• 9.379.546 stemmen

Met onder meer: Denzel Washington, Clive Owen en Jodie Foster

Gesproken taal: Engels en Albanees

Releasedatum: 23 maart 2006

Plot Inside Man

"It looked like the perfect bank robbery. But you can’t judge a crime by its cover."

Rechercheur Keith Frazier (Denzel Washington) en zijn partner worden geconfronteerd met een overval op een bank, waarbij een grootschalige gijzelingssituatie ontstaat. Frazier moet het opnemen tegen de superintelligente crimineel Dalton Russell (Clive Owen) die de perfecte bankroof heeft bedacht. De onderhandelingen verlopen moeizaam en worden verder gecompliceerd door de aanwezigheid van Madeleine White (Jodie Foster), een effectenmakelaar met belangrijke connecties.

Detective Keith Frazier

Dalton Russell

Madeleine White

Captain John Darius

Detective Bill Mitchell

Vintage schreef:

Wel een leuke film om op tv te zien, als je hiervoor op de 1 of andere manier voor betaald vind ik het zonde van je geld.

Dus je bent hem gaan bekijken naar de cinema en je hebt er dus voor betaald, dus vind je het zonde en toch geef je hem nog een 3,5. En op TV, dan betaal je de elektriciteitsrekening

avatar van LZA

LZA

Jammer, beetje een tegenvaller van Spike.

avatar van Waku

Waku

Prima en originele thriller.

Films omtrent bankovervallen bestaan er al in grote getalen desondanks wordt het geen uitgekauwd geheel.

Degelijk acteerwerk van Foster, Washington en Owen.

Geen standaard einde maar eentje waar over nagedacht is.

Waku schreef:

originele thriller.

contriductio in terminis

avatar van jandirk

jandirk

Goede en onderhoudende thriller, die me tot het eind geboeid heeft.

3,5.

avatar van demyvinnie

demyvinnie

Hele leuke film. heb er echt van genoten

avatar van JJ_D

JJ_D

Lola3 schreef:

contriductio in terminis

Juist niet, Waku zegt dat deze film een uitzondering op de regel vormt, en dus geen uitgekauwd geheel is...

JJ_D schreef:

Sorry, staarde me even blind op het begin van de regel

avatar van XZtephan

XZtephan

Echt een vette film, ik heb hem 1 keer superstoned gekeken, en ik snapte er geen hol meer van. later heb ik hem weer (nuchter dit keer) gekeken en ik vond hem echt supergeweldig. Aan deze hele film is niks standaard of gejat o.i.d. Hij is gewoon perfect en verdient een fel begeerde plaats 3 in mijn top-10

XZtephan schreef:

superstoned

hopelijk moeten we dit niet letterlijk nemen.

avatar van BB Gambini

BB Gambini

komt de film uit in 2 disc special edition

avatar van Finisterra

Finisterra

Bij het lezen van de korte inhoud was mijn eerste gedacht: weer een film over een bankoverval. Het leek allemaal wat standaard te worden.

Gelukkig was het dat niet. Leuke plottwist zorgden ervoor dat de film mij over de ganse lengte kon boeien. Goed geacteerd ook van Denzel, Foster en Owen.

Geslaagde misdaadfilm. 3.5*

avatar van Rik^

Rik^

Eindelijk eens een film die niet zo standaard is. Ik vond 't heerlijk om naar te kijken. De flash-forward vond ik ook leuk. Goed verhaal + goed acteerwerk = een heerlijke avond

4.5

avatar van Kisje

Kisje

Een leuk filmke! Met dank aan Washington natuurlijk, gemaakt voor dit soort films !

4 *

avatar van Overlord

Overlord

Je moet zeer blijven opletten bij deze film. Anders mis je zeer belangrijke momenten. En die zijn erg kort in beeld.

avatar van NKyou

NKyou

Weer een goed filmpje van Spike Lee. Was wel een stuk oppervlakkiger dan 25th hour, wat mij deed teleurstellen. De jazzy soundtrack van Terence Blanchard is ook weer lekker.

avatar van BB Gambini

BB Gambini

Net gekocht moet nog even kijken.

avatar van seth gecko

seth gecko

Spike Lee die een heistfilm draait met Clive Owen en Jodie Foster...een knieval naar de commerciele popcorncinema? niet echt.

de film is zeker weten erg toegankelijk en de Leefilm die het best het cineplexpubliek kan aanspreken, maar het script is intelligent genoeg om het niveau van simpele heistthriller te overstijgen. de dialogen zijn lekker snedig, de intrige is aardig (hoewel niet perfect gebracht), de personages zijn leuk en het is fijn te zien op welke manier Lee zijn stempel op de film gedrukt heeft. (cameratrucjes, maatschappijkritiek....).

