar van The One Ring

The One Ring

Tja, Transformers. Ik heb er totaal geen nostalgische herinneringen aan. Ik heb de serie nooit gezien en heb er nooit speelgoed van gehad. Het concept heeft me ook nooit aangesproken en deze verfilming heb ik twee jaar lang genegeerd. Totdat gisteren een vriend voorstelde om mee te gaan naar deel twee en deze film eerst te kijken.

Het is niet de ramp die ik verwachte, maar met een uiteindelijke score van 2 sterren zegt dat meer over de verwachtingen. Er zit een minimum aan vermakelijke stukjes in, al is niets werkelijk gedenkwaardig. De film zelf is niet moeilijk om uit te zitten al wil ik hem hierna nooit meer zien.

De film heeft verhaaltechnisch zo zijn fouten. Sommige zijn klein, zoals dat ik werkelijk nooit geloof dat er ook maar een leraar is die zijn leerling een 7, laat staan een 8 zou geven voor zo'n nietszeggende spreekbeurt als die Sam Witwicky geeft aan het begin van de film. Andere verhaalelementen zijn grote fouten. Vooral idioot is dat de overheid schijnbaar het laatste gevecht tussen de Decepticons en de Autobots geheim kan houden, terwijl daarbij een halve stad gesloopt is en er honderden, wellicht duizenden getuigen zijn, waarvan er zeker een aantal een camera op hun mobieltje hebben gehad.

De film opent met een beeld van een kubus die richting de Aarde valt en die vergezeld wordt van een ongeloofelijk onzinnige en afgezaagde, over-the-top voice-over van Optimus Prime. Van mij mocht de hele film wel zo'n toontje hebben. Het zou geen goede film hebben opgeleverd, maar het is wel fout op een vermakelijke manier. Nu is er in de dialoog een gigantisch verschil tussen de robots en de mensen. De mensen spreken relatief normaal. De robots spreken in one-liners en gewichtige volzinnen. Ze lijken niet alleen van andere planeten, maar uit andere films te komen. Opvallend is ook dat de Transformers niets anders zijn dan actiehelden. Ze hebben praktisch allemaal hetzelfde karakter, met als enige verschil dat de ene helft goedaardig en de andere helft kwaadaardig is. Het lijkt me praktisch onmogelijk dat iemand tijdens het kijken ook maar enige band had met de robots. Ze komen opdraven voor de gevechten, maar ze zijn niemanden. Eendimensionaal is niet het goede woord, want dat zijn de mensen hier. Nondimensionaal past beter. Zelfs Optimus Prime heeft weinig tekst en karakter.

Het ergste is nog wel hun lelijke design. De goeden hebben dan nog allemaal een ander kleurtje, maar de Decepticons zien er praktisch allemaal hetzelfde uit. Ik geloof dat ik een stuk of drie keer gedacht heb dat Megatron verslagen was, terwijl het om een andere robot ging. Als twee robots in deze film vechten ziet het er gewoon niet uit. De robots zitten zo ingewikkeld in elkaar dat het nauwelijks te volgen is wie wat doet. Een goede actiescène is óf dynamisch óf intelligent opgezet waardoor we het gevoel krijgen dat de twee partijen taktisch op elkaars acties reageren. Maar deze robots rammen er maar een eind op los en ik kon het lang niet altijd goed volgen. Het helpt ook niet dat deze robots verder niet écht belangrijk lijken. Actiescènes zijn pas echt spannend als we ook maar enigzins iets geven om de personages in het gevecht. In Transformers is echter het totale dramatische gewicht (voor wat dat al waard is) gelegd op de mensen, maar die doen op hun beurt dan weer nauwelijks mee in de actie. Dus we krijgen grote robots die we niet echt kennen die in een lang rommelig gevecht het tegen elkaar opnemen, terwijl er mensen tussendoor rennen om het gevoel van een plot te geven.

