• 9.373.541 stemmen

Met onder meer: Sam Neill, William H. Macy en Téa Leoni

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 2 augustus 2001

Plot Jurassic Park III

"This time, it's not just a walk in the park!"

Dr. Alan Grant wil graag zijn dinosaurus-onderzoek voortzetten. Hij wordt door de rijke avonturier Paul Kirby en zijn vrouw Amanda uitgenodigd om als gastheer op te treden bij een tour over Isla Sorna. Hun vliegtuig stort echter neer, met als gevolg dat Grant weer tegenover de dino's komt te staan.

avatar van NYSe

NYSe

Die eerste is een echte suspensethriller. Een Hitchcockmonsterfilm.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Hehe, tijdens het eten even opgezet en ik kon hem maar niet afzetten. Spreekt toch wel in het voordeel van deze film. Misschien komt het omdat ik een beetje moe ben en geen zin heb om andere verplichtingen te gaan doen die ik vanavond nog heb

Ik weet nu ook weer waarom ik zo weinig TV kijk, ik word echt gestoord van alle reclame. Vroeger gebruikte je dat om even te gaan pissen of koffie te zetten. Tegenwoordig lijkt dit afgestemd op incontinente bejaarden met een cafeïneverslaving.

Hoe dan ook, deze film is meer van hetzelfde maar net iets minder fris dan het (briljante) origineel. Ik vind de eerste JP niet alleen erg goed gemaakt en spannend, maar bovendien geniaal om 2 redenen:

1 - dat het er na 20 jaar nog steeds SUBLIEM uitziet

2 - dat de film een enorme hype was in termen van merchandise, dino-poppetjes. Hier zijn dus mensen heel erg rijk mee geworden. Tof!

Deel III is, voor een derde deel, verrassend goed en vooral best spannend. Dat komt doordat een vrij grote groep mensen het eiland op gaat (en je weet dat er minder het eiland gaan verlaten). De effecten zijn gewoon goed. Dino's zien er goed uit, maar voor mjin gevoel wel iets minder dan in deel 1 (maar dat kan ook sentimentsherinnering zijn). Van deel II weet ik nog maar weinig, binnenkort eens herzien.

Viel niet tegen, 3,5 sterren!

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

nou vooruit een 3 voor de actie en het vermaak...

avatar van GGMM

GGMM

Deze film is echt kut.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

net herzien en paar dingen vallen op. waarom breken de Dino's nu ineens een nek bijv Bij Udesky. Ook is dit bij de Trex en de Spinosaurus het geval dit is erg jammer.

Verder zie je eindelijk wat andere dino's dan de Rex en de Raptors. Deze zijn wat minder indrukwekkend dan in de 1e 2 delen.

Verder (op deminpuntjes na) blijf ik het wel een vermakelijke fim vinden en kijkt lekker weg.

avatar van dammit

dammit

Nothing beats jurassic park 1

Maar al die negatieve reactiea hoeft toch niet, ik vond dit deel toch een stuk beter dan TLW.

avatar van UltraMovieKiller

UltraMovieKiller

GGMM schreef:

Deze film is echt kut.

Dankje voor je boeiende reactie... De volgende keer misschien iets van onderbouwing toevoegen zodat mensen er mogelijk nog wat aan hebben?

avatar van GGMM

GGMM

UltraMovieKiller schreef:

Meh, er staan al 35 meningen, daar kunnen mensen wel even mee vooruit.

avatar van The Oceanic Six

En ik ben alweer aangekomen bij het herzien van de derde Jurassic Park film. Helaas is het een vrij matige film geworden, dat erg aanvoelde als een B-film, al waren de special effects best oké. Je merkt toch wel dat ze destijds in 2001 alweer wat jaren verder waren met CGI-beelden. De dino's komen meer overtuigend over. Maar verder valt er helaas weinig complimenteus te zijn. Het plot is voor de derde keer op rij een herhaling van zetten, nu ook met een stel irritante B-acteurs die allemaal de uitstraling van een platgestampte aardappel hebben. Maar het meest jammerlijke is dat het allemaal niet spannend wordt. Het doet me niks, terwijl je in deel 1 en mindere mate deel 2 die spanning juist constant voelde. Alles bij elkaar is dit een totaal overbodige sequel geworden.

2* (was 2,5*)

avatar van thunderball

thunderball

Ik snap wat je bedoelt, alleen zou ik mensen als Sam Neill, Téa Leoni, William H. Macy en Laura Dern niet snel onder de noemer van b-acteurs laten vallen.

avatar van The Oceanic Six

Ik ken ze ieder geval niet of nauwelijks, maar het waren vooral de acteerprestaties an sich die ik B niveau zou noemen, thunderball (even een keer deze nieuwe meldingsoptie testen)

avatar van mrkos

mrkos

In de making of hadden ze het over de spinosaurus en T-Rex en dat de Spinosaurus mooier en groter was enzo, maar voor mij blijft de T-rex toch echt wel de nummer 1. Hopelijk zien we die ook weer terug in deel 4 MET Spielberg uiteraard!!!

