• 9.380.130 stemmen

Saw III (2006)

Horror | 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Genre: Horror

Speelduur: 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Saw 3

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Shawnee Smith en Angus Macfadyen

Releasedatum: 4 januari 2007

Plot Saw III

"Suffering? You haven't seen anything yet..."

De gestoorde seriemoordenaar Jigsaw besluit zijn zieke spelletjes door te zetten. Deze keer heeft hij het gemunt op Lynn en Jeff. Lynn is een getrouwde moeder van in de dertig, die wordt gekidnapt door Jigsaw. Lynn heeft namelijk een paar donkere geheimen voor haar familie verborgen gehouden. En dan is er ook Jeff, een vader die nooit volledig hersteld is nadat zijn zoon stierf bij een ongeval. Beide worden slachtoffer van de zieke spelletjes van Jigsaw.

John Kramer / Jigsaw

Timothy Young

Judge Halden

avatar van sateck

sateck

Dat er mensen van flauwvallen wil niet veel zeggen, want dat deden zo ook bij Hannibal en die is ook niet echt 'schokkend'

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

Ik zie dat de releasedatum verschoven is!

avatar van SonnyxTH

SonnyxTH

Mensen die onwel worden. En dan uitstellen? Ik word nieuwsgierich

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Wat grappig dat mensen hem al gezien hebben.

Revieuws zijn nog best te doen zo, vooral benieuwd naar het gore, maar zo te lezen zal dat zeker wel goed komen, en dus ook helemaal niks voor mij zijn.

Toch kan ik niet wachten om Saw 3 te zien hoor, alleen jammer dat de releasedatum steeds anders is.

avatar van dje-em

dje-em

hehe deze film is alles wat de horror liefhebber wil zien: gore, spanning, goed verhaal, mooie muziek, en gewoon goed acteerwerk.

saw IV en V komen er vast wel aan, net als Hostel II overigens (maar dat briljante idee moet beter uitgewerkt worden)

avatar van roliboli

roliboli

Heb hem net zitten bekijken maar ik begrijp nog steeds niet waarom de mensen in een Engelse bioscoop over hun nek gingen. Hij is wel heftiger dan deel 1 en 2. Waarschijnlijk doet de hersenoperatie een hoop mensen de das om. Of het moet het vermalen van koeien zijn. Wederom is het einde weer het sterkste punt van de film. Maar het einde is niet zo verrassend als in de vorige delen. Al met al een leuke film om naar te kijken al denk ik wel dat het consept Saw nu wel redelijk is uitgemolken. Ik verwacht dan ook geen 4e deel.

avatar van demimoorefan

demimoorefan

Vanavond zal ik eens kijken naar deze saw 3 versie

verhalen over flauwvallende mensen kan ik zo langzamerhand wel hoe sterker de media verhalen hoe nieuwschieriger wij worden en besluiten om te gaan kijken

Hannibal was ook zo,n verhaal net als fatal atraction

ben benieuwdt............

overigens roliboli

lions gate heeft al aangekondigdt dat er zeker een 4e aankomt

als we maar niet de kant van nightmare on elm of friday the 13th opgaan dat we over 5 jaar een

they save the best for the last SAW 9 krijgen

want dan zal de lol er wel afzijn

matthijs_013

De film was echt geweldig. Na de teleurstelling van deel 2 was deel 3 echt geweldig.

Het eerste uur vond ik slap. Het was weer simpel het spelletje volgen van Jigsaw net zoals deel 1. Omdat dit de derde keer was dat ik dit zag, kon me dit niet lang boeien. Ik vond het zelfs een stomme film op dat moment. Dacht dat dit nog stommer dan deel 2 zou zijn. Alle spanning was weg en de film richtte zich op de moordenaar, wat niet zo was in deel 1. Dat vond ik ook zeer teleurstellend. Toch moest ik echt even mijn ogen dicht doen bij de operatiescène. Die was echt heel ranzig.

Amanda had echt de hoofdrol in de film. Het laatste half uurtje zal je snappen waarom je het vooral vanuit Amanda's oogpunt zien. Je krijgt weer heel wat informatie over haar mee wat op een geniale manier wordt gebracht in de laatste 5 minuten: Het lukt Lynn succesvol Jigsaw te opereren waardoor ze dus vrij mag. Amanda pikte dit niet, omdat ze het nut niet zag waarom Lynn weg mocht (ze ging niet door de zieke situatie van het respecteren van haar leven wat je in deel 2 over Amanda te zien kreeg). Vervolgens schiet ze Lynn dus neer. Wat dus blijkt, is dat Amanda een test was van Jigsaw: Te kijken of ze te vertrouwen was. Uiteindelijk wordt Amanda neergeschoten door Jeff. Jeff neemt vervolgens wraak door Jigsaw's keel door te snijden met een...zaag, maar Jigsaw bleek zijn dochter ontvoerd te hebben die nu dus zal verhongeren. Ik ben benieuwd naar deel 4, hoewel ik het jammer vind dat dit niet het einde is. Het zou nu mooi afgerond kunnen worden. Ik vond 2 dus al een teleurstelling en ik heb ook het gevoel dat we nu verder alles weten (zo niet, dan wordt het gewoon té vergezocht).

De film vult alle open vragen aan die je voorheen had. Het was geniaal.

*4,5

avatar van Anjin

Anjin

Een dijk van een film

Echt een topper..

avatar van darkcity

darkcity

Ik vond hem net iets minder dan deel 2, vooral het personage Jeff vond ik niet overtuigend en ook niet interessant.

