Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 92 minuten / 99 minuten (extended version)
Alternatieve titels: John Rambo / Rambo IV
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Julie Benz en Matthew Marsden
Releasedatum: 21 februari 2008
Bekijk via Videoland
Plot Rambo
"Live for nothing, or die for something."
Vietnam-veteraan John Rambo leeft al geruime tijd in een afgezonderde levensstijl in Bangkok. Op een dag wordt hij ingehuurd door een groep christelijke zendelingen om hen per boot te vervoeren naar Birma. Niet veel later wordt het dorp waar de zendelingen hun humanitaire missie uitvoeren aangevallen. Dit komt Rambo te weten als hij door diezelfde christelijke beweging wordt ingehuurd om een groep huurlingen te brengen naar het punt waar hij ze heeft achtergelaten in Birma. Samen met het team gaat hij op zoek naar de vermiste zendelingen.
- Trailer (YouTube)
Tint
Michael Burnett
Jeff
dje-em
Rambo denkt eigenlijk helemaal niet zwart / wit. Hij is moe van al dat gevecht en probeert het altijd te ontlopen. Hij is eigenlijk wel een beetje een pacificist
Er zit veel meer in deze films dan veel mensen denken.
Soedek
Ik vind hem geweldig.. De actie is hard, bruut en er is veel van en dat is precies wat ik verwacht van een rambo-film.
Gelukkig zit er een verhaal van niks in want dat zou de film alleen maar naar beneden halen. Sylvester deed het weer super!
Diamantje06
Geweldige film, brute actie!! Kan niet wachten op rambo 5!
P.S. Voor degenen die zeuren dat er geen verhaal in zit: HET IS RAMBO!!
Quentin
Overigens waren er volgens de editor meer bezoekers in de VS dan de recette doet vermoeden, hij beweert dat veel tieners kaartjes voor andere films kochten (zonder R-rating) en later stiekem de zaal inslopen.
foray
Harde actie, verhaal niet bijzonder. Wel een echte Rambo film inderdaad, dus dan word je tevreden gehouden. Soms was wel duidelijk de computeranimatie te zien. Voor de actie een voldoende, maar verder niet echt een film die me lang bij blijft.
Madara_
Eenmaal toen de film op gang kwam wat mij betreft, was het punt toen 'het avontuur'afgelopen was, gezien ik dit meer zag als een vooraf stuk. Van een echte 'climax' is er geen sprake.
Shinobi
Erg vermakelijke recht-toe-recht-aan actie film. Het verhaal gaat uiteraard weer nergens over. Maar oh wat wordt de actie toch bruut in beeld gebracht zeg. Overal bloed dat door het beeld spettert en ledematen die in de rondte vliegen. I love it.
3, 5 Sterren.
RobinF
Ik had weinig zin om em te kijken , maar toch gedaan , en vond em toch wel redelijk goed.
kipster
Heb me goed vermaakt tijdens het kijken. Lekkere aktie, in het rond vliegende ledematen. Ja. vond hem wel stoer.
dikkop
Nou viel mij toch echt reuze mee deze film. Na rocky 6 gezien te hebben had ik eigenlijk weinig hoop maar Sly is hier toch echt terug als RAMBO!!
UomoPazzo
Geen verhaal rambo is rambo en als je een film met een verhaal wilt kijken moet je niet naar RAMBO kijken de actie blijft nog steeds goed
Tonypulp
Net voor de 2e keer gezien, en echt het blijft genieten!
Het is zo ontzettend hard en de lichaamsdelen vliegen in het rond, puur vermaak!
Aapje81
Om sentimentele redenen geef ik deze film toch maar een voldoende. De slotscenes met Stallone zijn werkelijk mooi en ik beschouw het als het laatste statement van de enige echte actieheld. Heel even waande ik mij weer een jaar of 10 toen ik voor het eerst First Blood zag. Rocky maar toch ook Rambo waren toen mijn helden.
Als ik echter objectief naar deze film kijk. Dan is het toch vooral veel absurd en veel misselijkmakkend geweld waarbij alles zo belachelijk is dat het weer op de lachspieren werkt. Het enige echt storende waren de scenes waarin het slot van Soldier Blue nog eens dunnetjes wordt overgedaan (of nou ja eigenlijk is het 10 keer zo erg als Soldier Blue) Waarom al het expliciete geweld overigens nodig is is mij werkelijk een raadsel. Ik denk dat Stallone vooral een statement wilde maken naar collega-actiehelden om te laten zien hoe het moet. Als het geweld bedoelt is als statement tegen al het geweld in de wereld dan is Stallone daar toch niet echt in geslaagd.
