• 9.381.247 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 4 juli 2007

Plot Transformers

"Their war. Our world."

Heel lang geleden was er een oorlog op de planeet Cybertron, tussen de Autobots en de Decepticons. Vele jaren later, op de planeet Aarde, koopt de jonge Sam Witwicky zijn eerste auto en komt tot de ontdekking dat het de Autobot Bumblebee is. Deze is er om Sam te beschermen, aangezien Bumblebee niet de enige Transformer is die op Aarde is gekomen. Ook de Decepticons zijn op Aarde en beginnen het Amerikaanse leger aan te vallen. Als Sam en zijn vriendin Mikaela dan ontdekken dat het leger van plan is zowel de vijandige Decepticons als de vredelievende Autobots te vernietigen, proberen ze een nieuw plan te bedenken om de Decepticons te stoppen.

Sam Witwicky

Starscream (stemrol)

Maggie Madsen

Glen Whitmann

Nouseforaname schreef:

ik ben deze film gaan kijken met 2 amerikaanse vrienden van mij ( allebei 30)die sinds kort in nederland wonen....hun kunnen zich wel vinden in dat overdreven hollywood gebeuren, zelf vond ik de film enorm tegenvallen maar hun belde na het zien van de film hun hele familie op om te vertellen hoe "f***** awesome" de film wel niet is....erg grappig, en amerikanen lachen ook om de domste dingen viel me op!

Amerikanen lachen om de domste dingen??

Je zal waarschijnlijk gelijk hebben, maar ik vind het een erg gevaarlijk statement wanneer je zelf tenenkrommende taalfouten maakt.

Sorry, moest ik even kwijt.

avatar van Reinbo

Gollem schreef:

2 uur en 14 min. is wel degelijk te lang voor deze film. Harry Potter, Spider-Man en Jack Sparrow zijn in ieder geval nog interressante personages, Reinbo, dus dat ze daar nogal wat tijd voor uittrekken, oké.

Volgens mij moet je het personage in een film kunnen neerzetten, ijkt me dat je in deel 3 daar niet echt veel tijd meer voor nodig hebt. Als er iets slecht en te lang was is het PotC 3 wel. (Moet HP4 & SP3 nog zien, maar lees ook weinig goeds over die laatste). Verder had er idd best een kwartiertje afgekund, maar vergeleken bij die andere films valt het dus mee.

avatar van dulcinea

dulcinea

Alweer een teleurstelling van Michael Bay voor mij, de film heeft heel mooie beelden en de effecten zijn zonder twijfel bij de besten van de laatste jaren. Er wordt heel wat kapotgemaakt en geschoten in de film maar ik had toch graag nog zoveel meer gehad: beter verhaal, minder cliché's, iets subtielere en betere humor, minder domme oneliners en minder oppervlakkige personages

Een echt slechte film zou ik het niet durven noemen, er zit voldoende actie in om het allemaal wel boeiend te houden maar ik was er gewoon echt niet wild van

Ik had een 3 gegeven maar na m'n commentaar hier te herlezen verdient hij eigenlijk niet meer dan 2,5*

stem100

Inderdaad, weer een teleurstelling van Michael bay.

De zoveelste.

Zijn ze in Hollywood dan nog steeds niet "one-liner" moe? Je vraagt je het soms af...

errr

Waarom wordt "Shooter" hier zo goed gewaardeerd en deze film niet.. Het lijkt wel als of iedereen hier een hekel aan Transformers heeft. Heel jammer...

avatar van Hando

Hando

errr schreef:

Deze scoort anders wel hoger.

Hando schreef:

Deze scoort anders wel hoger.

Het scheelt geen drol..

avatar van Hando

Hando

errr schreef:

Het scheelt geen drol..

Dus klopt het niet wat je zegt.

Hando schreef:

Dus klopt het niet wat je zegt.

