Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Albanees
Releasedatum: 23 maart 2006
Bekijk via Prime Video
Plot Inside Man
"It looked like the perfect bank robbery. But you can’t judge a crime by its cover."
Rechercheur Keith Frazier (Denzel Washington) en zijn partner worden geconfronteerd met een overval op een bank, waarbij een grootschalige gijzelingssituatie ontstaat. Frazier moet het opnemen tegen de superintelligente crimineel Dalton Russell (Clive Owen) die de perfecte bankroof heeft bedacht. De onderhandelingen verlopen moeizaam en worden verder gecompliceerd door de aanwezigheid van Madeleine White (Jodie Foster), een effectenmakelaar met belangrijke connecties.
Detective Keith Frazier
Stevie
Steve-O
Chaim
E-LIS-A
over het algemeen een goede film the inside man. ik kreeg wel sympathie voor de gijzelaars.
het verhaal vond ik op sommige stukjes haarfijn uitgewerkt terwijl op andere stukjes juist weer niet op de details werden gelet. een thriller met soms ook wat komische momenten.
voorbeeld:
het bandje van Marx wat werd afgespeeld, het was duidelijk te horen dat het ging om een toespraak en niet om de gijzelaars.
en dat een gegijzelde geexcuteerd werd. als ze goed hadden opgelet hadden ze kunnen weten dat het in scene was gezet.
verder waren er genoeg momenten voor de FBI om in te grijpen. bijvoorbeeld dat de pizza werden afgeleverd. de gijzelaars kwamen gewoon naar buiten om hun pizza op te halen.
en vond het jammer dat je uiteindelijk niet zag dat de nazi-bankier veroordeeld werd. ook al weet je wel dat het ging gebeuren, maar had het mooier gevonden als dat het einde was van de film dat hij zat weg te rotte in zijn cel.
een goed detail:
een joodse vrouw die weigert haar kleren uit te doen bij de gijzeling. ik denk dat spike lee wil verwijzen naar de 2de wereldoorlog: als joden naar de gaskamer gingen eerst hun kleren moest ontdoen. kortom de vrouw weigert dit, omdat ze terug denkt aan het nazi-regime.
Wederom een goede rol van denzel washington. en clive owen niet te vergeten.
ik geef toch 4,5*, omdat er best weer meer van dit soort films gemaakt mogen worden, want hopelijk is 2006 een beter filmjaar.
fotzenbikkel
Verrassend originele en diepzinnige film. Goed verhaal vertolkt door een supercast.
Wat mij betreft een van de betere films tot nog toe voor 2006!
Natuurlijk zijn er een paar kleine onvolkomenheden, maar die zijn te vergeven 4,5*
Lee-john
prima film
niet te lang, niet te kort
Goed acteerwerk, spannend en actie genoeg. Houdt je geboeid tot het einde en je hoeft er niet te lang over na te denken.
Precies waarom je naar de bioscoop gaat: voor entertainment.
Clover
Zeer boeiende film, ik heb 2 uur lang ingespannen gekeken en irriteerde me aan het feit dat het pauze was en later ook aan het feit dat de film afgelopen was. Niet dat het verhaal niet af was, maar omdat ik me zo prima vermaakte. 4*
Materny
De voortekenen zijn duidelijk die de filmgoden(jullie dus allemaal) gestuurd hebben op deze aanbeden site.
Dit wordt een succesvolle bioscoopavond binnenkort.
zephyr
Dit wordt een succesvolle bioscoopavond binnenkort.
Ik heb net de trailer voor de tiende keer gezien, maar ik heb er eigenlijk helemaal geen zin in deze film. Gewoon weer de zoveelste film over de zoveelste intelligente bankovervaller. Clive Owen kan in de trailer nog net zo hard roepen dat hij de slimste bankovervaller met de allerbeste methoden is, dat trekt mij nog niet om deze film te gaan zien. Ook de aanwezigheid van goede acteurs als Chiwetel Ejiofor en Denzel Washington zal dat niet verbeteren, net zo min als de commentaren hier die in dezelfde richting wijzen. Zit ook geen sprankje humor in deze film zeker? Gewoon eens een beter verhaal nemen dan een bankoverval-/gijzelaarsgebeuren.
Co Jackso
- 21924 berichten
Humor zit wel degelijk in deze film en dat is ook meteen één van de pluspunten. Eigenlijk was alles aan deze film goed behalve dat ik niets voelde. Ik gaf er eigenlijk niks om wat er ging gebeuren. Verder zal ik maar niet klagen over de vele verwijzingen die spike lee maakt naar rassenverschillen etc, wat dat doet hij altijd, ook al wordt het in deze film vervelend.
Toch is het een vermakelijke film 3.5*
Brooklyn
knip.
Van alles wat je zegt is deze film het tegenovergestelde eigenlijk. Spike Lee weet er leuk zijn eigen draai aan te geven, de bankovervallers zijn cool, de dialogen zijn dik in orde en de film heeft zeker wel humor. Dit is hoe een entertainment film moet zijn...
