• 9.379.584 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 4 juli 2007

Plot Transformers

"Their war. Our world."

Heel lang geleden was er een oorlog op de planeet Cybertron, tussen de Autobots en de Decepticons. Vele jaren later, op de planeet Aarde, koopt de jonge Sam Witwicky zijn eerste auto en komt tot de ontdekking dat het de Autobot Bumblebee is. Deze is er om Sam te beschermen, aangezien Bumblebee niet de enige Transformer is die op Aarde is gekomen. Ook de Decepticons zijn op Aarde en beginnen het Amerikaanse leger aan te vallen. Als Sam en zijn vriendin Mikaela dan ontdekken dat het leger van plan is zowel de vijandige Decepticons als de vredelievende Autobots te vernietigen, proberen ze een nieuw plan te bedenken om de Decepticons te stoppen.

Sam Witwicky

Glen Whitmann

avatar van amaz0ne

amaz0ne

Pastichio Rocker schreef:
Onrealistische film. Gigantische robots die in auto's kunnen veranderen... Niet erg realistisch. Nee, ik vind Magnolia qua realisme een stuk beter. 1*

Bumble Bee had een voice beschadiging.
En moest via radio liedjes communiceren.

Als je hebt goed opgemerkt Pastichio Rocker was er een liedje in oudromeens en het ging over u.
"ie nee nav qi nee tfeeh tsag ezed"
Super film 5 sterren.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Ik blijf op men stem staan, maar deze film haalt het niet bij de grootheden Star Wars en Lord of The Rings.

avatar van BjornH

BjornH

Ik moet zeggen dat deze film mij reuze meeviel. Sterker nog: Ik vond het een fantastisch film.

Toen ik deze film kocht, dacht ik dat ik een film in huis haalde die alleen maar zou uitblonken door de actie en qua dialoog etc erg tegen zou vallen. Maar niets is minder waar

Transformers spat gewoon van het doek af en weet 2.5 uur te boeien. Natuurlijk is het verhaal niet bijzonder en zijn de dialogen niet denderend. Maar ze zijn er wel en ze waren vermakelijk. Zeker doordat er om de zoveel tijd een grap kwam opduiken

Al met al verdient deze film ruim verdiende 4 sterren

Pet af

avatar van amanda22

amanda22

Vette film! Na 2 jaar toch maar eindelijk gekeken :-P

Ik hoorde al veel verhalen dat het zo'n goede film was maja het kwam er maar niet van en na het zien van de trailer van Transformers 2 vond ik het toch maar tijd worden van deel 1....heerlijk van genoten

avatar van AHWA

AHWA

Een eerste herziening doet de film veel goed, het begin en het einde zijn nog steeds de sterkste punten van deze film. Een herziening op dvd, op een kleiner scherm maakt de scenes iets overzichtelijker dan op een groot bioscoopscherm en ik stoorde me iets minder aan het rondvliegen van de camera en alle brokstukken.

Helaas is het middenstuk in de tuin van de ouders zo verschrikkelijk pijnlijk dat ik er nog steeds niet meer dan een 3.5* voor kan geven.

En de rol van John Turturro is ook erg vervelend.

Maar dan denk ik, fock it. De herzieningswaarde is hoog.

avatar van zeffie

zeffie

Belachelijk eigenlijk. dat deze superfilm geen oscar kreeg voor de special effects, die ging geloof ik naar een of andere animatiefilm waarvan ik geeneens de naam meer weet(was het niet met een pinguïn of zoiets?).

Ik ben zeer benieuwd naar het tweede deel, dat wordt vast weer smullen!!

JacoBaco

The Golden Compass toevallig?

Transformers: Revenge of the Fallen wint vast een Oscar voor beste special effects, maar ik denk eerder dat The Golden Compass 2 hem krijgt.

avatar van StuF

StuF

knap gedaan hoor. spannend, over-the-top zoals dat bij zulke films hoort en overtuigende special effects.

(ik lees absurde vergelijkingen met lord of the rings, magnolia en weet ik veel wat niet meer: dat zijn kinderen die daarmee komen en niet meer dan 5 films gezien hebben in hun leven, luister er niet naar!)

