• 9.378.933 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 4 juli 2007

Plot Transformers

"Their war. Our world."

Heel lang geleden was er een oorlog op de planeet Cybertron, tussen de Autobots en de Decepticons. Vele jaren later, op de planeet Aarde, koopt de jonge Sam Witwicky zijn eerste auto en komt tot de ontdekking dat het de Autobot Bumblebee is. Deze is er om Sam te beschermen, aangezien Bumblebee niet de enige Transformer is die op Aarde is gekomen. Ook de Decepticons zijn op Aarde en beginnen het Amerikaanse leger aan te vallen. Als Sam en zijn vriendin Mikaela dan ontdekken dat het leger van plan is zowel de vijandige Decepticons als de vredelievende Autobots te vernietigen, proberen ze een nieuw plan te bedenken om de Decepticons te stoppen.

Sam Witwicky

Maggie Madsen

Glen Whitmann

avatar van AHWA

AHWA

Ik zie hem vanavond in de bioscoop, maar bij slechte dialogen, gaten in het script, overdreven muziek, en overbodige actiescenes maakt het niet uit of je de film in de bioscoop ziet of thuis achter de pc.

avatar van Rik^

Rik^

Eergisteren in de bios gezien en me erg goed vermaakt. Het jeugdsentiment kwam al weer heel snel terug. De namen, de special effects, de actie, de heerlijk droge humor die daar bij hoort. Heerlijk. Het verhaal is niet ijzersterk, maar dat komt gedeeltelijk ook omdat je al weet wat er gaat gebeuren. Ik denk dat dat ook al een hoop drukt. Voor mij een feest der herkenning en daarom ook een leuke avond.

sportfan27 schreef:

bedenk wel dat de gemiddelde amerikaan een topografische kennis heeft van een pinda.

Ever bin to holland,?? yeah, ive seen kopenhagen !!

Zo terecht idd. LOL!

AHWA schreef:

Waarom al oordelen als je hem nog niet gezien hebt.

Dit is gewoon een erg coole film met mooi plaatjes en lekker actie. twee dagen nadat ik hem hem heb gezien krijg ik soms nog steeds kippenvel als ik stukjes uit de film zie. En wat zeuren mensen over de muziek. Bij een actie film hoort gewoon stevig muziek bij.

Dit is een actie film zo als hij hoort.

avatar van otherfool

otherfool

sportfan27 schreef:

Dat hebben ze dan gemeen met de gemiddelde Nederlander... Of heb jij nooit de Vakantieman gezien?

avatar van koiboy

koiboy

Heb genoten van de film. leuke humor en lekker veel actie. voor mensen die zitten te zeuren over het verhaal.... ga alsjeblieft een drama film zien. Ik vond hem mooi. ook leuk dat ze de stem van optimus prime van de serie hebben gebruikt. het enigste waar ik onvrede mee had was de muziek. niet echt mooi samenlopend, of bij de film passend.

avatar van Esteban

Esteban

Een absolute dooddoener. Elk stuk heeft de juiste schrijfsels nodig. Dus ook een actiefilm moet een deftig script hebben. Punt. Van films over radioactieve spinnenmannen tot films over vernietigingsrobotten met een Duits accent die uit de toekomst om kleine jongetjes om te brengen. Zelf had ik echter geen probleem met het verhaal op zich, wel met de uitwerking ervan. Bay is Cameron niet, dat is wel duidelijk.

avatar van sportfan27

sportfan27

Ben ik al bruin ???

avatar van MaNiAc E

MaNiAc E

dttom schreef:

Moet toch even kwijt dat ik het begin behoorlijk beledigend vond. Openen met de woorden Qatar en er dan bij zetten The Middle East (of moest dat echt verduidelijkt worden) en dan ook Jazz nog die gewoon een zwarte stereotype neer zet als robot en daarnaast ook nog als enige het loodje legt. Getuige van weinig smaak van de heer Bay, vooral door de manier waarop Optimus Prima hem vast houdt. Maar goed ik zal wel de enige zijn geweest die zoiets had van heb ik dit nou echt gezien, is dit nu serieus?

Gast doe toch ff normaal ofzo....

