• 9.378.430 stemmen

Met onder meer: Denzel Washington, Clive Owen en Jodie Foster

Gesproken taal: Engels en Albanees

Releasedatum: 23 maart 2006

Plot Inside Man

"It looked like the perfect bank robbery. But you can’t judge a crime by its cover."

Rechercheur Keith Frazier (Denzel Washington) en zijn partner worden geconfronteerd met een overval op een bank, waarbij een grootschalige gijzelingssituatie ontstaat. Frazier moet het opnemen tegen de superintelligente crimineel Dalton Russell (Clive Owen) die de perfecte bankroof heeft bedacht. De onderhandelingen verlopen moeizaam en worden verder gecompliceerd door de aanwezigheid van Madeleine White (Jodie Foster), een effectenmakelaar met belangrijke connecties.

Detective Keith Frazier

Dalton Russell

Madeleine White

Captain John Darius

Detective Bill Mitchell

avatar van janwillem23

janwillem23

1 woord: geniaal.

schitterende film, ze hebben echt aan alles gedacht.

avatar van Siemen

Siemen

Sterke film die ondanks de lengte je aandacht perfect weet vast te houden. Denzel Washington is weer eens fantastisch, en ook de bijrol voor Jodie Foster vond ik goed. Leuk dat in de film nog verwezen wordt naar andere sterke misdaadthrillers als Serpico en Dog Day Afternoon. Heb een geweldige avond gehad, mede dankzij deze film, daarom 4,5*.

avatar van LTub

LTub

Dertien-in-een-dozijn-film. Ik voel 'm niet echt. Zitten wel leuke stukken in, maar niet echt meeslepend. Ik zag mensen weglopen uit de bioscoop (heb ik nog nooit meegemaakt!). Toch nog een 3*, voor goed acteerwerk.

avatar van Siemen

Siemen

Dat weglopen zal dan wel niet met de film te maken hebben, want in de bios waar ik zat werd hij met veel genoegen bekeken.

avatar van persephone

persephone

heb hem zaterdag in bios gezien, ik vond het echt wel goeie film! met passende muziek en goed geacteert enja...goed dus

avatar van rubio

rubio

Ik had er meer van verwacht. Het kunstje dat de overvallers plegen is genialal, maar de politie vind ik te overdreven (amerikaans dus onrealistisch) neergezet. Neemt niet weg dat het een goeie film is 3.5 *

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Co Jackso schreef:

Humor zit wel degelijk in deze film en dat is ook meteen één van de pluspunten. Eigenlijk was alles aan deze film goed behalve dat ik niets voelde. Ik gaf er eigenlijk niks om wat er ging gebeuren. Verder zal ik maar niet klagen over de vele verwijzingen die spike lee maakt naar rassenverschillen etc, wat dat doet hij altijd, ook al wordt het in deze film vervelend.

Toch is het een vermakelijke film 3.5*

Niets aan toe te voegen.

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Poisonthewell schreef:

Mwah erg standaard flm met het onvermijdelijke Spike Lee-preekgehalte. Een half uur voor het einde stortte de film helemaal in en was het uitzitten tot het einde. 2*

Helemaal mee eens ik heb hem halverwegen uitgezet, ik kon de moeite niet opbrengen om hem af te kijken

avatar van eelco

eelco

zeker een 5.0 stem waard goed en spannende film.

actie en spanning op hoge pijl.

kijken dus!

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Na 1 x in slaap gevallen te zijn toch afgekeken. Intelligente film die eigenlijk weinig weet te boeien. Teveel scenes waarin niets gebeurde of die onboeiend waren. Had veel meer verwacht van deze film. Spanning zat er totaal niet in.

avatar van Thomas

Thomas

"passende muziek" Ik zat me juist te ergeren en die steeds terug kerende irritante toon....

aardige thriller... waar echter wel meer ingezeten had...

avatar van ERHA

ERHA

Op zich een leuke film, maar heeft het niet helemaal. Achteraf is het een eenvoudig verhaal en had spannender gebracht kunnen worden.

avatar van tukker1966

tukker1966

Viel me toch dus ook lichtelijk tegen..daarom 3 sterren.

avatar van Nando

Nando

Superfilm geen andere woorden voor..

avatar van Funky Junky

Funky Junky

Wat een vette film!! Spannend van begin tot eind. Na al die flut films de laatste tijd vond ik dit toch wel een juweeltje 4.5

avatar van theo h

theo h

Boeiende en spannende film

Goed verhaal, verrassend, prima gespeeld, realistisch.

Ik snapte alleen niet waarom dat gat in de vloer gemaakt werd.

avatar van smennO

smennO

Leek erop een leuke film te worden en viel me zeker niet tegen. De onderlinge humor van de agenten was erg vermakelijk en toch best wel een onverwacht einde.

Jodie Foster zeer irritant en nutteloze rol, maar Denzel Washington uitstekend.