Ik had het ook niet over de score... Als je leest wat ze bij Shooter schijven lijkt het wel dat het de beste actie films ooit is en dat vind ik een beetje teleurstellend want Transformers is 10x beter. (Ik zeg niet dat Transformers de beste is)

avatar van dulcinea

dulcinea

Shooter heb ik nog niet gezien, ik was op voorhand zeker niet negatief over Transformers, de trailers spraken me aan en ik had er goeie hoop in dat dit de eerste Bay film zou worden die mij wel zou liggen, maar dat kan ik dus helaas niet zeggen

avatar van munnik

munnik

ik wond het een zeer goede film is echt het aanzien waard hopelijk een deel 2

avatar van faun

faun

Ik zal deze film over een week ofzo denk ik hebben en ik heb een mooi bose systeem waardoor ik dus over goed geluid beschik om lekker te genieten maar ik denk dat ik te graag deze film wil zien zodat hij tegen valt.

Ik stel me nu al voor hoe deze film is en ik ga ervan uit dat ze negers als echte rapnegers neergezet worden met hun stoere gangstergedrag en er zullen wel van die knappe dames zijn ipv gewoon een normale meid zonder siliconen die niet zo erg slim zijn of juist overdreven stoer zijn.

Als je kijkt naar een filmpje over independence day waarin ze een scene hebben weggelaten op het eind waarin die goser tegen dat schip aanvliegt in zo'n oude bak waarin hij in het begin van de film in vliegt hebben ze dat toch veranderd door hem in een f16 te laten vliegen omdat het kleine propellervliegtuigje te humoristisch was voor die scene en dat was een goede beslissing om dat niet te doen omdat het de dramatiek van een scene compleet wegvaagd en ik denk dat bij transformers die fout wel word gemaakt.

Er is geen plaats voor humor als robots mensen proberen uit te roeien.

avatar van WildeSinterklaas

WildeSinterklaas

Vervelende one-liners en een zeer slaapverhaal. De dialogen waren vooral om te kotsen. Maar jammer genoeg heb ik mij zeker wel vermaakt. De humor was best aardig, special effects zeer goed en hele aardige actie momenten.

faun schreef:

Haha, er komen geen negers in voor en maar 1 lekkere chick. Buy another movie.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Jammer dat het publiek zo gepolariseerd is: enerzijds fanboys en actieliefhebbers (vaak mensen onder de 20), anderzijds vooringenomen Baybashers, Jacques Goderie-achtige neuzelaars en Akira Kurosawa-liefhebbers (want DAT waren pas actiefilms. Ahum).

Die dialoog is echt zwakzinnig, dat meisje praat zowaar nog dommer dan ze uit haar ogen kijkt. Mijn favorieten: 'You're a soldier now!!!' en 'I'm staying with bumblebee...'

Dit is het enige punt waarop je de film kan - en moet - afkraken. Die dialogen komen soms echt te dom over. Maar verder is het gewoon een lekkere summer blockbuster, het pretendeert niks maar is gewoon een lekkere actie-rollercoaster met wat ongein erin, gewoon lekker zitten lachen af en toe met de bioscoopzaal. Leuk toch.

avatar van sju

sju

ExXxtreme schreef:

Haha, er komen geen negers in voor en maar 1 lekkere chick. Buy another movie.

Wij hebben niet dezelfde film gezien... beter opletten! Wel een beetje jammer dat de enige twee (jonge) vrouwen gelijk twee "lekkere wijven" moeten zijn... Maar niet storend, want een genot om naar te kijken! Ook het acteren vond ik eigenlijk opvallend meevallen, die Shia LaBeouf gaan we meer van horen.

maar met Transformers is een nieuwe meetlat gelegd voor de special effects, want die scenes waren te vergelijken met King Kong vs. de T-Rexen in Jackson's King Kong! Werkelijk magnifiek, alleen gaat het soms zo snel dat je het gevoel hebt er niet goed naar gekeken te hebben...

Ook heel positief is de mate van verhaal en actie. Netjes de actie doseren, zo behoud de film zijn kracht!

