Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 92 minuten / 99 minuten (extended version)
Alternatieve titels: John Rambo / Rambo IV
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Julie Benz en Matthew Marsden
Releasedatum: 21 februari 2008
Bekijk via Videoland
Plot Rambo
"Live for nothing, or die for something."
Vietnam-veteraan John Rambo leeft al geruime tijd in een afgezonderde levensstijl in Bangkok. Op een dag wordt hij ingehuurd door een groep christelijke zendelingen om hen per boot te vervoeren naar Birma. Niet veel later wordt het dorp waar de zendelingen hun humanitaire missie uitvoeren aangevallen. Dit komt Rambo te weten als hij door diezelfde christelijke beweging wordt ingehuurd om een groep huurlingen te brengen naar het punt waar hij ze heeft achtergelaten in Birma. Samen met het team gaat hij op zoek naar de vermiste zendelingen.
- Trailer (YouTube)
Tint
Michael Burnett
Jeff
Pacino88
Nou, dat vind ik knap. Twee keer met je ogen knipperen en de film is voorbij. Bovendien vond ik het juist typisch old school. De hedendaagse actiefilms duren veel te lang (vaak 135 min. +) en bevatten allemaal nodeloze subplotjes en love interest gedoe...
Superieure actie dit.
Eens. Daarom al hoort deze film in het rijtje van beste actiefilms in dit decennium. Oude tijden worden herleefd. Geen softe zooi voor betere bioscoop cijfers en geen sub plotjes.
Enige nadeel kan de speelduur zijn, de film is zo geniaal dat je er inderdaad zo door heen bent.
PEN15
De film lijkt wel het machinegeweer van Rambo. Vooral in de eindconfrontatie is het menens. Er wordt er flink op los geknald, en het is net alsof er allemaal filmfragmenten van 2 seconden aan elkaar zijn gemonteerd. Wat zit de camera toch ontzettend irritant op en neer te schudden, ik werd er duizelig van. Op en neer, ineens inzoemen, ineens 180 graden draaien van links naar rechts in een splitseconde. Zijn dit moderne filmtechnieken of moet dit spanning cre-eren? Ik heb de beelden van de laatste confrontatie nog eens vertraagd bekeken en ik vind het zonde dat de camera de acteurs half op film opneemt. De camera zoomt ineens in op een arm, of op een voorhoofd en filmt een half stuk lucht,
Is de film trouwens opgenomen in thailand, mexico en de vs? Ik zie hier wat anders staan?
bild
Niet spannend maar wel nog vermakelijk. Sylvester Stallone knalt er weer op los...
FatMike
- 1976 stemmen
Het was enige tijd geleden dat ik voor het laatst een film uit
de Rambo-serie heb gekeken.
Na het zien van de trailer werd ik wel een beetje nieuwsgierig
naar het resultaat van deze 4e uit de reeks.
De opening doet me denken aan jaren 70/80 Exploitatiefilms.
Lekker fout om gebruik te maken van nieuwsbeelden om de basis voor het verhaal neer te leggen. Weinig subtiel en cofronterend. Zeker omdat je weet wat gaat komen:
een zestiger met verlopen kop en het lichaam van een pitbull
gaat zorgen voor een hoge bodycount!
Jammer is dat deze pitbull bijna geen tegenwerking krijgt.
Johnny wordt niet bewerkt met een mes, hangt niet tot aan z'n nek in een kuil met modder met bloedzuigers en krijgt geen electrotherapy.
Hij naait zichzelf niet dicht: John Rambo is bovenmenslijk en houd aan het eind van de film zijn schamschotwondje krampachtig dicht met zijn hand tot het is dichtgegroeid!
Hij is niet alleen in zijn strijd. Een groepje huurlingen
trekt naast John ten strijde. Jammer! Want de
film was veel leuker geweest als ie helemaal alleen de berg slechterikken had uitgeroeid.
En John blijft het maar makkelijk houden: na een sportief stukje rennen in het bos, waarna er een explosie volgt, springt ie achter een kanon waar ie niet meer weg te slaan is. Een, op sommige momenten te rommelig ge-edit, bloedbad volgt en
dan komt de cirkel rond.
Deze moderne exploitatie-film krijgt van mij een krappe 3 sterren.
Als de dvd ooit in een bak ligt voor heel weinig, vind ik 'm leuk
om nog een keer te zien....
De eerste is nog steeds het beste en ben wel om wat betreft het aanschaffen van de zeer laaggeprijsde box met eerste 3 films.
3 sterretjes
Niets veranderd, behalve mijn waardering en het feit
