Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Albanees
Releasedatum: 23 maart 2006
Bekijk via Prime Video
Plot Inside Man
"It looked like the perfect bank robbery. But you can’t judge a crime by its cover."
Rechercheur Keith Frazier (Denzel Washington) en zijn partner worden geconfronteerd met een overval op een bank, waarbij een grootschalige gijzelingssituatie ontstaat. Frazier moet het opnemen tegen de superintelligente crimineel Dalton Russell (Clive Owen) die de perfecte bankroof heeft bedacht. De onderhandelingen verlopen moeizaam en worden verder gecompliceerd door de aanwezigheid van Madeleine White (Jodie Foster), een effectenmakelaar met belangrijke connecties.
Detective Keith Frazier
Stevie
Steve-O
Chaim
Davinci
Mijn verwachtingen waren wat hoger gezien de reacties hier. Het acteerwerk is inderdaad prima, maar de film verliest halverwege het tempo en ik kreeg de neiging om maar wat anders te gaan doen. Geen actie of verrassingen meer. Het plot wordt inderdaad veel te snel duidelijk. Een 3 vind ik al te veel voor deze.
Ik kan niks anders doen dan het volkomen met je eens zijn. Had veel en veel meer verwacht en vond het na een uur slaap verwekkend worden
Geef een 2,5 voor Denzel en de script schrijver.
djerk_Corleone
toffe film. weer dezelfde tough guy rol van Denzel, maar doet ie wel goed. Had de overvallers wat harder verwacht maar was eigenlijk ook wel weer goed. 3,5*
guulbert
Vond het maar een standaard bankoverval verhaaltje.
Toen men in het begin Clive Owen zag, wist ik dat hij zeker niet opgepakt zou worden. Vond hem goed acteren en wat een accènt:)
Denzel en Jodie waren aan de mindere kant en niet zo interessant. In de film zelf verwijzen ze ook naar Dog Day Afternoon die ik dan ook eens zal bekijken en hopelijk wat meer meevalt of deze.
Het verhaal duurt veel te lang en is na een uur al niet meer boeiend, Jammer, hoewel het einde dan toch verrassend was.
Een teleurstellende *2.5
Cyberjoi
Leuke film, echter hij mag voor mij een stukje korter worden. Dan had ik deze 4* gegeven.
Script ik is leuk doordacht.
voor mij een 3,5*
Norma
Denzel is wel weer uitermate geschikt voor zijn rol, maar Jodie heeft dr centjes makkelijk verdiend hier.
De film is niet bijzonder spannend, totaal niet eigenlijk, maar toch wel boeiend; je blijft je afvragen hoe het zal lopen. Vanwege die reden 3 ***
Rob82
compleet met Norma eens (geen nuttige post, mar goed, versterkt bovenstaande mening) ook 3*
COCOA_BROVA
Super geacteerd door Washington en Foster, en vooral door Owen. Mooi in beeld gebracht, goede dialogen, dope soundtrack en een lekker einde.
FillumGek
Ik vind trouwens dat, hoe goed Washington ook acteert, hij altijd dezelfde rollen heeft. In elk geval vaak. Zo is hij meestal een (ex)politieagent, rechercheur of heeft hij op een andere manier met de politie te maken. Ik begin het een beetje vervelend te vinden. Deze film vond ik dan ook niet echt speciaal, maar wel goed op zich.
Ook nu moest ik gelijk denken aan John Q. Ook over een gijzeling en een onderhandelaar.
dulcinea
Ik had hier meer van verwacht, de kaft had het over 'de vele onverwachte wendingen', wel daar zat ik dan de hele film op te wachten en ze kwamen maar niet
Clive Owen was zoals altijd uitstekend, Foster vond ik minder en Denzel speelt idd z'n gebruikelijk rol van vervelende flik.
Een weekje eerder had ik Chaos gezien, ook een verhaal dat begint met een bankoverval en vol onverwachte wendingen die wél onverwacht waren
Deze krijgt van mij 'maar' 3*
Champietal
Een aardige film. Had er meer van verwacht.
Maar altijd leuk voor een zaterdagavond om naar te kijken.
as
Lee is naar verluidt in onderhandeling voor een vervolg. Alle spelers zouden moeten terugkomen.
SzJoowNiejCah
