• 9.374.188 stemmen

Met onder meer: Sam Neill, William H. Macy en Téa Leoni

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 2 augustus 2001

Plot Jurassic Park III

"This time, it's not just a walk in the park!"

Dr. Alan Grant wil graag zijn dinosaurus-onderzoek voortzetten. Hij wordt door de rijke avonturier Paul Kirby en zijn vrouw Amanda uitgenodigd om als gastheer op te treden bij een tour over Isla Sorna. Hun vliegtuig stort echter neer, met als gevolg dat Grant weer tegenover de dino's komt te staan.

avatar van gortworst

gortworst

Valt me niks tegen. Stem blijft hetzelfde 3,5 stuk beter dan deel 2 vond ik! stuk minder dan deel 1 ofcourse!xD Een groot voordeel bij dit deel is dat Alan Grant gewoon weer terug is. Vond het verhaal opzich ook wel leuk bedacht. Je zoon kwijt raken op een gevaarlijk eiland, vervolgens de beste wetenschapper er bij proberen te halen en dan gaat alles ineens weer fout Beter dan een dinosaurus naar de stad proberen te brengen(deel 2)

avatar van lust_for_life

lust_for_life

Ik heb dik veel zin om deze film een 0,5 te geven, enkel en alleen omdat de T-Rex verliest!

Wat is het volgende, aliens bij Indiana Jones?

avatar van Mitchy.

Mitchy.

Vond het vroeger een zeer dikke film, maar na herziening vind ik deze toch veel en veel minder dan de vorige 2. Misschien gewoon omdat ik als ''kleine jongen zijnde'' alleen maar lette op het afslachten. Wil dit 3e deel bijna een 'flop' noemen.

1,5 *

avatar van Humortje!

Humortje!

Een leuk- en laatste deel van de trilogie.

Het acteerwerk viel echter wat tegen, met name Sam Neill. Je kan ook zien dat hij er ook geen in had.

Wel zaten er spannende scenes in, en dat maakte de film een stuk leuker om na te kijken.

Die scene met de Spinosaurus en de T-Rex had er het beste uitgeknipt kunnen worden.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Na het geweldige eerste en het goede tweede deel van de Jurassic Park-films is dit toch duidelijk wat minder. Het is allemaal vrij voorspelbaar en op Sam Neill na is de cast niet erg goed. Leuke toevoeging vond ik wel de vogelsaurussen. De dinosaurussen zagen er verder weer goed uit, maar toch is Jurassic Park III veruit het minste deel.

movie-edje

Het worden voor mij kinderfilms!

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Vind deze nét iets minder dan het tweede deel, maar deze viel me hard mee, zeker na zoveel negatieve berichten.
Het enige wat je over deze film kan zeggen is dat het iets meer clichés bevat. Vond het ook erg jammer dat Billy nog leefde en hoe hebben ze hem in vredesnaam gevonden?

Kost de film een half puntje. Alles ziet er weer perfect uit en de toevoeging van William H. Macy is een goede. Ook goed om Sam Neill weer terug te zien.
Ben benieuwd wat deel 4 ons brengt. Vind toch wel dat de makers daarvan het over een andere boeg moeten gooien. Grote dino's die achter mensen aanzitten hebben we nu al drie keer gezien!

avatar van stultmeister

stultmeister

Kijk, het is geen geweldige film. Ook barst de film van de clichés.

Maar zo slecht als velen 'm vonden, vond ik de film ook weer niet. Het einde is afgeraffeld, die Tea Leoni was irritant in de film. Ook vond ik het gemak waarmee iedereen toch weer wegkomt bij de velociraptors storend. In deel 1 schijnen deze dinosaurussen al briljant te zijn (en maken ze ook daadwerkelijk wat mensen af).

In deze film staan ze gewoon een hele poos voor het hoofdpersonage met 4 stuks. Oh wat zijn ze toch intelligent. AANVALLEN DIE HAP, als je zo'n slimme dino bent. Dat had het geheel wat realistischer en spannender gemaakt.

Maar toch had ik meer met deze film dan met The Lost World. Ben waarschijnlijk een van de weinige. Echter missen beide sequels de charme van deel 1. In deel 1 waren de scènes memorabeler.

In deel 2 en 3 zitten de hoofdpersonen vaak wat doelloos en domweg te rennen voor dino's, terwijl deel 1 me qua verhaal veel meer aanspreekt.

Dit deel krijgt van mij 2 sterren. Jammer dat de trilogie zo zwak is in zijn geheel.

