• 9.383.832 stemmen

Saw III (2006)

Horror | 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Genre: Horror

Speelduur: 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Saw 3

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Shawnee Smith en Angus Macfadyen

Releasedatum: 4 januari 2007

Plot Saw III

"Suffering? You haven't seen anything yet..."

De gestoorde seriemoordenaar Jigsaw besluit zijn zieke spelletjes door te zetten. Deze keer heeft hij het gemunt op Lynn en Jeff. Lynn is een getrouwde moeder van in de dertig, die wordt gekidnapt door Jigsaw. Lynn heeft namelijk een paar donkere geheimen voor haar familie verborgen gehouden. En dan is er ook Jeff, een vader die nooit volledig hersteld is nadat zijn zoon stierf bij een ongeval. Beide worden slachtoffer van de zieke spelletjes van Jigsaw.

John Kramer / Jigsaw

Adam Stanheight

Timothy Young

Judge Halden

_48_MX_ schreef:

Ik heb er echt een schijthekel aan dat Saw 3 zo ongelooflijk laat in de Bioscoop komt ... echt...

mensen die de "videocam" versie hebben gedownload en gebrand hebben mij al sstukjes uit de flm verteld...

Echt heel vervelend...

maar zeker het wachten waard, als ik eenmaal in die zaal zit...

Vind het ook vreselijk dat die film laat in de bios komt!!! Maar het zal de moeite worden...Hoop ik toch anders zou het een grote teleurstelling zijn voor me,maar deze film kan niet slecht zijn aan het gemiddelde te zien .

avatar van theresia

theresia

Ik was eerst bang dat deze film net zoals sawII zou zijn, minder spannend maar INTEGENDEEL!!!! deze krijg van mij ***** sterren.. meer als deel 1.. het is van het begin tot het einde spannend... en het einde is weer verassend... gaat er een deel IIII komen??? Zeker een aanrader, in de bioscoop is die denk ik nog veel spannender dan op mijn laptop... Echt ongelooflijk hoe ze dit weer hebben kunnen bedenken..

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

daantje1991 schreef:

vind deze soort films helemaal te gek

dus mensen als jullie dit soort films afkraken weten jullie niks van horror^' )

Hahaha ga toch weg.

avatar van Tinuzzz

Tinuzzz

daantje1991 schreef:

vind deze soort films helemaal te gek

dus mensen als jullie dit soort films afkraken weten jullie niks van horror ^' )

Dat heeft helemaal niks met de film te maken of met horror, het is gewoon je eigen mening.

De één vind de film wel leuk, en ander niet.

theresia schreef:

Gaat er een deel IIII komen??? Zeker een aanrader, in de bioscoop is die denk ik nog veel spannender dan op mijn laptop... Echt ongelooflijk hoe ze dit weer hebben kunnen bedenken..

Er komt een deel 4. Wist het ook niet had het ook gevraagd,maar Lowhusky kwam met het goede nieuws. Kijk er echt naar uit ,maar ik ga maar eerst deel 3 zien .

avatar van Sutherland

Sutherland

Leuke, aardige opvolger van de voorgaande delen, maar haalt het imo niet bij deel 1 of deel 2. Jammer! Verder best vermaakt..!

3.5 *

avatar van Black-Pearl

Black-Pearl

Nog een deel 4? omg ze blijven gaan Maar Saw ||| is Coool! zeker een aanrader

avatar van Metalfist

Metalfist

Ik heb op de scream awards op JIM een previeuw van de film gezien en wat ik zag deed mijn maag gewoon omkeren ( was wel aant eten ) Maar je zit nen gast Troy ofzoiets en die hangt helemaal met zijn lichaam vast met kettingen maar die ketting zitten echt in zijn huid en er gaat een deur open voor een bepaalde tijd dus moet Troy al die kettingen lostrekken voor hij naar buiten gaat het lukt hem om alles los te lrijgen ( met veel pijn en bloed uiteraard ) maar dan moest hij nog de ketting uit zijn mond krijgen en zie je hem ineens keihard snokken en toen stopte het maar gewoon de beelden van hoe hij de kettingen uit zijn lijf trok moet bijna terug kotse

avatar van Waku

Waku

Nog gruwelijker dan delen 1 en 2.

