• 9.378.523 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 4 juli 2007

Plot Transformers

"Their war. Our world."

Heel lang geleden was er een oorlog op de planeet Cybertron, tussen de Autobots en de Decepticons. Vele jaren later, op de planeet Aarde, koopt de jonge Sam Witwicky zijn eerste auto en komt tot de ontdekking dat het de Autobot Bumblebee is. Deze is er om Sam te beschermen, aangezien Bumblebee niet de enige Transformer is die op Aarde is gekomen. Ook de Decepticons zijn op Aarde en beginnen het Amerikaanse leger aan te vallen. Als Sam en zijn vriendin Mikaela dan ontdekken dat het leger van plan is zowel de vijandige Decepticons als de vredelievende Autobots te vernietigen, proberen ze een nieuw plan te bedenken om de Decepticons te stoppen.

Sam Witwicky

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Martijnnn schreef:

Er is meer dan IMDB.

Maar wat films betreft is er niks betrouwbaarder dan IMDB. Vergeet niet dat informatie op Wikipedia door particulieren zelf geschreven kan zijn en dus valse informatie is.

avatar van Chendes

- Mooie auto's

Aanrader!

avatar van john constantine

john constantine

Deze film was Very Nice!!!!!

Ik vond het een heerlijk film om naar te kijken! De actie was echt over te top maarja dat had je al kunne verwachten van Bay.

De special effects zagen er erg goed uit. En de muziek van de film vond ik erg bijpassend!

Ik vond wel dat er 1 minpunt in zat. Ik vond dat ze er te veel humor in hebben gedaan, en dan word het op bepaalde punten niet echt serieus genomen, en ook vond ik dat de snelheid een beetje uit de film haalde

Dus iets minder humor had wel gemogen!

Deze film komt zeker in mijn collectie als die uitkomt op dvd, natuurlijk dan wel de Special Edition ervan

De film krijgt alsnog 5* sterren van me. Omdat ik me toch 2 en half uur vermaakt heb!!!!!!!!

idd deze film roept de nodige beelden uit het verleden op. Desalniettemin vond ik het een lust om naar te kijken. special effects waren volop aan de orde en zeker niet de minste om te zien. ik geef deze film dan ook een 3.5

avatar van Rujar

Rujar

Geen grootste film, waar onwijs vermakkelijk! Nu geef ik een 4 sterren! Maar zal ieder jaar een half puntje vanaf gaan, dat je toch uitkotm op drie sterren

avatar van charel01

charel01

Film heeft mij hard ontgoocheld.

Speciale effecten dat wel en goed weergegeven. Voor de rest is heel de film samen te vatten als goed voor kinderen.

Ben juist voor de effecten blijven kijken.

Had veel meer in deze film kunnen inzitten.

2,5

Is eentje van de zovele die ik niet meer hoef terug te zien.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Rujar schreef:

Waarom geef je dan niet meteen drie, terwijl je toch wel weet dat de film daarop strandt?

Erg vermakelijk film. Als je van de stijl van Bay houd zal je je hiermee niet vervelen. Heb hem wel op dvd gezien en niet in de bios. Deze film zou het wel waard zijn om op het grote doek te zien.

Op naar deel 2!

avatar van Wezze

Wezze

Duurde te lang, was te eentonig en voorspelbaar.. en veel te standaard.. Actie was wel mooi.. Maar het gemiddelde van deze film ligt veel te hoog..

avatar van Erik Dekker

Erik Dekker

goede film, ik heb alleen mijn cijfer verlaagd van 4 naar 3,5

omdat de film veel te lang duurt en te langdradig is, 110 -120 minuten was genoeg geweest

Actie en special effects zijn super

MuchTheSame

Ik heb deze film inmiddels al 3 keer gezien, 2 x in de bios en 1 x gisteren nog op de 2 disc special edition dvd . [deze wordt pas uitgebracht rond 13-12-2007]

Maar door een fout van of een distribiteur of de winkel [ik zeg niet welke dit is] waar deze dus al te koop stond heb ik hem aangeschaft.

En ik vind hem nog steeds 4, 5* waard

avatar van Ronnievb

Ronnievb

Onderhond schreef:

Bay zou beter een soort van actieregisseur worden.

Absoluut eens met deze uitspraak. De actie is, hoewel gevoed door een budget van heb ik jou daar, lekker te noemen. Casting is in principe ook best in orde, op Megan, kijk eens geil en zwoel in de camera, Fox na, en het idee om in te spelen op jeugdsentiment van veel mensen is in principe ook prima, maar waar deze film uitglijdt is het punt waar het nu net boven zijn gelijken uit zou moeten stijgen: Een vastomlijnd, degelijk verhaal en de uitvoering daarvan. Nu heb je een 'comic-relief' die eigenlijk niets anders is dan het inspelen op 13-jarigen met poep en pis grappen, stemmen die bijna niet meer over de top te noemen zijn omdat het grenst aan het bespottelijke en product placement op het scherm waar zelfs Co Stompé zich nog niet aan zou wagen. Ik zou nog wat verder kunnen gaan, maar dat zal iedereen wel opgevallen zijn.