Dat de film kort was kwam het tempo overigens alleen maar ten goede. Het was rechttoe rechtaan en vooral geen gezeik. Stallone doet gewoon zijn ding en verder kon niemand van de cast acteren. Grote pluspunt is dat Stallone dit zelf ook weet en daarom 75% van de cast overhoop knalt.
Tommeh
brielen
Ik vond dat Stallone nog geen greintje van z'n robuuste charisma verloren heeft en zich ook nu opwerpt als dé ultieme tot de tanden toe bewapende actieheld.
Enig groot minpunt (voor mij toch) - veel te geweldadig in beeld gebracht. Het bloed vloeit met liters en de visuele gruwel spat geregeld van het scherm.
Heb 4 emmers onder mijn TV geplaatst om al het bloed op te vangen.
Maar al bij al een goed verhaal.4.
Minority_Check
te kort gewoon
ik moest even inkomen en de film was al klaar
had toch veel meer verwacht (zoals rocky)
Max en Joep
ja, gaaf he?
Aapje81
Stallone geeft toch in de openingcredits duidelijk aan dat het hem het leed in Burma zwaar aan het hart gaat. Om zich vervolgens in zijn film te vergrijpen aan extreem geweld (zie afslachting dorp) dat ongetwijfeld bedoelt is om de gruwelen van de oorlog kracht bij te zetten. Daarna blijft van deze verhaallijn niets meer over en is het alleen maar knallen geblazen. Wat ik op zich niet erg vind want ik zie liever Stallone wat soldaatjes afknallen dan al dat geneuzel over oorlog ergens in de wereld. Als ik daar behoefte aan zou hebben dan kijk ik wel naar Wit Licht. Waar het op neer komt. Rambo is voor het grootste deel een herzenloze actiefilm waar aandacht voor de wereldproblematiek niet echt inpast.
steventje
Rambo moet Rambo blijven, dus geweld hoort er nu eenmaal bij.
Hij is natuurlijk geevolueerd met de jaren en veel gematigder geworden. Ik vergelijk het met de hulk. Maak hem niet boos of er staat je wat te wachten.
orbit
- 12092 berichten
Prima comeback van Rambo! Stukken beter als die halve gare Afganistan missie van deel III. Ook mooi gebruik gemaakt van de sfx die films als Saving Private Ryan inmiddels salonfahig hebben gemaakt.
finalman
ON-GE-LOOF-LIJK!!!
Amai, die foto circuleert al rond op internet. Zelfs imdb newsflash meld ook deze foto.
Een maat van mij is een photoshop specialist en zegt dat er niet geknoeid is met deze foto.
Toch heb ik m'n twijfels, maar als dit echt is, respect!!!
Photoshop-specialist??
Niet dat ik zeg dat er mee geknoeid is, maar je hoeft echt geen Photoshop-specialist te zijn om te zien dat het best zou kunnen hoor.
E2K
hij droeg de hele tijd in deze film een shirt, en zijn armen waren 2 keerg groter, maar het kan zeker.
Overigens vond ik "john rambo" een leuke, spectaculaire film.
finalman
Photoshop-specialist??
hij kan zien of er verschillende lagen op 1 foto kan zitten
peruaansefilm
SOedek wat lul jij bullshit.. geen verhaal ? NOu dan sliep je zeker of niet ?
N_SANE
Wat heb ik genoten van deze film. De hele tijd actie en dat ook nog eens van een hoog niveau. Ook de rondvliegende lichaamsdelen vond ik goed om te zien. Vaak komt het namelijk voor dat zulke dingen er uit worden gelaten en in deze film is het juist goed weergegeven. Ik ben een echte fan van de Rambo-series en deze vond ik ook erg goed.
Bovendien vond ik Rambo ook goed acteren, een beetje stil door zijn traumatische ervaringen, hij speelt het goed en nogmaals, de actie was heerlijk.

Rambo: Last Blood
2019

Rambo III
1988

Rambo: First Blood Part II
1985

First Blood
1982

Wees er snel bij: deze goed beoordeelde films verdwijnen nog deze maand van Netflix

Sylvester Stallone ziet mogelijke opvolger voor zich: 'Misschien is hij te knap om Rambo te zijn'

Kozure Ôkami: Oya no Kokoro Ko no Kokoro
Actie / Avontuur, 1972