• 9.381.972 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 4 juli 2007

Plot Transformers

"Their war. Our world."

Heel lang geleden was er een oorlog op de planeet Cybertron, tussen de Autobots en de Decepticons. Vele jaren later, op de planeet Aarde, koopt de jonge Sam Witwicky zijn eerste auto en komt tot de ontdekking dat het de Autobot Bumblebee is. Deze is er om Sam te beschermen, aangezien Bumblebee niet de enige Transformer is die op Aarde is gekomen. Ook de Decepticons zijn op Aarde en beginnen het Amerikaanse leger aan te vallen. Als Sam en zijn vriendin Mikaela dan ontdekken dat het leger van plan is zowel de vijandige Decepticons als de vredelievende Autobots te vernietigen, proberen ze een nieuw plan te bedenken om de Decepticons te stoppen.

Sam Witwicky

Maggie Madsen

Glen Whitmann

avatar van Hankster

Hankster

Best wel een leuke actie film. Een paar hilarische momenten, schitterende CGI, aardig verhaal, en er werd best wel aardig geacteerd (zeker Shia viel me zeker niet tegen) en uyteraerd maakte Megan Fox een heel hoop goed

Waar ik wel zeker een 0,5* voor aftrek is de af en toe toch matige regie. Hoewel Bay niet de meest geniale regisseur is, weet hij altijd wel hoe een actiefilm strak in elkaar moet zitten. Maar de actie was in Transformers echt heel erg irritant in beeld gebracht. Veel te veel close-ups en de camera rolt overal naartoe. Hoewel dat wel (helaas!) een echte trend aan het worden is in Hollywood, deed het imo geen goed aan deze film. Althans, niet voor een heel uur achter elkaar...

Maargoed, wel een leuke film die alles in zich heeft, maar zeker ook niet meer dan dat. Ik begrijp de hele positieve hype erom heen niet helemaal in ieder geval.

3***

avatar van De GeuS

De GeuS

Hmmmm, slechte verfilming van mijn jeugdsentiment. Een snelle, rommelige film met veel irritant oppervlakiig sentiment; kleine 2,5*

avatar van HammerHead

HammerHead

jimbo79 schreef:

totaal wangedrocht met hyperkinetische actie kinderachtige humor en extreem melig romantiek

alle acteurs lijken weggelopen uit een domme tienerserie en zelfs turturro maakt zichzelf belachelijk

flop van het jaar

Ik ben het hier wel mee eens. Ik had niet gedacht dat ik Turturro ooit nog eens zo'n draak van een rol zou zien neerzetten. Volkomen belachelijke karakters in deze film, maar de actie maakte nog wel één en ander goed bij mij. 2,5*

avatar van ellentjah

ellentjah

Er waren inderdaad soms van die 'cheesy lines' waar ik me een beetje aan irriteerde, vooral toen Optimus Prime zo'n 'speech' over de mensheid afstak ..

Maar voor de rest vond ik de film heel leuk. Gewoon in je zetel zitten, niet te veel nadenken en genieten

De film was bij momenten heel grappig, spannend en het hoofdpersonage, die jongen, vond ik erg gepast voor die rol.

avatar van buurman5

buurman5

BOMBASTISCH! Dit is nou echt een heerlijke actiefilm. Verstand op nul, en gaan!

Het verhaal mag dan niet grandioos zijn, maar de special effects zijn schitterend. Een film als deze moet je ook niet beoordelen op z'n diepgang, maar op z'n actiegerelateerde entertainmentswaarde: een romantische komedie beoordeel je toch ook niet op zijn (ontbrekende) actie- en horrorelementen?!

De filmmakers nemen zichzelf gelukkig niet al te serieus waardoor het een leuke, luchtige actiefilm is geworden, waarbij cgi weer naar een heel nieuw niveau is gebracht.

avatar van Lenn

Lenn

Ik ga geen film beoordelen die ik niet gezien heb en wrs ook nooit zal zien maar hij LIJKT - volgens trailer - nergens op en te veel scifi!

avatar van Enigma

Enigma

Een regelrechte klassieker ik vind het de beste film ooit gemaakt 5*

avatar van fischer

fischer

In het begin was ik verrast en was het een leuke/goede film maar wanneer het echte verhaal begon werd het steeds slechter en slechter.