Het gevoel dat Transformers dan ook vooral oproept is 'who cares?'. Ik geloof eigenlijk zelfs niet dat Michael Bay de film werkelijk iets kon schelen. Het is een ongeloofelijk zielloos product geworden, zonder identiteit, zonder menselijkheid en zelfs zonder bevredigende actie. Ja, ik vond de scènes zonder actie het leukst. Dat zegt wel genoeg over deze film.

P.S.: Ik was altijd bang dat de door mij zeer gewaardeerde John Turturro zijn waardering zou verkwanselen met deze film. Hij is echter de enige acteur hier die precies de toon vind die past bij dergelijke nonsens. De enige komische bijrol die werkte. Die dikke zwarte was werkelijk afschuwelijk slecht bezig.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Stompzinnig. Ik had al niet al te hoge verwachtingen, maar deze film was werkelijk te saai voor woorden. De special-effects waren prachtig maar zoiets kan mij nooit langer dan 90 minuten boeien, laat staan meer dan 120 minuten. De plot: een hoop oud ijzer dat tegen mekaar moet vechten. Maar dit zijn niet zomaar robots; Neen, ze zijn verborgen onder ons als simpele radio-spelers, gsm's en bovendien hebben ze gevoelens ! De Autobots willen de mensen redden want they deserve to live!. Michael Bay lijkt wel met dat overdreven melancholisch gedoe één of andere filosofische boodschap de wereld in te sturen. Verras ik trouwens iemand als ik zeg dat, Bay-gewijs, de acteurs op niets trekken? 1*

avatar van huVILEub

huVILEub

Geweldige film, prachtige special effects en geweldige acteurs. Af en toe de 'vertrouwde'(?) Michael Bay grappen er tussen. Deze grappen zijn moeilijk te beoordelen... ze zijn leuk maar maken de film wel heel anders. Niet alleen actie-grappen maar ook echt komedie-grappen. Apart, je moet het leuk vinden.

Verder een fantastische film als is het verhaal (als je het niet al kent) best moeilijk omdat veel niet wordt uitgelegd, maar de film wordt daar opzich niet minder van.

avatar van AmazingShikoku

AmazingShikoku

Transformers is een blockbuster titel uit 2007 en het goedlopende kindje van regisseur Michael bay. De hoofdrollen wroden vertolkt door Shia LaBeouf en Megan Fox die lang niet zo knap is als iedereen beweerd. ze is een hype, face it. Maar dat terzijde.

Transformers is een film die heel erg afhankelijk is van haar CGI en eigenlijk een wat goofy beeld schept van de transformers en de film een wat semi-serieuze en simpele lading geeft. Het is een lekkere actiefilm die eigenlijk op geen enkel moment saai wordt door de constante lading van frisse decepticon vs autobots gevechten.

De film wordt helaas nergens echt speciaal en is niks meer dan een aaneensluiting van actiescenes tussen Autobots en af en toe een scene die de sexuele spanning tussen Fox en Labeouf portreteert.

4/5 (3.5 was het geweest zonder de uitstekende voice-over voor Optimus Prime)

avatar van polopolo150

polopolo150

Goeie film die ik een tijdje geleden gezien heb...

T'is één van de weinige films waar het verhaal en acteer werk niet altijd zo goed is.... maar de special effects, de filmcontrast, en etc.... alles klopt...

Binnenkort ga ik hem weer bekijken net voordat Transformers 2 op DVD uitkomt denk ik.

avatar van zinedinezidane

zinedinezidane

Een verrassend goede actiefilm is dit!

De actie in deze film is gewoonweg prachtig. De speciale effecten zijn geniaal en je verveelt je bijgevolg op geen enkel moment.

Nochtans had ik wel het gevoel dat de film toch iets te lang duurde, want na 2 uur begon mijn aandacht wat te verslappen, maar misschien is dat meer iets persoonlijks.