Eindelijk weer een beetje leuke film.

avatar van Kintu

Kintu

Een van de beste films die ik in lange tijd nog heb gezien. Echt een aanrader. Geen saaie inleiding, niet te veel blabla maar direct over tot de actie. De film duurt iets meer dan 2 uur, wel hij leek nog geen half uur te duren. Hij boeit van begin tot einde en is geniaal gevonden. De cast is van topniveau... ik kan echt geen minpunten bedenken. 4* en kijken dus.

avatar van De_Hollander

De_Hollander

salvatore schreef:

Dat zijn de juiste woorden

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Goeie film al was de speelduur misschien wat aan de lange kant. Ondanks dat toch ook genoeg pluspunten: er wordt goed geacteerd door hele cast, Foster deed wel wat aan over-acting vond ik. Verder zitten er leuke, goeie vondsten in en over het algemeen wordt er behoorlijk goed op details gelet (op dé kleinigheden na dan).
Enkele verrassende plotwendingen en een vrij geniaal plan van de overvallers. De film deed me met momenten denken aan o.a. Dog Day Afternoon, Phonebooth en zelfs The Usual Suspects, maar Inside Man dan wel als de eenvoudigere, minder geniale versie ervan.
Goed voor 3 en een halve ster.

avatar van baardje

baardje

Ik zal hem wel niet begrepen hebben maar hij kon me niet echt boeien, vond het een erg langdradige film.

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

baardje schreef:

Snapte het einde ook niet.........

Wat begreep je er dan niet aan? Er was volgens mij toch niks moeilijks aan

avatar van airbus1

airbus1

baardje schreef:

Snapte het einde ook niet.........

Juist, dan heb je allen het einde van de film gekeken denk ik.

Ik vond het trouwens echt een hele goede film. Alleen vond ik de muziek wel irritant die erbij zat, past dus echt niet bij de film. Maargoed dat is maar een klein stukje van de film.

avatar van thomasvdb

thomasvdb

De film heeft mij wel redelijk weten te boeien.

Het was een aardige film op te zien.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Een film die lekker wegkijkt, mede door de geweldige cast (vooral Denzel Washington en Willem Dafoe, maar natuurlijk ook Clive Owen en Jodie Foster), altijd leuk om naar te kijken. Leuke filmstijl (lees: het mooie verschil tussen flashbacks, nu, en flashforwards) en goede muziek. Van de uiteindelijke ontknoping had ik net iets meer verwacht, maar het was meer dan voldoende voor een leuke filmavond.

avatar van uberscore

uberscore

ik vond het een goede film, alleen jodie foster liet wel de wensen over volgens mij, had geen beroemd iemand moeten zijn. simpelweg omdat er aan haar hoofd al ander personages hangen, was niet nodig voor de grootte van haar rol.

avatar van Lukic

Lukic

Best een redelijk goede film. Misschien wat te lang. Plus dat gedeelte aan het iend buiten de bank had van mij neit zo gehoeven. Wat betreft de perfecte bankroof. Tja, dat is altijd een beetje riskant om te zeggen omdat je als kijkert zonder veel moeite wel wat imperfecties kan ontdekken. De belangrijkste is wel de volgende:

Geen van de bankovervallers wordt uiteindelijke gepakt. Voornamelijk doordat zij (op 1 na) met de gijzelaars in dezelfde pakken naar buiten toe komen zodat ze niet uit elkaar te halen zijn. Door de gijzelaars tijdens het gijzelingsproces in verwarring te brengen kunnen zij de politie niet vertellen wie volgens hen de banovervallers zijn. En nu komt het, de politie had na afloop heel makkelijk kunnen zien wie bankovervallers waren. Ze hadden simpelweg de beveiligingsvideo van de bank moeten bekijken, van pak'm beet 1 uur voor de banoverval tot aan het moment dat de overvallers de bank binnen vallen. Ze hadden dan precies geweten wie er als gewone bezoeker de bank in was gekomen. Trek die van het totale aantal af en je houdt de echte bankovervallers over. En de politie had de beschikking over de videobanden. Zoveel bleek wel uit de flash-forwards...

dus perfecte bankoverval? NEE!

3 tot 3,5 ster.

avatar van notsub

notsub

Ik vond er weinig aan. Het concept had wel wat spannender uitgewerkt mogen worden. Ik vond de humor wel in orde, maar miste duidelijk de spanning. Verder is het verhaal niet waterdicht, jammer. 2.0 punten.

avatar van grid8400

grid8400

goeie film maar damn.. wat een bagger soundtrack (behalve dan het slotstuk) de muziek past echt niet bij de film. Heel jammer, want het begon gewoon te storen op een gegeven moment. jammer jammer!!! Maar ijzersterk weer die Denzel!!

3,5* geen 4 door de shitty soundtrack

avatar van Nando

Nando

superfilmmmmmm..overal is aan gedacht..einde ook super