Zeker leuk om te kijken maar meer ook niet. Humoristisch in het begin maarmate de film vordert wordt het af en toe een beetje vervelend omte kijken. De stemmen/script voor de "autobots" zijn bagger.

avatar van Spacewalker

Spacewalker

Totaal overbodige en onozele film. De dialogen zijn nog dommer dan de 'acteurs' . Alles wat nog enigzins lijkt op een senario wordt het laatste half uur aan stukken geblazen in een inferno van digitale explosies.... die na een paar minuten deftig op de zenuwen werken.

avatar van danny4826

danny4826

krappe ***

wel een idiote beoordeling op www.imdb.com

avatar van Khd

Khd

Het begon aardig, realistisch en spektakel, echter het einde, met name de 'nieuwe geheime dienst' die opeens uit het niets op komt dagen, heeft de film tot een dieptepunt gebracht. Erg flauw en soms niet aan te zien. Een kleine drie sterretjes.

avatar van thunderball

thunderball

Deze vanavond eindelijk toch maar gaan zien.
Allereerst moet ik bekennen dat ik nooit ook maar iets met TF op had, ik kwam ze in de jaren '80 al zappend wel tegen, maar het deed me niks. Het idee van robots uit de ruimte die zich in voertuigen konden veranderen vond ik als tiener al absurd en belachelijk, dus meer dan wat fragmenten heb ik er nooit van gezien. Maar de afgelopen dagen ben ik toch maar eens uit nieuwsschierigheid deze pagina's gaan lezen en werd er toch wel benieuwd naar.
Ik ben dus totaal geen expert en Micheal Bay is in mijn ogen geen al te beste regisseur (hoewel ik dan weer wel The Rock erg goed vind en ook Armagedon, hoewel iets wat vermoeiend amusement, toch zeker leuk en spectaculair vind).

Wat ik begrepen heb waren er oorspronkelijk minstens drie soorten tekenfilmseries: een Japanse en twee Amerikaanse, waarvan de schrijvers totaal geen rekening hielden met wat de andere series deden, waardoor er vaak compleet verschillende verhaallijnen met soms andere locatie's en zelfs verschillende karakters ontstonden.

Het is dus voor de scenarioschrijvers en regisseur Bay onmogelijk om er alles in te stoppen en iedere fan tevreden te houden.

Maar goed, ik ben er zo neutraal mogelijk heen gegaan en het viel me niet tegen:

Ik vond de film zeer onderhoudend, de humor ook best leuk en special effects waren erg goed.

Toch lijkt het mij dat er in de oorspronkelijke serie(-s) niet heel veel plaats was ingeruimd voor mensen en dat het toch vooral en op de eerste plaats ging om de transformers zelf en dat is bij deze film toch niet echt het geval. Soms duurt het een hele tijd voordat er weer een TF mee doet. Ook het pas heel laat in de film introduceren(laatste half uur?) van Megatron is op zich jammer.

Van het slotgevecht had ik veel meer verwacht: toch weer te veel met mensen, nerd en soldaten, en te weing met de TF's. De slotconfrontatie tussen Megatron en Optimus Prime was ook (te?) kort.

Verder als bonus Turturro als een weirde geheimagent en twee lekkere babes in hoofdrollen.

Kortom: een lekkere zomeravondfilm!

Minstens 3,5 ster (misschien verhoog ik hem nog wel, moet het allemaal nog even op me in laten werken: ik weet eigenlijk niet of ik het nou alleen wel aardig, of juist echt goed vond!).

avatar van Apocalypse Now

Apocalypse Now

zeer tegenvallende film, het enige hoogtepuntje zijn de special effects, maar in deze filmtijd verwacht je ook niet anders van dit soort genre, 2,5 sterren

avatar van extremezz

extremezz

Leuke film voor als je nog geen 18 bent.

Ik had wat meer spanning verwacht,niet die van the terminator maar toch iets.Het komt wel van een tekenfilm maar had niet zoiets kinderachtigs verwacht.