Verder vond ik dat in het eerste deel van de film er best wel heel grappige stukjes in voorkwamen, die me echt oprecht aan het lachen brachten.

Het verhaal op zich is natuurlijk compleet bij de haren gegrepen en hier moet je niet teveel over gaan nadenken, want dat is niet de bedoeling van deze film. Je moet gewoon je verstand op nul zetten en je laten overdonderen door d actie.

Enjoy!

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Nauwelijks verwachten (ik ben dan ook geen Transformers-fanboy), dus het viel nog wel te doen ondanks al die ADHD-flitsscenes. Ik hoop wel dat Shia LeBeouf niet in dit soort films verstrikt raakt. Volgens mij kan hij veel beter.

avatar van patrick21079

patrick21079

Puur entertainment.

Erg leuke en spannende film die bomvol zit van de schitterende special effects. De film begon heel erg sterk. Sam die verliefd is op het mooiste meisje van de school, wat trouwens erg cliche is. Als hij dan zijn auto heeft gekocht begint het verhaal, en de actie.

Shia LaBeouf doet het erg goed als Sam en Megan Fox is alleen leuk om naar te kijken. De transformaties van de robots zijn geweldig gemaakt. Gelukkig neemt deze film zichzelf niet té serieus, het humor gehalte in Transformers is erg hoog en zorgt ervoor dat er ook nog wat afwisseling is van de actie.

De actiescenes zijn ook schitterend om naar te kijken

Helaas is de film op sommige stukken iets wat te voorspelbaar. De personages en dan vooral de robots zijn niet genoeg uitgediept, misschien gebeurd dat nog in de volgende delen.

avatar van Metalfist

Metalfist

In 2003, the Beagle 2 Mars rover was launched. We were told it crashed. Its final transmission was classified top secret. It was the only warning we would ever get

Transformers heeft me nooit echt aangesproken, ik had geen idee wat iedereen nu zag aan auto's die ineens veranderen in een robot maar een maat van mij stond erop dat ik de film nu eindelijk eens ging zien. Ik heb het altijd wat afgeweerd maar omdat ik de film van hem kon lenen heb ik toch maar eens geprobeerd. En warempel, het is me zeer goed meegevallen.

Eerst moet wel gezegd worden dat ik me nooit heb geïnteresseerd in heel de transformers hype van de laatste jaren en voor de animatie reeks van vroeger ben ik te laat geboren. Dat neemt niet weg dat ik al flarden van namen kende en in grote lijnen het verhaal kende. Met grote lijnen bedoel ik dat ik wist dat er iets op de aarde was neergestort en dat die robotten het wouden hebben en verdeeld waren in twee teams, de goede en de slechte. Beetje vreemd om te zien dat het verhaal in de film zich niet veel meer verder uitspreidt. Er wordt wel geprobeerd om met meerdere verhaallijnen te werken maar die komen vaak ontzettend rommelig over dat je ze eigenlijk al bijna bent vergeten op de moment dat het zich afspeelt. Zo hadden de verhaallijnen van die knappe blonde contra-hacker geen enkel nut in mijn ogen en had het beter geweest als die lijn was geschrapt en vervangen door meer actie. Op zich zou ik dit als een mankement zien maar wanneer je met de juiste instellingen aan de film begint, hersenloze actie dus, dan is het allemaal echt wel te pruimen. De bij vlagen leuke humor, vooral wanneer Sam net Bumblebee heeft gekocht en dat hij Mikaela probeert te versieren en dat Bumblebee wat onbeholpen probeert te helpen door de meest romantische zooi op de radio af te spelen, wordt afgewisseld met lekkere actie die vooral in het begin mooi in beeld wordt gebracht en dat is nu toch wel waar de film overduidelijk op steunt.

