• 9.378.931 stemmen

Rambo (2008)

Actie / Thriller | 92 minuten / 99 minuten (extended version)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 92 minuten / 99 minuten (extended version)

Alternatieve titels: John Rambo / Rambo IV

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Julie Benz en Matthew Marsden

Releasedatum: 21 februari 2008

Plot Rambo

"Live for nothing, or die for something."

Vietnam-veteraan John Rambo leeft al geruime tijd in een afgezonderde levensstijl in Bangkok. Op een dag wordt hij ingehuurd door een groep christelijke zendelingen om hen per boot te vervoeren naar Birma. Niet veel later wordt het dorp waar de zendelingen hun humanitaire missie uitvoeren aangevallen. Dit komt Rambo te weten als hij door diezelfde christelijke beweging wordt ingehuurd om een groep huurlingen te brengen naar het punt waar hij ze heeft achtergelaten in Birma. Samen met het team gaat hij op zoek naar de vermiste zendelingen.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Quentin schreef:

Maar is niet juist vaak een twijfelachtige moraal kenmerkend voor een exploitatie film?

Ben ik het 100% mee eens. Een regisseur die precies weet wat in welk context geplaatst moet worden voelt te gemaakt. Kan uitermake vermakelijk zijn maar het echte foute en/of exploitatieve is wat dus hierboven vermeld wordt door Quentin. Rambo is hier het ultieme voorbeeld van van de laatste pakweg tien jaar. Hulde aan Stallone!

avatar van Reinbo

Ga 'm straks kopen op Blue ray en dan hopelijk een 0,5* erbij. Perfecte tijdsduur voor vele late night herzieningen.

avatar van Reinbo

nog twee weekjes wachten. komt 15/7 pas uit.

avatar van Quaest

Quaest

Reinbo schreef:

Wat is eigenlijk verschil met Blue ray en gewone DVD?

avatar van Tharoy

Tharoy

Quaest schreef:

Wat is eigenlijk verschil met Blue ray en gewone DVD?

Betere kwaliteit dan DVD, en bovendien heb je er alleen wat aan als je een HDTV hebt en een blu-rayspeler.

avatar van sofripa

sofripa

Ik vond dit toch wel een zeer smakelijke hap. Nou ja smakelijk...Oceanen van bloed en de rondvliegende lichaamsdelen zijn niet te tellen. Kortom, Sly op zijn best. 4 *

avatar van sSjorsz

sSjorsz

Vond hem een beetje tegenvallen, had er meer van verwacht. Zeer realistische beelden, goed geacteerd, goed geregisseerd, maar het verhaal was zo onuitgewerkt, ik had het leuker gevonden als het verhaal iets complexer was.

avatar van jeroenberends

jeroenberends

super goeie film, laat ok is in hoe het aan de andere kant van de wereld aan toe gaat. Erg goed gefilmd ook

4.5 ster

avatar van ags50

ags50

Bijna had ik na enkele minuten de DVD op stop gezet, niet vanwege het geweld (want dat verwacht je wanneer je zo'n film gaat kijken) maar het thema dat aan het begin naar voren komt: eerst wordt medelijden gewekt voor een opstandige bevolkingsgroep binnen de Unie van Myanmar (het land Birma noemen is net zo fout als spreken over Siam, Holland, Engeland etc. wanneer Thailand, Nederland, het Verenigd Koninkrijk wordt bedoeld) omdat ze CHRISTENEN zijn; dan komt een belachelijke hulpgroep uit de Verenigde Staten op de proppen die hen VANWEGE HUN RELIGIE hulp wil verlenen MAAR OOK DE ZOGENAAMDE "BLIJDE BOODSCHAP" WIL VERKONDIGEN.
Religie en politiek vermengen lijkt typische iets uit de VS (hoewel de Nederlandse staat ook niet vrij daarvan is, getuige o.a. het feit dat er politieke partijen bestaan die gebaseerd zijn op een of andere religie en dan de hele bevolking hun ideeën dwingend wil opleggen met voorbijgaan van het eigen besliisingsrecht) en Hollywood maakt dikwijls gebruik daarvan. Geleidelijk (en zeker tegen het einde) veranderde dat, zodat het bij het doodslaan van een soldaat met een kei door een van de "prediker/artsen" leek alsof de film nu het ridicule en de hypocrsie van religie aan de kaak stelde.

avatar van ikkezelf

ikkezelf

Ik weet niet welke versie ik heb gezien maar die van mij duurde slechts 76 minuten en zeker geen 91 minuten zoals hierboven aangegeven.

