Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 92 minuten / 99 minuten (extended version)
Alternatieve titels: John Rambo / Rambo IV
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Julie Benz en Matthew Marsden
Releasedatum: 21 februari 2008
Bekijk via Videoland
Plot Rambo
"Live for nothing, or die for something."
Vietnam-veteraan John Rambo leeft al geruime tijd in een afgezonderde levensstijl in Bangkok. Op een dag wordt hij ingehuurd door een groep christelijke zendelingen om hen per boot te vervoeren naar Birma. Niet veel later wordt het dorp waar de zendelingen hun humanitaire missie uitvoeren aangevallen. Dit komt Rambo te weten als hij door diezelfde christelijke beweging wordt ingehuurd om een groep huurlingen te brengen naar het punt waar hij ze heeft achtergelaten in Birma. Samen met het team gaat hij op zoek naar de vermiste zendelingen.
- Trailer (YouTube)
Tint
Michael Burnett
Jeff
grid8400
Nou, Rambo komt er niet slecht vanaf. Na 333 stemmen nog een hele ruime 3,5.
Misschien omdat hij niet eens zo slecht is als vele denken
Goodfella_90
Sinds gisteren in één dag maar liefst 0,06 gedaald. Dat gemiddelde wordt nog wel anders hoor. Ergens tussen 3,1 en 3,3 gok ik, wat nog steeds een prima gemiddelde is.
Impact zal op tv een stuk minder zijn dan in de bios, zal dus idd wel dalen. Wel mooi dat hij op imdb nog steeds 7,8 staat na 25.000 stemmen.
smirnoffanovich
Gisteren bekeken in de bios, Sly heeft (net zoals bij rocky 6) het maximale uit de film gehaald. Hij had het niet veel beter kunnen doen. De band tussen Rambo en Sarah vond ik goed gedaan, Rambo was voor het realisme, en Sarah was voor het Idealisme. Later komen ze erachter dat ze allebei gelijk hebben, en dat ze de gulde middenweg moeten gebruiken. (Sarah keert terug naar Amerika, wetend dat het niet gaat werken. Rambo keert terug naar zijn vader in Bowie, Arizona, waar hij in het begin niets van moest weten.)
De band tussen de twee vond ik een beetje raar in het begin. Rambo moest niets van haar hebben, en toen ze op zijn gevoel ging inspelen was hij opeens om en leek het alsof Rambo haar zag als iets heiligs waar niemand aan mocht komen. Maar toen je later in de film haar volgde en de eerste explosies kwamen naar voren, en Sarah vloog door de lucht van alle explosies en werd opgepakt en meegesleept, toen creëerde Sly een ultimate revenge-gevoel waar hij later goed op terugkwam, toen hij de darmen uit de leider sneed.
De intro was heel goed gedaan, ze lieten duidelijk zien met wie je te maken had. Het spel wat de birmaanse soldaten deden met burgers was misschien schokkend, maar de Oldskool letters in het rood met de titel: JOHN RAMBO maakte alles weer goed. Toen het begon met het Rambo-liedje kreeg ik een brok in mijn keel.
De timing was perfect gedaan, de eerste echte schietpartijen in Birma waren keihard, maar eindigde precies op het moment waarop ik dacht: Nou is het wel genoeg hoor, ik weet het wel. Ik vond het jammer dat Rambo niet gevangen genomen werd, dit zou de film iets beter hebben gemaakt, met een iets hoger Rambo-gehalte. Sly heeft, in tegenstelling tot Rocky, de fans en de gewone kijker tevreden gesteld (denk ik) met deze actiefilm. Je zag en hoorde sommige Rambo liedjes en flashbacks, wat de fan intresseerd. En de keiharde actie was goed voor de gewone kijker.
Toch vond ik het een perfecte afsluiting voor de rambo-reeks, hij heeft mij op verschillende vlakken geprikkeld waar ik zo naar uitkeek. Ik vind, ondanks dat ik een fan ben, dat deze film een 4,0 moet krijgen, want de slogans die werden gebruikt, en de muziek die erin werd geplakt maakte deze film tot een waardige Rambo film waar elke Rambo-fan op zat te wachten.
*4,0
willemfilm
Dun verhaal met veel Rambo geweld. Wat explecieter in beeld gebracht dan eerdere versies. Spattend bloed ledematen en ingewanden. Meer inhoud heeft de film ook niet. Heeft overeenkomsten met de andere Rambo films.
Korte film trouwens. Na 77 minuten keek ik al tegen de aftiteling aan. Was lang zat daar niet van.
2,59 doden per minuut! Rambo Death Chart;
Gaat er in First Blood maar 1 iemand dood? Wat nep!
Overigens bijna nog grappiger dan deze film zelf zijn de reacties van mensen hier die echt meeleefde met de film
finalman
Heeft overeenkomsten met de andere Rambo films.
Zeker niet met deel 1 hoor!
the terminator
Hier heb ik nou jaren op gewacht wat een topper zeg. Je weet natuurlijk niet wat je hier van moet verwachten maar na dat ik vorig jaar Rocky Balboa had gezien kon ik helemaal niet meer wachten. Ik heb gister echt genoten wat een dijk van een film zeg. De rillingen gingen gewoon over mijn lijf heen mede door die bekende heerlijke soundstrack en die geweldige flashback dat gaf me echt een heerlijk gevoel. Het enige nadeel was dat de film zo verschrikkelijk kort duurte mar ja we moeten blij zijn dat Stallone teminste nog het lef had om nog een 4e Rambo te maken toch. Maar wat ik nou echt niet snap is dat in de Veronica gids deze film maar 3 sterren heeft en Die Hard 4 wel 5. Niks ten nadele van Die Hard 4 maar deze film is echt stukken beter dan Die Hard 4 maar das natuurlijk wel mijn mening. Sly mag om mij nog wel een 5e Rambo maken Rambo's Back!
Scorpio11
Voor zijn 61 jaar ziet Stallone er prima uit. Hij zal er wel de nodige krachttraining en de juiste pilletjes voor gehad hebben maar het resultaat ziet er goed uit net als de film. Prima !!!
AGE-411
Gaat er in First Blood maar 1 iemand dood? Wat nep!
ge moet er niet met lachen. Die film is veel beter dan wat ze de dag van vandaag actie noemen.