Want geef nu toe, de autobots zien er op zich echt wel magnifiek uit. Zoals hierboven wordt de actie in het begin van de film mooi weergegeven maar jammer genoeg slaagt Bay er niet in om dit de gehele tijd vast te houden want naar het einde toe wordt het allemaal veel onduidelijker met als dieptepunt het eindgevecht tussen Megatron en Optimus Prime. Als je bijna twee uur op deze climax wacht dan verwacht je toch wel dat het er piekfijn uitziet. Ontzettend jammer dus. Wat dan wel weer een klein pluspuntje bij de actiescènes was, was de muziek. Typisch Hollywood en verschrikkelijk heroïsch maar het paste perfect bij de film.

Normaal gezien zou dit niet meer hebben gekregen dan een kleine 3* maar de rol van LaBeouf zorgt ervoor dat de film net dat extra halfje krijgt. Normaal gezien zie ik hem niet graag spelen maar hier kwam hij ontzettend fris over. Iemand die voor mij de revelatie van de moment is, is Megan Fox. Ik had al een aantal mensen ontzettend lyrisch over haar weten praten maar ik kon me moeilijk voorstellen dat het de waarheid eer aandeed. Ik sluit me in ieder geval aan bij de lyrische kant van de waarheid. Een grote actrice zal het nooit worden maar wat een ontzettend graaf wijf. Hier is ze zonder twijfel perfect op haar plaats. De rest van de cast acteert ook goed maar niet echt noemenswaardig, wel leuk om een aantal karakterkoppen à la Jon Voight te zien verschijnen.

Ik heb me in ieder geval gisteren, tegen verwachting in, geamuseerd. Megan Fox is een leuke verschijning om naar te kijken en de autobots zien er prachtig uit. Volgende week toch eens achter deel 2 aangaan.

avatar van Lau1986

Lau1986

Ik vond het een zeer vermakelijke film. Mooie special effects. best grappig op zijn tijd en een mooie dame erin

Ik heb mij goed vermaakt hiermee.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Man,man,man...ik herinner me nog hoe dat'k naar deze film uitkeek na het bekijken van de Teaser-Trailer, die deed vermoeden dat er eindelijk een waardige opvolger zou komen die de "The Terminator" en "Matrix" films zou doen verbleken, niet dus !

Bekijk eerst nog maar eens de Teaser-Trailer hieronder :

Apple - Trailers - Transformers - 7.4.7 - Teaser - Large

Gezien...?

Daarvan begint toch elke SF-Actiefan spontaan te kwijlen

Wat kan ik zeggen...

Het Is een regelrechte ramp geworden, hij begint vrij aardig maar van't moment dat de goeie robots massaal op Aarde landen is de pret eraf.

Dit is zo'n ontzettend vervelende actieprent dat ik enkel ben blijven kijken om toch maar niets te missen van de,soms, verbluffende actie, meer niet.

4/10

Een absolute bullshitfilm, volledig gericht op een jong tienerpubliek, 't is dan ook gebaseerd op speelgoed...

Conclusie: Hééééééél slechte film mr. Michael Bay

Filmsite : http://www.transformersmovi...

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Ik ga over Transformers niet zeggen dat het een slechte film is (want dat is het niet als de massa een 3,5 geeft) maar absoluut niet mijn soort film denk ik. Het is allemaal heel erg voorspelbaar en ik kreeg het niet warm van de film (hooguit wat goede camera-standpunten van M.Fox) Het is niet zo dat ik ooit verdrietig kan worden als de ene omgebouwde auto/wrak de ander in elkaar timmert. (Laat Bumblebee lekker op een schroothoop rotten met z'n gele lak)

Er zaten ook aardig wat dingen in die totaal niet bijdroegen aan de film of het verhaal (Qatar).

Slecht getimede scenes, alle actie houdt even op om de achtergrond van het hele verhaaltje te vertellen??(maar natuurlijk)

...nogmaals, niet mijn soort film;)

avatar van stephan73

stephan73

Oei.