Serieus you got issues! En by the way denk dat jij het gemiddelde denk niveau van de Amerikanen niet kent..... Aangezien dat ze nog geen eens op de hoogte zijn wat er in de wereld afspeelt als je vraagt waar een stad ligt of iets wijzen ze 9 van de 10 keer het verkeerde land aan.

En als jij denkt dat dit een rascitische film is moet je toch maar alleen bij boeken houden en dan verder helemaal geen films meer kijken want stel je voor dat je LOTR ook nog wilt zien als een nazi film.

Een vermakkelijke popcorn film vool nazi geweld! Je kan bij alles wat goed vs kwaad is wel iets erop verzinnen. Maar goed gewoon zo blijven denken blijft iedereen positief he

MrDN

Transformers is een lekkere snelle actie film met simpele humor en flitsende actie.

Waar iedereen om vraagt is een stukje hitchcock meets polanski meets cameron.

Ik heb aan de hele televisie serie nog nooit een stukje diepgang ontdekt.

Gewoon het oude goed versus het kwaad. Precies wat hier ook Ik gebeurt. Hoeveel diepgang verwacht je van een serie die gaat over robots en hun ruzie om energie, om het even kort door de bocht te zeggen.

Heel veel mensen het doel van deze film, zoals bij zoveel actie films, is vermaak gewoon lekker weg kijken en niet hoeven nadenken vanwege moeilijke plotwendingen en ingewikkelde complotten.

Aangezien Bay de regisseur was voor deze film. Samen met Spielberg heeft hij de Transformers prima naar het witte scherm gebracht. Zowel verhaal technisch als grafisch.

En het feit dat er gebruik word gemaakt van jeugdige analisten maakt het geheel juist verfrissend. De eeuwige professor in stoffige laboratorium jas gaat ook vervelen. Deze jeugdige toevoeging past prima in het moderne straatje dat Transformers is ingeslagen.

Ik hoop dat Spielberg en Bay weer samen komen voor Transformers 2.

Ik las dit stukje op filmtotaal.nl en ben het helemaal met deze gast eens wat hij allemaal zegt. Deze tekst zeght genoeg

avatar van otherfool

otherfool

MaNiAc E schreef:

Jij bent nu al de tweede... Vraag eens een gemiddelde Europeaan waar Phoenix of Detroit liggen (of zelfs maar in welke Staat). Ik sta er altijd weer versteld van hoeveel mensen hier net doen of er in Amerika allemaal idioten wonen en we alhier in Nederland het neusje van de zalm vertegenwoordigen...

avatar van Jefferson019

Jefferson019

ik wil mn jeugd. terug...michael bay heeft het goed verpest met zn verhaal..hij wil wel de orginele namen en de orginele stemmen wel gebruiken , maar zich een beetje aan de orginele verhaallijn houden ho maar. ten eerste ging het al goed vekeerd op de manier hoe de transformers op aarde zijn gekomen. want dat ging dus echt niet zo.en dat verpeste voor mij de film al. en waar was de f#cking theme song van de transformers . die was er ook niet. dat vond ik nait leuk. , de special effects waren super master ,maar het verhaal goed verpest. had nog veel meer dingen waar ik me echt aan ergerde, maar dan verpest ik de film gewoon voor anderen.

bedankt michael bay voor het verpesten van 1 van de beste tekenfilm series uit mn jeugd.

3 voor de special effects , voor de rest was het prut

MrDN

ik raad iedere aan die negative isover de film TF effe de videorecensie van jack goderie te kijken. Die gast weet waar hij het over heeft en al die gasten die negative doen over TF zijn geen echt filmcriticus.

avatar van Mug

Mug

Jacques Goderie, film-programmeur van de Pathe bioscopen, neem ik niet 1-2-3 serieus als het aankomt op het aanprijzen van bioscoopfilms...

avatar van Quentin

Quentin

Goderie, en 'zijn' blaadje Preview, zijn dan ook zelden negatief over producties.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

otherfool schreef:

Helemaal mee eens. Vraag een Amerikaan de hoofdstad van Spanje en er bestaat een kans dat hij het niet weet. Maar hetzelfde geldt voor ons, vraag de gemiddelde Nederlander wat de hoofdstad van de staat Mississippi is en ze weten het ook niet.