Het verhaal zat wel weer heel goed in elkaar maar toch was het meer van hetzelfde.

De stukken tussen John en Amanda waren echter wel briljant en spanning en gore is er natuurlijk in overmaat aanwezig.

Het einde was toch ook wel weer goed, goeie twists en ook leuk zijn de onthullingen uit de vorige delen.

Niet extreem goor ofzo, maar wel duidelijk de smerigste van de 3, ook de vallen waren niet zo geniaal als in de vorige 2.

Ik heb me wel vermaakt maar toch de minste van de 3, 3.5 ster.

darkcity schreef:
Ik heb me wel vermaakt maar toch de minste van de 3, 3.5 ster.

Helemaal mee eens dus. Lynn vond ik trouwens ook niet echt geweldig. Deze film ging echt om Amanda en Jigsaw. Volgens mij waren de twee slachtoffers ook alleen in het verhaal gewerkt om het einde logisch te maken ( waarschijnlijke dood van Jigsaw en de onthulling van Amanda nadat ze flipt omdat ze Lynn dood wil) .
Toch was ik iets meer overweldigd door het einde om het "slechts" een 3,5 te geven (en zoals ik eerder zei, deel 2 vond ik niet goed)!

avatar van darkcity

darkcity

matthijs_013 schreef:

Bij nader inzien ga ik toch ook maar voor de 4 sterren, ben het toch wel eens met wat matthijs zegt!

Ik krijg hem vandaag binnen ben benieuwdd

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

roliboli schreef:

Ik verwacht dan ook geen 4e deel.

Deel 4 hebben ze aangekondigd.

Zoals het er nog steeds uitziet, is deel 4 de laatste.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Waarom is de poster met Tobin Bell weggehaald? Lijkt me toch de officiele poster als ik naar IMDB kijk. Mooier is ie ook.

Klopt.

avatar van landrover

landrover

Het was mij allemaal iets te voorspelbaar...

Ik weet ook niet wat er in deel 4 moet gaan gebeuren eigenlijk, omdat het naar mijn idee nu is afgelopen.

avatar van illogical

illogical

Waarom staat deze film niet in de Top recent?

Hij heeft toch meer als 20 stemmen nu?

Ik zelf ben erg benieuwd naar deze film.

avatar van Mug

Mug

Afgelopen nacht nog niet. De lijsten worden 's nachts bijgewerkt. Een keer per dag dus.

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 4,5. een leuk deel heb me erg vermaakt weer smerige dingen van die jigsaw

avatar van Edie

Edie

Werden er tanden getrokken?

avatar van stan

stan

Echt de slechtste film van de triologie ik ben heel blij dat het zo is afgelopen want we hoeven nu gelukkig geen vervolg meer te verwachten

Het verhaal werd echt uitgemelkt, toch wist de film wel weer een interessante wending te brengen over dat dit weer een test was voor Amanda en dat de dood van Jigsaw weer een nieuwe val in werking had gezet (wat je eigenlijk al wist omdat je de truc van de val wist) maar helaas was dat pas op het eind waardoor ik me de hele film heb rot zitten ergeren..

Ik weet trouwens zeker dat meer dan 75% van al deze stemmen de film niet eens gezien hebben

avatar van landrover

landrover

Edie schreef:

Werden er tanden getrokken?

Nee, alleen stukjes schedel

avatar van De Knip

De Knip

Wat een nonsens, zeg!

De eerste 3 stemmen waren begin van de week. De meeste stemmen zijn van de laatste paar dagen. Laat ik nou toevallig zelf de ondertiteling hebben gemaakt van deze film. Die was donderdag online. Dus neem aan dat een aantal mensen (12 tel ik er) de film met subs hebben gezien.

stan schreef:

Ik heb het geluk gehad iemand te kennen die een kopie op cd had en hem wel wilde uitlenen. Bioscoop hier in de stad werd gesloten en in pathé (r'dam) kom je de film echt niet binnen zonder ID (ben nog geen 16; anno 2006 doen ze daar echt té moelijk over).

Toch is het niet duidelijk over Jigsaw nou dood is. Gezien het hier over Saw gaat, zullen we in deel 4 waarschijnlijk zien dat hij het toch op een of andere manier heeft overleefd. Wel kut dat Amanda dood ging. Was echt mijn favoriete personage (haar onproffesionele houding in deze film was echt hilarisch); al sinds deel 1 (toen ze alleen nog maar een bijrol had)

avatar van meurisse

meurisse

Gebaseerd op ?

Althans ik heb hem gezien. (halloween-night kinepolis Hasselt). Heb hem 5.0 gegeven omdat de film mij uitermate kon boeien. Vond dat er toch nog een originele draai gegeven werd aan het jigsaw-verhaal (met de mogelijke opvolging door Amanda). Het was niet enkel mensen testen zoals dat het geval was bij de tweede (& wat we al gewoon waren van de eerste).

avatar van stan

stan

Vergeet de opmerking maar.. was een misplaatste opmerking

Ik had gehoopt dat ze het bij dit deel zouden laten maar nee

avatar van Doom

Doom

Jessica Alba in Saw IV? Vreemde keuze. Ik ben nu alweer benieuwd, maar ja eerst maar eens Saw III gaan bekijken.

Doom schreef:

Saw hoort met een onbekende cast te blijven

Dat geeft een beetje enge sfeer mee (als je de gezichten al ergens anders van kent, weet je dat het nep is)

avatar van BlueSword

BlueSword

normaal heb ik dat niet maar bij saw lijkt het mij ook beter om een onbekende cast te doen, ook al vind ik jessica geweldig...