• 9.378.498 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 4 juli 2007

Plot Transformers

"Their war. Our world."

Heel lang geleden was er een oorlog op de planeet Cybertron, tussen de Autobots en de Decepticons. Vele jaren later, op de planeet Aarde, koopt de jonge Sam Witwicky zijn eerste auto en komt tot de ontdekking dat het de Autobot Bumblebee is. Deze is er om Sam te beschermen, aangezien Bumblebee niet de enige Transformer is die op Aarde is gekomen. Ook de Decepticons zijn op Aarde en beginnen het Amerikaanse leger aan te vallen. Als Sam en zijn vriendin Mikaela dan ontdekken dat het leger van plan is zowel de vijandige Decepticons als de vredelievende Autobots te vernietigen, proberen ze een nieuw plan te bedenken om de Decepticons te stoppen.

Sam Witwicky

Maggie Madsen

Glen Whitmann

avatar van Caspar107

Caspar107

Ik vond het wel een topfilm

avatar van A3aan79

A3aan79

Als vroegere fan moet ik zeggen: Super!

avatar van chupkes

chupkes

Zeker een topfilm, heb hem in de bios gezien. Totaal niet kinderachtig, juist goede actie erin, goed verhaal en natuurljk een lekker vleugje humor.

Zeker een aanrader!

avatar van haagje2002

haagje2002

Een erg goede film. Wel heel donker en erg snel dus voor de details kun je hem een paar keer kijken, maar het geheel is erg mooi gemaakt en zeker voor de mensen die de transformers van vroeger kennen is dit erg leuk om te zien als je van actie en fictie houd. Sowieso vind ik de hoofdrolspeler een erg goede speler. Ik denk dat we nog veel van hem zullen zien. 4.0

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Lekkere over the top aktiefilm met goede humor.

Verstand op nul en popcorn erbij......genieten.

Verwacht geen groots verhaal, maar een groots spectakel.

avatar van Emiledj

Emiledj

Net de special edition gekocht en kon het niet laten om toch weer even het begin van de film te zien. Wauw; ook op dvd met surround erg lekkere beelden/geluid.

Tussen kerst en nieuwjaar vrij, dus deze wordt zeker opgezet.

avatar van Luwe

Luwe

Ook net de DVD gekocht en zeker een heerlijke film.

Prachtig in beeld gebracht spektakel met een goede dosis humor. Alle mensen in de film zijn het minst interessant en hadden van mij ook wel wat minder in beeld mogen zijn dan de Transformers zelf, maar dat is imo een kleine smet op een verder vette blockbuster.

4/5

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Topentertainment!

De films van Tarantino zijn vaak herkenbaar, maar dat kun je ook zeggen van de films van Michael Bay!

De hele uitstraling, camerawerk en natuurlijk de heerlijke over the top actie straalt Bay uit. Om over de special effects nog maar te zwijgen, want die zijn buitengewoon goed!

Bay weet er weer een actiefilm van te maken, zoals alleen hij dat kan. Met een verhaal dat niet bol staat van de twists, maar gewoon datgene vertelt wat vertelt moet worden. Niet meer en niet minder! Het verhaal is dus simpel, maar doelgericht.Bij Bay gaat het vooral om het in beeld brengen van de actie en hij is daar een meester in!

Daarnaast weet Bay altijd wel een degelijke cast bijeen te brengen, wat hem hier ook weer gelukt is. Alleen doet hij het hier voornamelijk met nieuw jong bloed, met Jon Voight als veteraan.

Ook de humor is Bay niet vergeten. Ik heb geregeld, en dan vooral in het eerste uur van de film, moeten lachen om de kleinste dingen. Helemaal mijn soort humor! Ook de ouders vond ik goed gecast. Zo lekker klunzig. Vooral de moeder met haar opmerking over masturbatie!

Shia LaBeouf was mij niet eerder niet opgevallen - Al heb ik schijnbaar al drie films (I Robot, Constantine en Bobby) met hem gezien. Moet zeggen dat ik met veel mensen hier mee moet gaan en dat hij inderdaad talent heeft en hopelijk voor hem een mooie toekomst tegemoet gaat. Megan Fox is er voornamelijk om het vrouwelijk schoon hoog te houden en het wel bekende liefdesdraadje door het verhaal te weven, maar dat zijn we wel gewend in Bay's films. Wil niet zeggen dat Fox het slecht doet trouwens, integendeel, maar een hoogstaande rol was het niet. Die was toch voornamelijk voor LaBeouf en de Transformers weggelegd.