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

Toch wel leuk. Verhaal is onzin en beetje drakerig hier en daar maar daar gaat t niet om. Scène met camper duurt te lang en gaat irriteren. Verder leuke avonturenfilm. Spinosaurus en Pteranodon zijn toffe beestjes. Die mogen terug komen in deel 4 samen met dilophosaurus , t rex en de raptors Deel 1 het best en lost world beetje gelijk aan deze.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

GrobbekuikenXL schreef:

Scène met camper duurt te lang en gaat irriteren.

Dat is deel 2, toch?

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

Yes. 2 films gekeken en door elkaar gehaald.

avatar van Ste*

Ste*

• 2071 berichten

Ja, gewoon ruk.

Ik vond deel 1 - al zal ik een van de weinigen zijn - al niet zo best, maar dit is helemaal niks. Het idee van intelligente dino's is natuurlijk gewoon ridicuul. They set a trap, uhuh.

De personages zijn stuk voor stuk vervelend, met die vrouw en Macy als dieptepunt. Baal altijd als ik die man zie opduiken in een film.

Verder heeft het niks om het lijf. Een irritante zoektocht, wat achtervolgingen door matige dino's, nauwelijks spanning, en alleen momenten om te lachen, danwel je aan te ergeren. Wat er nou precies gaande was op het eiland dat wordt ook nooit helemaal duidelijk, of ik heb niet opgelet. Had nog een semi-interessant zijspoor kunnen worden, maar nee.

Geen 0,5 of 1 omdat ik toch de moeite van de dino's nog wel waardeer.

avatar van Montorsi

Montorsi

Mag ietsje meer eer krijgen dan voorheen (gaat van 1.5* naar 2.0* bij mij).

Goed is het natuurlijk niet, maar het verschil met deel twee is ook weer niet zo groot. De attracties in deze film, de dino's, zie er opvallend goedkoop uit, en eigenlijk is er weinig memorabels gaande, maar ach die raptortjes blijven altijd wel goed te doen. Al krijgen ze uiteindelijk veel te weinig screentime. Voor William H. Macy is het duidelijk allemaal een verplicht nummertje, en Neill had volgens mij ook vooral niet veel beters te doen. Verder een onvermijdelijk kind en vrouw erbij en wat zwak schrijfwerk, met een onvermijdelijke samenkomst van vaders en moeders omdat de vader ineens zo dapper was. De redder van elk huwelijk.

Qua regie ook duidelijk niet al te best, dan merk je toch pas dat Spielberg best wat dingen goed doet die minder vanzelfsprekend zijn dan ze lijken. Zoals een degelijke opbouw van een scene, en een stukje spanning.

Over het algemeen voelde dit toch vooral als een deel waar de vaste pionnen van de eerste twee films in het productieproces al waren afgehaakt. Had meer weg van een B-film dan van een grote Hollywoodproductie. Begrijpelijk dat het vierde deel nu al een hele tijd op zich laat wachten.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

ik vond dit nog een best redelijke film. Hier en daar komen er nog een aantal toffe dino's voorbij en ok, het verhaal stelt niet enorm veel voor, maar echt slecht vind ik het nergens. Een redelijke film voor op een saaie, koude zondagavond.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Goede film, op het niveau van het tweede deel. De film heeft een leuk tempo, anderhalf uur waarin veel gebeurd. Visueel ziet deze film er geweldig uit, maar eigenlijk niet bijzonder veel beter dan het eerste deel. Verder kregen we hier ook andere soorten dino's te zien en worden sommige al bekende dino's voorzien van een iets andere look (de raptors). De muziek is weer erg goed. De acteerprestaties konden wel iets beter, maar ik heb er mij niet aan gestoord.

3.5* (Het gemiddelde hier is wel erg laag )

Ben ook wel benieuwd wat ze van het vierde deel gaan bakken

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

Niet een perfecte film, maar ik denk dat het grootste probleem is dat deze film gewoon in de schaduw van zijn originele eerste deel staat!

Jurassic Park was gewoon zo'n meesterwerk in elk aspect (en zeker voor zijn tijd) dat deze film (die een aantal jaren voorsprong heeft in technologie en cgi) gewoon niet kan tippen aan de eerste!

