• 9.373.983 stemmen

Met onder meer: Sam Neill, William H. Macy en Téa Leoni

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 2 augustus 2001

Plot Jurassic Park III

"This time, it's not just a walk in the park!"

Dr. Alan Grant wil graag zijn dinosaurus-onderzoek voortzetten. Hij wordt door de rijke avonturier Paul Kirby en zijn vrouw Amanda uitgenodigd om als gastheer op te treden bij een tour over Isla Sorna. Hun vliegtuig stort echter neer, met als gevolg dat Grant weer tegenover de dino's komt te staan.

Yekezzez

Ok, duidelijk Kan ik de dimetrodon uit mijn dinosaurus collectie van vroeger wegdoen.

avatar van EmDee

EmDee

Yekezzez schreef:

Had je zo'n dino-plakplaatjesboek van Panini?

EmDee schreef:

Had je zo'n dino-plakplaatjesboek van Panini?

Ik geloof het wel ja

Di Agostini toch ?

Panini is brood geloof ik. Of een wielrenner.

Yekezzez

Panini was het wel. Zij hadden ook die voetbalplaatjes. (te off-topic nu)

avatar van NeoGriz

NeoGriz

BoordAppel schreef:

De Dimetrodon was een zoogdierachtig reptiel. Hij leeft tijdens het perm en daarom kan t dus nooit een dinosaurus zijn aangezien de eerste dinosuriers in het trias leefden.

Kijk hier maar even. Voor de edaphosaurus: klik!

Het ging mij er niet om of Edaphosaurus en Dimetrodon dinosauriërs waren. Het ging mij er alleen maar om, het vraagstuk; Spinosaurus wel of niet te groot op te lossen.

(iemand nog plaatjes dubbel uit het PANINI sticker-verzamel album? Ik heb m namelijk nog niet vol , keb wel alle 24 beestjes)

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Jurassic Park 4 staat inmiddels stevig in de steigers, en Stan Winston heeft er het volgende over te zeggen.

avatar van gazor

gazor

de prehistorische koe nog even uitgemolken... wat een buchtfilm zeg. de eerste was goed, de tweede al een stuk minder, maar dit is echt kut met peren.

avatar van gazor

gazor

dus besluit ik die 4de gewoon niet te zien

avatar van Dionysos

Dionysos

bioscoopzaal schreef:

Neeeeeee! Argh, dat Jurassic Park is echt zo'n ontzettende parodie op zichzelf geworden!

Niet dat ik de eerste goed vond, trouwens.

avatar van Esteban

Esteban

Een solide actievolle avonturenfilm die gelukkig beter is dan z'n verloren voorganger. Meer hoeft daar niet over gezegd worden.

Jurassic Park III ***

avatar van WB

WB

Esteban schreef:

Idd! Ze kunnen beiden nog niet tippen aan het geweldige eerste deel, maar deze is (in die magere 1,5 uur) wel beter dan het 2e deel! Meer spanning, en meer actie...

avatar van hans vd togt

hans vd togt

ok wel beter dan 2e deel maar geen 4* toch!!

avatar van eerdekes

eerdekes

Bij herziening verhoogd naar 3.5 (=7) Al bij al is dit een zéér entertainend filmpje. Misschien wel de beste in héél de reeks, ok overtuigend beter dan deel 2 dat niks voorstelde.

avatar van jassonn

jassonn

Vond deze de slechtste van de 3.Kan deel 2 niet meer zo goed herinneren maar was zeker beter dan dit deel.Het verhaal was dom net zoals de dino's. 2*

avatar van Esteban

Esteban

Na het middelmatige 'The Lost World' gaf Spielberg de regisseursfakkel door aan Joe Johnston en dat leek geen slechte keuze. De man die al enkele nostalgische films als The Rocketeer, Jumanji en The Pagemaster maakte brengt ons met de derde Jurassic Park een solide avonturenfilm die ons weinig adempauzes laat. Sommige scènes met adembenemende locaties in combinatie met some great action, een voortdurend onderliggende spanning, opbouwende muziek en het vertrouwde gezicht van Sam Neill leunen zelfs sterk aan tegen de kwaliteit van het origineel en slaagt erin die sfeer terug naar boven te brengen. Eindelijk werd er ook iets leuk uitgespeeld met de intelligentie van de Raptors. Minpuntje dat meespeelt in de puntenverdeling is dat sommige schepsels iets minder echt leken of net iets te veel op een handpop tegenover de effecten in de twee voorgangers. Geen flauw idee waar dat aan ligt, misschien wel aan de klaarlichte achtergronden. Alles bij elkaar genomen; Dit was enerzijds een wervelende rit, anderzijds een leuk weerzien!