Gisteren voor de 2e keer gezien en begon inderdaad net zin te krijgen in 't vervolg. Achter de ring aan!
En ook; vette soundtrack. Gewoon 4* waard!
Kelles
Ik vind Denzel Washington altijd helemaal goed, dus ik kan niet wachten om deze film te zien.
chucknorris
- 1908 stemmen
geweldige vondst voor het beroven van een bank, de hilarische verhoren, de muziek.
Met name de rol van Jody Foster, vond ik echt volkomen overbodig. Sowieso hadden ze deze film beter simpeler kunnen houden. Alleen de overval en verhoren, was al genoeg geweest. Al die crap erom heen leidde alleen maar af.
dus
goede vulling van de vrijdagavond. 3 1/2 ster
Roel-
- 1978 berichten
Goede film. Soms wat onnodig ingewikkeld voor zo'n simpel verhaal. Geen moment verveelt maar zat nou ook niet te schuimbekken van enthousiasme:-).
Starfish
Goede film, intelligent plot en een perfecte cast……..toch zit me iets dwars.
Weet niet wat. In een groot gedeelte wordt er in de film een spanning opgebouwd die langzaam weg ebt, omdat het verhaal nu eenmaal die wending neemt. Zit je toch een beetje met een anticlimax gevoel, is dat het misschien?? Geen idee. Genoten heb ik wel.
Kasper
couldn't agree more
rroossiiee
Voordat ik deze film keek verwachtte ik er niet zoveel van, en nu achteraf vond ik het echt een goede film en zeker de moeite waard om te kijken, je verveelt je geen minuut!
ingspired
goede film, maar toch had ik er meer van verwacht. Vond 'm wat traag.
timo18
Goeie film, wie weet van wie die muziek was dat je op het einde hoorde en in het begin volgens mij ook , tnx
~Jewel~
Hier en daar was de film wat langdradig, niet alle scenes waren even boeiend, soms zelfs wat saai.
Het is wel een goed uitgedacht verhaal, uiteindelijk scoort de film toch een voldoende bij mij, vooral door de twee lekkere mannen Denzel Washington en Clive Owen, die altijd erg goed zijn. Jodie Foster is ook een prima actrice.
W.M.J.M
Goede film, alleen had ik een sawiaans einde verwacht. 4 sterren
Tars
Boeiende film, en desondanks het verhaal zich maar op 1 lokatie afspeelt, is het een sterk verhaal.. het is soms iets te langdradig, en het einde is te snel..
Je raakt ook snel verward; als je 2 secondjes aan iets anders denkt, heb je het verhaal even verloren..
Lord Flashheart
Inside Man begon goed, maar het einde vind ik wel een beetje slap. Ik snap niet waarom de film niet gewoon stopt als Clive Owen de bank uitstapt en wegrijdt met zijn collega's. Alles is hier al duidelijk en de scenes die volgen nemen alleen maar de spanning weg. Hierdoor gaat er bij een halve ster af en blijf ik op 3* steken.
Brotherband
Viel mij beetje tegen, wel een perfect camerawerk en leuk verhaal voor een misdaad/drama. Alleen die jodie foster zat hele film maar te glimlachen, erg irritant...
centurion81
- 2068 berichten
- 1995 stemmen
Vette film
Echt goed gefilmd en ik vond juist fijn dat de film doorging na wat Lord Flashheart zegt als spoiler
Met The Departed vond ik het einde juist gaar en hier is het verhaal weer eens wél af en ook op n mooie manier. Denzel was iets komischer en lichter van karakter dan in de meeste andere rollen die hij speelt en dat ging hem goed af, al maakt het m wel minder aimabel. Verder heb ik een nieuwe actrice die ik ga volgen, Kim Director...WRAUUWW!!

Inside Man: Most Wanted
2019

Goed beoordeelde misdaadfilm 'Inside Man' met Denzel Washington en Clive Owen is maandag op televisie

Misdaadfilm 'Inside Man' met Denzel Washington vanavond op televisie te zien

Rush
Biografie / Sport, 2013

Seven Pounds
Drama, 2008
new york citybankgijzelaarbank managerontvoeringultimatum nazirechtszaakovervalantisemitismpolitie-detectivebank overvalhostage situationfinancial transactionsbank vault swat teamdark pastmanhattan, new york citysecret pastcrooked banker secretpublic figure