• 9.373.638 stemmen

Geregisseerd door: Steven Soderbergh

Met onder meer: George Clooney, Natascha McElhone en Jeremy Davies

Releasedatum: 27 februari 2003

Plot Solaris

"How far will you go for a second chance?"

Wanneer een psycholoog aankomt op een ruimtestation die een baan maakt om de oceaanplaneet Solaris, ontdekt hij dat de commandant van een expeditie naar de planeet op mysterieuze wijze overleden is. Er doen zich ook enkele andere vreemde gebeurtenissen voor. Zo verschijnen oude kennissen van de crew ter plekke, van wie sommigen al dood zijn.

avatar van magnolia_

magnolia_

ik hou wel van Mindtwisters als solaris, maar je meot ze zien als je in stemming bent om na te denken, wat bij mij helaas het geval niet was.

ach, k'zal hem nog eens zien , nu weet ik waaraan ik me moet verwachtten

avatar van Spider

Spider

Gaaap!

avatar van gotti

Minder dan het orgineel. Het grootste minpunt vond ik die ongeloofelijke traagheid. Hij zou zeker niet langer moet duren. Clooney is trouwens wel erg goed.

gotti schreef:

Alsof het tempo in het origineel zo hoog is.

avatar van gotti

Dat was bij het orgineel ook één van de grote minpunten.

avatar van FisherKing

FisherKing

gotti schreef:

Dat was bij het orgineel ook één van de grote minpunten.

Nee Pluspunten.

avatar van puck

puck

Grappig deze opmerkingen hier te lezen... mijn eerste reactie toen de film was afgelopen, was: "nu al?".

Vond de film erg mooi, en de muziek bijzonder goed passend. Kan 'm helaas nog niet vergelijken met het origineel... maar dat komt nog.

avatar van flicks

flicks

3.01 sterren waar gaat dit heen, deze film is te slecht voor woorden... waarom niet lager...

avatar van Hobbes

Hobbes

omdat niet iedereen dezelfde smaak heeft.

en omdat sommige mensen blijkbaar wél plezier hebben gehad van de film.

avatar van Ramon K

Ramon K

Omdat ik de film nog niet gezien heb!

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Omdat de meeste mensen het origineel niet kennen (of niet kunnen waarderen), het origineel is namelijk heel mooi traag, wat die film ten goede komt. Deze is vervelend traag. Er zijn wel is betere 'remakes' gemaakt.

avatar van PsychoBoyJack

PsychoBoyJack

Het orgineel heb ik nooit gezien, dus daar kanik niet over mee praten, maar ik vond het een mooie ''realistische'' SF film.
De traagheid stoorde mij absoluut niet, ik vond het eerder ten goede komen. Snow (het personage van Jeremy Davies) gaat helaas meschien iets over the top, maar verder prima acteerwerk van de rest.
Meeste punten gaan naar de vormgeving en de soundtrack (adembenemend mooi, vond ik)
3,5

Hier twijfel ik nog over; bij Clooney s laatste droom, waar in zijn vrouw zelfmoord pleegt, pleegt hij dan ook zelfmoord?
Dus is hij dan bij de scene waar hij samen met gezagsvoerder wil ontsnappen al een geest/materialistische herrinnering? ( of zoiets, dan)

avatar van PsychoBoyJack

PsychoBoyJack

vraag eventjes verplaats naar spoiler topic

avatar van evwi

evwi

Helaas een film die 99 minuten van mijn leven heeft verspeeld. Ik vond het helemaal niets.

avatar van jassonn

jassonn

Dit vond ik dus echt helemaal niks.0,5*

avatar van morpheus

morpheus

Absoluut een bijzondere film, ik heb het orgineel niet gezien maar de Solaris die Steven Soderbergh hier creert wist me eigelijk de gehele speelduur te interesseren. Dit komt vooral door de dromerige sfeer en de mooie manier van filmen (gebruik van kleur en licht etc etc) en de mysterieusheid van de film zelf. Ik werd in iedergeval meegzogen in het verhaal dat er eigelijk helemaal niet was, het is wat je er zelf van maakt. Nadeel van de film is wel dat zeker het hele open einde voor mij minder werkte, ik had liever iets meer van een resolutie gezien. Ook is de film op punten te afstandelijk waardoor het lastiger wordt om zelf de gaten op te vullen, waardoor bij sommige scenes de concentratie wegvalt.