StuF schreef:

avatar van Don MN

Don MN

Je bent nogal zeker van je zaak hè?

Dalijk mogen we de vergelijking met Pirates of the Caribbean ook nietmeer leggen, schepen zijn echt veel leuker dan auto's.

JacoBaco

Wat dacht je van Maximus. Die is echt veel stoerder dan Optimus Prime.

avatar van amaz0ne

amaz0ne

JacoBaco schreef:

Wat dacht je van Maximus. Die is echt veel stoerder dan Optimus Prime.

Is maximus geen romein of een griek

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

spanjaard

avatar van trainercoach

trainercoach

Nieuwe trailer http: //www.youtube.com/watch?v=z_Veo0G2qfY

JacoBaco

Dit is deel 1. Het lijkt me handiger dat je die link bij deel 2 plaatst.

invincible

Een van de slechtste films die ik ooit gezien heb.

Erg karig commentaar.

invincible

Ja, ik weet het. Maar wil deze film zo snel mogelijk vergeten, dus verdient het ook geen extra aandacht van mij. Elke gebruikte woord is te veel eer voor deze film.

avatar van Don MN

Don MN

invincible schreef:

Maar wil deze film zo snel mogelijk vergeten.

Ik ook, heb de nodige nachtmerries van Megatron gehad.

avatar van StuF

StuF

Je bent nogal zeker van je zaak hè?

ik kan me geen andere reden voorstellen achter misplaatste vergelijkingen dan een gebrek aan een breed toetsingskader. en dat laatste heeft vaak met leeftijd te maken. verder bedoelde ik het niet arrogant, wil gewoon mensen die hier een indruk willen opdoen van de film voordat ze hem gaan kijken ervoor waarschuwen dat ze zich er niet door op het verkeerde been laten zetten.

StuF schreef:

Ik wel. Het zijn soms bewuste misplaatste vergelijkingen. En die zijn dan totaal niet serieus bedoeld. Hou het maar op humor.

sfeermeneer

@ invincible (jouw filmhistorie cijfers zeggen genoeg)

sorry hoor maar voor deze film een halve ster slaat echt nergens op,zelfs als ik deze heel objectief(maar dat ben ik niet qua transformers) ga bekijken en hem helemaal ga ontleden geef ik hem nog wel minimaal 2 sterren VOOR special effects en actie en wat humor wat bij TF hoort.

en @Pastichio Rocker

En om maar een argument van iemand anders over realisme aan te halen,de titel en artwork van het hoesje moeten toch wel wat zeggen over het soort film dat je kijkt !

Zulk soort mensen moeten vastgebonden worden en gedwongen worden om naar gettin it of the shunned house te kijken daar heb je recht om ongenuanceerd te azijnpissen en te zeiken .

avatar van Karl van H.

Karl van H.

sfeermeneer schreef:

@ invincible (jouw filmhistorie cijfers zeggen genoeg)

Dat is nou juist het punt: films beoordelen is juist niet objectief. Waarom zou je die hele film gaan ontleden? Als je je stierlijk hebt verveeld onder het kijken van Transformers en uiteindelijk achter bleef met een ontevreden gevoel, waarom zou je dan geen 0,5* mogen geven? Kom nou.

sfeermeneer

Ten eerste een halve ster dat slaat nergens(in mijn mening) op voor geen enkele film zelfs niet voor de twee zwaar erbarmelijk slechte films die ik noem!

Ten tweede ik geef dat ontleden alleen maar als voorbeeld omdat als je iets helemaal afkraakt,je dat naar mijn mening wel mag beredeneren (net als iets ophemelen ),zodat iemand anders eventueel nog wat aan je slechte cijfer heeft .

Dat films beoordelen subjectief is daar heb jij helemaal gelijk in,maar ik bedoel qua objectiviteit mezelf ,omdat voor mij TF nostalgie is en ik me probeer in te leven in zijn cijfer .

maareh ik geef zijn beoordeling een halve ster ,staan we quitte ;P

invincible

Iemand vroeg om een verklaring wat er mis is met Transformers, dus hierbij mijn visie wat dit 'meesterwek' betreft;

Ten eerste duurt de film te lang, terwijl het geen verhaal heeft. Dat alleen al maakt de film overbodig langdradig. Tenzij je de puber/kalverliefde tussen LaBeouf en Fox zeer boeiend vindt.