dat ik ze allen in 1 box gekocht heb!
....en de 1e is nog steeds het beste?...........zeker niet:
Rambo: first blood part 2 is mijn favoriet!
Dikke 3,5 Ster!
rokkenjager
Opmerkelijk is het fantastische cameravoering, wellicht het beste wat ik onlangs gezien heb. De setting en locaties maken ook veel goed, maar het is nota bene de keiharde actie die een overtreffende trap ontplooit i.t.t. de voorgaande delen. Buiten de actiescènes is het echter vrij matig en het duurt wel 'n tijdje tot de actie z'n intrede doet.
hansbreda
Viel me helemaal niet tegen, had er niets van verwacht, maar heb me prima vermaakt.
AmazingShikoku
John Rambo anno 2008 is geen John Rambo zoals we hem in de 80's kenden. De stoere vechtmachine heeft plaatsgemaakt voor een verbitterde oude man die zich in leven houdt door slangen te vangen en verkopen aan een plaatselijke houder van slangengevechten.
De film zelf daarintegen is een waardige opvolger/afsluitern (Je weet het nooit met die stallone) in die Rambo serie. Het verhaal heeft misschien niet zo'n enorme diepgang. (Het verhaal draait om John Rambo en een groep huurlingen die artsen van een soortgelijk 'artsen zonder grenzen' uit de klauwen van de sadistische 'chinks' te redden)
Daarintegen is het visueel wel weer mooi uitgevoerd en zit de gore zoals we die van Rambo kennen er weer goed in. Een persoonlijk favorietje in de film van mij is de ''handboog scene' waar ik voor de rest maar weinig over zal zeggen omdat je het maar gewoon moet zien
3.5/5
JDSsmetje
Verre van een meesterwerk en weinig origineel maar toch leuk vermaak, dit vooral te danken aan de actie.
Sjoerdow
Het was mij niet helemaal duidelijk wat voor statement Stallone wilde maken met de eerste scéne. Het voegde maar bar weinig aan de film toe qua uitleg, waar de film het zowieso niet echt van moet hebben.
Ook vind ik het karakter Rambo nogal verandert, het lijkt er een beetje op alsof ik naar Rocky Balboa zit te kijken in plaats van John Rambo.
Die verwarring ontstaat vooral omdat John een vermoeide en levensloze indruk maakt. Hij houdt zich schijnbaar liever bezig met slangen vangen dan zich mengen in een oorlog (wat zijn thuis toch is?). Bovendien heeft Stallone zo nu en dan de neiging Rambo om te toveren tot een amateurfilosoof wat de film niet indrukwekkender maakt ofzo.
Gelukkig pakt de film het beter op wanneer Rambo tot geweld gedwongen word. Het verhaaltje word in rap tempo de kop ingedrukt en er word weer plaats gemaakt voor knallende actie die we van Rambo gewend zijn. De vuurgevechten zien er dan ook visueel goed uit.
De scéne met de claymore was helaas een beetje vlug en warrig gefilmd, maar het eindresultaat mocht er wezen!
Verder vond ik de sentimentele scénes zwak qua dialoog en overtuiging. En die onnodige quotes van Rambo mochten ook wel wat minder goedkoop. Ook mocht er wel wat meer omgeving getoond worden.
Al met al aardig vermaak.
AchmedATM
Deze is gewoon gruwelijker dan de andere drie, het laat meer zien. Waar de oudere Rambo films opeens over zouden gaan naar een zwart scherm, gaat het hier gewoon door.
Weer van genoten net als de oudere rambo films! 3,5 sterren!
Ik kan niet wachten op Rambo V
charmed one
dit vond ik de grofste van alle rambo delen. en ook de beste van allemaal. hij was toch het beste van de vier . er komt waarschijnlijk ook een 5de deel. nou ik ben benieuwd.
fabbyke
Buiten een paar mooie actiescenes heeft deze Rambo spijtig genoeg niet veel te bieden. Had gehoopt op nostalgie in een nieuw jasje gestoken maar veel slechter dan dit had Stallone de film niet kunnen maken.
De film weet nooit spanning op te bouwen en het eindgevecht had voor mij ook een halfuur langer mogen duren. Voor mij heeft Stallone zich veel te hard ingehouden en nu echt veel gore zat er ook niet in.
Ik vond het juist veel nostalgie en ken geen oorlogsfilm met meer geweld. Gore heeft nooit in Rambo gezeten, maar ook daarover viel hier niet veel te klagen.
fabbyke