Absoluut geen film voor iedereen, dit zie je ook op het stemtabel terug, je moet er van houden want zeker als je er nog meer over gaat nadenken dan vindt je wel behoorlijke plotgaten maar dan drijf je ook weer van de essentie van de film af.

***1/2

avatar van damon

damon

avatar van steven36

steven36

Prettig intelligent vermaak. Filosofisch en emotioneel realistisch.

Film duurde voor mijn gevoel 20 seconden.

avatar van Coen

Coen

Prima film. Fantastisch geschoten met een prettige score op de achtergrond.

Mooi om weer eens films te zien met een diepere betekenis. Geen held die de vrouw red uit het brandende gebouw idee.

Ook ik moet de "ik heb het origineel niet gezien-kaart" spelen. Ik kan dus niet oordelen over welke beter is en wat de verschillen zijn.

Ik beperk me dus tot deze versie. ***1/2.

misschien dat ik het ophoog naar **** als ik hem nog een keer zie!

avatar van as

as

damon schreef:

we hebben er nu wel goenoeg gezien...

Dat moeten ZE helemaal niet.

avatar van MarkFish

MarkFish

Intelligente film. Origineel en goed geacteerd. Die snow (die vage gast) op dat schip vond ik de grappige noot, terwijl hij geen grapjes maakte ofzo. Het einde was dan wel weer onduidelijk. Hij is gewoon helemaal gek geworden toch?

avatar van 1rodemuis

1rodemuis

damon schreef:

we hebben er nu wel goenoeg gezien...

het houdt nooit op met dit soort films, want de meest geprezen films geven geen antwoorden of duidelijkheid maar stellen vragen / laten vragen opkomen

hoe de hoofdrolspeler worsteld met schuldgevoelens/verlangen (verschijningen van zijn vrouw) en het terugwinnen van vertrouwen in het leven (als hij tenslotte in solaris valt) vind ik kunst

onduidelijk? gebruik je fantasie! een film is kunstmatig licht op een doek (op zich leeg) - jij bent/vormt de inhoud van die film, relateer!

tip 1: kijk naar propaganda films; die zijn duidelijk

tip 2: naarmate je ouder wordt ontdek je dat het leven zelf vrij onduidelijk is en dat mysterie kan boeien

avatar van THE_CROW

THE_CROW

Eén van de weinige films die ik niet af heb gekeken. Misschien was ik er die avond niet voor in de stemming maar ik werd niet warm of koud van deze film!

avatar van Nike125

Nike125

Wat een saaie film,

na een half uur al uitgezet.

avatar van Zelva

Zelva

Nike125 schreef:

Wat een saaie film,

na een half uur al uitgezet.

Moet je ook niet stemmen.

avatar van Phoenix

Phoenix

Tuurlijk wel. Een film die je er toe aanzet na een half uur de stop-knop van de video/dvd-speler in te drukken verdient een 0.5*.

Het is natuurlijk wel een vereiste dat Nike125 het écht heeft geprobeerd.

avatar van darkcity

darkcity

Goeie sfeer maar toch veel te traag en er gebeurde eigenlijk niks bijzonders of interessants, misschien was ie met onbekende acteurs beter geweest want kon me niet echt interesseren voor George Clooney familieverhaaltje. 2.5 ster.

avatar van Gehenna

Gehenna

De sfeer die deze film ademd is echt heel bijzonder, heel rustig met hele mooie beelden, ik vond het een aangename verrassing. 4*

avatar van kijkert

kijkert

Volstrekt overbodige remake.

avatar van Querelle

Querelle

Erg dapper om deze remake te maken. Deze film oogt ook beter dan het origineel. Het klopt allemaal wat meer. Maar niemand kan die poezie, die mystiek en die traagheid die nooit traag is benaderen van Tarkovsky. Dus toch een beetje overbodig idd. Maar wel goed gedaan.