• 9.379.535 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 4 juli 2007

Plot Transformers

"Their war. Our world."

Heel lang geleden was er een oorlog op de planeet Cybertron, tussen de Autobots en de Decepticons. Vele jaren later, op de planeet Aarde, koopt de jonge Sam Witwicky zijn eerste auto en komt tot de ontdekking dat het de Autobot Bumblebee is. Deze is er om Sam te beschermen, aangezien Bumblebee niet de enige Transformer is die op Aarde is gekomen. Ook de Decepticons zijn op Aarde en beginnen het Amerikaanse leger aan te vallen. Als Sam en zijn vriendin Mikaela dan ontdekken dat het leger van plan is zowel de vijandige Decepticons als de vredelievende Autobots te vernietigen, proberen ze een nieuw plan te bedenken om de Decepticons te stoppen.

Sam Witwicky

Glen Whitmann

avatar van boomboompow

boomboompow

rep_robert schreef:

Nee, de manier waarop jij reageert (en omdat jij niet weet wat hoofdletters zijn ).

, ooh sorry ik wist niet dat we nederlandse les hadden, als ik dat wist dan zou ik wel hoofdletters gebruiken

avatar van Near_Dark

Near_Dark

De grootste fout is dat ze er alles aan gedaan hebben om het er als een volwassen, duistere SF Film te laten uitzien vooraleer hij in de cinema uitkwam.

Wie dat niet meer weet moet de Trailer nog maar eens bekijken, die deed het beste vermoeden: http://www.apple.com/traile... ( het duurt een tiental seconden vooraleer de Trailer start, dus effe geduld oefenen...)

Als je dan zo'n totaal op jonge tieners gerichte actie-komedie te zien krijgt kan je als volwassene niet anders zijn dan teleurgesteld, tsja...

avatar van Kevin13

Kevin13

boomboompow schreef:

ik vind het echt een flop

droge humor: wat niet grappig was (daarom ook zeker droge humor)

transformers: die te te kinderachtig waren

megan fox: barbie pop

veel actie: betekent niet goede actie

De humor vond ik juist één van de betere punten in deze film. Ik kan begrijpen dat sommige deze humor niets vinden maar er zijn genoeg komische scenes waar je toch eens hebt moeten glimlachen.

Transformers was vroeger een serie voor kinderen. Logisch natuurlijk dat ze zich op die doelgroep richten alhoewel deze zeker ook voor ouderen is. Megan Fox met een barbiepop vergelijken ?

De actie is juist zeer goed dat versterkt wordt door de fantastische soundtrack. En de special effects in deze film zijn toch van een wow gehalte.

avatar van boomboompow

boomboompow

Kevin13 schreef:

Megan Fox met een barbiepop vergelijken ?

ik moest ook een paar keer lachen, maar niet om de grappen maar ik moest lachen omdat deze film zo slecht is... en ja ...

avatar van missl

missl

Meestal moet je bij dit soort films niet erg letten op het verhaal noch het script maar genieten van de actie en hoe het er allemaal uit ziet.

Bij deze film kon ik daar alleen niet van genieten, ik vind het er niet erg mooi uit zien en de actie is niet interessant genoeg om de hele (lange) speeltijd te boeien.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ik ga deze film denk ik maar eens een herkansing geven. Heb de afgelopen maanden een paarhonderd keer van Steve Jablonsky's Arrival to Earth genoten, dus dat heeft me dan over de streep gehaald. Vooral het stukje na 3:00 is zo geweldig. Keihard aan die speakers en laat die bas overal doorheen dreunen. Heerlijk.

Ik denk overigens dat de film me nog steeds niet kan bekoren en ben ook van mening dat Bay snel weer eens wat anders moet doen dan z'n tijd aan de Transformers franchise weg te gooien, want hij kan echt veel leukere dingen.

avatar van Astalon

Astalon

Ben deze film eigenlijk uit verveling gaan kijken en verwachte er niet veel van, maar hij viel me alles mee. De pluspunten vond ik toch wel de humor en de special effect s.

avatar van Nomak

Nomak

Vroeger was Transformers één van mijn favoriete tekenfilmseries. Toen deze film werd aangekondigd stond ik er echter niet echt positief tegenover. Maar gelukkig blijkt Michael Bay toch de geschikte regisseur te zijn geweest om de Transformers tot leven te brengen. Ik heb de film nu een paar keer gezien en omdat ik nu pas van plan ben om The Revenge of the Fallen te gaan kijken heb ik deze nog maar eens herzien.

