Genre: Drama / Romantiek
Speelduur: 109 minuten / 92 minuten (Amerikaanse versie / dvd-versie)
Italië / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Giuseppe Tornatore
Met onder meer: Monica Bellucci, Giuseppe Sulfaro en Luciano Federico
Gesproken taal: Italiaans
Releasedatum: 26 juli 2001
Plot Malèna
"Too young to be a widow, too beautiful to be alone."
Sicilië, 1941. De Tweede Wereldoorlog is in volle gang. Toch hebben de mannen iets heel anders aan hun hoofd. Een groep 13-jarige jongens is verliefd op de mooie Malèna, de vrouw van een plaatselijke soldaat. Eén van de jongens, Renato, volgt haar constant en bespioneert haar bij haar meest intieme momenten. Malèna heeft een betoverend effect op het mannelijke deel van de bevolking in het dorpje waar ze woont, maar de vrouwen hebben hun oordeel over de buitenstaander snel klaar.
Malèna Scordia
Political Secretary
Baron's Lover
Dr. Cusimano
Jordy
Beetje een nare film. Zeker niet slecht (goed geacteerd, erg mooi gefilmd), maar ik hield er toch een beetje een naar gevoel aan over: je denkt in het begin dat het een leuk filmpje wordt over de jonge jongens en hun verliefdheid, maar de sfeer in de film wordt steeds vervelender. Op het eind gebeuren er wat dingen die ik een beetje te ver vond gaan eigenlijk. Maar goed, ik hou het op 2 en een halve ster.
he damn ze speelt ook in MATRIX RELOADED...
dat maakt de casting van Aaliyah weer een beetje goed
vic
ja zij is erg mooi maar ik vond de film niet zo leuk een beetje te dramatish en wat er met haar aan het einde gebeurd is gewoon niet om aan te zien
neo
.ik vond em wel goed.de mooie sfeer die geschets wordt van een dorpje in tijd van WO II. wat ik erg orgineel vond was dat gedurende zowat de hele film, iedereen in het hele dorpje,zowel mannen als vrouwen, malena nakijken en allerlei opmerkingen maken.mooie ondersteuning bij de film is de muziek van ennio morricone.wat er op het einde met malena gebeurde vond ik wel dramatisch en eigenlijk begrijpelijk (in het opzicht van de vrouwelijke bewoonsters) En wat een opmerkelijke rol van van monica bellucci in twee opzichten: door met weinig woorden goed te acteren en door natuurlijk de schoonheid van bellucci ik heb em maar ff de video gekocht.ik vond em wel goed.de mooie sfeer die geschets wordt van een dorpje in tijd van WO II. wat ik erg orgineel vond was dat gedurende zowat de hele film, iedereen in het hele dorpje,zowel mannen als vrouwen, malena nakijken en allerlei opmerkingen maken.mooie ondersteuning bij de film is de muziek van ennio morricone.wat er op het einde met malena gebeurde vond ik wel dramatisch en eigenlijk begrijpelijk aangezien het dorp bevrijd was en de vrouwen het tijd vonden dat het genoeg was met malena. en wat een opmerkelijke rol van monica bellucci
zonder veel woorden toch goed acteren en er mooi uit zien. ze doet me trouwens een beetje denken an sophia loren.qua uitstraling dan.3.5 sterren
narva77 (crew films)
Ik vond ook dat deze leuk begon. De sfeer verandert in het tweede gedeelte en daar hield ook ik een nare bijsmaak aan over.
Overigens vond ik het wel een beetje overtrokken allemaal; niet de meeste mannen uit het dorp willen haar hebben, maar alle mannen uit het dorp. Niet de meeste vrouwen uit het dorp zijn jaloers en haten haar, maar alle vrouwen zijn jaloers en haten haar, enz. enz.
De mooie beelden van Monica en het stadje op Sicilië maken veel goed, dus 3,5 sterren!
gimli f
Zag hier wat voorstukjes van, lijkt me wel een aardige film.
I.c.e Motion
Ik ga em nu eens bekijken (gister voor wel anderhalve euro opgepikt) moet voor school :
I.c.e Motion
Heb em gekeken en weet nog niet erg goed wat ik ervan moet denken.. lekker handig als je er een recensie over moet schrijven.
T vak heet Art en Media. De bedoeling daarvan is om 4 films te bekijken, samen te vatten, te analyseren en te recenseren. Dit is er een van. (Andere films zijn oa Discovery of Heaven en Amelie)
Droopy
aardige film. Wel wat traag maar dat komt de sfeer wel ten goede.
