• 9.379.584 stemmen

Met onder meer: Denzel Washington, Clive Owen en Jodie Foster

Gesproken taal: Engels en Albanees

Releasedatum: 23 maart 2006

Plot Inside Man

"It looked like the perfect bank robbery. But you can’t judge a crime by its cover."

Rechercheur Keith Frazier (Denzel Washington) en zijn partner worden geconfronteerd met een overval op een bank, waarbij een grootschalige gijzelingssituatie ontstaat. Frazier moet het opnemen tegen de superintelligente crimineel Dalton Russell (Clive Owen) die de perfecte bankroof heeft bedacht. De onderhandelingen verlopen moeizaam en worden verder gecompliceerd door de aanwezigheid van Madeleine White (Jodie Foster), een effectenmakelaar met belangrijke connecties.

Detective Keith Frazier

Dalton Russell

Madeleine White

Captain John Darius

Detective Bill Mitchell

tukkerstein schreef:

mijn reactie was in iedergeval intiligenter, dat kun je niet ontkennen

Dat ontkan ik ten zeerste!

avatar van Bert1

Bert1

tukkerstein schreef:

Nou als je dat mooi terugpakken noemt,

mijn reactie was in iedergeval intiligenter, dat kun je niet ontkennen

Het ging niet echt om de inhoud van je respons, al was die ook overbodig, maar eerder om de schrijfwijze, ik heb een hint geplaatst (zie cursief)

Vandaag eindelijk gekeken, ik had hem al een hele tijd op DVD liggen maar kwam er steeds niet aan toe. Ik heb de regio 1 versie waarop ook nog wat extra's scenes staan die wel wat toevoegen. Ik vind het een originele film met helaas wat weinig actie erin, het einde vond ik ook wat onwaarschijnlijk. Denzel Washington was wel weer helemaal in zijn element als cop, af en toe een vleugje Training Day qua acteerwerk vond ik

Lola3 schreef:

Had tukkerstein echt wel door, hoor...

Mmm, whats up met het hele "intelligente" aan deze film. Ok, het is een geniaal plan van de bankovervaller. Maar dit idee wordt op zo`n manier aan de kijker uitgelegd dat het helemaal niet meer prikkelend is voor de kijker. Ik denk dat het er te dik boven op ligt dat de overvaller een geniaal plan heeft bedacht. Anders kan ik het niet echt uitleggen. De kijker verwacht dan iets supergeniaals en dan kan het eigenlijke best intelligente plan alleen maar tegenvallen, en er zijn daarna ook geen plotwendingen meer. En het zijverhaal van de foute nazie/bankdirectuer vervalt ook helemaal in het niets. Jammer voor een film met zulke sterke acteurs en dito acteerwerk. 3.0 voor de ambitie.

JJ_D schreef:

Had tukkerstein echt wel door, hoor...

denk ik niet want in zijn respons op zijn bericht maakte hij de zelfde fout

avatar van mrmedieum

mrmedieum

Goeie film hoor!

Heb 'm in de bioscoop en op de computer gezien.

denk ik niet want in zijn respons op zijn bericht maakte hij de zelfde fout

Snap je het dan niet? Hij zegt: Mijn reactie was "intilligenter". En aangezien dat een onbestaand woord is klopt zijn mop als een bus.

avatar van mesa57

mesa57

Mijn verwachtingen waren wat hoger gezien de reacties hier. Het acteerwerk is inderdaad prima, maar de film verliest halverwege het tempo en ik kreeg de neiging om maar wat anders te gaan doen. Geen actie of verrassingen meer. Het plot wordt inderdaad veel te snel duidelijk. Een 3 vind ik al te veel voor deze.

Stop gewoon deze nutteloze dialoog

avatar van donnie darko

donnie darko

Goede film, hoor.

Het begin vond ik al heel leuk met Clive Owen die ons vertelt wat hij allemaal gaat doen in de film. Voor de rest kijkt het hele verhaal eigenlijk lekker weg, maar vond ik toch dat de film wat te lang duurde. Ook vond ik zeker niet alle acteerprestaties even goed. Clive en Denzel vond ik goed, maar niet meesterlijk, en Jodie Foster vond ik eigenlijk niet echt overtuigend. Eén van de minste rollen die ik haar ooit heb zien spelen.

