• 9.382.110 stemmen

Met onder meer: Anthony Hopkins, Elijah Wood en Demi Moore

Gesproken taal: Engels, Duits en Spaans

Releasedatum: 18 januari 2007

Plot Bobby

"He saw wrong and tried to right it. He saw suffering and tried to heal it. He saw war and tried to stop it."

Deze film is het verhaal van de moord op de Amerikaanse senator Robert F. Kennedy, op 6 juni 1968. De 22 mensen die zich op die dag in hetzelfde 'Ambassador' hotel bevonden als toen hij werd gedood, worden in hun doen en laten gevolgd.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Wat een ondergewardeerde film zeg.

Dit is één van de beste films die ik de laatste jaren heb gezien.

Ik ga niet uitgebreid in over waar de film over gaat, want dat is al tig keren hier verteld, maar de acteurs hebben een uitstekend rol neergezet. Heb gelachen en heb me ook verdrietig gevoeld op sommige momenten.

Een film met een bericht en ook het feit dat er niets is verandert sinds de dood van Bobby. Hij wilde zijn land en de wereld verbeteren. Zijn laatste speech in de film is een verplicht leesvoer voor Wilders en zijn fanaten. Ook voor Amerika die op dit moment een aantal oorlogen aan het uitvoeren is.

Ik ben steeds verbaasd dat mensen niets leren van de geschiedenis en grote mannen als Robert F. Kennedy zo makkelijk vergeten kunnen worden.

Hoedje af voor de regisseur en de acteurs.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Dat je Robert Kennedy een groot politicus vindt, tot daar aan toe, maar dat heeft volgens mij weinig met deze film te maken, waar hij hooguit een figurantenrolletje in heeft. Bovendien wordt hij wel érg als de goedzak neergezet in deze film (andere personages overigens ook), voor zover hij er überhaupt in voorkomt; het gebrek aan enige nuance is gewoon ergerlijk. Als mensen willen dat Robert Kennedy niet vergeten wordt, dan moeten ze een fatsoenlijke film over 'm maken, die ook daadwerkelijk over Robert Kennedy gaat, en niet over een of andere verlopen kapster of zangeres en haar relatieprobleempjes.

avatar van Dk2008

Dk2008

Karl van H. schreef:

Over Kennedy zijn al diverse films gemaakt en het lijkt me nou niet echt een president die vergeten is. In de film gaat het om de mensen die erbij zijn geweest en Kennedy speelt daarbij een bijrol.

Aan de andere kant begrijp ik dan niet goed waarom er dan zo wordt uitgeweid over Kennedy en de wereldvrede. Bovendien lokt zo'n bericht een politieke discussie uit, die niet is toegestaan.

avatar van Baggerman

Baggerman

Dk2008 schreef:

Deze film hier gaat over Robert, de tevens vermoorde broer van de vermoorde president, John F.....

Robert is nooit president geweest.

avatar van Dk2008

Dk2008

Foutje, bedankt. Senator dan. Even goed is er over de Kennedy's vast wel wat beters te vinden dan deze film.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Karl van H. schreef:

Nou het draait volgens mij allemaal om mensen die aanwezig waren tijdens de moord op Bobby. Dan heeft het allemaal wel te maken met Robert Kennedy.

En misschien heb je gelijk dat hij teveel als de goedzak wordt neergezet in deze film, maar we zullen nooit weten hoe de wereld eruit had gezien als hij aan de macht was gekomen. (Ik hoop in ieder geval dat het beter was geworden dan de zooi die we nu aan onze kinderen overlaten.)

Ik vond dat de film juist erg genuanceerd was. Van een tweetal jongeren die een LSD trip maken, tot twee oude mannen die oude verhalen aan elkaar vertellen. Elk verhaal was apart en uniek. Dat was juist de kracht van de film. Mensen die niet zo belangrijk waren als Kennedy, maar toch aanwezig waren tijdens zijn laatste minuten.