Blabla actie en horror films worden vandaag de dag alleen maar leuker en beter!
Ik raad je aan in de categorie actie eens films als terminator, Rambo 2, Predator, Die hard, rocky, escape from new york, ... te bekijken!
Kan zeker niet tippen aan omt even welke actiefilm van de dag van vandaag. Te veel blabla, te weinig actie.
BLIJ DAT DEZE TERUG NAAR VROEGER IS!
En horror: Child play, halloween, braindead (staat in m'n top 10: must see! van P. Jackson!), ...
Try it and you will see!
Burak18
Heerlijke bloederige film
vooral die scherpschutter vond ik cool
was volgens mij een barret sniper geweer
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Adembenemende film.
De actie en de emotie die John Rambo op zijn gelaat vertoont tijdens het afvuren van een geweer zijn zo groots en zo magistraal dat je verbluft wordt. Een golf van adrenaline stroomt door je lichaam op het moment dat de beelden, van Rambo die een peil in een Aziaat zijn hoofd raak schiet, je netvlies raken. Ongekend.
Aan de andere kant wordt er af en toe zo walgelijk geacteerd (op Stallone na) en is het verhaal zo zwak als een veertje, wordt het Aziatische volk zo gedenigreerd en worden ze monsterlijk en inhumaan afgebeeld. Het grootste struikelblok is toch wel dat geweld zo wordt verheerlijkt, ik citeer John Rambo: 'If there ain't no guns, there is no chance to save it' Maar ik ben tegenstrijdig, want zo'n citaat is natuurlijk tegelijkertijd het mooiste van de film.
Daarom allebei de kanten de helft van de punten; een 2,5*
scorepio
Onverwacht goede Rambofilm.
Veel harder dan alle vorige delen samen.
Rambo , 62 jaar ??? Bijna niet te geloven.
4 sterren.
sandhuijs
Lof voor ouwe Sylvester.
Iedereen is vóór het zien wellicht bevooroordeeld door voorgaande versies. Dit is verreweg de beste. Vrij brute details, aardig verhaal, men wil ook iets meegeven van de erbarmelijke omstandigheden te Birma.
Gewoon kijken. 3,5 van mij.
huskey
heb hem gister gezien in de bios.
Hij is wel wat anders als andere rambo films.
En ik vond hem wel wat aan de korte kant.
Maar verder was de film zeer gruwelijk met rondvliegende ledematen prima actie en een goede verhaal lijn.
Mart193
Redelijk vervolg op al die andere "Rambo" films, alleen jammer dat de computeranimatie vaak nadrukkelijk aanwezig is. En ik vond de film erg kort. Voodat de film goed en wel is begonnen, is het alweer afgelopen.
Phasmid
OK, ik zie dat ik bij de weinige hoor die toch wel teleurgesteld zijn in deze film.
De vorige drie delen vind ik erg goed en heb ze alle drie orgineel op DVD. Ik had dan ook hoge verwachtingen van deze film.
In tegenstelling tot de andere drie delen is deze erg grof en bloederig ... geen probleem voor mij want daar hou ik wel van. Wat mij echter ontzettend tegenviel is dat er door het verhaal heen gevlogen werd. Geen benarde situatie waarin Rambo terecht kwam, geen spectaculaire bevrijdingen, hij raakt nauwelijks gewond, wordt niet gevangen genomen waaruit hij zich op slinkse wijze wijze weet te bevrijden ... niets van dit.
Tenslotte zie ik na een goed uur en een kwartier al de aftiteling verschijnen en is de film gedaan.
2 * voor de heerlijk bloederige scenes .. meer kan ik er echt niet voor geven.
Ik zal hem wel eens orgineel aanschaffen om de serie compleet te maken maar bij deze zal ik echt wachten totdat hij eens voor 2 of 3 euro ergens in een bak ligt. ..... jammer.
Macmanus
BLIJ DAT DEZE TERUG NAAR VROEGER IS!
Try it and you will see!
Terug naar vroeger? Volgens mij is deze film juist veel grafischer en bloederiger dan menig jaren tachtig actiefilm. Mede daarom zijn actie en horror films veel leuker tegenwoordig.
Child's Play, heeft wel moorden maar het ziet er allemaal verder niet uit, crappy camerawerk, slome montage en saaie belichting. Een Haute Tension of À l'Intérieur maar ook 30 days of Night laten zien dat het allemaal veel minder knullig hoeft te zijn en daardoor alleen maar leuker wordt.
Zelfde geld voor het actie genre, Crank en Running Scared om maar even 2 US films van de laatste tijd te noemen, verslaan alle jaren 80tig actie films bij elkaar. Hoewel ik de invloed niet misken van de Die Hards en Predator films op deze films. Maar gelukkig worden mensen nu lekker neergeknald en lijkt het tenminste ergens op, en zie je niet een schot en even later een bloedplakkertje kapot gaan
Overigens is in elk genre, camerawerk, montage, belichting extreem belangrijk, maar een goed verhaal kan in andere genre's nog wel eens iets goed praten.
Op de overschatte nr 1 na valt dat reuze mee...
Mwa. Had het voornamelijk over de gore-horror films. Hier zitten ook nogal wat psycholgische horror films tussen die opzich wel te doen zijn, ik noem een Jacob's Ladder of Shining. En een paar films die er van zijn leven niet in thuis horen zoals Rosemary's Baby en Malpertuis. Maar de nieuwe harde horror waar ik erg blij mee ben daar zijn er nog niet extreem veel van maar die komen wel en zullen de lijst overnemen, Haute Tension is er al 1 van.
outofspace
Als je veel geweld, actie en bloederige taferelen wil zien is dit een absolute aanrader! Ik heb deze vorige week in de Bios gezien! Stallone speelt weer de gespierde vechtmachine als vanouds!
Je merkt dat hij wat ouder is maar de actie is daardoor zeker niet slechter! Sommige scenes zijn zacht uitgedrukt: "grof" te noemen!
Een kort maar krachtig & bruut filmpie!!! (80 minuten...en niet 93 zoals hier beweert wordt!)
TADADADADADADA!!!!! ENJOY!!!!!!!!!!!
dat bedoel ik dus!
Tabossi
Absurd veel en hard geweld. Absurd slechte dialogen. Absurd kort. Absurd slecht verhaal.
Behoorlijk absurd allemaal. Laat dat nou net horen bij Rambo.