Denzel is weer eens goed op dreef en Clive Owen bevestigt nog maar eens zijn talent als charismatische criminal mastermind.

het enige minpuntje aan de film is dat de film vlot de pas erin houdt tot aan de finale, maar eens de spreekwoordelijke aap uit de mouw komt net iets te lang uitbolt om de allerdomsten in de bioszaal toch maar duidelijk te maken hoe de vork aan de steel zit.

kijkers die het ondertussen al doorhadden (en ruim voordien, zelfs in het eerste half uur van de film al als je goed genoeg oplet) kunnen die epiloog als iets te lang en uitleggerig beschouwen.

al bij al echter een intelligente thriller die meer op karakters dan een heist drijft.

3.5***

avatar van cheris

cheris

Zeer goeie film ...

avatar van Doom

Doom

Erg sterke film met een meesterlijke bankoverval. Top acteerprestaties van Denzel Washington en Jodie Foster. Clive Owen nog een stuk beter dan de bovenstaande namen. Wat een geweldig acteur, ik begin hem steeds meer te waarderen als acteur. Zelfs nog meer dan mijn favoriete acteur Nicolas Cage.

Inside Man is verder erg vermakelijk. Goede dialogen, sterk script, onverwachte momenten en een goed einde. Kortom, gewoon een erg goede film van regisseur Spike Lee.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Leuke, vermakelijke film. Natuurlijk niet uniek in orginaliteit qua onderwerp (oh, goh een bankoverval met gijzeling nog nooit gezien in een film ) maar wel goed uitgevoerd.

Daar zijn een aantal zaken verantwoordelijk voor;

1) Het prima uitgedachte plot.

2) De goede regie en cinematografie, eindelijk eens geen misdaadfilm met overdreven geweld. Goede toepassing van stijltruukjes die eindelijk eens positief uitpakken, scenes die eens een keer langer duren dan een 0,5sec. en een hele zeldzaamheid tegenwoordig, strak camerawerk!

3) Goede cast, Denzel Washington en Clive Owen spelen lekker wat Jody Foster te zoeken had in deze film is me nog steeds niet helemaal duidelijk.

4) Leuke humor en regelmatig scherpe one-liners.

Jammer genoeg wil de film hier en daar wel te veel en te lang uitleggen, wat volgens mij helemaal niet nodig is want zo ingewikkeld was het plot uiteindelijk niet. Ook Spike Lee's onvermijdelijke maatschappijkritiek ligt er soms te dik bovenop en breekt met het ritme van de film. Niet dat het allemaal zo ontzettend stoort want heb me prima vermaakt. Een van de leukere misdaadfilms uit de USA dit jaar. 3.5*

avatar van Reinbo

Vakkundige gemaakte overval film. Spike Lee lijkt steeds meer een Hollywod regisseur te worden, al stop hij er nog wel een beetje maatschappij kritiek in, maar het overheest zeker niet. Helaas komen op het eind net iets te veel onthullingen en plot twistjes.

Daarom 3,5.

Desalniettemin ZEKER vermakelijk.

Vuile_Hond schreef:

Hmmm....te lang.

Desalniettemin ZEKER vermakelijk.

Als je het te lang vond, kun je het toch niet aangenaam hebben gevonden??

avatar van buttista

buttista

Bijna alles is al gezegd. Leuke plotwending. Goed geacteerd. Een zeer vermakelijk toppertje. 4*

avatar van helleke

helleke

Zeer goed filmpje van toch wel mijn favoriete acteur Denzel Washington.
Toch wel één van de beste acteurs die er nog rondlopen.
Clive Owen en Jodie Foster (ondanks een kleinere rol) spelen ook zeer overtuigend.
En het is eens leuk om een bankoverval en gijzeling zo te laten aflopen.
Wel wat raar dat er geen uitgebreid onderzoek werd verricht nadat de gijzeling was afgelopen, maar misschien kwam dat wel doordat de eigenaar van de bank dat zelf niet wou.
Spanning van begin tot eind en de film is dan ook voorbij gevlogen.
4 sterren.

avatar van JJ_D

JJ_D

helleke schreef:

Gebeurt toch wel?

JJ_D schreef:

Gebeurt toch wel?
Alle gegijzelden worden ondervraagd om de dader te vinden.

avatar van LazyJohn

LazyJohn

Deze film heb ik vanavond bekeken. Vond ik echt de moeite waard. Spike lee, weet mij altijd wel te boeien. Van een beetje maatschappijkritiek in een film word ik niet boos van ofzo, integendeel.

Actie van bij het begin van de film is een pluspunt. En de manier waarop de bank wordt overvallen, echt geniaal. Vraag mij bij dit soort films altijd af, of er geen criminelen dit soort films bekijken om zelf hun plan beter op punt te stellen.

4.5, een aanrader voor iedereen