Jammer genoeg te kinderachtig,niet boeiend,wel leuke effecten al kon je het niet zien door dat ze te snel transformeren,teleursteller van het jaar ?

Meer een disney film dus ik geef 3 punten voor de effecten

avatar van karentje18c

karentje18c

echt een heel goede film. Hier is nisk een disney film aan. Is een goede Actie / Science-Fiction film. echt een aanrader

4,5 *

avatar van Jic

Jic

erg mooi gemaakt wel een aanrader wilde hem eerst niet kijken omdat het me niets leek maar toch wel kijkbaar 3.5*

avatar van Shinobi

Shinobi

Goede film, echt de crème de la crème qua special effects, ik heb nog nooit zulke goede special effects gezien.

Verhaal is ietwat middelmatig, heeft meer weg van een kinderfilm, maar zodra er een robot in beeld komt maakt het alles weer goed en met de humor zit het ook goed.

De scènes zijn soms wel nogal chaotisch als er teveel robots in een scène zitten, je komt dan echt ogen tekort om alles te volgen.

Ik geef deze film 4 sterren, maar dat komt meer door de robots erin.

avatar van 9 Year Old

9 Year Old

Nog voor de mensen die van het gevocht genoten hebben:

http://www.youtube.com/watch?v=P8W7V6AnrYY - Part 1.

http://www.youtube.com/watch?v=L5HNCU7w7W4 - Part 2.

http://www.youtube.com/watch?v=N5Z1MSWC_dg - Part 3.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

De film heeft humor, maar dat is meteen het enige pluspunt. Een typische film van Hollywood: Veel special effects in poging het clichématige verhaal te verbergen. De meest overschatte film van 2007.

avatar van valerio2003

valerio2003

topfilm,ik snap niet dat sommige deze film afkraken

echt ongelofelijk,de film is grappig ,de special effects zijn super en hij verveelt totaal niet

avatar van eepee

eepee

jeugd sentiment ten top!!! Owkeej... het is natuurlijk geen hoogstaand drama, maar de actie is lekker "over the top" en met een flinke dosis zelfspot neemt Transformers zichzelf niet al te serieus. Ik heb in ieder geval genoten. 4* (voornamelijk vanwege het sentiment)

avatar van WB

WB

Leuke film, goeie actie, matig acteerwerk, maar daar gaat het niet om in een film over robots. Sommige dingen in deze film kon ik enigszins niet plaatsen, en vraag ik me nog steeds van af: waarom zit dit in de film? Welke waarde heeft het?

De humor in deze film was... tja... Wie had dat verwacht? Af en toe een beetje te geforceerd. Ook het moraal op het eind is zoiets wat we al gezien hebben. Maar de special effects waren geweldig! De muziek en de actie ook super! Ik zit te kiezen tussen 3,5 en 4...

Voordeel van de twijfel: 4*

avatar van molletje

molletje

Mij heeft de film van begin tot eind weten te boeien!! Erg vermakelijk! Een film die bij mij na em gezien te hebben nog wel even in mijn hoofd door heeft gespeeld. De special effects waren gaaf. Aan het verhaal heb ik me niet gestoord. Past gewoon goed bij deze film. En de humor vond ik ook niet vervelend.

Ik kan niet wachten tot hij op DVD uitkomt en kijk zeker uit naar het vervolg.

Een ding is zeker smaken & beoordelingen verschillen!!

Ik had em eerst gedownload en toen gekeken. Toch maar naar de bios gegaan, want ik wou deze film op het grote doek zien.

Lekker mijn verstand op nul, en genieten van de schitterende actie scenes en special effects. Het verhaal was een beetje matig maar er zat wel veel humor in. Zeker wel knap dat alles in een modern jasje is gestoken, vooral als je voor de gein de oude serie gaat kijken.

Af en toe een beetje over the top, en te dichtbij maar daar heb ik me niet aan gestoord.

avatar van Yoshimi

Yoshimi

Wat een baggerzooi. Ik ging voor het sentiment, maar dit ben ik toch echt ontgroeid. De special effects waren geweldig, ok. Maar het verhaal sloeg echt als een lul op een drumstel. Die stomme kubus en die trieste legende over die voor voor voorvader met een ingevroren Megatron. Kom op zeg. Daarnaast was het echt matig geschreven en de acteerprestaties waren ook niet om over naar huis te schrijven. Dieptepunt was toch echter de Transformer die over die politieagent heen piste. Waar ging dat nou weer over?