Het is de makers van Saw gelukt.

Saw 3 is een aaneenschakeling van huiveringwekkende en bloedige "spelletjes".

Ook op sterven na dood blijft "Jigsaw" een levensgevaarlijke psychopaat.

Alhoewel soms vergezocht en tikkeltje ongeloofwaardig

inmiddels, blijft Saw voor de liefhebbers van gruwelhorror een must see film. Saw durft verder te gaan dan de gemiddelde horror thriller en na het zien van deze derde episode kunnen de berichten over kotsende en flauwgevallen mensen in de bioscopen serieus genomen worden. Saw 3 gaat echt over het randje!

avatar van Tun-89

Tun-89

Kan niet wachten tot die bij ons in de Bioscoop draait!

zo benieuwd!

The Saw I & II waren Geweldig!

avatar van Halcyon

Halcyon

Meer van hetzelfde. Deel 1 was matig, deel 2 ook, maar deze is echt niet om aan te zien. Teveel gelul, teveel gefilosofeer en te weinig actie.

Saw 3 begint met een (bewuste?) ode aan Hellraiser en daarmee is meteen het enige positieve over deze film gezegd. De rest van de boobytraps zijn oersaai en al die verklarende flashbacks zijn ook nergens voor nodig. Links laten liggen deze film!

avatar van FillumGek

FillumGek

Verbaasd me dat je als horrorfanaat Saw niet kan waarderen

avatar van Halcyon

Halcyon

Bwa, ik kan het wel waarderen. Heb inmiddels het eerste deel 2x gezien en zelfs gekocht (voor 5 euro, dat wel ). Deel 2 vond ik met momenten ook goed, maar soms ook erg flauw. Maar deel 3 kon me echt niet boeien... Misschien binnenkort nog wel eens kijken, want het idee achter Saw blijft, hoewel volgens mij nog altijd een combo van Cube en Seven, best wel leuk om zien.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

Franse minderjarigen mogen niet naar 'Saw III'

Minderjarigen in Frankrijk mogen de film 'Saw III' niet zien. Dat heeft de Franse minister van cultuur, Renaud Donnedieu de Vabris, dinsdag bekendgemaakt na een voorvertoning. In Frankrijk kennen maar weinig films een leeftijdsgrens. In Nederland, waar de film vanaf 21 december is te zien, is de film door de Kijkwijzer geschikt bevonden voor 16 jaar en ouder.

De horrorfilm, die deze week in Frankrijk in première gaat, vertoont volgens de minister 'geweld en ondraaglijk, onafgebroken sadisme'. Scènes met daarin 'lichamelijke en geestelijke marteling' zijn de reden voor de beslissing van Donnedieu de Vabris. De filmreeks draait om de gestoorde seriemoordenaar Jigsaw, die wrede spelletjes speelt met zijn slachtoffers. Door de leeftijdsclassificatie mag de film op televisie alleen achter de decoder worden vertoond en moet deze worden voorzien van een waarschuwing.

'Saw III' is in het buitenland een groot succes. Mogelijk ligt het succes aan de smerige scènes die de horrorfilm bevat. In Engeland moesten hulpdiensten uitrukken toen bezoekers flauwvielen. Regisseur Darren Lynn Bousman zei eerder in een interview dat tijdens de opnamen momenten waren waarop hij wilde overgeven.

avatar van sangha

sangha

deel 1 vond ik geweldig, deel 2 iets minder maar ook zeer zeker goed, deel 3...tsja...zwak, ik had gehoopt op zo'n geweldige verrassing op het einde waarvan ik 5 minuten helemaal ondersteboven zou zijn, maar het enige waardoor ik hier ondersteboven naar het beeld keek was door het zwakke verhaal en de verrassing die gewoonweg ontbrak. en dan dat camerawerk was al helemaal een drama. tobin bell was het enige goede aan deze film, al vond ik zijn rol in deel 2 veel interessanter. verder dan 2 sterren kom ik niet...

avatar van somebody

somebody

ik vind deze zelfs beter dan deel1 ik zou wel de enige zijn maar ja

ik vertel maar niet hoe afloopt dan heb ik 16000000 boze

mensen op mijn dak maar ik vond het een mooi einde

deze film vond ik erg bruut en ik geef hem 5 sterren

avatar van tjinkwiet

tjinkwiet

het is een goeie film geworden, vond m eerlijk gezegd heel veel op de vorige 2 delen lijken, de film heeft gelukkig wel iets nieuws.

voor de rest egt een SAW, veel bloed en lekkere spanning.

hoe die afloopt??? GO SEE IT!!!

