• 9.378.922 stemmen

Met onder meer: Anthony Hopkins, Elijah Wood en Demi Moore

Gesproken taal: Engels, Duits en Spaans

Releasedatum: 18 januari 2007

Plot Bobby

"He saw wrong and tried to right it. He saw suffering and tried to heal it. He saw war and tried to stop it."

Deze film is het verhaal van de moord op de Amerikaanse senator Robert F. Kennedy, op 6 juni 1968. De 22 mensen die zich op die dag in hetzelfde 'Ambassador' hotel bevonden als toen hij werd gedood, worden in hun doen en laten gevolgd.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Is dat niet Lindsay lohan?

avatar van argus

argus

Ja, dat klopt.

Deze film krijgt best wel een uitgebreide cast terwijl het budget vrij laag blijft. Regisseur Emilio Estevez speelt er zelf ook een rolletje in.

Cast bestaat o.m. uit Sharon Stone, Mandy Moore (de zangeres), Martin Sheen, Christian Slater, Harry Belafonte (yup , de legendarische jaren-vijftig zanger), Mos Def (de hiphopper), Kevin McCorkle (The Island), Heather Graham (Cake, From Hell), Helen Hunt (Twister), Joy Bryant (Spiderman 2), Ashton Kutcher (The Butterfly Effect), Gus Lynch, James Marsden (X-Men), Laurence Fishburne, Freddy Rodriguez, William H. Macy, Joshua Jackson, David Krumholtz (Serenity), Scoot McNairy en Svetlana Metkina (Slingshot).

Buiten de bovenaan al genoemde Anthony Hopkins, die speelt hier als portier van het hotel, Sharon Stone is de vrouw van de hotelier, Elijah Wood en dus Lindsay Loohan zijn een pas getrouwd stelletje. Demi Moore zal de lounge zangeres gaan spelen. Best wel een hoop mensen doen hieraan mee. En nog een hoop andere namen trouwens.

Soort eerbetoon, denk ik.

Het zal mij benieuwen wat dit wordt.

streeter

Een van de films waarnaar ik het meest naar uitkijk van 2006. Estevez is al iets van 5 jaar bezig om deze film te proberen te maken.

avatar van Tun-89

Tun-89

Hmm, dat lijkt net Lindsay lohan..

maar die staat niet bij de acteurs.

Ben benieuwd als er zoveel acteurs in mee spelen..

Komt die film in 2006 in de bios? zo ja waneer dan..

avatar van Wouter

Tun-89 schreef:

Hmm, dat lijkt net Lindsay lohan..

maar die staat niet bij de acteurs.

Op imdb als tweede gecrediteerde acteur.

streeter

Lohan kwam er wat laat bij - volgens mij was de film al begonnen met filmen.

Ik weet niet zeker of Ashton Kutcher er ook echt ook in zit - hij werd niet in de persberichten die ik gelezen hebt genoemd, maar staat wel op imdb.

avatar van edejong

edejong

het is zekers wel LL ... deze film is voor mij ook een van de films waar ik naar uitkijk ( goeie cast!!)

avatar van movie-freak

movie-freak

Anthony Hopkins, Laurence Fishburne, Demi Moore, Sharon Stone, Elijah Wood, Heather Graham, Helen Hunt, William H. Macy, Lindsay Lohan, Christian Slater... Het kan niet op!!! :s Welk castingbureau hebben ze gestrikt?!

avatar van The One Ring

The One Ring

Wat een vreemde cast eigenlijk. Tieneridolen die eigenlijk geen serieuze carrierre hebben, zoals Lohan worden afgewisseld door figuren als Macy en Hopkins. Blijkbaar worden de 22 mensen die in de synopsis genoemd worden allemaal vertold door bekende gezichten. Verder heb ik niet het flauwste idee wat dit moet worden. Heeft dit hetzelfde doel als JFK of zo? Ach we wachten maar af. Maar ik heb zo'n vermoeden dat deze cast misschien net iets té groot is.

avatar van nice

nice

Zoal lindsay al zij in een interview het is voor de jongere fans een goed leermoment, voor de tot stand koming van de film kan je kijken naar een fragment van Entertainment Tonight te downloaden op www.lindsaymedia.net hierin interviews met Emilio Estavas en andere castmembers

ga hem ook zeker kijken

avatar van zephyr

zephyr

streeter schreef:

***1/5

Hoe kan je deze film nu al gezien hebben? 24 november pas de release in de amerikaanse bioscopen, volgend jaar pas in Nederland. Ook nog niet in de sneak geweest. En nog niet te pindakazen... Ra Ra hoe kan dat!!

In LA en NY was de release op 17 november, had je een weekendje New York City genomen om de film te zien?

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

zephyr schreef:

Kijk is waar streeter woont....

avatar van zephyr

zephyr

TheRisingSun schreef:

Kijk is waar streeter woont....

Daarom zeg ik ook: weekendje New York City-Jersey City.

streeter

Ik heb het op 17 november gezien - ik woon in Jersey City en dat is 7 minuten in de trein van NYC vandaan.

Het heeft trouwens ook op film festivals gespeeld.