Er zaten wel een paar leuke scenes in de film maar de opbouw duurde gewoon te lang en wanneer hij dan eindelijk in actie schiet is de film gedaan voor je het weet. Als de film nog een halfuur langer had geduurd en in dat halfuur Rambo zich nog eens goed uitleefde had het misschien nog wel iets kunnen worden
. De Rambo van vroeger terughalen is bijna onmogelijk denk ik.
AchmedATM
De Rambo van vroeger terughalen is bijna onmogelijk denk ik.
Gelukkig maar want Stallone is te oud om de oude Rambo te spelen , ik vind het zo wel goed gedaan. Maar ik heb gelezen dat ze Rambo V anders aan willen pakken dus misschien is die wat meer van jou smaak.
yeyo
en nu echt veel gore zat er ook niet in.
Er werden om de haverklap vingers en zelfs hele armen afgeknald.
"The film was also more violent and graphic than the previous three films. Stallone justified this in a press conference by saying the violence in the film was needed to underline the ongoing problems in Burma"
Aapje81
Het is toch vooral een erg schattig filmpje en Stallone heerst en heeft tegelijkertijd een hoge aaibaarheidsfactor en op het einde had ik toch wel nostaligisch kippevel. Maar verder is het vooral knallen geblazen en gezien de zwakke acteerprestaties is dit ook wel terecht.
Jaxxx
Weer van genoten net als de oudere rambo films! 3,5 sterren!
Ik kan niet wachten op Rambo V
Damn dat meen je niet,, die gast blijft doorgaan hahah
groot gelijk heeft tie..
Er werden om de haverklap vingers en zelfs hele armen afgeknald.
Het woord "gore" had ik misschien niet moeten gebruiken. Er vlogen inderdaad veel stukken ledenmaten in het rond maar bij de oude Rambo films kwam het gewoon veel heftiger over dan bij deze film vind ik.
Dan vraag ik me af hoe je de film bekeken heb. Ik vond dit niet de beste maar zeker wel de heftigste Rambo. Een van de meest explosieve actiefims. Alhoewel twee in zijn tijd dat ook was.
Lexcoaster
@ Fabykke: Geen gore? Altans, het kwam niet heftig over?
Er worden ledematen en hoofden afgeschoten, iemand buik wordt opengereten, een strottenhoofd wordt uit iemands keel getrokken en iemand wordt helemaal tot moes geschoten door een .50 kaliber van heel dichtbij....
Misschien mis je een martelscène van Rambo.
Maar een portie heftige gore en ultrageweld heeft deze film wel.
Het eindgevecht had wel langer mogen duren inderdaad.
gukker
Vond het verhaal wer erg magertjes. Het leek wel of Stallone zoveel mogelijk afgehakte armen en dode lijken in een film probeerde te stoppen. Maar daardoor heb ik me wel prima vermaakt
fabbyke
Op een of andere manier deed het mij gewoon niks. Als kind was ik fan van Rambo, zat ik direkt mee in de film en kon ik gewoon genieten van de films. Voor mij heeft deze film gewoon die nostalgie niet kunnen terughalen. Zal hem binnenkort nog wel is terug herbekijken
JacoBaco
Ja, het zou kunnen dat je de film nu met een hele andere instelling gaat kijken, waardoor je hem toch gaat waarderen (op zijn eigen manier), want Rambo 4 lijkt gewoon het minst op Rambo wat dat betreft.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Het verhaal slaat nergens op, maar de actie en de moorddadige overdrevenheid was wel goed. Kheb me alleen echt kapot gelachen toen Stallone een boom omverschoot XD
AchmedATM
Het verhaal slaat nergens op
Bedoel je de genocide in Burma, want dat gebeurt in het echt. Of het feit dat een groep christenen daarheen gaat om de problemen op te lossen met Bijbels want dat gebeurt (en faalt) ook in het echt.
Lexcoaster
Ik denk dat hij bedoelt dat er dan ineens een Rambo opstaat die een half leger uitroeid. Dat gebeurt niet in het echt.
De setting is realistisch, het verhaal en de gebeurtenissen niet. Hoeft ook niet, 'tis en blijft Rambo.
AchmedATM
Ja maar dat rambo een half leger uitroeit heeft niks met het verhaal te maken. Hij is rambo, met een M60 kan hij alles. Dat is wat hij doet toch?

Rambo: Last Blood
2019

Rambo III
1988

Rambo: First Blood Part II
1985

First Blood
1982

Wees er snel bij: deze goed beoordeelde films verdwijnen nog deze maand van Netflix

Sylvester Stallone ziet mogelijke opvolger voor zich: 'Misschien is hij te knap om Rambo te zijn'

Kozure Ôkami: Oya no Kokoro Ko no Kokoro
Actie / Avontuur, 1972