• 9.380.120 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 4 juli 2007

Plot Transformers

"Their war. Our world."

Heel lang geleden was er een oorlog op de planeet Cybertron, tussen de Autobots en de Decepticons. Vele jaren later, op de planeet Aarde, koopt de jonge Sam Witwicky zijn eerste auto en komt tot de ontdekking dat het de Autobot Bumblebee is. Deze is er om Sam te beschermen, aangezien Bumblebee niet de enige Transformer is die op Aarde is gekomen. Ook de Decepticons zijn op Aarde en beginnen het Amerikaanse leger aan te vallen. Als Sam en zijn vriendin Mikaela dan ontdekken dat het leger van plan is zowel de vijandige Decepticons als de vredelievende Autobots te vernietigen, proberen ze een nieuw plan te bedenken om de Decepticons te stoppen.

Sam Witwicky

Glen Whitmann

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

mikey schreef:

Met uitermate lelijke effecten.

Ik kan elk negatief berichten wel begrijpen maar dit soort onzin slaat nergens op, dat is zomaar wat roepen. Het scenario kan rammelen, het acteerwerk is slecht, puberale humor maar wat wel duidelijk is dat de effecten top notch zijn. Ik zal toch maar op korte termijn een opticien op gaan zoeken.

Lexcoaster

Zowel het verhaal als de actiescènes zijn een complete chaos. Diepgang hoeft men zowieso niet te verwachten, maar als het verhaal in dermate snel gaatdat het lastig te volgens is, tsja, dan is er toch wel iets mis.

Wanneer er pogingen tot diepgang of emotie worden toegevoegd, voelt dat dan weer geforceerd aan want dat strookt niet met de opzet van de film. Acteerwerk is over het algemeen goed en onderhoudend, maar nergens blijkt er een acteur uit in talent. Shia LaBeouf is zelfs erg irritant, ik weet niet of dat intentioneel is of niet, maar hij maakte geen goede indruk.

De actie is erg spectaculair en de special effects zijn erg goed, maar de montage is zo enorm rommelig dat men het soms maar moeilijk kan volgen, of gewoonweg helemaal niet kan volgen.

Het resultaat is erg rommelig en niet bepaald bijklijvend, maar wel onderhoudend voor wie het kan volgen. Grootste pluspunt is de mooie verschijning van Megan Fox. 3*

Michael Bay heeft betere films gemaakt.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Lexcoaster schreef:

In Deel 2 maakt Bay het anders nog bonter. Volgt die nog, of heb je het nu wel gezien met die Transformers?

Naomi Watts schreef:

Ik zal toch maar op korte termijn een opticien op gaan zoeken.

Had ik er maar een nodig.. dan had ik nou geen koppijn.

Hoe fake kan je een effect maken? Het is alsof je naar 3 uur naar iemands bling bling kijkt. Het is zo onecht.

Over al het andere wat je over de film weet te melden, daar ben ik het mee eens.

avatar van Nomak

Nomak

Zelden heb ik een film gezien met zulke sterke special effects. Ik ben het dus 100% eens met Naomi Watts.

Naomi Watts schreef:

Ik twijfel, recensies waren niet positief (al laat ik recensenten nooit mijn eigen mening beïnvloeden), maar wellicht is het een vermakelijk actiefilmpje, wat natuurlijk Bay's intentie is.

Wie weet.

En ja, de special effects waren geweldig, dat moet men Bay nageven. Ik snap niet wat er nep of onecht aan moet zijn...

mikey

Poppetjes en echte mensen gaan niet samen. Dit is het ultieme bewijs. Okay Ray Harryhausen.. die kon er echt wat van. Maar dat was ook een kunstenaar.

avatar van timbo_

timbo_

Ben toch iets te meedogenloos voor deze film geweest de eerste keer. Heel punt erbij.

My god!

Wat zijn jullie een stel zeurders

Lelijke effecten? Sorry, maar of je bent geboren in 2030 en is teruggegaan in de tijd, dat dit er nu gwn 'niet meer uit ziet'.... of je hebt inderdaad een bril nodig...

Dit ziet er echt gewoon goed uit! Zoals die auto ook transformeert, het klopt allemaal zo goed, zo soepel, zo vlekkeloos.

Kijk hem nog maar een keer, en oordeel dan maar weer.

Transformers is niets mis mee, ook TF2 niet. Al wordt daar wel de humor nog wat verder uitgewerkt.

Ik wacht in ieder geval met smart op TF3 !!!

avatar van Minority_Check

Minority_Check

de tweede keer is het wel wat minder

het was wel leuk maar begon me wel te irriteren aan de verschillende verhaal lijnen door elkaar

neforce schreef:

Dan hoor je dit geluidje: goegoegoegagi (dan wordt je een auto) en gigagoegoegoe (dan wordt je weer robot).

mikey schreef:

So? die geluiden zijn best bruut, weet niet wat voor installatie je hebt, maar vanavond ff met een 5.1 lekker hard aangezet, nou het klinkt toch wel errug bruut die geluiden!