Ik ben benieuwd hoe deze film het zal doen - reviews zijn niet zo best. Op de 2 schermen dit weekend heeft het heel goed gedaan maar wie weet hoe het in de rest van het land zal gaan.

avatar van Elementofone

Elementofone

mm ben erg benieuwd

er zitten veel goede acteurs in de cast, maar ook een aantal waar ik mijn vraagtekens bij zet, daarnaast ben ik benieuwd naar estevez als regisseur, want hij is een van de meest waardeloze acteurs die ik ken...

we zullen het zien

avatar van Tun-89

Tun-89

oh hij heeft 'm al gezien, haha hij woont 7 minuten van NYC af zegt die doodleuk. Gaaf hoor

Maja, wij kunnen helaas nog lang wachten tot we

deze film kunnen zien. ik kijk er naar uit.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Wat ongelofelijk veel grote namen doen hier aan mee, de trailer die ik vanmiddag in de bioscoop zag sprak me niet echt aan alleen.

avatar van wimspeedy56

wimspeedy56

Zojuist in de sneak in Movie Unlimited in Zevenaar gezien.

De wereld van het hotel als microcosmos van de Amerikaanse samenleving in 1968.

Ingetogen verfilming, die misschien door de titel bij sommige filmkijkers een verkeerde verwachting kan wekken, maar het is echt GEEN documentaire en Bobby komt alleen in enkele fragmentarische stukjes (uit echte opnamen van toen) in beeld. Pas richting einde wordt duidelijk, waarom juist deze "hotelmensen" op één bepaalde dag in hun doen en laten gevolgd werden.

Prima film ! Wat mij betreft 4 sterren, al moet ik toegeven, dat ook de muziek uit dat jaar en de stemmingsvolle filmmuziek van Mark Isham een rol spelen in mijn eindoordeel.

avatar van BlueVelvet

BlueVelvet

streeter schreef:

3,2 sterren-> rond je dat af naar 3

avatar van Dr.Strangelove

Dr.Strangelove

Sterk begin maar teveel personages zorgen uiteindelijk voor dat de film afgeraffeld eindigt. Alsof Estevez persé alles in 2uur moest proppen.

avatar van cornelis

cornelis

Film met hele sterke elementen, maar te vaak is het 't allemaal net niet. Een aantal keer kroop de film onder mijn huid, om me er vervolgens twee minuten later geheel uit te halen.

Boodschap is interessant en belangrijk, dat dan weer wel.

avatar van MissTalla

MissTalla

Ik heb hem gisteren gezien, en ik vond het echt een hele mooie film Echt heel goed 4 sterren

avatar van seanpuffy

seanpuffy

ik heb een verslag van deze film gelezen vanmorgen in de metro.

het heeft 6 jaar geduurd voor deze film is afgeraakt want emilio zat op een bepaald moment vast in zijn script tot zijn broer martin hem heeft geholpen en dan is hij naar een stadje gegaan om alleen te zijn en daar heeft hij een vrouw die diane ofzo noemt leren kennen zij was uitbater van het hotel en herkende hem en vroeg wat hij in dat stadje kwam doen en hij zij bobby schrijven. en dan heeft die vrouw gezegd dat ze daar bij was tijdens die moord en zo heeft hij een van de personages in de film kunnen verwerken.

emilio op zich heb ik altijd al geaccpteerd in zijn manier van werken.

deze film heb ik nog niet gezien maar ik ben echt wel benieuwd naar het resultaat van emilio.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Er gebeurt weliswaar niet zo veel in deze film -menig klasgenoot van mij vond het daarom drie keer niks-, maar toch geeft het een perfect beeld van hoe deze moord enorme invloed had. Simpel concept, goed uitgevoerd, gewoon prima gemaakte film, niet meer en niet minder.

avatar van vegeta172

vegeta172

Aardig filmpje, maar niet echt bijzonder. Beetje saai.

avatar van Louie_Anderson

Louie_Anderson

Prima, sfeervolle film. Maar niet een die je nog jaren bij zal blijven...

avatar van braambes

braambes

Bobby bulkt van de goede bedoelingen. Zoals bekend opteert Estevez dus voor een tijdsportret in plaats van een historische film. Hij doet dat omdat hij de nadruk wil leggen op de breuk in 1968. Hij is ervan overtuigd dat in dat jaar het Amerikaanse idealisme een genadeslag heeft gekregen. Dat zwart-witdenken vind je zeker terug in de film, in die zin dat Kennedy als een heilige voorgesteld wordt en heel wat personages zeer clichématig opgebouwd zijn. Tussen die personages lopen er overigens heel wat irritante gevallen, Ashton Kutcher was een miscast die kan tellen, het personage van Hopkins, de gepensioneerde portier, is niet erg geloofwaardig en in dat laatste bedje zijn er nog wel meer van de 22 personages ziek. Wel leuk vond ik het promoduo met Joshua Jackson.

Estevez heeft een mooie cast verzameld, maar hij slaagt er niet echt in om te ontroeren doordat hij te veel personages de revue wil laten passeren.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

seanpuffy schreef:

.... tot zijn broer martin hem heeft geholpen ....

Martin Sheen (Ramon Estevez) is zijn vader. Charlie Sheen (Carlos Irwin Estevez) is zijn broer.

avatar van Quentin

Quentin

Prima film die jammer genoeg wat onevenwichtig is, maar ondanks wat tekortkomingen (oa. Kutcher) wist de film me een paar keer echt aan te grijpen. dikke 3,5*