De transformaties van de Transformers zijn werkelijk fantastisch gedaan. Althans in mijn ogen zag het er geweldig uit! Ben dan ook niet al te kritisch.

Ook ik weet natuurlijk dat dit soort film nooit en te nimmer op de nr. 1 in welke toplijst dan ook zal komen te staan, maar dat wil nog niet zeggen dat deze film niet de 100 % score verdient. En aangezien ik het een geweldige film vind en daarnaast de films van Bay wél kan waarderen als puur vermaak geef ik het deze film dus wel.

Ik las ergens boven mij in een bericht dat er een trilogy van gemaakt gaat worden. Mocht dit inderdaad het geval zijn, zou ik daar zeer content mee zijn! Van mij mag Bay hier nog wel even mee door gaan!

avatar van supernova

supernova

lekkere SF film 4.0

avatar van guulbert

guulbert

Alle films van Bay al gezien en uitgezonderd The Island vond ik ze allemaal wel tegenslaan.

Transformer is een gewoon even een hype, herinner me niet zoveel meer van de series, maar weet wel nog dat ik ervan genoot...net zoals deze film.

Tijd gaat lekker snel en de actiescènes zijn prachtig geschoten, maar toch gaf hij mijn geen voldoening. De goeie botjes vond ik eerder maar saai en veel te kleurrijk. Komt ook nergens spannend en bij het einde had ik maar gemengde gevoelens.

2.5* wat ik dan al veel vind.

De stemmen van de botjes vond ik ook er zwaar niet bijpassen!!

avatar van Wezze

Wezze

Wou deze film eerst niet zien omdat dat zonde van mn tijd leek.. Maar door het hoge gemiddelde hier, en enthousiaste reacties van andere mensen, toch maar gekeken in de hoop verrast te worden.. Maar dat viel dus zwaar tegen.. Te kinderachtig, te langdradig, alleen de actie was mooi.. zonde van mn tijd.. 2.5*

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Heerlijke acties, prachtige effecten.

avatar van rubenzzz

rubenzzz

Vette film. Vermaakt uitstekend. Volop genoten. Vandaar 5 Sterren

avatar van moustafa

moustafa

kinderachtige film 1 ster

avatar van shark84

shark84

prachtige efecten, maar het verhaal kon mij niet echt boeien.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Leuke film, die lekker z'n tijd neemt om op gang te komen.

Dat Transformers af en toe meer lijkt op een reclamespot voor het Amerikaans leger dan op een live action versie van de jaren '80 tekenfilmreeks stoorde niet al te veel.

De actie is stevig, maar het wordt toch allemaal redelijk braafjes gehouden. Ik ben er bijna zeker van dat moest 09/11 niet plaats gevonden hebben, dan hadden we in het laatste half uur vast een vliegtuig in één van de flatgebouwen zien rammen.

Op en top Amerikaans entertainment en ook een film die het leger afschildert als een clubje waar het fijn vertoeven is, maar als het allemaal zo leuk gebracht wordt als hier, dan kan ik niet enkel dan genieten van wat de makers ons voorschotelen. Of wil dat zeggen dat het brainwashen geslaagd is...?

Laat die sequel maar komen!!

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Ondanks de geweldige actiescenes en special effects kon ik er niet echt koud of warm van worden.Voor mij een typische B(ay) film.

Het wordt nooit echt spannend en Shia laBeouf (die me trouwens sterk doet denken aan een zeer jonge Najib Amhali) breekt ook geen potten. Slappe grappen en een bombastische soundtrack.

Maar ja moest m toch even zien.

Hopelijk gaat Bay met de remake van The Birds het niveau van eerdere films als The Rock en The Island weer halen.

Vanwege jeugdsentiment toch een 3

avatar van FillumGek

FillumGek

Vroeger keek ik de tekenfilmserie wel op Telekids maar ik was te klein om engels te kunnen en het verhaal te volgen. Ik ben dus eigenlijk zonder voorkennis aan deze film begonnen.