Stampende T-rexen

Schreeuwende - Raptors!

vliegende Pteranodon!

De enige die hier in deze film domineerd is de Gruwlijke chagie-Spinosaurius!

Terwijl de cast in deze film ( echt de weg kwijt is )

avatar van Theunissen

Opzicht was het wel goed dat een andere regisseur het stokje van Steven Spielberg overnam want dan kwam er tenminste een andere wending in de Jurassic Park films. Dit verhaal verschilt gelukkig totaal van de eerste twee delen en gelukkig komt deze film snel op gang. De dinosaurussen zien er in dit deel overigens ook fraai uit en bovendien zitten er ook een paar nieuwe in (helaas wederom raptors die ook in de vorige twee delen veelvuldig werden toegepast). Met de actie in de film zit het ook wel goed en dat geldt ook zeker voor de vele fraaie beelden. Helaas kan dat niet over de cast gezegd worden want buiten Alessandro Nivola en Sam Neill was de rest behoorlijk triest met als dieptepunt de irritante Téa Leoni die eigenlijk ook totaal niet kan acteren. De rol van William H. Macy was een beetje misplaatst in deze film. Maar al met al was bit best een aardige film en vond ik hem beter dan het tweede deel.

avatar van Curry

Curry

als er ooit nog een vervolg komt laat ze dan idd geen raptors meer erin betrekken (die naar nu alweer een tiental jaar verder) blijkt- er totaal anders schijnen hebben uitgezien en veel kleiner waren tov mensen en veren hadden (maar goed dit is dan ook geen wetenschappelijke film)

movie-edje

Spielberg gaat een 4de deel maken!

movie-edje schreef:

Spielberg gaat een 4de deel maken!

Heb ik ook gelezen. Vraag is alleen of hij als director of producer aan de slag gaat. Het zou verdomme tijd worden.

paul83 schreef:

volgens mij is het director!

De oude cast komt weer terug ( Die klein-kinderen , zijn nu natuurlijk groot geworden )

maar ( Jeff Goldblum heeft nee gezegt ) afgehaakt dus!

ik heb ook gelezen, dat er een super grote ( water ) spectakel in voor moet komen met een prehistorische haai.

En Spielberg wilt deze film echt realistisch mogelijk , maken!

Maar van ( hoe en waar de film afspeelt willen ze niet vertellen natuurlijk )

we moeten even geduld hebben want Spielberg wilt Jurassic Park 4 pas in de bios laten draaien in 2013 !

avatar van tristanrc1

tristanrc1

Curry schreef:

maar goed dit is dan ook geen wetenschappelijke film

En dat is nou jammer, want de twee boeken van Chricton waren wel wetenschappelijk en surrealistisch (daar bedoel ik mee dat de dino's er ook daadwerkelijk zo uitzagen in het echt als ze omschreven waren in het boek, zo ook hun gedrag, al kan dat natuurlijk nooit perfect). De eerste twee delen van Spielberg waren nog het meest getrouw, hoewel ook die wat fouten betrof. Maar laten we niet te veel eisen hè?

avatar van Betamax

Betamax

Deze was duidelijk beter dan deel 2.

Stond bijna op hetzelfde niveau als deel 1.

Weer prachtige effecten (af en toe wat te mistig).

Verhaal prima gedrag wederom overdreven, men loopt maar rond te hollen en te schreeuwen.

Maar heb me goed vermaakt.

avatar van K. V.

K. V.

Met het wat teleurstellende tweede deel in het achterhoofd had 'k bij deze m'n verwachtingen niet zo hoog gezet en gelukkig maar. Opnieuw niet het niveau als het origineel, maar de film is zeker niet slecht. Dit keer doet Jeff Goldblum niet meer mee, maar gelukkig wordt hij goed vervangen door een deel van de originele cast. Ook William H. Macy was goed gekozen als kluns van dienst. De film had ook wel wat humor en dit is toch ook steeds leuk meegenomen.

'k had de dinovogels wel wat vroeger verwacht, zeker omdat ze zo prompt op de affiche staan en al voorkwamen op het laatste van deel twee.

Goed voor een hersenloze avond vertier.

avatar van Spetie

Dit derde deel is toch wel weer een verbetering t.o.v. het teleurstellende “The Lost World”.

Niet dat het nu zo’n geweldige film is geworden, nee verre van zelfs, maar vermakelijk is het wel en het heeft een bepaalde frisheid die het vorige deel niet had. Het verhaal stelt niet zo heel veel voor en voelt wel als een herhalingsoefening, maar doordat de film zich op sommige momenten wat minder serieus lijkt te nemen, amuseert het op zich wel.