Ik wou dat ik me over zulke grove fouten heen kon zetten en simpelweg kon genieten van de lekkere actie en stoere uitspraken, maar dat lukt me niet. Conclusie: Steven Spielberg, grijp alsjeblieft in voor het tweede deel want anders zul je mij niet in de bioscoop krijgen.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Yep dit is een geweldige film. Goed geacteerd, veel en goede actie en keek lekker weg. Diegenen die zeggen dat de special effects zogen sporen niet, ik vond het in ieder geval geweldig. Baalde toen ik de aftiteling zag. Ofwel ik stem voor vervolgdelen.

4 dik verdiende sterren

avatar van Yamato

Yamato

Erg goede special effects.

Goede actiescenes.

Redelijk acteerwerk.

Kinderlijk verhaaltje.

Verachtelijke humor.

Al met al een film die me wel aardig weet te vermaken, maar zeker geen hoogstandje. 3,0*

EDIT: De stemmen van die robots waren te belachelijk voor woorden, dat sloeg echt helemaal nergens op.

avatar van finalman

finalman

Yamato schreef:

Erg goede special effects.

Goede actiescenes.

Redelijk acteerwerk.

Kinderlijk verhaaltje.

Verachtelijke humor.

Sommige stemmen komen van dezelfde stemgevers van de animaties!!!

avatar van djelle

djelle

Het hele concept van Transformers heb ik altijd al een beetje dwaas gevonden. Buitenaardse robotten die zich in autootjes kunnen veranderen, het is me veel te vergezocht en veel te kinderachtig. Zelfs als kind vond ik het te kinderachtig. Eigenaardig genoeg betrapte ik mezelf erop dat ik het idee best wel tof begon te vinden tijdens het bekijken van deze nieuwste versie. Met momenten toch.

Erg cool om te zien zijn bijvoorbeeld de maffe "auto"- achtervolgingen, met voertuigen die zich tussendoor eens onpoppen tot gigantische over de snelweg-schaatsende mechanische beesten en de meest indrukwekkende tuimelingen maken. Normaal gezien zouden mijn ogen draaien omwille van de gedachte alleen al, hier wordt het echter zodanig spectaculair en knap in beeld gebracht allemaal dat ik haast verplicht wordt om ervan te genieten. Zo heb je ook nog een radeloze leger-eenheid die in een waanzinnig gevecht verzeild raakt met een fantastisch uitziende soort reuzeschorpioen, een geweldige actiescene met verbluffende special FX en een opvallend fraai decor. Eén van de leuke details daarbij is dat we een stelletje Arabieren zij aan zij zien strijden met de Amerikanen (de ironie)!

De overkoepelende kracht bij dit alles is hier wederom de heerlijke filmstijl van Michael Bay natuurlijk. Dat grootse gevoel voor chaos, die zalige beweeglijke cameravoering, de typische filters, de extreme angels, de stoere close-ups, zijn 360° pan die weer komt opduiken, de helicopters die weer in slowmotion voorbijvliegen en de mooie shots van panoramische zonsondergangen doorheen alles verweven... Fantastisch werk weer van Bay, die met zijn schitterende stilisme de vele actiescenes, en de gehele sfeer van actie opnieuw ruimschoots ondersteund.

Jammer dat het nog steeds over Transformers gaat, de passages waarbij de bots converseren a la powerrangers zijn serieuze inzakmomenten. Ook de humor wringt vaak tegen, situaties waarbij een vijftal van die lompe dingen in de achtertuin van ons hoofdpersonage proberen 'stil te zijn' of een auto die een romance tracht te forceren, zijn momenten om met schaamrood aan terug te denken. Verder duurt de prent ook net iets te lang voor zijn eigen goed, al zit er zeker genoeg variatie in de actiescenes.

Erg positief dan weer is de cast. Echte karakterkoppen als Jon Voight, John Turturro en de immer op de lachspieren werkende Anthony Anderson zitten hier prima in hun vel. Leuke extra is het mooie plaatje Megan Fox, en het plezante stemgeluid van Kevin Dunn (waar ik nog nooit van gehoord had). Het was alsof ik de hele tijd Tom Arnold hoorde wanneer die man aan het woord was. De lekker heroische main theme mag ik niet vergeten, en de stevige score in het algemeen die de adrealine nog net dat ene tandje hoger zet .

Transformers is -vooral dankzij de ideale regisseur- een geslaagde spectakelfilm geworden, dat nagenoeg perfect zal zijn voor de -13 jarigen, maar zelfs voor volwassenen een hele degelijke portie kijkgenot weet aan te bieden. Ik ben nog niet getransformeert tot een fan van de serie, maar deze verfilming wist mijn aversie toch wel een aantal keer aan de kant te zetten. Chapeau voor Bay!

finalman schreef:

Sommige stemmen komen van dezelfde stemgevers van de animaties!!!