Jurassic Park 3 ***

avatar van SeB

SeB

Nou ik weet het niet hoor, maar ik vond het een fantastische FILM! Echt.. heel goed.

De effects waren prachtig, voral het achtervolging met die grote dino !

Alleen jammer dat ie te veel computer animaties heeft...:( De eerste was echt de BOM! Ik snap nog steeds niet hoe ze dat konden doen in dat jaar....

Maar goed, een goede film, waard om te zien! Zeker wel

SeB

avatar van Sjan

Sjan

Erg standaard avonturenfilmpje met wederom erg mooi vormgegeven dino's. Paar spannende scenes, maar niet meer dan dat. Erg overdreven en ongeloofwaardig op veel punten en vrij slechte en flauwe grappen. Macy is wel weer erg goed als loser en de rest doet het aardig, niet meer dan dat. 2.5*

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ik blijf op een 3,5 staan. Af en toe te flitsende camerawerking en iets te veel onlogische dingen om een 4 te geven. Het is iig een stuk beter dan deel 2. Leuk ook dat Grant weer terug komt.

Het acteerwerk volstaat en er is weer goed gebruik gemaakt van de combinatie animatronic/CGI. Gevecht tussen de T-Rex en de Spinosaurus kon ik wel waarderen. Ook leuk waren de cameo's van de Euoplocephalus, Parasaurolophus en Ceratosaurus .

avatar van rs18

rs18

ik geef de film 3,5 ster omdat het een goede film was, alleen jammer vond ik dat de dinosaurussen af en toe slim waren gemaakt, zoals de raptors en de vogels (weet niet hoe ze heten:>), maar voor de rest was het een mooie film

avatar van MWX

MWX

het is een leuke popcorn film alleen is het verhaal zeer onwaarscheinlijk omdat aan het begin allan grant heel mooi zegt dat er geen kracht op aarde hem op een van die eilanden kan zetten maar er word hem een paar knakken geboden en meneer zit op het vliegtuig die kant op heel vervelend is ook het zeer zeer slappe einde netalsof de film nog snel ff een einde moest hebben zeer jammer had een stuk leuker kunnen zijn

avatar van eerdekes

eerdekes

Deel 3 vind ik beduidend beter dan deel 2...

avatar van Chainsaw

Chainsaw

MWX schreef:

Mee eens, het einde lijkt erg afgeraffeld.

avatar van kevke1990

kevke1990

Joepie, deel 4 komt eraan.

avatar van WiLL

WiLL

MWX schreef:

Die knaken worden hem geboden om vanuit een vliegtuig wat over het eiland te vertellen. Hij weet niet dat ze van plan zijn om daar te landen. Oh en die paar knaken die hij zou krijgen gingen er wel voor zorgen dat zijn levenswerk nog een jaar of wat kon worden voortgezet.
Kortom het verhaal is niet zo onwaarschijnlijk.
Ik vond de film nog redelijk vermakelijk, soms had ik wel een beetje iets van "dat kennen we nu wel". JP 3 krijgt 3* van mij.

avatar van MWX

MWX

WiLL schreef:

Kortom het verhaal is niet zo onwaarschijnlijk.

kortom kijk deze film nog eens AUB!!!

en WHELP welke idioot wil nu nog een JP IV
tenzij het een remake is van deel 1 dan kan ik erin komen maar om dit verhaal nog verder uit te melken BAH!!!

avatar van robertvanmourik

robertvanmourik

komt er ook een deel 4?

dit deel vond ik trouwens wel goed, ze waren idd, wel een beetje silm:)

avatar van Jordy

Jordy

robertvanmourik schreef:

komt er ook een deel 4?

recensie van een mogelijk script van deel 4

avatar van jb

jb

Deze film is mooi gemaakt, dinosaurussen lijken net echt en het verhaal is ook redelijk. Verder ben ik fan van Sam Neill, dus wat mij betreft, laat JP 4 maar komen. Tenminste als Sam Neill weer meedoet.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Met een goed verhaal zou ik deze film 4.5 hebben gegeven. De SFX waren spectaculair. Vooral in de bios maakte het destijds een goede indruk