Van de hoofdrolspelers is eigenlijk enkel de rol van Shia LaBeouf belangrijk. Prima jonge en talentvolle acteur die me zelden of nooit teleurstelt. Megan Fox vind ik eerlijk gezegd niet speciaal. Ik heb er weinig mee en ik zou haar zeker niet missen als ze niet in deze film zou zitten. Eerlijk is eerlijk, dit is typisch een actrice die puur voor haar uiterlijk een rol in dit soort films krijgt. En geef de regisseur maar eens ongelijk, die man weet wel hoe hij het volk naar de bioscoop kan lokken. Het nadeel is natuurlijk dat je hierdoor weer moet gaan kijken naar dat verliefde gedoe van Shia en Megan.
Er zijn ook een paar bijrollen die echt zwaar overbodig zijn en het tempo uit de film halen. Vooral die Rachael Taylor en Anthony Anderson vielen zwaar tegen.

In dit soort film willen we natuurlijk actie zien, en die krijgen we ook. Het verhaal staat volledig in dienst om een clash tussen de Autobots en de Decepticons te rechtvaardigen. De actiescènes zijn op momenten erg hevig en de special effects zien er werkelijk fantastisch uit. Zowel de scènes in de woestijn als in de stad zitten prima in mekaar. Er lopen een aantal heldhaftige soldaten rond zoals Tyrese, maar het is toch ook mooi en indrukwekkend om te zien dat het Amerikaanse leger machteloos is tegen deze buitenaardse bezoekers.
Ook de muziek die het geheel nog spectaculairder maakt krijgt van mij een positieve vermelding.

Het eindgevecht tussen Optimus Prime en Megatron had wel iets langer mogen duren. Nu leek het erop dat Megatron niet erg veel tegenstand kreeg en vond ik het ook jammer dat hij door een mens werd uitgeschakeld. Maar goed, dat is maar een klein minpunt. De film is veel te vermakelijk om je daaraan te storen. De humor is niet altijd even goed, maar er zitten toch wel wat grappige momenten in de film. Ik vond vooral Frenzy, de kleine Decepticon erg leuk. Maar mijn favoriete Transformer blijft toch Bumblebee, wat een prachtige wagen is dat trouwens.

Ik heb me alweer uitstekend vermaakt, en dat is toch de bedoeling van deze film. Transformers is een echte aanrader voor mensen die zin hebben in een avond boordevol actie.

avatar van rbn-93

rbn-93

Echt gewoon een prachtige film. echt gewoon goed! Zeker een aanrader.

De specialeffects zijn ook prachtig. maar ik denk als we deze film over 10 jaar nog een keer kijken dat we erom lachen. Net als Jurrasic Park laat maar zeggen, die waren toen der tijd ook als een van de beste ( nu nog steeds trouwens hoor, maar er zitten echt geanimeerde stukken in)

avatar van Robin Manu

Robin Manu

indderdaad rbn-93 !!!!!!

special effects echt helemaal top, ik ben zelf iemand die liever special-effects wil. en deze zijn zo goed.. in de bioscoop helemaal weg geblazen en thuis gebeurt het weer.. blijf ervan genieten.

helaas dat TF 3 minder explosies gaat produceren.. ( naar mijn idee wordt dat gezegd zodat mensen denken, ok meer verhaal minder actie en humor.. dus we gaan erheen ) is mijn idee maar hoor. iemand die het script heeft gelezen zal het wel beter weten denk ik.

enja, special effects van JP zijn er nog steeds goed uit en indderdaad nog wat 'neppe' stukken maar over 20 jaar gaan we misschien wel TF uitlachen!!

al met al, super mooie goeie film en deze ga ik nog vaak bekijken.

avatar van komerad

komerad

Mooie babes, fantastische sf. Daarmee is alles gezegd voor mijn part.

Vermakelijk tijdsverdrijf zonder meerwaarde

avatar van AGE-411

AGE-411

za 17 april om 21.10 op 2BE

avatar van vantje

vantje

Belachelijk idiote film.