4* en de beste spektakelfilm in jaren

avatar van jimbo79

jimbo79

totaal wangedrocht met hyperkinetische actie kinderachtige humor en extreem melig romantiek

alle acteurs lijken weggelopen uit een domme tienerserie en zelfs turturro maakt zichzelf belachelijk

flop van het jaar

avatar van Film Pegasus

jimbo79 schreef:

flop van het jaar

Flop van 't jaar? Jij bent zeker Pirates of the Caribbean 3 nog niet gaan zien? Dit is misschien geen hoogstandje, maar qua special effects toch wel de moeite en op zich een leuke actiefilm.

De humor is wel te Amerikaans en soms idd wel flauw dat moet ik je gelijk geven. En het zijn niet de beste acteurs, maar ik heb al erger gezien.

Film Pegasus schreef:

PotC is beter al je het mij vraagt, wil nog niet zeggen dat ik het een goede film vind.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Heel leuke film dit.

Indrukwekkende beelden van de strijdende robots die inderdaad weer de lat wat hoger leggen voor het genre.

Wat ik echter vooral wist te waarderen aan de film waren de grappige momenten. Toen de robots bij het huis kwamen bijvoorbeeld waren er enkele scenes waar ik echt in een deuk lag.

Het menselijk hoofdpersonage deed het ook erg goed. Nog heel jong, maar op de een of andere manier vond ik hem een Hugh Grant-achtige stijl hebben. Echt heel goed.

Natuurlijk moet je erbij nemen dat de film voortkomt uit de strips en dat het zo nu een dan eens flink 'cheesy' en naief overkomt.

Ik geef 4*

Mister_Movie schreef:

???

Hebben we het over dezelfde film?

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Tja, misschien dat jij het dan weer niet grappig vindt.

Maar mensen verschillen, toch ?

stem100 schreef:

???

Hebben we het over dezelfde film?

Ik vond die scene bij het huis ook niet zo lollig, der zijn beter stukken in de film dan dat.

avatar van Materny

Materny

Scene bij het huis is te belachelijk voor woorden.

Heeft z'n bijdrage zeker geleverd aan de 2* aftrek.

avatar van reflection

reflection

Film dinsdag gezien in de bioscoop.

Leuke scfi film, mooie special effects.

verhaal is leuk.

Zeker het kijken waard

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Zuiver ter nostalgie eens deze film gaan bekijken in de bioscoop. Ik wist dat de film wat puberaal was dus heb ik mij daar dan ook op voorbereid. Het eerste wat opvalt is dat je je echt wel geen seconde verveelt. Actie en spektakel pur sang !! De animatie en special effects zijn gewoon wonderbaarlijk mooi al ging men er hier en daar een beetje over. Soms plaatsen ze de camera te dichtbij de actie en laten die overal overrollen zodat je als kijker wat zeeziek word en wat het spektakel mist. Dan hadden ze beter wat van verderaf gefilmd . Ook natuurlijk de enorm puberale dialogen en natuurlijk af en toe eens het ET-effect.

Alles bij elkaar heb ik me geamuseerd, maar af en toe toch eens geergerd.

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Zeer goede film lekker veel aktie, en leuke humor.

En zeker een lekkere meid die Megan Fox.

De specialeffects waren zeer goed.

Waar ik me zeer aan ergerde was de ondertitels in de bioscoop, ze waren bijna niet leesbaar.

Er was geen zwart randje om de witte subs.

5 sterren.

avatar van dvdboer

dvdboer

helemaal mee eens met De_Hollander, mooie film het boeide me van begin tot het einde.

Specialeffects zeer goed, lekkere aktie en humor en Megan Fox.

en idd de subs waren bijna niet leesbaar, zeer irri

avatar van christian

christian

transformers 2 komt waarschijnlijk in 2009 ben benieuwd http://www.imdb.com/title/tt1055369/

avatar van erkin17

erkin17

heb hem gisteren avond gezien.....

hij was echt heel leuk

de aktie top

de special effects waren fantastisch

er zat toch echt verhaal in

ik verveelde me geen enkel moment

het was gewoon een boeiende film

p.s die shia labeouf vond goed

5.0