Jeff Goldblum is helaas in deze film niet meer aanwezig, maar daar tegenover staat de terugkeer van Sam Neill. Niet dat hij het hier nou zo goed doet. Gelukkig is er echter de toevoeging van William H. Macy aan de cast, die voor de komische noot zorgt in deze film en dat redelijk goed doet. Jammer alleen dat zijn vrouw gespeeld wordt door Téa Leoni, die een wanprestatie neerzet en niet veel meer lijkt te doen dan schreeuwen en krijsen.

Gelukkig is de actie in deze film vermakelijk en kent de film veel vaart. De kortere speelduur doet de film goed en ondanks de voorspelbaarheid en sommige onlogische keuzes kijkt deze film wel een stuk beter weg. Het idee om een dinosaur een mobieltje in te laten slikken die ook overgaat is geniaal bedacht. Dat geluidje geeft de film zowaar wat spanning mee. De film zou er zowaar bijna nog een voldoende mee scoren, ware het niet dat het einde ronduit teleurstellend is.

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

Best weer een aardige film, maar haald het voor mij niet bij deel 1 & 2. De film bevat ook best een hoop flaters. Die spinosaurus beukt op een gegeven moment met speels gemak een hek door bestaande uit een zestal pijpen van min. 200mm in diameter, twee minuten later komt ie niet door een deur met een drietal vergrenlingen en waat ielige scharnieren

Vervolgens achtervolgd die spinosaurus de boot al zwemmend terwijl later blijkt dat die hele rivier een keer 5m diep is.

enz. enz.

Verder vond ik het een redelijke film, actie en CGI uiteraard dik in orde. De 'vogelkooi' scene vond ik briljant.

De speelduur was erg kort vergeleken met de voorgaande films wat ik toch wel een flink nadeel vind.

Curry schreef:

Even los van de verschijning, hoop ik dat deel 4 ook gewoon weer velociraptors bevat. In mijn ogen gewoon de meest bedreigende van het stel, en het meest gewaagd aan de mens. Daar valt niet voor te schuilen in een nauwe ruimte.

avatar van eh1982

eh1982

Erg tegenvallende 3e deel! Totaal geen opbouw (wat de 1e film briljant deed...ongeevenaard).

Effecten zagen er slechter uit dan in deel 1, dat 8 jaar ouder is!

Tea Leoni is ERRUG irritant in deze film. 2,5 ster (en dan houd ik het hoog aan)

avatar van NYSe

NYSe

Met uitzondering van de special effects en sommige acteerprestaties (maar ook niet allemaal), niet veel beter dan een slechte, low-budget B-monsterfilm. De personages worden zó snel van de ene horrorsituatie in de andere geworpen dat er van spanningsopbouw eigenlijk geen enkele sprake is. Het brengt enkele schrikeffecten teweeg, maar had nou gewoon de tijd genomen om die personages uit te diepen of een spanningsboog te creëren, dan was de film tenminste geen rit van "ho, daar gaan we weer"-situaties geweest. Barslecht aftreksel van de eerdere twee films.

avatar van Curry

Curry

ik kan me voorzover ik weet geen schrikmoment herinneren

alleen meen ik dat de piloot van het vliegtuigje ontbonden aan een touw hangt of dat was een andere film

avatar van Sid-the-gekste

Sid-the-gekste

Vind deze deel echt wel te boeien deel 2 vond ik tegenvallen maar deel 1 is echt een top film

3.00 waard

avatar van dualcia

dualcia

Krijgt van mij net een voldoende Deze heeft ook een prima sfeertje, de soundtrack blijft 1 van de beste ooit. Ik krijg daar nog altijd kippenvel van. En het is heel leuk om Alan Grant weer terug te zien!