Lee-john
zephyr, ga de film eerst maar eens zien voordat je al kritiek geeft
Halcyon
Ik moet zephyr toch wel een beetje gelijk geven hoor. Dit verhaal is al tot in den treure toe uitgemolken dat ik echt geen zin heb om er nog zo eentje te zien. Spijtig voor Spike Lee...
Halcyon
Ja, je hebt gelijk hoor. Maar als je eenmaal fan bent van een bepaald genre, dan zie je formulewerk nogal eens door de vingers. Bij andere genres ligt dat moeilijker, begrijp je?
Daan23
Zeer aangename film.
Een film met een erg goed plot, goede dialogen en net dat tikje anders dan al die andere (bankroof) films.
Denzel mag ook nog eens het beste van zichzelf geven, dat was toch al enige tijd geleden (training day).
Clive Owen en Jodie Foster zijn zoals altijd beresterk.
Spike Lee brengt toch weer net dat tikkeltje meer aan deze film die ook voor hem een nieuwe start betekend.
mikey
Ik ben geen heist kenner en geen liefhebber van dat genre, toch een spannende thriller met geweldig acteerwerk en veel humor. Kan soms zelfs beklemmend zijn. 4****
Spike
mikey
Owja, jammer van die foster, typisch een rol die er niet toe doet.
Schapie
Ik vind het ook een heel goede film, zeker 4,5 * waard! Het was weer eens een film met meer diepte en een verhaal wat niet als 'standaard' of cliche te bestempelen is.
Ook mooi hoe de film begint, dat je al aan het denken wordt gezet waar de man tijdens de intro zit.
En ook weer eens wat anders dan de standaard bankoverval film waarbij geld word gejat.
beunhaas
Moeilijke film want overal wat er gezegd word zit wat achter. Na een zwaar weekend niet de meest ideale film. Die washington was niet zo slim als hij zelf dacht:
Washington kon weten dat de verdachte niet tussen de gijzelaars zat want hij heeft zijn stem op band staan en geen van de gijzelaars heeft zijn stem.
En nog een vraagje: waar diende dat gat in de vloer voor?
3*5 ster, want voor de pauze wist je niet waarom je keek (het doel vd overval werd achteraf pas duidelijk)
Berty
hele goede film alleen vind ik het een beetje jammer, het einde.. ik denk dat ze in het echt wel met warmtesensoren enzo zouden werken als ze het idee hadden dat er nog iemand miste.. maar ik kan het mis hebben. toch 4,5 *
martlybra
En nog een vraagje: waar diende dat gat in de vloer voor?
]Het gat diende denk ik om dagelijkse behoeftes (urineren/ontlasten) te voldoen, de arme man moest er natuurlijk wel een week zitten.
mikey
Wat ik wel gek vond was dat er banden bestaan van alle klanten in die bank, voordat de overvallers hun slag sloegen. Kan je dan niet op die manier de bad-guys eruit filteren?
Heideke
ze vermelden in de film dat de camera's zijn uitgeschakeld voordat de bank dicht ging en dat ze van de laatste vier à vijf minuten geen beelden hebben van de mensen die binnen of buiten gingen, bovendien konden ze niet zeker weten of er nog meer mensen bij de overval betrokken waren dan de vier die binnenkwamen in hun schildersoutfit, nl. mensen die al in de bank aanwezig waren en zogezegd "undercover" waren
predator
- 1954 stemmen
Prima misdaadfilm, met fijne rollen van Washington en Owen. Tevens ook nog de nodige humor in verwerkt en een verrassende ontknoping.
T.S.S.A.
Wat een geweldige film, was altijd al Denzel fan. Maar hier overtreft hij al mijn verwachtingen.
(misschien wat hoog maar kan altijd nog verlagen na 2e keer kijken)
moeder theresa
Dit is echt het genre film waar ik zot van ben!
Fantastisch in elkaar gestoken!
Timos
leuke film maar ook niet meer dan dat.
glansrol voor foster.denzel washington vond ik wat minder en soms zelfs een beetje irritant.
verder vond ik dat de film jammergenoeg redelijk voorspelbaar was en een tegenvallen einde had.
daarnaast vind ik het altijd irritant als er in een film onnodige flashbacks en fowards worden gebruikt wat hier dus het geval was.
toch nog wel een redelijk vermakelijke film.

Inside Man: Most Wanted
2019

Goed beoordeelde misdaadfilm 'Inside Man' met Denzel Washington en Clive Owen is maandag op televisie

Misdaadfilm 'Inside Man' met Denzel Washington vanavond op televisie te zien

Rush
Biografie / Sport, 2013

Seven Pounds
Drama, 2008
new york citybankgijzelaarbank managerontvoeringultimatum nazirechtszaakovervalantisemitismpolitie-detectivebank overvalhostage situationfinancial transactionsbank vault swat teamdark pastmanhattan, new york citysecret pastcrooked banker secretpublic figure