avatar van Jefferson019

Jefferson019

MrDN schreef:

vind deze recentie meer lijken op een spoiler van de film dan een recentie ...

avatar van loque

loque

Ja ga vooral af op de rating bij imdb. Die is helemaal volgespammed door trieste transformers fans die op de meest hopeloze manieren proberen deze film goed te praten. Ik keek zelf ook lang uit naar deze film en was bij de premiere in Amsterdam en daar was het vol van die nerds met hun transformer gear aan. Tijdens de film werd dan ook constant gegild en geschreeuw elke keer als de de transformers van robot in auto veranderden. Passie voor iets hebben prima, maar om dan ook bij elke van die verschrikkelijke stomme grappen geforceerd te gaan lachen gaat mij te ver. Op het einde van de film is nog wel wat aardig actie(verschrikkelijk camera werk daargelaten), maar tegen die tijd kan het je allang niet meer schelen. Na anderhalf uur op je intelligentie te zijn beledeigd door het treurige niveau grappen van de uiterst irritante witwicky is je enige wens nog dat hij zo snel mogelijk sterft samen met al die andere vervelende overbodige characters. Ik heb nog meer plezier als ik anderhalf uur lang mn hoofd tegen een muur aanros. Ik kan nog wel lang doorgaan wat er allemaal niet klopt aan deze film maar tenzij je 12 bent, het iq hebt van de gemiddelde gouden kooi kijker of kansloze humor hebt ga dan in godsnaam geen 9 euro uitgeven aan een kaartje voor dit misbaksel van een film. BAH, shame on you micheal bay.

avatar van fctdriene

fctdriene

loque schreef:

en al een hersenschudding?

avatar van Leno

Leno

Dat mensen zich zo kunnen ergeren aan anderen die deze film wel amusant vinden. Laat deze amusante film met al z'n tekortkomingen toch lekker positief ontvangen worden. Maak je beter druk om andere dingen!

Materny

Eindelijk 05-07-07 was aangebroken.
Transformers kwam uit, onder de tot nu toe nog nooit telleurstellende actiegigant Bay.
Daar waar de trailer er fantastisch uitzag, gingen de verwachtingen uiteraard ook omhoog.
Casting leek perfect als het was, en zelfs de meeste trouwe transformers fans kregen een sprankje hoop op een goede verfilming. '' metname nu Bay de originele Optimus Prime stem zou gebruiken''.

Achteraf kun je vraagtekens zetten over veel aspecten in de uiterst lange lange film.Menig critici.zal in z'n nopjes zijn over enkele dingen, en zelfs ik '' fanatieke Bay fan'' zal niet ontkennen dat dit een van de minste films is die hij heeft gemaakt.
Om maar een paar dingen te noemen die te belachelijk waren voor woorden.

- Een bejaarde minister van Defense die even met de shotgun de boel aan gort knalt, en waarschijnlijk wel punten had kunnen scoren op de olympische spelen had ie meegedaan.

- Anderson als Nmr1 hacker in de wereld. ? '' Er zijn grenzen in geloofwaardigheid maar dit slaat veel''

- De onsterfelijkheid van menig soldaat en hoofdrolspeler

Kan nog wel even doorgaan maar wil de film niet al te ver de grond in rammen. Het had namelijk ook z'n goede momenten waar zelfs de meest anti Bay personen niet omheen kunnen.
De introductie en uitvoering van enkele personages kun je wel degelijk beschrijven goed. '' iets wat bij enkele vorige films van hem nogal bleek te ontbreken''.
Buiten dat zeer gelikte Autobots die misschien af en toe teveel de rol van comedian probeerde uit te voeren.
Rossen en vernietigen ging ze toch gelukkig veel beter af, alhoewel het soms zeer onduidelijk was of een nu een uppercut kreeg of uitslipte over een bananenschil.
Gelukkig was het merendeel van de actie duidelijk en strak genoeg om te zien wat er nu precies gebeurde.

