Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Albanees
Releasedatum: 23 maart 2006
Bekijk via Prime Video
Plot Inside Man
"It looked like the perfect bank robbery. But you can’t judge a crime by its cover."
Rechercheur Keith Frazier (Denzel Washington) en zijn partner worden geconfronteerd met een overval op een bank, waarbij een grootschalige gijzelingssituatie ontstaat. Frazier moet het opnemen tegen de superintelligente crimineel Dalton Russell (Clive Owen) die de perfecte bankroof heeft bedacht. De onderhandelingen verlopen moeizaam en worden verder gecompliceerd door de aanwezigheid van Madeleine White (Jodie Foster), een effectenmakelaar met belangrijke connecties.
Detective Keith Frazier
Stevie
Steve-O
Chaim
mijn reactie was in iedergeval intiligenter, dat kun je niet ontkennen
Dat ontkan ik ten zeerste!
Lola3
Nou als je dat mooi terugpakken noemt,
mijn reactie was in iedergeval intiligenter, dat kun je niet ontkennen
Phil Leotardo
Vandaag eindelijk gekeken, ik had hem al een hele tijd op DVD liggen maar kwam er steeds niet aan toe. Ik heb de regio 1 versie waarop ook nog wat extra's scenes staan die wel wat toevoegen. Ik vind het een originele film met helaas wat weinig actie erin, het einde vond ik ook wat onwaarschijnlijk. Denzel Washington was wel weer helemaal in zijn element als cop, af en toe een vleugje Training Day qua acteerwerk vond ik
JJ_D
Had tukkerstein echt wel door, hoor...
richard27
Mmm, whats up met het hele "intelligente" aan deze film. Ok, het is een geniaal plan van de bankovervaller. Maar dit idee wordt op zo`n manier aan de kijker uitgelegd dat het helemaal niet meer prikkelend is voor de kijker. Ik denk dat het er te dik boven op ligt dat de overvaller een geniaal plan heeft bedacht. Anders kan ik het niet echt uitleggen. De kijker verwacht dan iets supergeniaals en dan kan het eigenlijke best intelligente plan alleen maar tegenvallen, en er zijn daarna ook geen plotwendingen meer. En het zijverhaal van de foute nazie/bankdirectuer vervalt ook helemaal in het niets. Jammer voor een film met zulke sterke acteurs en dito acteerwerk. 3.0 voor de ambitie.
Lola3
Had tukkerstein echt wel door, hoor...
want in zijn respons op zijn bericht maakte hij de zelfde fout
mrmedieum
Goeie film hoor!
Heb 'm in de bioscoop en op de computer gezien.
JJ_D
Snap je het dan niet? Hij zegt: Mijn reactie was "intilligenter". En aangezien dat een onbestaand woord is klopt zijn mop als een bus.
mesa57
Mijn verwachtingen waren wat hoger gezien de reacties hier. Het acteerwerk is inderdaad prima, maar de film verliest halverwege het tempo en ik kreeg de neiging om maar wat anders te gaan doen. Geen actie of verrassingen meer. Het plot wordt inderdaad veel te snel duidelijk. Een 3 vind ik al te veel voor deze.
donnie darko
Goede film, hoor.
Het begin vond ik al heel leuk met Clive Owen die ons vertelt wat hij allemaal gaat doen in de film. Voor de rest kijkt het hele verhaal eigenlijk lekker weg, maar vond ik toch dat de film wat te lang duurde. Ook vond ik zeker niet alle acteerprestaties even goed. Clive en Denzel vond ik goed, maar niet meesterlijk, en Jodie Foster vond ik eigenlijk niet echt overtuigend. Eén van de minste rollen die ik haar ooit heb zien spelen.
Het verhaal lijkt wel behoorlijk veel op Dog Day Afternoon, maar is hier veel vijandiger zonder een beetje humor, wat je wel vond in DDA. Daarbovenop is Clive Owen hier veel afstandelijker en slechter als Al Pacino in DDA.
DDA vind ik trouwens ook wel de betere film van de 2.
3.5* voor dit filmpje. Kijkt lekker weg, maar duurt jammer genoeg iets te lang. Voor mensen die nog niks van Spike Lee hebben gezien, kan ik toch meer 25th Hour aanraden dan deze, maar deze is toch ook een kleine aanrader.
Goede film, hoor.
hel1
het was vooral de muziek aan het begin en einde wat mij stil kreeg tijdens deze film. verhaal is wel leuk, soms langdradig naar mijn mening. niet een film die in je gedachten blijft hangen. maar die muziek was prachtig!
JJ_D
maar die muziek was prachtig!
Maar wel helemaal ongepast, bij het begin...
TimD
Omdat een foutloze, kortom perfecte film, simpelweg niet bestaat misschien ?
Althans, ik moet hem nog tegenkomen.
Pulp Fiction
hel1
Maar wel helemaal ongepast, bij het begin...
haha dat zeker! ik snap niet wat de muziek met het verhaal te maken heeft. desalniettemin: prachtige muziek
Pulp Fiction
Wat doet Scarface dan op je eerste plaats?
prometida
Deze film vond ik echt geweldig goed!
4,5* is ie wel waard toch?
melanie178
Wat een bagger film. Vreselijk langdradig en vervelend om naar te kijken. 0,5 *

haha ja.
maar toch om 't even te benadrukken
prometida
Praten ze in deze film albanees of niet?
Nee engels+ondertiteling
Tarkus
Deze film is prachtig.
Het is een zeer goed verhaal dat wel tot een verrassende ontknoping leidt.
Een bank overvallen om een oude misdaad op te helderen, je moet er maar opkomen.
Voortreffelijk gespeeld door zowel Denzel Washington, Clive Owen als Jodie Foster. Christoffer Plummer heeft ook nog steeds niets van zijn klasse verloren en ook Willem Dafoe, die nu voor een keertje niet de 'bad guy' is, is ook prachtig in deze spannende en slim opgezette thriller.
Een echte Spike Lee film is dit, en dat is altijd garantie voor een goed verhaal.
Prachtige soundtrack ook overigens.
2 Uur duurt de film en dat is zeker niet te lang.
Zet U en laat u meeslepen door dit steengoed gebrachte, ongelooflijke avontuur.
Sylber
Nee engels+ondertiteling
waarom staat er bij IMDB dit dan : Language: Albanian / English
illogical
Vond deze film nou niet helemaal geweldig. Gebeurde eigenlijk helemaal niets spectaculairs in deze film.. Pas op het einde werd het een beetje spannend 2,5*
MJ_DA_MAN
Wel aan aardige film maar na al de positiviteit viel ie toch best tegen, het komt mede omdat er te lang te weinig gebeurt. Ik had een 4 sterren film of meer verwacht. Wel aardig dus maar wel overgewaardeerd. 3,5*.

Inside Man: Most Wanted
2019

Goed beoordeelde misdaadfilm 'Inside Man' met Denzel Washington en Clive Owen is maandag op televisie

Misdaadfilm 'Inside Man' met Denzel Washington vanavond op televisie te zien

Rush
Biografie / Sport, 2013

Seven Pounds
Drama, 2008
new york citybankgijzelaarbank managerontvoeringultimatum nazirechtszaakovervalantisemitismpolitie-detectivebank overvalhostage situationfinancial transactionsbank vault swat teamdark pastmanhattan, new york citysecret pastcrooked banker secretpublic figure