Verhaal is een beetje simpel, personages een beetje one-dimensional, de film leek mij grotendeel ook gefilmd te zijn in een studio ... Die jungle leek mij overal te perfect en proper en er waren precies TE veel open plekken om echt Hawaii jungle

Te zijn (vliegruigcrash met spinosaurus bijvoorbeeld). Maar wat mij stoorde op sommige momenten was de cgi ... Op sommige momenten leek de T-rex gewoon niet echt geloofwaardig! Jammer ... Want ik kon perfect zien welke shot een animatronic was en welke shot CGI was!

Niks mis met het acteerwerk, maar ook niks speciaal! Alan Grant leek mij in het verhaal gestoken om hem gewoon nog eens terug te kunnen zien ( hoewel ik moet toegeven het fijn te vinden om hem nogmaals te zien in JP), William Macy was ook leuk eens te zien in deze rol! Absoluut niks mis mee!

Nog eens wat ik miste was John Williams! Ik hoorde het Jurassic Park-theme .. Maar ik hoorde gewoon dat dit Williams niet was, jammer ... Maar ik vond het fijn om het JP-theme toch nog eens te horen en niet dat ze deze helemaal zouden vervangen met een nieuwe soundrack! Bracht wat nostalgische gevoelens naar boven voor mij!

Ondanks alles heb ik mij goed genoeg geamuseerd, gewoon hersens even op nul gezet! Een puur avontuur-verhaaltje! Niks mis mee, maar ze hadden er zeker véél meer van kunnen maken! Een 3,0 is zeker niet te weinig!

avatar van Thomas83

Thomas83

Nog minder dan The Lost World, die dan in elk geval nog door Spielberg werd geregisseerd waardoor je nog wat op zichzelf staand goede scènes had. Die heeft deze film eigenlijk helemaal niet. Wel meerdere echt slechte en domme. Johnston geeft de film ook niets van een eigen stijl mee. Het is gewoon zielig om hem Spielberg te zien kopiëren. Deze film heeft het hoogste budget maar dat zie je nergens. Er komt nu nog een stuk meer op de computer lijkt het. Ook mis ik wel een beetje die regenscènes die niet alleen voor sfeer zorgden maar ook mindere effecten verhulden. En het is in vooral wat junglescènes wel erg duidelijk dat je naar sets loopt te kijken. Je vraagt je af wat er met al dat geld gebeurd is. Gelukkig lijkt de film zich ook wel bewust van zijn inferieure kwaliteit (amper een blockbuster waardig eigenlijk) en is hij een stuk korter dan zijn twee voorgangers.

Wel leuk is dat de charismatische brompot Neill weer van de partij is, net als Dern in een klein rolletje. William H. Macy is een erg leuke acteur maar voegt niet zoveel toe aan de film omdat zijn rol zo'n vreselijk aangezette is. Leoni weet nog minder een indruk achter te laten met een nog vervelendere rol. Morgan is dan nog niet eens zo heel slecht gezien zijn leeftijd toen. Wel vervelend hoe Grant natuurlijk met zijn personage (die uiteraard al Grants boeken heeft gelezen en die van Malcolm) een band moet opbouwen. En hij heeft ook al zo'n vervelende en overbodige mentor-pupil-relatie met de door Nivola karig gespeelde Billy.

Het toontje is af en toe ook wat al te vervelend luchtig. Door wat flauwe grappen en slechte en domme scènes vooral, maar ook omdat de dinosaurussen net als in de vorige film weer totaal niet effectief blijken in het vangen van hun prooi. Voor de spanning niet al te best natuurlijk. Die ligt sowieso al niet de hoog omdat de schrijvers er weinig kaas van lijken te hebben gegeten hoe je die opbouwt. Het blijft vooral vliegen van de ene schrikontmoeting met een dinosaurus naar de andere.

Voor de rest aardig is dat we weer wat nieuwe dinosaurussoorten te zien krijgen, waarvan ik de pteranodons het leukst vond, omdat ik die in de voorgaande films wel een beetje miste. Natuurlijk zijn die als vliegers het lastigst te maken, en ze zien er dan ook het slechtst uit. Maar dat valt niet uit de toon in deze film. De scène in de grote vogelkooi is ook het best wat mij betreft. De enige die echt is blijven hangen. In elk geval niet het gevecht tussen de tyrannosaurus en spinosaurus. Alsof de tyrannosaurus dan zou verliezen. Haast een belediging voor de voorgaande films, waarin die nog een beetje de sterren waren. En ook wel een erg kort gevecht eigenlijk.