Verder vond ik het maar een matige film. First Blood is een van mijn favoriete films (vooral het begin daarvan) maar dit was een beetje te veel van het goede allemaal. Ik heb ze niet geteld maar ik schat toch wel zo'n 1000 doden in 76 minuten.....

236 to be exact. http://www.geek4ums.com/geekstirbackup/rambokills.jpg

Kortere tijdsduur komt door 4% PAL speed up.

avatar van Reinbo

Net herzien. Geweldige exploitatie film. En dan te bedenken dat Stallone voor de regie tekend. Vetste oorlogsscenes na Apocalyse Now en de opening van SPR.

avatar van huppelepup

huppelepup

Volgens mij waren er véél meer doden dan die 236. Volledige dorpen uitgemoord, een klein leger afgeslacht en wat al niet meer.

avatar van Rubske

Rubske

Zeker de moeite waard om eenkeer te kijken ik vond hem toppie

avatar van mikey

mikey

De actie is misschien overdreven maar omdat Sly het op zich neemt:, best weer geil en geloofwaardig. Toch een talentvol acteur. het einde is nogal ridicuul: een 65 jarige reus komt eindelijk thuis bij pappa en mamma???

avatar van finalman

finalman

mikey schreef:

hij was wel 60 in deze film hoor, want hij is geboren in juli 1946. en tenslotte, hij sprak alleen over zijn vader, niet z'n moeder.

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Meevaller. Nu ja, het is te zeggen meer dan ik er van verwachtte.

Behoorlijk bruut geweld met een paar redelijk 'coole' scènes, hoewel in beperkte mate. En jawel: Stallone komt voor een keer is minder irritant over dan in andere films. Hij 'acteert' iets minder geforceerd en dat is wel in z'n voordeel. Zou het op acteergebied dan toch nog allemaal goed komen met de heer Stallone? Ben me bewust van de commentaren die hierop eventueel zouden kunnen volgen...

2,5 *

avatar van Tharoy

Tharoy

Een mirakel dat een man van zestig nog gewoon zonder moeite geloofwaardige actiescènes kan maken. Bijzonder feit is ook dat hij nog gewoon hard kan rennen op die leeftijd. Knap gedaan.
Trouwens weer een heel vermakelijke Rambo film. Er zat ook een heel erg harde ondertoon door, die me wel beviel, vooral de scènes waarbij hulploze mensen werden afgemaakt als beesten waren erg aangrijpend
Overigens was het acteerwerk sterk ik orde, ik had niet echt het idee dat Stallone een soort idiote macho speelde, ik had echt begrip voor hem, en voor zijn eerdere 'trauma's', die je in zijn flashback zag..
Gewoonweg goed popcornvermaak.

Overigens hoop ik dat er nog een Rambo volgend deel wordt gemaakt. Ik heb het idee dat er een Rocky Balboa-achtig deel hierna gaat komen. Ben benieuwd of dat goed gaat uitpakken.

avatar van ninoboy1

ninoboy1

Komt traag op gang, meer eens hij begonnen is, vind ik hem geweldig!

avatar van White Trash

White Trash

Vond hem erg tof deze Rambo harde actie en het zag erg gelikt en realistisch uit. Wat grauwe beelden pate goed bij deze film. Stallone dded het goed kwam niet over als iemand van 60 en de actie scenes gingen hem goed af...

avatar van dinal12000

dinal12000

Vette actie, John Rambo gaf me daar het heftigste mitrailleursalvo dat ik ooit gezien heb.