Behalve de mooie meiden niet om aan te zien.

avatar van heder

heder

Film is leuk met aardige grappen en grollen. Nogal voorspelbaar, maar met verstand op nul en simpelweg je laten entertainen is deze goed. Een 3,5.

avatar van DavyJones

DavyJones

Mijn mening gaat naar .. Uhmm .. Ik vind de film .. Nee .. Leuke film, zeker een gevoel bij van 'Kassakraker' .. Leuke film, maar ..

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ik heb altijd een oneindige hekel gehad aan die slecht getekende animatie serie van Transformers. Maar ik moet zeggen dat de Tv Promo voor deze film er wel heel mooi uitziet. Misschien ga ik wel kijken, als het uitkomt met leren.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ga vooral veel tijd steken in het leren.

avatar van TheVoice

TheVoice

Ik was vooral nieuwsgierig naar de overzetting van tekenfilm naar live-action movie. Ik moet zeggen, ik heb ze slechter gezien, maar om dit nu een geweldige film te noemen ...

Je moet er ook niet teveel van verwachten qua verhaal. Het is gewoon een makkelijk wegkijkend filmpje. Niet meer, niet minder.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

De animatie film vond ik anders, sorry fans, onwaarschijnlijk lelijk.

avatar van mnrk

mnrk

Kijk deze film op Blu-ray met het geluid lekker hard ....dan pas komt deze film helemaal tot zijn recht.

Het is gewoon spektakel vanaf minuut 1...met een geweldige sound erbij.

had hem toen in de bioscoop gezien en nog steeds vind ik deze film prima om naar te kijken...net zoals deel 2.

avatar van the-terminator

the-terminator

Leuke film, vooral de effecten zijn mooi gedaan. Verhaal is gewoon standaard, maar wat wil je ook; het is gebaseerd op een animatiefilm met pratende auto's... Naar het einde toe vond ik het het allemaal een beetje TE veel worden, vooral het camerawerk is dan niet meer te volgen.

avatar van Tha-Joker

Tha-Joker

Mooie, verzorgde actiefilm. Prachtig met het geluid hard aan en een groot schermpje aan de wand. Maar niet meer dan dat. Niet echt bijzonder en gewoon lekker als je een simpel avondje film wilt. Deze verdient niet meer dan een krappe 7/10. Oftewel 3.5*.

avatar van mierenmark

HarmJanStegenga schreef:

Niet mee eens *5

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Misschien, als je je mening iets uitbouwt, dat je HarmJan dan kan overtuigen.

avatar van salland 1971

salland 1971

vanavond toch maar eens een keer kijken ,ben benieuwd .

was ook geen fan fan de tekenfilms.

avatar van Minotaures

Minotaures

Ik vraag me af of 't gemiddelde zou stijgen of dalen. Kwestie van afwachten, gok ik

avatar van stephan73

stephan73

Oei.

Met Michael Bay als regisseur kan je rekenen op actie, spektakel en bergen special effects. Normaal gesproken ben ik daar niet zo gek op, maar soms kan zo'n big budget spektakel film me nog weleens verassen. Maar ja, zoals ik al zei... Michael Bay is de regisseur.

En alweer lukt het hem om een (veels te lange) film te maken die het alleen moet hebben van effecten en totaal niet van verhaal of acteurs.

Transformers is namelijk pure onzin, waarvan de effecten er wel goed uitzien (mag ook wel met een budget van $151.000.000). Maar iets meer geld voor een goedlopend, en pakkend script had ook wel gemogen. Nu gaat het over niets anders dan robots die een ruzie uitvechten op Aarde.

Een belachelijke film. Nee, geef mij maar de animatieserie!

avatar van mikey

mikey

Extreem bombastische cartoon ongein. Met uitermate lelijke effecten. Ik ben gewoon duidelig na deze film. Op zich is dat wel positief want dat werd ik ook na die afgrijselijke Mongo-serie vroeger (eentje waarvan de Japanse kids stuiptrekkingen van kregen). Dus in die zin is de film de tekenfilm trouw. Ik ben nu echt aan 't bijkomen van deze narigheid.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Vooral ook jammer dat componist Steve Jablonski nou net voor deze film (al is zijn werk voor 'The Island' ook érg mooi) met een magistrale score op de proppen moest komen. Prachtige muziek; weerhoudt mij er tot nu toe van om de film een lagere score te geven.