Ik persoonlijk vond het een erg goede film. Maar ik denk dat je er van moet houden. En smaken verschillen nou eenmaal.

avatar van Vermeer

Vermeer

Ik vond de film zéér aangenaam om naar te kijken. Het verrasste mij hoe de verschillende verhalen allemaal bij elkaar kwamen op het einde. Ik lees namelijk het liefste niets over een film voordat ik 'm kijk; ook de achterkant van de hoes niet.

Ik moet Karl van H. echter een groot punt van gelijk geven wat betreft het gebrek aan nuance, dat was voor politieke liefhebbers als ik inderdaad ergerlijk.

Desondanks een mooie film (op de LSDtrip na: goedkope scènes a la American Pie, Detroit Rock City). Een 3,5*

avatar van Driello

Driello

Het script en idee zijn echt goed, maar ergens rammelt de uitwerking wat waardoor ik nooit echt het gevoel heb gehad aansluiting te krijgen bij deze film. Dit zijn films waarvan ik wel hou (historische setting als achtergrond van een verhaallijn of verhaallijnen) maar het komt niet voldoende uit de verf om het echt een topper te vinden.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Pfff, wat kunnen 2 uur lang duren zeg..

Heb me echt gruwelijk verveeld, teveel personages, teveel onzinverhalen, maak

dan een documentaire ofzo, maar misbruik deze geweldige cast niet.

Nee, 2 sterretjes voor de cast, 0 voor het verhaal.

Zonde, zonde van mn tijd..

avatar van Zadel

Zadel

op zich geen slechte film. natuurlijk een geweldige cast en ze zetten alles goed neer. her en der dwaalt de film redelijk af, maar toch een goede film

avatar van ossman1987

ossman1987

Wat een waardeloze film.
Begrijp totaal niet waar zoon sterrencast bij een film als dit goed voor moet zijn en laat het dan ook nog eens de meest vervelende sterrencast allertijden zijn.
Stuk voor stuk oninteressante en tenenkrommende scenes waarbij het Koning Arthur verhaal van fishbourne er bovenuit sprong
Eigenlijk wist ik op voorhand ook wel dat het niets zou worden aangezien dit soort werkjes over oude amerikaanse 'helden' mij eigenlijk alleen maar irriteren.

avatar van Awake78

Awake78

Tja ik had je gewaarschuwd (pag. 4)

Ik geloof ook dat ik hier mijn laagste cijfer ooit aan heb gehangen. Met recht een waardeloze film!

Middelmatige films kan ik me meestal niet meer zo herinneren, maar deze was zo slecht dat ik bang ben dat ik dat niet snel zal vergeten.....

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Bobby geeft echt een mooie tijdsbeeld met veel sfeer en prachtige sixties muziek

Zeer interessant ook om te zien hoe mensen van verschillende ras, leeftijd of status toen leefden en dachten.

De archiefbeelden van Robert Kennedy maken eveneens indruk.

Ik had zelf graag de jaren 60 of 70 willen meemaken, dat was pas een leuke, spannende en interessante tijd. Daarom ben ik in zekere zin ook jaloers op de baby-boomers.

93.9

Hoe heette de plaat die te horen was tijdens die tripscene, bij dat raam waar ze met z'n drieen stonden, een in z'n naakie?

Ging over lsd en iets met amerika. Dus niet donovan. Een echt onbekend nummer als je het mij vraagd.

Wie??

Film overigens was echt top, kan niet anders zeggen.

Gewoon kiijken en genieten.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

22 personages!!! verdeeld over 120 minuten levert dat op iets meer dan 5 minuten per personage en dan moet Bobby Kennedy er ook nog bij!!

En dan ligt natuurlijk de oppervlakkigheid op de loer en krijgen we allemaal van die standaard Love Boat-perikelen.

Hoogtepunt is de speech van Bobby Kennedy zelf aan het eind van de film (n.a.v. de moord op Martin Luther King vermoed ik).