Niet waar, er komt maar 1 stem in voor die een originele stemgever is uit de animatie serie en dat is die van Optimus Prime gedaan door Peter Cullen....

De stem van Megatron wilde de makers laten doen door Frank

Welker , dit paste alleen niet bij de animaties, en dus hebben zij gekozen voor iemand die alleen al een Oscar moet winnen voor het gebruik van zijn stem : HUGO WEAVING , bekend als Agent Smith [matrix trilogy] en V [uit V For Vendetta]

Al met al is zover ik weet maar 1 originele stemgever gebruikt voor deze film.

avatar van finalman

finalman

De stem van Megatron wilde de makers laten doen door Frank

Al met al is zover ik weet maar 1 originele stemgever gebruikt voor deze film.

Charles Adler als stem voor Starscream, maar bij de series: Silverbolt/Triggerhappy/Duros/Vorath/Dirk Mannus/Additional.

Ik sta een puntje voor, MuchTheSame

MuchTheSame

Ok, Dat had ik niet gezien

Toch wel leuk om te weten....

avatar van Ramon K

Ramon K

1,5* voor de aardige actiescenes in het laatste half uur en voor de mooie Megan Fox. De rest is verschrikkelijk. Humor is vreselijk (zoals in elke Bay film), visueel storend (waarom zoveel cuts de hele tijd?) met name in de niet-actiescenes, personages worden niet uitgewerkt of hebben geen enkel doel, andere personages zijn ronduit irritant (oa de hoofdpersoon) en geen enkele relatie tussen personages (mens/mens, maar ook mens/robot) wordt ook maar ergens een klein beetje overtuigend. En het duurt veel te lang voordat de echte actiescenes komen. Heel matig.

avatar van MrDN

MrDN

Heb de DVD 2 disc al bij bartsmit gekocht hij stond daaral op 1 december en ook nog voor 18 euro ( 2 disc). Net de soundtrack gedownload van de film. De film zelf twee keer in de bioscoop gezien en ik krijg nog steeds kippenvel van die film.

avatar van MrDN

MrDN

Yamato schreef:

Ik vond de stemmen juist erg goed vooral die van Prime ik kreeg gewoon kippenvel als hij spreekt.

avatar van ramtin

ramtin

Ik vond deze film egeinlijk echt goed. Ik heb de tekenfilm nooit gevolgd, dus kan ik deze film makkelijker waarderen denk ik, omdat de oude fans mischien de film meer of anders verwachten.

vooral de soundtrack vond ik echt goed, maakte de actie scene's veel toffer en ik kreeg er af en toe kippenvel door.

Deze ga ik zeker kopen en ben echt blij dat er een trilogy komt, maar hopelijk wordt het niet meer van hetzelfde maar ik hoop echt vooruitgang te zien met de special effects enzo. Ik vond ze nu al goed, maar laat staan als het beter wordt.

sorrie hoor, naar mijn mening gewoon 5 sterren, weinig films hebben mij tot nu toe kippenvel laten krijgen vandaar.

dus 5 *

avatar van djelle

djelle

ramtin schreef:

Over het algemeen zijn de fans behoorlijk tevreden hoor, ook al is het niet voor de volle 100% als de reeks. Het fijne is dat ook niet-fans (zoals ik) hier best van kunnen genieten. Dat komt ondermeer omdat de film van begin tot eind doorspekt zit met verschillende soorten actie, en niet enkel die robots tegen elkaar (ook de mens strijdt bv tegen verschillende soorten transformers etc) en -ik zeg het nog maar eens- het uitstekende filmwerk van Bay, die met deze 'Transformers' trouwens in de prijzen gevallen is bij het jeugdige publiek (MTV movie awards).

avatar van pharma

pharma

Ik zat echt te wachten op deze film (inmiddels allang in de bios gezien ) en dit is echt een hele gave film!!

Niet alleen voor de "ouderen" onder ons maar ook voor de mensen die de tekenfilm niet gezien hebben. Zelfs mijn vriendin vond de film cool!

Moet wel zeggen dat de special effects erg mooi zijn maar soms wel wat veel zodat je niet goed kon zien wat er allemaal gebeurde...... rating dikke vette 5 !!!

avatar van valerio2003

valerio2003

deze film is gewoon de top 5*

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Binnenkort is de Transformers op dvd en dus in me dvdcollectie.

5,0.

avatar van zjandannybob

zjandannybob

sah had echt zeer weinig van deze film verwacht, omdat dit science-fiction gebeure me dus echt nie aanspreekt. Maar deze film viel me dus echt mee, het verhaal is opzich wel grappig en de transformers zien er gewoon echt spectaculair uit zeker wanneer ze van voertuig naar robot switchen erg mooie beelden worden hier neergezet. hij is zker wel het kijken waard.

avatar van Ruudjes

Ruudjes

Mooie beelden en veel aktie.

Ik had geen idee dat Transformers zo'n spannende film was.

avatar van valerio2003

valerio2003

ik heb hem vandaag gekocht joepie