• 9.372.317 stemmen

Geregisseerd door: Steven Soderbergh

Met onder meer: George Clooney, Natascha McElhone en Jeremy Davies

Releasedatum: 27 februari 2003

Plot Solaris

"How far will you go for a second chance?"

Wanneer een psycholoog aankomt op een ruimtestation die een baan maakt om de oceaanplaneet Solaris, ontdekt hij dat de commandant van een expeditie naar de planeet op mysterieuze wijze overleden is. Er doen zich ook enkele andere vreemde gebeurtenissen voor. Zo verschijnen oude kennissen van de crew ter plekke, van wie sommigen al dood zijn.

avatar van Wouter

Is dat een remake van de film van Tarkovsky?

imdb:

remake of Solyaris (1972)

zal ik wel even toevoegen eerdaags, wel grappig dan

Macmanus

Steven Soderbergh en James Cameron als producent.

Is niet slecht, ben benieuwt.

Ramon K

Waarom wordt er nu weer een remake gemaakt van een bijna perfecte film? Wat dat betreft haat ik Hollywood. Het origineel is filosofisch en bevat bijna geen special effects. Let maar op; in deze remake gaat de maker precies het tegenovergestelde doen. Special effects, daar kickt Hollywood op en de filosfie zal wel weer grotendeels verdwijnen! Want in Hollywood houden ze niet van nadenken....een paar uitzonderingen daargelaten. Ik zit in ieder geval niet te wachten op deze prent!

ik zie dubbel.

Macmanus

Ja, ik denk persoonlijk dat ze het een beetje op 2001 willen laten lijken.

Ramon K

Het origineel wordt ook wel de Russische tegenhanger van 2001 genoemd en hij komt kwalitatief erg dicht in de buurt.

Ja, dacht ik al.

Niet aan mij besteed denk ik, hou nooit zo van vage ruimte films.

Jordy

"My expectations were wrong, what I got was much more than I could ever have imagined. It’s been five hours since the screening of SOLARIS ended and I can’t stop thinking about the film. It is unlike any movie I have seen in years. It raises questions about life and love with a style that is a testament to Soderbergh's genius. While the movie is very stylized it delivers both on an intellectual and emotional level."

And then, inevitably, is what seems to be the opposite end of the spectrum:

"i can sum up my thoughts very easily.... "steaming cesspool of vile". this was the first time i ever got to see an advance screening and i admit i may have been a little too excited, but the mound of crap that they showed us tonight killed any enthusiasm i had for the evening."

This may be a film that requires some major patience. In a couple months you can decide for yourself.

Bron?

reviews stonden op aint-it-cool

Jordy

opnieuw een recensie waarin de film ERG goed genoemd wordt, en ééntje waarin hij ERG slecht genoemd wordt..

link

avatar van Goodfella

Goodfella

Ben benieuwd. Ik ga wel eerst het orgineel kijken trouwens!!

Ramon K

Dit lijkt mij nu echt een baggerfilm!!! Kijk eerst het origineel maar! Die klote remakes...ze komen me echt de kont uit!

avatar van Goodfella

Goodfella

Mooie quote voor een quiz

avatar van pjotr

pjotr

de solaris site is online!!!!

hiero

avatar van jex

jex

de originele solaris heb ik op dvd en vind die nog een beetje vreemd en saai maar wel interessant. Ik denk dat de amerikaanse remake beter zal zijn. We shall see.

avatar van JayLunar

JayLunar

Waarom wordt er nu weer een remake gemaakt van een bijna perfecte film? [knip]

My thoughts exactly

Edit-> ohnee, toch niet. Niet bijna perfect, totaal perfect (zie mijn top10)

Macmanus

Dit mag je toch wel een flop noemen in Amerika "maar" 9.4 miljoen dollar" opgehaald in zijn 1e week.

Valt toch wel tegen voor een film met Clooney en gemaakt door Soderberg.

Ook niet echt een goed cijfer op IMDB 6.9, dus misschien laten ze het nu eens om remakes te maken.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Een 6,9 op IMDB vind ik toch een heel erg behoorlijk cijfer.

Ik niet.

avatar van Hobbes

Hobbes

nee,

en al helemaal niet voor een film waar iederen toch verwachtingsvol over schreef. ik heb er wat mensen over gehoord en hij blijkt enorm tegen te vallen.

moet erg traag zijn

Jordy

het is geen film voor het grote publiek, vergelijkingen met 2001 worden vaak getrokken

heb veel reviews gelezen van mensen die de film een absoluut meesterwerk vonden

Macmanus

Maar ik denk dat Sodeberg en Cameron het toch wel jammer vinden dat het zo "weinig" geld heeft opgebracht, want je maakt natuurlijk niet een remake omdat je zo graag een film over wilt maken.

avatar van Hobbes

Hobbes

hmmm...zijn het dan weer de amerikanen die het dikke stront vonden?

zullen de europeanen het wel fantastisch vinden...maar ja, hier draait ie dan waarschijnlijk maar in een paar bioscopen want de amerikanen vinden het niks...

Jordy

Ik denk dat als S&C geld wilden verdienen ze wel een andere film hadden gemaakt...

Macmanus

Waarom hebben ze hem dan wel gemaakt?

waarschijnlijk uit (*gulp*) artistieke overwegingen

Yeah right!!!!!!!

avatar van JayLunar

JayLunar

Het artistieke en financiële succes van deze twee snobs (Sod en Cam) is hen in hun bol geslagen. Echt mooi dat ze nu zo op hun bek gaan. Dat krijg je hè, als je de beste film ever (imo) gaat remaken