Het einde is ook weinig doordacht. Dat geintje met de telefoon die het nog perfect doet na door het hele spijsverteringskanaal van de spinosaurus te zijn gegaan is al flauw, maar dan blijkt ook uiteraard Billy nog te lezen als het Amerikaanse leger op Costa Ricaans grondgebied overdreven massaal en in recordtempo uitrukt om Grant en zijn clubje te redden. Wel een typerend dom einde voor een film die de oorspronkelijke film nog meer onteert. 1.5*.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag weer is herbekeken, de film zit vol spanning en actie, ben erg benieuwd naar Jurassic park 4

avatar van vantagev82

vantagev82

Dat de film een lage score heeft is niet gek. Hij is stukken slechter dan zijn voorgangers. Er zijn twee dingen waar ik me aan stoor.

1. Ze maken de t-rex af! De held van de eerste twee films, hier gaan veel mensen voor naar de film. En dan komt er een dino die vis op het menu heeft en die is ineens de beste. Bizar. Kom dan met een allosaurus oid.

2. Die boeiende soap gestylde scenes tussen de mensen en de Raptors. Dat sloeg he-le-maal nergens op.

Haastig vervolg wat geen moment kan tippen aan deel 2 en nog niet in de schaduw mag staan van 1.

Hoop dat deel 4 ons weer vol spanning in de bios laat zitten!

avatar van susiewong

susiewong

Ik ben gewoon een echte fan van de Jurassic Parc films...

Had de posters aan de muur hangen en zelfs een schoolbeker + bordje(dat als meisje van 7-12)

Natuurlijk is deel 1 helemaal super. Vind deel 3 ook niet slecht, alleen vind ik de vrouw het enige irritante in de film.

Jammer Vond ik ook dat de T-Rex afgemaakt werd alsof het een eitje was en iedereen weet dat hij de hoofdrol had in deel 1 en 2!

Sinds dat er bekend gemaakt werd dat er een deel 4 kwam wacht ik al met smart.... Dat is dus al best lang. Ga hem ook zeker in de bioscoop zien! Het enige waar ik bang voor ben is dat hij TE is... Te veel computer....

Vooral in deel 1 hadden de Dino's iets echts daar werden de robots in gebruikt PRACHTIG!

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

susiewong schreef:

dat deden ze juist om de kracht van de Spinosaurus te benadrukken.

avatar van des1

des1

Gekke is dat ik Nr. 3 veel beter vind dan Nr. 2. Ook omdat ik Jeff Goldblum nooit echt helemaal in het verhaal vind zitten. In deze staat de Jurassic spanning er allemaal lekker vet op, mede door het constante geroep van Tia Leoni.... waarvan veel mensen in de bios indertijd zullen hebben gezegd: "mens, hou toch je waffel. Mooie vondsten (beter dan in deel 2), waar het toch feitelijk om draait bij dit soort films. Het rollen van de net neergestorte beechcraft, de overmaatse vogelkooi, e.d. Macy is lekker over the top met z'n "als je ooit een badkamer wilt inrichten"... Sam Neill overtuigt, zoals altijd.

avatar van rcuppen79

rcuppen79

Derde film uit de Jurassic Park-reeks, die ooit erg sterk begon met deel 1. De vervolgen konden die stijgende lijn echter niet voortzetten. The Lost World voegde bitter weinig toe aan de eerste film en alhoewel er in deze derde film enkele nieuwe dinosaurussen worden toegevoegd, is dit te weinig om een blijvende indruk achter te laten. Daarnaast zijn de computer-animaties van een beduidend mindere kwaliteit dan de eerste twee films, waardoor de dinosaurussen er onnatuurlijk en vooral nep uitzien.

Het verhaal heeft weinig om het lijf en ook de spanning is nauwelijks aanwezig. Met uitzondering van Sam Neill zijn de rest van de hoofdrolspelers behoorlijk irritant (Leoni en Macy), danwel kleurloos (Nivola). Dit derde deel was dan ook beduidend minder succesvol dan zijn voorgangers, en lange tijd leek het erop dat Jurassic Park III de laatste uit de reeks zou zijn. In 2015 verscheen er echter alsnog de langverwachte vierde film.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Een dramatisch derde deel, louter en alleen gemaakt voor de snelle cash. Er heerst geen 'sfeer' in dit deel. Het is een goedkope actie-film met c-artiesten, behalve dan Sam Neill. Op het einde die tanks die het strand op rijden, dat kán gewoon niet lachwekkender. Als er in de toekomst nog een verzamelbox van JP gemaakt wordt, kan dit deel eruit blijven.

avatar van plumke

plumke

ik vind dit best wel een prima film , nu de nieuwste jurassic world uit is nog eens alle 3 vorige JW bekeken , alle 3 een dikke 5

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1950 berichten

Toen in de bioscoop gezien. Ik vond hem geweldig. Nu weer eens gezien. Het is toch de mindere in de reeks. Er zitten een aantal mooie scenes in. Vooral de velociraptors zien er goed uit. De grote dino's vallen tegen. De acteurs zij vrij irritant. Er worden ook te weinig mensen opgegeten.