Bobby Kennedy verdient een betere film dan dit (en volgens mij bestaat er ook nog geen goede film over Martin Luther King by the way).

avatar van Driello

Driello

Ja maar, ja maar, wacht effe. Ze delen ook constant screen-time, dus je moet je berekening even overdoen, Wendy. Maar ik ben dit wel met je eens: als je zoveel bekende acteurs in een film stopt, dan mag er wel iets meer uitkomen.

wendyvortex schreef:

Daarom juist zo knap!

Driello schreef:

Alsof bekende acteurs vanzelfsprekenend een film kunnen redden.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Dk2008 schreef:

Als je geen docu's schuwt, is Lost JFK Tapes: The Assassination, The (2009) wel een tip.

avatar van Film Pegasus

Bobby is veel belovend. 5 jaar na z'n broer werd ook Robert Kennedy vermoord in een Amerikaanse omgeving die al op hete kolen loopt. Oorlog in Vietnam, rassendiscriminatie, strijd tegen communisme, ... De moorden op bekende figuren als Martin Luther King en JFK doen daar ook geen goed aan. Voeg daarbij een sterrencast aan toe om U tegen te zeggen en het zou een goede film moeten opleveren.

Niet dus! 22 personages en de moord op Kennedy zelf geeft een hele hoop verhalen die verteld moeten worden. Dit is geen Crash, Traffic of Babel, maar een mozaïek van losse steentjes die enkel met elkaar verweven zijn door het hotel en hun toevallige aanwezigheid bij de moord op Kennedy. De verhalen zijn dan ook zeer kort, omdat alles wel aan bod moet komen. En daardoor is er ook geen tijd voor uitbouw van de verhalen of diepgang bij de personages. Op zich niet erg als het de bedoeling is om sfeer te creëren, maar dat is ook niet het geval. Dit is gewoon een veredelde aflevering van Man bij hond met de gebeurtenissen van de dag dat Kennedy stierf. Met zeer doorsnee verhalen van de gewone mens: experimenteren met drugs, ouderdom, vreemdgaan, dienstplicht, huwelijk, ... Maar wel te braaf om op te vallen. Enkel via de muziek en de kledij merk je dat het eind jaren '60 is.

Bobby is waarschijnlijk een film die ze in Amerika moreel verplicht waren om te maken, maar als film levert dit geen toegevoegde waarde. Documentaires over de gebeurtenis zijn interessanter en als je de bekende namen wegdenkt heb je enkel een lege doos over. Jammer...

avatar van hjcool

hjcool

Ik kijk films meestal 's nachts en dan soms doe ik er meer als 1 nacht over omdat ik te moe ben.

Deze film maakt mij iedere nacht weer benieuwd hoe het verder gaat maar hij was over het algemeen goed maar beetje saai.

avatar van K. V.

K. V.

Dit was nog eens een aangename verrassing. 'k had eigenlijk gedacht dat Bobby de hoofdrol ging spelen, maar eigenlijk was hij maar bijzaak. De film focust vooral op 22 personen die die dag iets beleven.

Het meest opvallend was de cast. Wat een cast!!! De meeste kwamen wel straf uit de hoek, al was 'k erg aangenaam verrast door Laurence Fishburne en Lindsay Lohan. Ashton Kutcher viel eerder tegen.

Voor de rest boeide het verhaal, omdat er zoveel verschillende verhalen waren, zit er zeker een tussen die je wel interesseert. De film vond 'k absoluut niet saai. Het LSD lied was trouwens nog een leuk liedje.

Eindelijk eens gezien en 'k heb het me absoluut niet beklaagd, een aanrader

avatar van DaDude1973

DaDude1973

Toch wel een van de betere films over de moord op Robert F. Kennedy met een ijzersterke cast, chapeau voor Emilio Estevez, nooit gedacht dat hij beter kon regisseren dan acteren...

avatar van cloffie

cloffie

Waauw wat een film. en wat een cast die de film ook echt nar een hoger level heeft getild. 4,5 pnt!

avatar van Decec

Decec

Een goede dramafilm...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Wel leuk allemaal bekende acteurs:

Emilio Estevez (hij is zelf regisseur), Laurence Fishburne, Anthony Hopkins,

Shia LaBeouf, William H. Macy en Martin Sheen...