Maar ik vond hem wel erg vet. De Autobots waren echt superstoer, zowel in robotvorm als autovorm. De humor van de robots was dan soms een beetje slapjes, maar andere scenes zoals met Anderson zorgen toch weer voor een glimlach.

De special effects, de soundtrack en het acteerwerk vond ik allemaal goed en de tijd vloog voorbij. Heb me erg vermaakt. Het gevecht op het laatst was af en toe wel wat verwarrend. Zo wist ik soms niet meer wie er nog leefde en wie niet. Ook deed die kleine robot me sterk denken aan een gremlin.

avatar van Bad Horsie

Bad Horsie

Prachtige effecten, maar wel erg duizelingwekkend en veel waardoor alle spanning verdwijnt. Wel leuk om je installatie te testen, al mis ik wel een DTS track.

avatar van GioFunny

GioFunny

over the top geweldig!!

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Wat deze film nekt is de ontzettend domme (poging tot) humor. Als ze het wat serieuzer hadden gehouden zou deze ook een hogere score krijgen.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

geweldige film

de special effects zijn meer het zien waard

en de droge grappen ertussen zijn erg leuk

ben erg benieuwd naar de tweede deel

avatar van egelhunter

egelhunter

Jeugdsentiment. Zat altijd voor de buis om deze tekenfilmserie te kijken.

De humor was goed. Bay heeft altijd wel zo'n leuke humor in zn films vind ik. (vooral leuk bijrolletje van Bernie Mac die zn oma groet). Anthony Anderson was ook weer leuk.

Specials effecten zijn echt van de bovenste plank.

Vond alleen het verhaal slapjes. Maarja, lekker belangrijk. Wat ik wilde zijn waren de robotten en daar was niks tekort aan.

In de bios gezien, en inmiddels al 4 keer op dvd. Jammer dat er geen DTS geluid op de dvd staat.

avatar van The Last

The Last

Hehe, eindelijk gezien.

Leuk filmpje. Het is uiteraard een over the top-verhaaltje, maargoed het is allemaal erg goed uitgewerkt. Ik heb erg veel genoten van Transformers, de special effects zijn inderdaad heel erg goed gedaan.

Puur vermaak.

3,5 sterren.

deze film is qua special effects echt een van de beste ooit gemaakt vind ik .....en wat de humor betreft?..Die vind ik eigenlijk best goed haha nee deze film heb ik nou 3 keer gezien en w8 met smart op het vervolg...zal trouwens moeilijk wezen om de eerste te overtreffen ......

avatar van joostie

joostie

Transformers heeft FANTASTISCHE special effects.en met de humor zit het ook wel goed.het acteerwerk is gewoon.alleen zou de film wel wat korter mogen zijn.

Als je twijfelt om deze film te kopen.Zeker kopen hij is echt de moeite waard.

4 sterren is wel genoeg voor deze Michael Bay film.

avatar van martinovitch

martinovitch

amai dit is echt een kei coole film. hier zijn veel special effects en een goed verhaal gebruikt. het laatste half uur leek het net of ik naar een videogame aan het kijken was echt fantastisch mooi gemaakt!

daarom heb ik mijn stem verhoogd naar 4.5*

avatar van scarab3905

scarab3905

tijd geleden dat ik met een zere kont uit de bioscoop moest vertrekken. (heb te lang stil gezeten)

dus de film heeft mij heel erg aangesproken.

de special effects waren echt super. (om van te watertanden)

de humor was ook echt niet om over te klagen!!!

ik geef ze hiervoor 4,5 *

avatar van tal1b

tal1b

Melvin Udall schreef:

Vanwege jeugdsentiment toch een 3

Jeugdsentiment betekend voor mij wat meer

Met name de Optimus Prime scene

Top gedaan.

avatar van SioM

SioM

Ik heb de indruk dat moviemeter vooral een mannenwereld is. Als ik zie hoe hoog zo'n hersenloze actiefilm scoort in de top 100 van 2007, dan vraag ik me af waarom het hier vol zit met verborgen macho's met zeteltestosteron. Ik ken geen enkele vrouw die deze film met zinloze actie, clichés den top en een flinterdun verhaal goed zal vinden. En nochtans blijkt 1 op de 2 mensen toch een vrouw te zijn niet?