Met Michael Bay als regisseur kan je rekenen op actie, spektakel en bergen special effects. Normaal gesproken ben ik daar niet zo gek op, maar soms kan zo'n big budget spektakel film me nog weleens verassen. Maar ja, zoals ik al zei... Michael Bay is de regisseur.

En alweer lukt het hem om een (veels te lange) film te maken die het alleen moet hebben van effecten en totaal niet van verhaal of acteurs.

Transformers is namelijk pure onzin, waarvan de effecten er wel goed uitzien (mag ook wel met een budget van $151.000.000). Maar iets meer geld voor een goedlopend, en pakkend script had ook wel gemogen. Nu gaat het over niets anders dan robots die een ruzie uitvechten op Aarde.

Een belachelijke film. Nee, geef mij maar de animatieserie!

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Zowel het verhaal als de actiescènes zijn een complete chaos. Diepgang hoeft men zowieso niet te verwachten, maar als het verhaal in dermate snel gaatdat het lastig te volgens is, tsja, dan is er toch wel iets mis.

Wanneer er pogingen tot diepgang of emotie worden toegevoegd, voelt dat dan weer geforceerd aan want dat strookt niet met de opzet van de film. Acteerwerk is over het algemeen goed en onderhoudend, maar nergens blijkt er een acteur uit in talent. Shia LaBeouf is zelfs erg irritant, ik weet niet of dat intentioneel is of niet, maar hij maakte geen goede indruk.

De actie is erg spectaculair en de special effects zijn erg goed, maar de montage is zo enorm rommelig dat men het soms maar moeilijk kan volgen, of gewoonweg helemaal niet kan volgen.

Het resultaat is erg rommelig en niet bepaald bijklijvend, maar wel onderhoudend voor wie het kan volgen. Grootste pluspunt is de mooie verschijning van Megan Fox. 3*

Michael Bay heeft betere films gemaakt.

avatar van Insignificance

Insignificance

Toch nog maar even een stuk Transformers meegenomen. Ik was na de eerste kijk iets enthousiaster. Het luchtige toontje is op zich wel een passende keuze, maar de pogingen tot humor zijn vaak zo gaar dat het dit keer toch behoorlijk begon te irriteren. Pis-grapjes, kom op zeg. Het is wat dat betreft een zegen dat Turturro af en toe voorbij komt.

Met de robot design en de actie zit het allemaal wel snor. Er zit toch gave eye candy tussen, zoals Scorponok die de woestijn onveilig maakt. De transformaties zijn ook erg vloeiend. Behalve de robot-babbels allemaal dik in orde, net als een deel van de actie.

Probleem is dat Bay tegelijkertijd geen maat weet te houden. Iets meer doseren en orkestreren zou voor mijn beleving wel wat fijner zijn. Speelduur werkt ook niet mee. Voor een sfx-extravaganza heeft het wel erg veel vet om het stalen pantser. Less is more en zo..

avatar van Thorak

Thorak

Wat een vreselijke film was dit zeg! De CGI was opzich wel oke maar sommige andere effecten, zoals die gast die onder een helicopter hing, zagen er echt voor deze tijd gewoon niet uit. Net alsof het een effect uit een jaren 80 film was.

De 'humor' was helemaal diep triest, ik heb hier van sommigen al gelezen dat ze het puberaal vonden, maar zelfs dat vond ik het niet eens. Mischien dat kinderen van de basisschool het nog wat vonden.

Verder waren de verhoudingen soms totaal uit hun verband, een robot die veranderd in een auto die net zo groot is als in robotvorm het hoofd??? Een kubus die verkleind van 100m tot 30cm en het gewicht lijkt te hebben van een lege doos als deze word opgetild met 1 hand? In het begin word er ook duidelijk door de autobots gemeld dat ze geen menselijke slachtoffers maken, maar tijdens een achtervolging over een snelweg explodeerd er door hun toedoen wel een personenbus. En zo wel meer 'collateral damage'.

