• 9.379.514 stemmen

Met onder meer: Denzel Washington, Clive Owen en Jodie Foster

Gesproken taal: Engels en Albanees

Releasedatum: 23 maart 2006

Plot Inside Man

"It looked like the perfect bank robbery. But you can’t judge a crime by its cover."

Rechercheur Keith Frazier (Denzel Washington) en zijn partner worden geconfronteerd met een overval op een bank, waarbij een grootschalige gijzelingssituatie ontstaat. Frazier moet het opnemen tegen de superintelligente crimineel Dalton Russell (Clive Owen) die de perfecte bankroof heeft bedacht. De onderhandelingen verlopen moeizaam en worden verder gecompliceerd door de aanwezigheid van Madeleine White (Jodie Foster), een effectenmakelaar met belangrijke connecties.

Detective Keith Frazier

Dalton Russell

Madeleine White

Captain John Darius

Detective Bill Mitchell

avatar van ralph1974

ralph1974

Hij duurt inderdaad erg lang de film maar hij is zeker de moeite waard om te kijken

Magere film.

voorspelbaar einde door de titel.

3,0

avatar van peter 1

peter 1

Inderdaad, weer een film over een bankroof. Maar wel een topper! Sterke rollen van vooral Clive Owen en Denzel. Foster is in deze film wat minder. Zeker de moeite waard. 4 sterren.

peter 1 schreef:

Foster is in deze film wat minder. .

Haar rol was ook niet zo belangrijk en groot hé

avatar van Boothead

Boothead

Lola3 schreef:

Haar rol was ook niet zo belangrijk en groot hé

Dan kan haar rol nog wel zuigen.

avatar van helleke

helleke

JJ_D schreef:

Gebeurt toch wel?

Wat ik daarmee bedoel is dat ze in het bankgebouw zelf geen grondig onderzoek hebben gedaan anders ging het zo niet gelopen zijn maar meer mag ik niet zeggen of ik zou teveel over de inhoud vrijgeven.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Een geniale scène is trouwens wanneer per ongeluk dat mobieltje afgaat met die vreselijke hip hop ringtone. Echt hilarisch.

helleke schreef:

... maar meer mag ik niet zeggen of ik zou teveel over de inhoud vrijgeven.

Gebruik dan spoilertags. http://wiki.moviemeter.nl/index.php/Spoiler

avatar van joeri15

joeri15

snap niet de hele film maar dat zal wel aan mij liggen. Het hele idee erachter is mooi. goed acteerwerk, en supervette film wel om naar te kijken, 4.5*

joeri15 schreef:

supervette film wel om naar te kijken,

zou ik niet vinden moest ik hem niet snappen

avatar van MrEd

MrEd

Gisteren Lucky number Slevin en nu wederom een zeer tegenvallende film met topacteurs erin. Langdradig, voorspelbaar en in mijn ogen compleet overgewaardeerd. Kreeg commentaar omdat ik LNS niet afgekeken had dus ik dacht laat ik dat met deze film maar wel doen. Foute keuze geweest. Acteurs waren niet eens zo slecht maar het verhaal...het mist spanning, humor, actie en ook het verhaal kon mij niet boeien. Helaas maar ik blijf steken op 1.5*.

avatar van _Casper_

_Casper_

top film, 4*

MrEd schreef:

Beide films moeten het inderdaad hebben van de plot, maar persoonlijk vond ik dat in zowel 'Luck Number Slevin' als in 'Inside Man' de chemie tussen de acteurs gedeeltelijk ontbrak.

avatar van klasko

klasko

is deze film nu al te huur, volgens mij wel maar bij onze videotheek is de film nu niet te huur??

het lijkt mij echt een super film ook omdat er zeker goede acteurs inspelen.

klasko schreef:

het lijkt mij echt een super film ook omdat er zeker goede acteurs inspelen.

Was in de videotheek vanaf 15/8

avatar van sam70

sam70

Magere film.pfff

avatar van deStef

deStef

Zeker mager. Beetje te veel media aandacht voor Foster in deze film. Heb er een beetje van genoten, 2,5 ster

avatar van Iketes

Iketes

• 1968 berichten

Goede film op een paar dingen na. Een van de grootste kwellingen vind ik het einde, erg slap (en tevens onrealistisch dat hij daar een week lang achter zit zonder dat ook maar iemand íets opmerkt ). Daarnaast hadden ze het iets minder gecompliceerd en iets spannender kunnen maken.

Daartegenover staat een fantastsiche sound, goed acteerwerk & chemie tussen de personenen. Het verhaal klinkt vrij cliché maar de details die erin verwerkt zijn zijn wel uniek. Jammer van de minpunten;

avatar van killerfreak

killerfreak

Een goede film met de nodige suspens. Een cliche bankoverval, maar een schitterend uitgewerkt plot. 4*

avatar van Stevo

Stevo

Film viel een beetje tegen. Het begin beloofde nog wat, maar op het moment dat ze bij het publiek op zoek gaan naar een vertaler zakt het wat in. Over dat vertalen gesproken; wat tenenkrommend was dat acteren van die wegwerker en zijn ex . Zeker een edelfigurantenrol gewonnen bij de waspoeder. 3 sterren

avatar van N811

N811

had een cliche overvalfilm verwacht, maar vond deze toch wel 3,5 ster waard.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Goede, boeiende film dat iets te lang duurt. De film is niet echt spannend en ondanks sommige verassende wendingen toch ietwat voorspelbaar. Pas na het kijken van de film begreep ik de titel ook, vond het eerst maar raar. Willem Dafoe is jonger dan Denzel Washington, kon het bijna niet geloven, en ik vind het knap dat Denzel nog steeds een middeljarige kan spelen. Clive Owen groeit langzamerhand uit tot 1 van mijn favoriete acteurs, want ook bij deze film doet hij het erg goed.

De film verdient een ruime voldoende, maar die 3,71 is ietwat overdreven vind ik.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

sam70 schreef:

Magere film.pfff

Wat een intiligente reactie

Goede film, alleen die interviews tussendoor met de verdachten verpesten de spanning. Is tevens langdradig. Wel zeer goed verhaal.

tukkerstein schreef:

Wat een intiligente reactie

Ook best een intElligent respons.

avatar van ghalid

ghalid

echt een vette film maar de dieven zijn niet gepakt en dat vond ik raar

avatar van Quentin

Quentin

Vermakelijk film, maar verder niets meer dan dat. Lekker tempo en solide acteerwerk maar daar tegenover staat wel het matige script dat naar mate de film vordert steeds zwakker wordt. 3*

avatar van 4118ruud

4118ruud

Nee, al die ophef, weer zo'n super film uit Amerika.

Viel tegen.

1,0

avatar van Bert1

Bert1

Daar ben je wel wat streng. Ik denk ook dat je je verkeerd hebt laten inlichten, de kritieken zeiden namelijk: "leuk maar niet super".

avatar van IcU

IcU

Dit is mischien wel dé tegenvaller van het jaar. De film, met een geweldige cast, heeft een te zwak en te onorigineel verhaal en is vooral langdradig. Er werd te veel met clichés gespeelt en de acteurs, en met namen Clive Owen, hadden niet genoeg ruimte om wat speciaals toe te voegen. De film duurde en duurde ook maar. Er had makkelijk een half uur af gemogen. Iedereen speelde wel boven gemiddelde, maar dan is alles ook wel gezegt. 2½*

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Lola3 schreef:

Hihi, mooi teruggepakt

Nou als je dat mooi terugpakken noemt,

mijn reactie was in iedergeval intiligenter, dat kun je niet ontkennen