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Haha, wat een film. Overdreven ranzige actie, Stallone die moeilijk kijkt (ja, want huurlingen die hebben het moeilijk), en een volkomen onbevredigend einde.

Desalniettemin is de film wel een ervaring. De actie heb ik nog niet vaak zo hard, en lang, op mijn zintuigen gebombardeerd gekregen. En omdat de film niet zo lang duurt, wordt het net niet vervelend. Deze zieke dingen in de wereld bestaan. Op de wereld is veel ongein. Maar moet Stallone me dat inzicht geven?

3,5 sterren.

avatar van GroovyDrummer

GroovyDrummer

Harde film ! Vooral de afslachting van dat complete dorp was zeer indrukwekkend. Stallone toch wel weer in 'zijn sterke rol'.

Wel een erg korte film, maar zeker de moeite waard vind ik.

avatar van mrron

mrron

Echt een ruige film. Wil je bloed zien? Dan is dit je film. IK geef deze film een dikke 5 sterren! Deze is zeker de moeite waard om te kijken.

avatar van helleke

helleke

Niet mis maar zeker geen superfilm.

Wat ik wel vind bij deze film is dat de kogels blijkbaar een veel grotere impact hebben dan bij andere films waar de kogelgaten geen 10cm diameter hebben.

En blijkbaar ligt er al rap een brancard van bamboe klaar om een gewonde te vervoeren als ge ziet hoe rap ze er één voorhanden hadden terwijl ze moesten vluchten.

3 sterren.

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Ik had al gehoord dat deze film gewelddadig was; maar op zulk kotsmisselijk makend geweld was ik toch niet voorbereid. Ik vind dit een hele mooie afsluiter van de rambo reeks. Het verhaal is wat dunnetjes; maar er word wel goed geacteerd. Ik was wat geshockeerd (en ik ben wel wat gewend). Als je zoekt naar hersenloos actievermaak is dit jouw ding. Een doos popcorn kan ik toch niet aanraden.

avatar van Materny

Materny

helleke schreef:
Niet mis maar zeker geen superfilm.

3 sterren.

Vondt het juist realistischer wat dat betreft. Er wordt nogal onderschat wat een Barret.50 en een M2'' rambo z'n speeltje op het einde'' met je kan doen. Deze 2 wapens knallen zo een arm van je romp af
Alleen die claymore was vaag. Die rotdingen vernietigen alles in de directe omgeving, maar het leek eerder een nucleare bomb met die schokgolf door de halve jungel.

Maar buiten dat om een puike film. Lijkt wel hoe minder hij praat des te beter z'n films zijn

En petje af voor z'n fysieke en conditionele staat op die leeftijd

avatar van Quaest

Quaest

Materny schreef:

Ja er was ook een tank naast. Dus er zat veel bezine denk ik in.Of misschien heb ik verkeerd gezien,

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

De effecten zijn weer fantastisch en dat is waar de film het van moet hebben. Het verhaal is echter waardeloos (sorry dat ik het zeg). De eerste twee Rambo's hadden een sterke verhaallijn waardoor je geboeid bleef door de gefrustreerde en emotioneel gebroken Vietnam veteraan die z'n leven weer probeerde op te pakken. Deze Rambo is echter een zoveelste Hulk remake -althans in mijn ogen- en moet het echt hebben van de een gigantische hoeveelheid rondvliegende kogels, die ook nog eens een onwaarschijnlijke ravage op het menselijk lichaam uitrichten.

avatar van ags50

ags50

Materny schreef:
Alleen die claymore was vaag. Die rotdingen vernietigen alles in de directe omgeving, maar het leek eerder een nucleare bomb met die schokgolf door de halve jungle.

Quaest schreef:
Ja er was ook een tank naast. Dus er zat veel benzine in, denk ik.Of misschien heb ik verkeerd gezien.

Volgens mij werd de claymore gelegd naast de Britse bom uit de Tweede Wereldoorlog (een 500-ponder?), die je aan het begin van de film zag bij het binnengaan van de jungle. Maar inderdaad, de schokgolf vond ook ik flink overdreven, wel een leuk effect voor zo'n type film.