Eindconclusie is simpel.
Leuke popscorn film, waar je het tegenovergestelde krijgt van wat je van Bay eigenlijk verwacht.
Humor valt reuze mee, en is met vlagen werkelijk grappig te noemen
Uitgediepte personages met een goede opbouw gedurende de film, met aan de andere kant wat mindere momenten betreffende de autobots.'' Al zien de bots er over het algemeen fantastisch uit, zowel transformatie als knok / beuk momenten.

Voorlopig 3.0

avatar van Sueyu

Sueyu

Jeugdsentiment moet je denk ik wel hebben voor een extra sfeerfactor in deze film. Het camerawerk vaak te snel voor het grote doek om allemaal te registreren, ik denk met name voor de eerste 20 rijen. Humor is niet van het allerscherpste niveau, en verhaallijn simpel. Nogmaals... een beetje cultgevoel moet je wel hebben voor deze film en er verder niet te kritisch naar kijken.. gewoon...net als vroeger...

avatar van Mushroom

Mushroom

Zeer geslaagde film, meesterlijke effecten. het ziet er allemaal erg mooi uit.

Ruim 2 uur ongelovelijk stoer vermaak.

Verhaal is oppervlakkig en de humor van een hoog american pie gehalte maar dat mag de pret niet drukken, kon me er nauwelijks aan storen vond het stieken nog wel grappig ook her en der.

Enige persoonlijke minpuntjes vond ik de muziek, paste soms gewoon totaal niet bij de scene en Megatron zag er wat organisch uit,had meer machine moeten zijn.

Super vermakelijke bioscoop film, 4 punten!!!

Mushroom schreef:
de humor van een hoog american pie gehalte !!!

Toch niet die ene grap van die moeder hé ?
Verder zag ik niets gerelateerd aan American Pie

Damn.

Imdb claimt dat de onderhandelingen over deel 2 al zijn begonnen. Voor 2009 gepland.

zou wel graag een vervolg zien, al moet het wel waardig zijn aan de reeks.

avatar van garlic senior

garlic senior

Pearl Harbor en Armageddon vond ik niet echt bijzonder goede films maar Transformers lijkt me wel leuk alhoewel ik me wel afvraag waarom het gemmidelde zo hoog ligt.

avatar van Kahaes

Kahaes

nu.nl

" Het puberale universum van Transformers wordt gecompleteerd door de beide vrouwelijke hoofdrollen: beeldschone babes die ook nog eens alles afweten van auto's of computers. Het is de complete natte droom van een dertienjarige nerd."

En dat soort jongens komen, gezien de rating, blijkbaar ook veel op deze site.

avatar van Mysteryman

Mysteryman

Doen de Transformers praten net zoals in de serie reeks?

avatar van evilll_nelus

evilll_nelus

Ik ben vandaag naar de bios geweest in de hoop op veel brute actie zonder teveel bij na te denken, maar zelfs met die instelling vond ik de film echt helemaal niets!

Ten eerste was de humor te flauw en de hoofdrolspelers vreselijk! En snap ik niet waarom sommige regisseurs nog steeds kinderen in de film stoppen die zeggen: "wow cool!" enz. HET IS NIET LEUK!

Ten tweede vond ik de actie ook niets. De special effects waren super mooi! Maar ik zag nou niet welke robot met wie aan het vechten was en omdat het al zo lastig is zitten er ook nog 2! gele robots in de film. O en de closeups maakten het ook niet veel duidelijker.

En waar ik me ook aan ergerde was een scene waar Bumblebee tegen een politie auto gaat vechten, maar men het interressanter vond om het vluchtende stelletje te volgen! Dus je ziet helemaal niets van het gevecht tussen de twee robots.

Hetzelfde geld voor het einde met optimus prime en het stekelige mormel.

Ten derde, de film had een stuk korter gemogen.

voor mij 1,5 ster voor de mooie special effects.

avatar van greatest

greatest

Fantastische film, Alles erin, Avontuur, Emotie,Humor,

Perfect ! !

5 voor mij

avatar van sporthaas

sporthaas

Net geweest, gewoon een goede film. Veel actie, goed geluid.

En ach, als je al van twee gele robots doordraait moet je maar naar flipper gaan kijken.