Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Albanees
Releasedatum: 23 maart 2006
Bekijk via Prime Video
Plot Inside Man
"It looked like the perfect bank robbery. But you can’t judge a crime by its cover."
Rechercheur Keith Frazier (Denzel Washington) en zijn partner worden geconfronteerd met een overval op een bank, waarbij een grootschalige gijzelingssituatie ontstaat. Frazier moet het opnemen tegen de superintelligente crimineel Dalton Russell (Clive Owen) die de perfecte bankroof heeft bedacht. De onderhandelingen verlopen moeizaam en worden verder gecompliceerd door de aanwezigheid van Madeleine White (Jodie Foster), een effectenmakelaar met belangrijke connecties.
Detective Keith Frazier
Stevie
Steve-O
Chaim
JJ_D
'humoristisch elementen kwamen niet goed uit', ik zie nu in wat je bedoelt, even een misverstandje, sorry.
Ik vond Denzel toch wel een verdomde grapjas in deze film. (En ik wil niet racistisch doen, [neen, dit is zelfs als compliment bedoelt, ]) maar zo zouden meer kleurlingen in films toch moeten zijn...
Pareltje
Ik schrijf nu mijn eerste recensie, maar ik vond dit een erg leuke film.
Denzel speelt eigenlijk over het algemeen wel goed, maar deze was nog weer even beter dan de rest.
jesje
Mooie film! De mensen die die films schrijven kunnen een tweede beroep beginnen als bankberover want volgens mij zou het ze nog lukken ook!
Hi-Tek
Ik ga deze film vanavond bekijken heb wel aardige verwachtingen.
luoqi
wat een k*t film, nog eens zo hoog cijfer?
het verhaal ging nergens over.
hele tijd in de bank zitten en eten en drinken bestellen.
hoogstens 1*
davidov
wat een k*t film, nog eens zo hoog cijfer?
het verhaal ging nergens over.
hele tijd in de bank zitten en eten en drinken bestellen.
hoogstens 1*
Wat een flut argument. The cube gezien? of saw? of das boot? Phonebooth? Zijn zat films die zich min of meer op 1 locatie afspelen en toch ijzersterk zijn.
Tevens als je wat anders van de film had verwacht heb je je verkeerd laten inlichten.
Lola3
inderdaad, zelfs de nr1 van de top250 speelt zich groten deels in een gevangenis, misplaatst argument dus...
dirkmoras
Mmhh, ik hou wel van dit soort films like swordfish, maar deze vond ik een beetje vergezocht het leek alsof het allemaal heel genious was maar veel te veel toevalligheden, ik denk niet dat dit echt zou kunnen gebeuren.
JJ_D
Swordfish natuurlijk ook niet, maar die (laatste) steekt inderdaad veel beter in elkaar...
Rianneke_Dan
Ik vond het niet een hele boeiende film.
Het verhaal was opzich wel goed, maar erg saai soms.
Acteren was ook wel goed, maar ik heb Denzel wel beter gezien.
Wel een film om eens lekker een keer te kijken.
XZtephan
Ik vond het een sterke film, met een leuk en redelijk origineel verhaal.
Het acteerwerk is zoals we gewend zijn erg goed, maar ook het camerawerk vind ik soms erg geniaal gedaan.
De gebeurtenissen zijn af en toe wat traag, maar dragen allemaal hun steentje bij aan de uiteindelijke afloop, wat mij erg interesseert.
4,5*,staat in m'n top 10 momenteel.
balosa
aardige film, maar het einde vind ik te slap, ik had er meer van verwacht, 1 ding is me nog niet helemaal duidelijk waarom hebben ze dat gat nou gegraven, heb ik even iets gemist ofzo ?
Next-gen
ik heb hem gister gezien en vond het echt een top film! de film bleef me continu boeien.
4,5 *
blondegod8
Ik heb 'm in 2 keer moeten kijken. S 'avonds viel ik in slaap, de ochtend erna maar verder gekeken. Tja, zegt ook wel wat over de film, boeide niet echt, niet spannend maar wel een aardig slot.
magere 2,5 *
djkoelkast
Ik heb het niet zo op politiefilms, ook niet op actiefilms en ook niet op films met acteurs als Denzhel Washington (en dit bedoel ik niet racistisch!!!).
Deze film echter is een uitschieter, als je het mij vraagt een juweeltje in de klasse van Ocean's Eleven.
Deze film duurt wel lang (2 uur) maar is wat mij betreft elke minuut van het kijken waard.
Ook het eind is zeer verrassend, zeer origineel.
Aan de reactie van luoqi te lezen heeft hij de film niet begrepen of niet goed bekeken.
Graag meer van dit soort films! Klasse!
4,5
RustyRyan
Gisteren gekeken.
Matige film. Had er echt veel meer van verwacht..