DVD gekeken met DTS, wat een supergeluid. Ik denderde de kamer bijna uit. Vooral bij de scene waar de bommenwerpers overvlogen .
mr.Frielink
Geweldige film, al vind ik de laatste 20 minuten niet erg goed aansluiten op de rest van de film. De sfeer veranderd abrupt, en het wordt opeens een nare film. Al bij al een goede film, met een aantrekkelijke Belucci ( mooi gespeeld trouwens) 3.5 sterren
Droopy
Zeer redelijk film, al vind ik de laatste 20 minuten niet erg goed aansluiten op de rest van de film. De sfeer veranderd abrupt, en het wordt opeens een nare film. Al bij al een goede film, met een aantrekkelijke Belucci ( mooi gespeeld trouwens) 3.5 sterren
Bedoel je wanneer de echtegenoot terugkomt van het slagveld . Ik vond dat namelijk ook een keerpunt in de film.
mr.Frielink
Ja, vanaf daar ongeveer, maar ik doelde meer op de aftuiging van Malena
Droopy
Yep, daar ben ik het mee eens. De sfeer wordt inderdaad grimmiger en de rol van onze kleine vriend minder belangrijk in het geheel.
superloef
Goed geschoten film! Ziet er erg mooi uit, en de muziek is ook zeer goed. Helaas heb ik alleen de geknipte versie gezien (van 92 minuten), maar dan nog is ie goed voor 3,5 sterren
Luke
Ik zag vandaag deze film & La Vita è Bella samen voor € 14,95 staan bij Van Leest. Denk dat ik die maar ga kopen, want die laatste is supergoed, als ik alle kritieken mag geloven en als ik afga op de hoge notering in de top 250. Dan is deze film leuk voor erbij (Monica......!!!!!)
Belucci is fantastisch, enkele goeie scènes, maar het geheel is maar zo, zo. 2,5*
T.O.
Ik verlaag hem ook maar een halve ster; ik kan me er nu al weinig goeds meer van herinneren.
mikey
Erotisch getint filmpje met daarin een hoofdrol weggelegd voor de borsten van belucci. 2.
Toch beter dan ik had verwacht. Ik dacht dat het vooral zou draaien om wat erotisch getinte shots van de prachtige Bellucci, wat tot op zekere hoogte ook wel zo is, maar de film biedt toch wel wat meer.
Vooral de beelden, muziek en sfeer zijn erg mooi en het verhaaltje is goed getroffen.
Daartegenover zitten er, zoals hierboven al vermeld, aardig wat onlogische wendingen in en bovendien wat overdreven Fellini-achtige scenes die er niet echt tussen passen.
Maar toch zeker de moeite waard, dikke 3 sterren.
mikey
Je moet dat getal even delen door twee.
dat is namelijk het gemiddelde van de vilm (1) en de frouw (2). net als een rapportcijfer op school.
PartyMarty
Iedereen moet lekker stemmen zoals ie zelf wil. Ik vind die methode van Predator persoonlijk logischer dan die absurdistische formules die je soms ziet.
mikey
Ik vind het absurd om een '0'-film een 3 te geven omdat bellucci zo lekker is! Of kan ze goed acteren of zo?
PartyMarty
Best mee eens Mikey, maar jij bepaalt nu voor een ander (sowieso al raar) dat ie 2 elementen van een film even zwaar moet beoordelen, alsof een film het gemiddelde is van die ingredienten. Ik geeft toe, ik beoordeel een film op veel meer dan de mooie vrouw en de rest als 1 geheel. Maar als ik die rest bijvoorbeeld onderverdeel in sfeer, verhaal, acteerprestaties zou ik de resp. 4 scores niet precies door 4 delen om een score te verkrijgen, omdat sommige dingen nu eenmaal zwaarder wegen voor mij. Niet dat dat dé maatstaf is ofzo, dat is immers voor eenieder verschillend en persoonlijk!
mikey
3 monica + 0 de rest = 3! naw ja. prima ook. mijn reactie hierop was ook niet serieus bedoeld.
Een score maken is nogal gecompliceerd. Vergeet ook niet om vergelijkbare films mee te nemen in je oordeel...
Een rekensommetje is een waardeloze manier om films te beoordelen. net als 'toffe' en 'niet toffe' scenes tellen. stemmen doe je gevoelsmatig.

La Leggenda del Pianista sull'Oceano
1998