2* voor de special effects

avatar van _Lennard_

_Lennard_

Briljante film!

Het verhaal was niet het sterkste, maar de technische effecten, en soms ook de spanning, maakten een hoop goed; 4.5 sterren.

avatar van Mescalino

Mescalino

In 1 woord: WOW!

Alleen al voor de special effects verdient deze film 5 sterren.

Er zaten een paar minpuntjes in zoals het acteerwerk dat niet altijd even goed was, maar nergens echt storend. Terugdenkend aan de tekenfilm van vroeger miste ik een paar dingen en weer een antal dingen kon ik niet plaatsen de muziek was wel dik in orden.

daarom geef ik hem 4,5 ster en kijk uit naar het tweede deel van van de geruchten gaan dat hij er misschien gaat komen.

avatar van DragQueen

DragQueen

Qua special effects een verbluffende film, en de actie en spanning was volop aanwezig. het verhaal had beter gekund, en was bij vlagen voorspelbaar. verder gewoon een top entertainende film van de hand van spielberg, die mij echt geen windeieren heeft gelegd. 3,5 sterren. ps: een redelijk open einde, zorgt ervoor dat er nog wel een vervolg gaat komen.

avatar van thesultans

thesultans

Heb de film in bioscoop gezien en daarna een goede versie gedownload van de nieuwsgroepen, echt een vette film, ben als jongetje met Transformers (tekenfilm) gegroeid en ik moet zeggen dat Michael Bay en Steven Spielberg echt een fantastisch werk hebben afgeleverd.

Goed verhaal, leuke humour en gave special effects

Wat mij betreft mogen ze een paar van zulke films maken ben echt gek van...mijn vrouw ook

avatar van Hodgepodge

Hodgepodge

Omdat vele deze film erg leuk vonden ben ik hem ook maar gaan kijken. Het eerste wat mij opviel was de lange duur van bijna 2,5 uur voor een actiefilm. Maar dat hoeft niet per definitie slecht te zijn natuurlijk.

De special effect zijn op zich goed, zoals die transformers transformeren is erg mooi gedaan. Die gevechten waar veel mensen zo lovend over zijn vond ik echter zwaar tegenvallen. Je ziet die transformers over het beeld rollebollen zonder dat je goed kunt zien welke wapens ze gebruiken. Af en toe zie je ze schieten en iemand aanvallen, maar echt het gevecht tussen die megatron en die andere zie je niet, wel veel rook de hele film in veel scenes.

Het verhaal is gewoon niks. Nu valt er geen echt heel goed verhaal te maken met de transformers, maar dit vond ik echt te cliche.
Die Jablonsky die de muziek heeft verzorgd is heel erg geinspireerd door Zimmer en volgens mij met name de muziek van de Rock en Pirates of the Caribbean. Op zich niet slecht, maar verzin iets origineels en dat was dit zeker niet.

De acteurs waren wel oke. Die Megan Fox is een lekker ding, maar het karakter dat ze speelde vond ik erg matig. Weinig informatie erover, alleen dat autojatten met die vader dan. Ook vroeg ik me gedurende de eerste 2 uur af waarom ze in vredesnaam in die auto zat en mee ging met hem, terwijl ze toen totaal niet voor hem viel. Ook de manier waarop ze zeg maar in het verhaal rolde vond ik echt te belabbert voor woorden. Met die vriend van hem in die boom en dat ze daardoor ruzie kregen.

Conclusie:
Special effects van de transformers zijn zoals je van Bay verwacht. Ook de explosies en dergelijke zijn van erg hoog niveau.
Het verhaal vind ik echt vmbo niveau om het zo maar te noemen. Tot nu toe zou het echter nog een redelijke film kunnen zijn, echter wordt het verpest doordat de film dus ook nog 2,5 uur duurt. Dit vind ik veel te lang voor een actieflm met zo'n prutverhaal. Ik vond veel scenes langdradig. Al met al een tegenvaller dus.