Verder probeert de film met houterige pogingen krampachtig grappig te doen (tuinscene met de robots? John Turturro in een zeer flauwe bijrol die denkt dat hij grappig is in deze film? een robot die danst en een buikdansje gaat geven, althans zo kwam het over? president die zich als een clown gedraagt? ..enz....enz..sjonge jonge, de film weet niet van ophouden). Wat een domme, kinderachtige film is het toch nu ik er weer terug aan denk.

De effecten vielen wel mee, maar dat begon ook na een tijdje te vervelen. Variatie ontbrak.

Tijdens het kijken boeide me ook niet meer wat er gebeurde. Verhaal van niets, kinderachtige personages van niets en een dansende robot. Naar het einde toe viel ik bijna lettelijk in slaap.

Alsjeblieft.

sfeermeneer

deze meesterwek?Volgens mij is het altijd nog dit meesterwerk hoor!En een ''meesterwerk ''is deze film niet maar dat had denk ik ook niemand verwacht !

en als ik jouw kritiek zo hoor begrijp ik niet dat je uberhaupt deze film gekocht/geleend/gedownload /gekeken hebt,want van te voren lijkt het met toch wel redelijk duidelijk wat voor soort film je krijgt .

ben het met een aantal van jouw kritiekpunten totaal niet eens,maar als dat jouw mening is,dan prima ! (en ik kant er tegen in gaan ,maar dat heeft toch geen nut).

vond als 6 jarige TF leuk en vind t nu ook nog vermakelijk.hup naar deel 2 en 3 (welke jij vast niet gaat kijken )

sfeermeneer schreef:

ben het met een aantal van jouw kritiekpunten totaal niet eens,maar als dat jouw mening is.

Bedankt voor de correctie nog. Ik moet niet meer naar zulke films kijken, ze houden mijn ontwikkeling tegen.

Na het zien van de trailer in de bios dacht ik dat het misschien wat kan worden met deze film.

Al snel kwam ik tijdens het kijken naar de film achter dat ik het behoorlijk mis had. Het bleek niet meer dan een zeer slechte kinderachtige kinderfilmpje. Zo naïef zal ik me ook niet meer gedragen, dus zal ik de delen 2 t/m 6 ofzo overslaan.

Tuurlijk mag jij deze film super vinden. Smaken verschillen, alhoewel ik deze film zeer smakeloos vind.

Binnnenkort deel 2, dus 'geniet' er van he.

avatar van chingu

chingu

Invincible : Ik begrijp het wel dat 6 jarigen het een meesterwerk vinden, maar de rest moet toch wel beter weten.

bovenstaande zin is nogal in tegenspraak met je zin dat ieder zn eigen smaak mag hebben want je bekritiseerd nu wel alle mensen boven de 6 jaar die de film goed vonden.

En wie ben jij om te zeggen dat als jij iets smakeloos vind t ook zo is en andere beter zouden moeten weten als er over iets niet valt te twisten is het smaak.

Ikzelf heb me kostelijk vermaakt maar ik houd dan van zoveel verschillende soorten films,

Ofc is de film niet diep en is t verhaal flinterdun maar soms heb je van die momenten dat je met vrienden een snelle film wilt zien en dat je gewoon vermaakt met leuke beelden.

Laatst zag ik seven pounds wat een hele goede film is mooi meeslepend verhaal goed acteerwerk noem maar op maar die moet je niet op een avond met teveel vrienden kijken want t is in mijn ogen echt film die je rustig moet kijken xD

Met andere woorden transformers doet het goed waar het goed in moet doen en dat is puur eye candy.

avatar van you missed me

you missed me

oh my god.... het is echt vreselijk

avatar van schram101

schram101

you missed me schreef:

oh my god.... het is echt vreselijk

Beargumenteer je mening eens... Anders heb ik ook geen reet aan je cijfer!