Het verhaal lijkt wel behoorlijk veel op Dog Day Afternoon, maar is hier veel vijandiger zonder een beetje humor, wat je wel vond in DDA. Daarbovenop is Clive Owen hier veel afstandelijker en slechter als Al Pacino in DDA.

DDA vind ik trouwens ook wel de betere film van de 2.

3.5* voor dit filmpje. Kijkt lekker weg, maar duurt jammer genoeg iets te lang. Voor mensen die nog niks van Spike Lee hebben gezien, kan ik toch meer 25th Hour aanraden dan deze, maar deze is toch ook een kleine aanrader.

donnie darko schreef:

Goede film, hoor.

inderdaad maar de films zijn wel niet vergelijkbaar.

Stop gewoon deze nutteloze dialoog

Je snapt het, denk ik.

avatar van hel1

hel1

het was vooral de muziek aan het begin en einde wat mij stil kreeg tijdens deze film. verhaal is wel leuk, soms langdradig naar mijn mening. niet een film die in je gedachten blijft hangen. maar die muziek was prachtig!

hel1 schreef:

maar die muziek was prachtig!

Maar wel helemaal ongepast, bij het begin...

avatar van TimD

TimD

Doom schreef:

Omdat een foutloze, kortom perfecte film, simpelweg niet bestaat misschien ?

Althans, ik moet hem nog tegenkomen.

Pulp Fiction

avatar van hel1

hel1

JJ_D schreef:

Maar wel helemaal ongepast, bij het begin...

haha dat zeker! ik snap niet wat de muziek met het verhaal te maken heeft. desalniettemin: prachtige muziek

TimD schreef:

Pulp Fiction

Wat doet Scarface dan op je eerste plaats?

prometida

Deze film vond ik echt geweldig goed!

4,5* is ie wel waard toch?

prometida schreef:

Deze film vond ik echt geweldig goed!

4,5* is ie wel waard toch?

Dat is je eigen mening he

avatar van melanie178

melanie178

Wat een bagger film. Vreselijk langdradig en vervelend om naar te kijken. 0,5 *

avatar van Sylber

Sylber

Praten ze in deze film albanees of niet?

Dat is je eigen mening he

haha ja. maar toch om 't even te benadrukken

Sylber schreef:

Praten ze in deze film albanees of niet?

Nee engels+ondertiteling

avatar van Big_bazznizz

Big_bazznizz

Spike Lee rules!

avatar van Tarkus

Tarkus

Deze film is prachtig.

Het is een zeer goed verhaal dat wel tot een verrassende ontknoping leidt.

Een bank overvallen om een oude misdaad op te helderen, je moet er maar opkomen.

Voortreffelijk gespeeld door zowel Denzel Washington, Clive Owen als Jodie Foster. Christoffer Plummer heeft ook nog steeds niets van zijn klasse verloren en ook Willem Dafoe, die nu voor een keertje niet de 'bad guy' is, is ook prachtig in deze spannende en slim opgezette thriller.

Een echte Spike Lee film is dit, en dat is altijd garantie voor een goed verhaal.

Prachtige soundtrack ook overigens.

2 Uur duurt de film en dat is zeker niet te lang.

Zet U en laat u meeslepen door dit steengoed gebrachte, ongelooflijke avontuur.

avatar van Sylber

Sylber

prometida schreef:

Nee engels+ondertiteling

waarom staat er bij IMDB dit dan : Language: Albanian / English

avatar van illogical

illogical

Vond deze film nou niet helemaal geweldig. Gebeurde eigenlijk helemaal niets spectaculairs in deze film.. Pas op het einde werd het een beetje spannend 2,5*

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

Wel aan aardige film maar na al de positiviteit viel ie toch best tegen, het komt mede omdat er te lang te weinig gebeurt. Ik had een 4 sterren film of meer verwacht. Wel aardig dus maar wel overgewaardeerd. 3,5*.