Halcyon schreef:

Je had de film als 'Filmpakker' gekocht zeker .

avatar van ralfsjam

ralfsjam

goede film, leuk terug gespeeld op deel 1! eigenlijk net zo goed als deel 1 en 2...

zie je niet vaak meerdere delen achter elkaar en ook nog eens goed! als je maar een goed verhaal hebt! hahahaha

De Puritein

stront vervelende domme film. Ik haat Saw. Alle delen ja.

djelle schreef:

Dat is niet wat Olivier bedoeld denk ik. Hij zegt dat het zo'n film is dat makkelijk inspeelt op het jonge publiek van nu dat blijkbaar kickt op extreem geweld met snelle MTV cuts en bijhorende formule met een seriemoordenaar en raadseltjes, een klaargestoomd concept dat we wat we inderdaad zowel in a als b-producties terugvinden. Ik ben het daar in grote lijnen mee eens, en zeker waar hij oorspronkelijk op reageerde: kwaliteiten van films vallen niet zomaar af te meten via de box office resultaten.

Met dat laatste ben ik het roerend eens. Armageddon iemand?

avatar van Uier

Uier

• 2007 berichten

De Puritein schreef:

stront vervelende domme film. Ik haat Saw. Alle delen ja.

Waarom doe je dan de moeite om het derde deel via een cam-rip te bekijken?

Ik snap sowieso niet dat men een film als Saw via een cam-rip kijken. De kwaliteit van het beeld en geluid doet zoveel afbreuk aan het genot waarmee je een film beleeft.

avatar van FillumGek

FillumGek

Uier schreef:

Waarom doe je dan de moeite om het derde deel via een cam-rip te bekijken?

Als ze niet langer kunnen wachten...

En de rip die ik zag was misschien niet 100% top maar zeker wel zeer degelijk. En de meeste die hem leuk vinden kijken hem toch nog wel een keer op dvd.

Uier schreef:

Waarom doe je dan de moeite om het derde deel via een cam-rip te bekijken?

Omdat ik geen zin heb om negen euro neer te tellen voor die film. nu kan ik heb snel doorspoelen en symbolisch de vuilnisbak in mieteren. duhuuh.

avatar van dirkh

dirkh

De Puritein schreef:

Je kijkt deel 1, je haat hem, daarna kijk je deel 2, je haat hem. waarom download je dan deel 3 in slechte kwaliteit? terwijl je hem niet eens bekijkt(want je spoelt hem door) en dan verwijder je hem?? ik vind dat we jou mening niet echt serieus moeten nemen.

tenzij je nou deel 3 in fatsoenlijke kwaliteit hebt bekeken en met goede argumenten aankomt.....

avatar van JorritS

JorritS

dirkh schreef:

Je kan in de eerste plaats beter gewoon kappen met downloaden...

avatar van 606

volgens mij hebben ze gekeken naarv hellraiser, want er zijn in de trailer te zien kettingen in het gebruik.

maar ja zag er in ieder geval gaaf uit ben erg benieuwd.

avatar van partysander

partysander

De film kan zich meten aan Saw I 4,5*

Wassup !

Nog eventjes wachten en hij is in de bios.

Ben vandaag ook nieuw dus moet wel ff uitkijken wat ik schrijf. Ik heb deel 1 en 2 gezien en vond 2 iets minder dan 1 maar dat komt denk ik omdat je een klein beetje weet wat je kunt verwachten. Kijk toch wel uit naar het volgende deel. Maar flauwvallende mensen??? Geen last van. Maar we zien het wel met deel 3.