Behoorlijk absurd allemaal. Laat dat nou net horen bij Rambo.

smettipie
deze is bijna zo goed als het 1ste deel!!!!
hier is de actie ook nog eens zeer goed in beeld gebracht.
een3,5 is dan ook meer dan verdiend, alleen jammer dat de film maar zo lang duurt(75min.
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Ik moet mijn eerdere post hier toch aanpassen. Ik wil deze film niet als een film beoordelen maar in zijn specifieke genre. Want in dit genre is deze nieuwste film van John Rambo gewoon een absolute topper. Het gaat veel verder dan de eerdere delen van Rambo, het is echt een meesterwerk. De actie is van zo'n ongekend niveau en oogt allemaal zo fijn en gruwelijk, net als het acteerspel van Sylvester Stallone die op zijn best is in deze film en natuurlijk zijn fantastische taglines. Sylvester Stallone levert hier een heus meesterwerk binnen het genre af.
4,5* (maar wel binnen het genre)
Tabossi
4,5* (maar wel binnen het genre)
Welk genre precies? Nie bralle, maar knalle?
Maar serieus: als je het hebt over het genre 'actiefilm' kan ik wel honderd betere films noemen.
Verder snap ik niet wat je in godsnaam onder 'ongekend' verstaat, want ik vind hem niet beter of anders dan normaal. Beetje nors doen, weinig zeggen en stoer kijken. Alleen die tenenkrommende oneliners zijn de moeite waard. Maar goed, 't is jouw mening en daar valt eigenlijk ook niet over te discussieren. Wou het alleen effe kwijt

Rambo: Last Blood
2019

Rambo III
1988

Rambo: First Blood Part II
1985

First Blood
1982

Wees er snel bij: deze goed beoordeelde films verdwijnen nog deze maand van Netflix

Sylvester Stallone ziet mogelijke opvolger voor zich: 'Misschien is hij te knap om Rambo te zijn'

Kozure Ôkami: Oya no Kokoro Ko no Kokoro
Actie / Avontuur, 1972