De bankoverval inclusief gijzeling was niet echt spectaculair, beelden tussendoor van de ondervragingen gaven meteen een goed beeld van de afloop. Ik had een spannende film verwacht, maar is er helaas niet van gekomen. Ook de rol van Jodie Foster was veel te klein. Denzel Washington vond ik dan weer goed.
2,5
The_Game
goeie film van een dikke 2 uur. Ik ben geen van Denzel Washington, Clive Owen en Jodie Foster, maar hier deden ze prima hun werk. De film mist alleen de actie, waardoor het lijkt dat hij wat lang duurt. Verder weinig op aan te merken.
animalkrullie
Een zeer behoorlijke film.
Geen juweeltje doordat er toch wat foutjes inzitten en dat er te veel vragen open blijven staan.
Wel een zeer sterke cast en hij blijft onderhoudend tot de laatste minuut. 3,5*
Skrean
Zeker een goeie film.
Alleen het tempo is wat laag, maar kon waarschijnlijk niet anders.
Denzel en clive spelen goed.
Leuke plotwending ook het einde enzo.
Goed idee voor een overval, ga ik ook doen zo. binnenkort.
Net iets beter als de gemiddelde film.
4 sterren.
Knienke22
Ik ben super fan van Denzel omdat ik vind dat hij goed kan acteren. Hem dan ook de meeste films van hem wel gezien. Uiteraard moest ik deze ook weer zien. Viel me echt niet tegen! Vond het een leuk en boeiend verhaal.
Heb er niks negatiefs over te melden..
4.5
Film inderdaad helemaal niet begrepen
Lola3
Film inderdaad helemaal niet begrepen
spoiler]het is wel een film die voortdurende aandacht vraagt hoor. Bijvoorbeeld als je de eerste halve minuut mist, mis je al heel wat
JJ_D
Bijvoorbeeld als je de eerste halve minuut mist, mis je al heel wat
Al toont men natuurlijk de eerste halve minuut ook in de trailer...
balosa
Ze graven die kuil opdat de masterthief zou kunnen ontsnappen met hetgeen waarvoor hij kwam, de nazi-documenten als ik me niet vergis...ze hebben daar toch zo'n dubbele wand voor gemaakt, dat hij zich daarachter kon verstoppen, ik zie het nut van het gat nog steeds niet eerlijk gezegd, je zag ook enkele leidingen in het gat lopen ik weet niet of dat er iets mee te maken heeft (misschien een een extended versie later dat er een nut voor is)
Dude-R
Ja dat was en denkertje, maar als je voor actie kwam zat je in de foute zaal. Pas in de allerlaatste minuut viel bij mij het kwartje.
Tja, je moet er van houden. Ik vond 'm geweldig!
4.5
davidov
Waar dat gat voor was? Hint: Je zit in een kleine ruimte voor een drietal dagen... waar zou jij je behoeftes laten?
balosa
volgens mij zat hij er 1 week, en gaat dat dan niet ruiken zodat de bank medewerkers er ook 'lucht' van krijgen
maar goed ik zal wel weer te ver doordenken, het zit wel goed zo ik leg me erbij neer
c-moon
Ongeloofelijk. Als de film zich op gang trok, dacht ik: ach, weer een film over een gijzeling. bankoverval... maar gaandeweg je in de film zit... kom je zoveel méér te weten, komt er zoveel meer aan bod, het draait 'em om zoveel meer.....
Maar blijft: het eerste halfuur vond ik toch echt wel "doorworstelen', maar eens de film op dreef is ben je in het verhaal ingezogen en.... in het begin is het ook wennen an de flashbacks enzomeer... maar ... eens je je daar over zet zal je met me akkoord gaan dat dit een prima film is!
Het was eigenlijk niet het soort film dat ik van Spike Lee verwacht had, al kom je er toch wel typische Spke Lee ingredienten in tegen!!!!
En ja, DENZEL schittert!!!!
Maar La Foster was ook in erg goede doen... EN.... vergeten we ook Christopper Plumer niet in de rol van Arthur Case...
Zeer goede film.. met een interessante verhaalafwikkeling en een toch wel niet gheeel verwacht einde.....
Aanrader!
davidov
Probeer jij maar een week te eten en te drinken, en niet 1x je behoefte te hoeven doen. Ik denk mits hij het ook kan afsluiten met een dekseltje het minder stinkt dan een hoek met een week oude drollen en plasjes.

Inside Man: Most Wanted
2019

Goed beoordeelde misdaadfilm 'Inside Man' met Denzel Washington en Clive Owen is maandag op televisie

Misdaadfilm 'Inside Man' met Denzel Washington vanavond op televisie te zien

Rush
Biografie / Sport, 2013

Seven Pounds
Drama, 2008
new york citybankgijzelaarbank managerontvoeringultimatum nazirechtszaakovervalantisemitismpolitie-detectivebank overvalhostage situationfinancial transactionsbank vault swat teamdark pastmanhattan, new york citysecret pastcrooked banker secretpublic figure