Redelijk mooi HD kwaliteit, soms zit oude opname van Robert F. Kennedy

met geruis opname...

Te snel beweging camera...

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Het verhaal van de film vond ik iets te oppervlakkig. Het is wel knap hoe de situatie van de VS in 1968 in beeld wordt gebracht, maar het blijft allemaal wat braaf omdat zoveel elementen aan bod moeten komen. Ik had misschien iets meer drama verwacht en meer de woede van de menigte verwacht. Het waren echt wel turbulente tijden, maar dat wordt niet zo krachtig in beeld gebracht. Robert is immers slechts twee maanden na Luther King gedood.

Ik heb me wel geamuseerd met het herkennen van acteurs/actrices. Ik ken Shia alleen maar van zijn rollen in Transformers en Indiana Jones 4 en daarin vond ik hem irritant. In deze film vond ik hem vrij grappig net als zijn kameraad.

Bobby is een aangename film om te bekijken, maar ik had misschien iets meer historiek en een verhaal rond Bobby zelf verwacht.

avatar van jipt

jipt

Goed gemaakt en door sommige erg goed geacteerd (vooral dat joch van Transformers), film kent dan ook een geweldige cast. Maar het was allemaal wel ontzettend moralistisch. En ook al hou ik van dit soort mozaïkfilms kom ik niet hoger dan een 3,5*je

avatar van royals

royals

Goede film maar gaat niet echt over Kennedy maar om de gebeurtenissen erom heen. JFK van Oliver Stone is een betere representatie.

avatar van shrink

shrink

Verrassend goede film met verhaallijen OM Robert Kennedy heen. Ik vond het erg orgineel en erg boeiend. Vaak knap ik af als ik een acteur een historisch figuur zie spelen, maar daar was nu geen sprake van. Daarnaast er veel beroemde acteurs mee, die hun rol goed vertolkten.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Ik was 10 toen de feiten uit deze film plaats vonden, maar ik herinner het me als de dag van gisteren. Evenals zijn broer, president John F. Kennedy, werd ook Robert F. Kennedy vermoord.

Daarom ook dat ik zo benieuwd was naar deze film, en ik vind hem bijzonder tegen vallen.

Ondanks de pleiade aan sterren, teveel om op te noemen is de film te langdradig. Sommige scenes had men beter weg gelaten omdat ze niet relevant zijn, de LSD trip van de 2 campagnemedewerkers bijvoorbeeld.

Toegegeven de acteerprestaties van de grote en kleinere namen zijn stuk voor stuk goed, maar toch had men zich meer op de eigenlijke feiten moeten baseren, de kiescampagne, of waarom Robert Kennedy zo populair was geworden.

Alleen het einde van de film is indrukwekkend, wanneer je alleen nog beelden ziet, met onder andere de oude beelden uit '68 met daarop de indrukwekkende speech van Robert Kennedy, dat is een moment om kippenvel van te krijgen, en zo had de hele film moeten zijn.

Nog een pluspunt uit de film, de soundtrack, maar wat had je anders verwacht van een film die zich afspeelt in de jaren 60, het is dus vanzelfsprekend dat je de nummers uit die tijd hoort, waaronder "Donovan" en "Cream" bijvoorbeeld, om er 2 van de velen te noemen.

Kortom, een zo belangrijke gebeurtenis uit de wereldgeschiedenis als deze had een veel beter gemaakte film verdiend.

Heb de film nog eens opnieuw bekeken en hij is me wel beter bevallen dan de eerste keer.

Maar toch blijf ik grotendeels bij mijn eerste mening, een duidelijker beeld over leven en werk van Robert Kennedy was beter geweest.