Nee te veel van dit soort storende elementen voor mij.

avatar van _Se7en_

_Se7en_

• 2041 berichten

Ben ontzettend positief over deze film. Ik heb totaal niets met comics e.d. maar het CGI werk in Tranformers is absoluut fantastisch. En dat is precies wat je mag verwachten van een film als deze.

Het acteerwerk is niet geweldig, maar voor een actiefilm zeer acceptabel. De humor is niet om hardop van in lachen uit te barsten, maar het zorgt er wel voor dat de film niet te serieus wordt. Een beetje humor is, naar mijn mening, goed voor iedere film.

Natuurlijk zijn er wat dingetjes die niet kloppen. Zo zijn de Autobots bijvoorbeeld niet in iedere scène even groot. Dit stoort mij overigens helemaal niet. Het Transformeren van de Autobots is wel formidabel uitgewerkt. De details zijn prachtig.

Ik kan je eerlijk vertellen dat ik zulke prachtige CGI niet meer gezien heb sinds POTC: At World's End

Helaas heb ik Transformers niet in de bioscoop gezien, maar toen ik 'm op DVD zag nam ik me gelijk voor om Revenge of the Fallen wel in de bios te kijken. Zulk spektakel moet op het grote scherm bekeken worden.

Ik geef deze film een verdiende 4*, gewoon omdat ie is wat een actiefilm hoort te zijn.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Voor de 3e keer gezien inmiddels, en blijft leuk.

Veel mensen hebben het misschien niet zo op Bay, maar ik vind z'n films altijd wel vermakelijk en dit zelfs een van z'n uitschieters. Heb me zelf dan ook totaal niet aan de humor en zoetsappigheid tussendoor gestoord, bleef genoeg binnen de perken voor mij. Ik kan die kritiek beter begrijpen bij het tweede deel, dat dan ook een stuk minder is dan deze.

Zeker genoeg actie (ook niet teveel, wat het wel een beetje werd bij het vervolg), dat weten we in ieder geval wel met Bay . Verder een goede afwisseling tussen de scenes waardoor alles goed genoeg en op tijd aan bod komt. Ook goed uitgewerkt allemaal, waardoor het goed weet te beklijven.

Budget ook dik in orde. De Transformers, special effects, wapens, auto's (etc.) allemaal fantastisch om te zien.

Ook de soundtracks en sound-effects erg fijn.

Shia LaBeouf kende ik nog niet echt voor deze film, maar doet het gewoon goed. En Megan Fox doet het ook niet slecht, maar is voornamelijk gewoon erg fijn om naar te kijken. Rest van de cast eigenlijk ook weinig op aan te merken, met Athony Anderson in een (van zijn bekende) grappige bijrol(len).

Begrijp sommige kritieken wel, en je zal me dan ook zeker niet horen zeggen dat het top 100-materiaal is, maar een heerlijke film vind ik het wel

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

Wat een film,mooie robots en leuke acteerprestaties zijn de enige pluspunten die ik kan noemen aan deze film.De actie is niet spannend,het eind zie je al van ver aan komen en is weer zoon film van good side vs dark side dus 1.0

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Ik heb het heel erg lang uitgesteld om deze film te gaan kijken. Voornamelijk omdat ik een slechte film verwachtte.

Vanavond dan eindelijk opgezet, en ik moet zeggen: vette film! Natuurlijk is het verhaal flinterdun, maar bij dit soort films draait het niet om het verhaal. Er wordt door de meesten goed geacteerd, je leeft mee met de robots (tot op zekere hoogte dan, het blijven machines) en de mensen. Mooie effecten, goede actie en ik heb ook nog best een aantal keer goed kunnen lachen! Niet verwacht dat er zoveel humor in verwerkt was.

Al met al: een aanrader! Ik ga meteen verder met deel 2. Hopelijk wordt dat geen teleurstelling.