Alleen die openingsscene van de film was al een erg goede binnenkomer!

mikey

Trouwens die transformatiescenes kloppen voor geen meter. Je hebt een auto, dan wat rare pixelvlekken en dan een robot..

Waar hebben we het eigenlijk over???

neforce

Meneer kijkt op een nokia 3210 ofzo? Je ziet duidelijk waar de banden verdwijnen, de ramen, en zelfs de ruitenwissers vind je terug....

Take a good look

neforce schreef:

Ja in megatrons reet.

Omfg XD Dit wordt echt zo'n over-en-weer discussie

Avatar gezien?

avatar van Insignificance

Insignificance

Toch nog maar even een stuk Transformers meegenomen. Ik was na de eerste kijk iets enthousiaster. Het luchtige toontje is op zich wel een passende keuze, maar de pogingen tot humor zijn vaak zo gaar dat het dit keer toch behoorlijk begon te irriteren. Pis-grapjes, kom op zeg. Het is wat dat betreft een zegen dat Turturro af en toe voorbij komt.

Met de robot design en de actie zit het allemaal wel snor. Er zit toch gave eye candy tussen, zoals Scorponok die de woestijn onveilig maakt. De transformaties zijn ook erg vloeiend. Behalve de robot-babbels allemaal dik in orde, net als een deel van de actie.

Probleem is dat Bay tegelijkertijd geen maat weet te houden. Iets meer doseren en orkestreren zou voor mijn beleving wel wat fijner zijn. Speelduur werkt ook niet mee. Voor een sfx-extravaganza heeft het wel erg veel vet om het stalen pantser. Less is more en zo..

avatar van J.M.

J.M.

Best vette film. Vooral de actie scenes zagen er goed verzorgd uit en de transformaties gingen idd vloeiend.

Vond alleen de zogenaamde boodschap in de film lame, zit er persoonlijk niet op te wachten, gewoon knokken en gaan!

Lexcoaster

Je punt met de special effects snap ik niet, mikey. Ik denk dat ik dat ook gewoon nooit ga snappen.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Het gaat heel soepel dat transformeren, maar ik heb het idee dat er soms dingen uit het niets wegvallen of juist te voorschijn komen.

Maar dat was vooral bij de tekenfilm het geval.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Volgens mij is dat ook zo.

Lexcoaster schreef:

Hoeft ook niet, het is een kwestie van smaak. Ik houd niet van computeranimaties icm 'echte' beelden. Helemaal niet wanner het is met interactie tussen mensen en bijvoorbeeld robots. Het blijven tekenfilmpoppetjes ondanks de beste bedoelingen. Ik vergelijk dit soort zaken met bijvoorbeeld Mad Max: ook veel botsend metaal. Een wereld van verschil. De een is echt de ander namaak.

avatar van bollepeer

bollepeer

hier had ik helemaal niets van verwacht. ik ging gewoon zitten om het even te proberen en achteraf een goede keuze. het is gewoon een goede film met wél goede speciale effecten en het transformeren was ook uitstekend gedaan. je ziet details terug als ze getransformeerd zijn, dat maakt het ook zo leuk.

lekkere wegkijkfilm en acteren niets op aan te merken dus op naar deel 2.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

De special effects zijn heel aardig, maar het is een geweldig chaotische film, geen touw aan vast te knopen.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Er is wel degelijk een touw vast te knopen. Was was er dan niet goed te volgen?

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Gewelige actiefilm, goede acteerprestaties, goed camerawerk, een redelijk verhaal. En natuurlijk de heerlijke Megan Fox, daar kan ik wel uren naar staren

avatar van The Almighty

The Almighty

Mooie film, niet geweldig. Het verhaal kon wel beter worden uitgewerkt, de actie was goed en de acteerprestaties waren ook goed. Megan Fox was zoals altijd weer heerlijk, ze is gewoon simpelweg de mooiste vrouw van de wereld. Voor wie haar gemaakt hebben, very very good job

mikey schreef:

Ik prefereer échte special effects boven computer animaties (visual effects). Die films hebben anmelijk altijd wel een gevoel van echtheid, visuele effecten kunnen verouderen. Hier had ik in iedergeval geen probleem met de effecten, ook al was het CGI. Ik vond het uitstekend gedaan, maar welicht verandert die mening als ik de film over 10 jaar herzie of zo, wanneer CGI alweer verbeterd is.

avatar van Xextreem

Xextreem

Naomi Watts schreef:

Je heb kinderen en je heb @trollen helaas. Ze zijn boos om bepaalde dingen uit deze film 90% van de meeste mensen vinden deze film "goed" en een kleine 9% niet en 1% trollen omdat ze niet van dit soort films houden of wat voor een reden ook.

Xextreem schreef:

[Je heb kinderen en je heb @trollen helaas. Ze zijn boos .

Nou dat valt reuze mee hoor.