Ik hou wel van een beetje dinosaurussen kijken

avatar van WatchHigh

WatchHigh

Slecht afgezaagd vervolg wat meer een komedie probeert te zijn, ik vind die grapjes niet zo passen. Het begint met de parachute aan de boot en jammer genoeg krijgen we hier al niks te zien even min als ze geland zijn op het eiland, als ze filmden hoe die man dood ging had al wat goed gemaakt. Dan het rare mannetje Kirby die spreekt me al niet aan, en dat irritantje ventje als zoon van hem ook niet. Evenals Billy, ook hij heeft iets wat me niet aan staat. Sam Neill vind ik wel goed in deze film maar wat mij stoort is dat hij eerst zegt ''je krijgt me nooit meer naar dat eiland'' en vervolgens toch makkelijk vertrekt terwijl ik ergens al denk dat hij weet dat het niet klopt. En dat die Ellie zo'n bijrol heeft en niet op dat eiland zit is ook jammer eigenlijk. Dan de ''hit squad'' dit lijkt wat te zijn maar gaan gelijk dood aan het begin als ze net op het eiland geland zijn, saai. Sommigen dingen weet ik wel aan de film te waarderen zoals de raptor scene in dat labrotorium wat wel oké was maar daar blijft het ook bij. De speelduur is kort en de film stelt weinig voor, het verhaal is slap terwijl er toch wat beters verzonnen zou kunnen zijn denk ik. Heel knap vind ik ook dat de dinosaurussen er veel slechter uit zien dan in deel 1 die heeft van mij 5 sterren.

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

WatchHigh schreef:

Mwah, als je je leven gewijd hebt aan opgravingen vind ik het niet zo gek dat je bereid bent enig risico te nemen om je levenswerk door te kunnen zetten.

Vooropgesteld, hij wist niet dat er een tweede eiland was, en daarmee dus ook niet dat daar een vliegveld bij zat (wat bij het andere eiland niet het geval in ieder geval voor zover we konden zien). Het enige risicio, wat hem betrefd, was dus dat het vliegtuig neer zou kunnen storten op het eiland, en de overlevingskans zou dan niks kleiner zijn als bij neerstorten boven zee (ik denk in zijn geval zelfs aanzienlijk beter).

Wat ik dan eerder raar vind is dat hij een cheque aanneemt (als ik me niet vergis) van iemand zonder kredietwaardigheid, dat hij meegaat zonder ooit écht geld te hebben gekregen, enkel een waardeloze cheque.

paul83

Na de drie delen nog een keer kort achter gezien te hebben is er toch behoorlijk kwaliteitsverschil in de films te zien. Ten eerste bevat de film Tea Leoni wat een enorme fout is. Wat een vreselijke actrice is het toch met haar irritante stem. Daarnaast zien de dino's, op de robots na, er stukken slechter uit dan de voorgaande delen.

Wat overigens raar is is dat de "vogels" in deel 3 in de kooi zitten en aan het einde van deel 2 de "vogels" gewoon doodleuk rondvliegen over het eiland.

Ook hadden ze het wat realistischer mogen houden zoals de Spino die waarschijnlijk alleen maar vis at en het zonder meer moest afleggen tegen een T-rex. Ook zijn de "vogels" viseters en waren bij lange na niet zo groot als in de film. Nog een feitje: de velociraptors (zoals ze genoemd worden in deel 1) waren ongeveer iets groter dan een kip. Dus ook weer een misser. Het zijn Utahraptors in de films.

Verder alles eens met WatchHigh hierboven.

Halfje eraf. Deel 1 blijft de koning van de effecten en spanning.

avatar van WatchHigh

WatchHigh

Zijn angst was om op te landen, hij dacht dan blijven we in de lucht maar je weet toch al vooraf dat ze natuurlijk gaan landen dus er had wel een extra overtuiging in gemogen dat bedoelde ik ook dat wou ik eigenlijk bij mijn bericht vermelden over die cheque, dat hij zonder 1 cent te zien en zonder vragen mee gaat voor dit risico, ook al is het voor je werk en geld dat zou ik er echt niet voor over hebben om er door op gegeten te worden. Over die raptors wist ik wel trouwens in de twee vorige delen zijn het ook andere, maar dat is gedaan om het wat enger te maken omdat ze er groter en enger uit zagen maar de naam velociraptor klonk beter en die vliegende dinosaurussen ook inderdaad, maar dit was ook wel weer dat andere eiland toch? Maargoed, deel 1 is zonder meer één van de beste films ooit gemaakt en ik kijk uit naar Jurassic Park 4, hopen dat ze er iets moois van maken.

WatchHigh schreef:

Helaas gaat Spielberg het niet meer zelf doen volgens de berichten. De film staat gepland voor 2014, maar dat is altijd afwachten.

avatar van NYSe

NYSe

ik kan me voorzover ik weet geen schrikmoment herinneren

Zijn ook bijna geen schrikmomenten te noemen: inderdaad die piloot (eigenlijk een parasailer aan een parachute), maar ook een paar scenes met raptors die tevoorschijn springen, zoals vanachter die glazen vitrine of aan het eind, op de open plek. Maar zoals ik zei: nauwelijks schrikmomenten te noemen.