• 9.373.686 stemmen

Met onder meer: Sam Neill, William H. Macy en Téa Leoni

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 2 augustus 2001

Plot Jurassic Park III

"This time, it's not just a walk in the park!"

Dr. Alan Grant wil graag zijn dinosaurus-onderzoek voortzetten. Hij wordt door de rijke avonturier Paul Kirby en zijn vrouw Amanda uitgenodigd om als gastheer op te treden bij een tour over Isla Sorna. Hun vliegtuig stort echter neer, met als gevolg dat Grant weer tegenover de dino's komt te staan.

avatar van Armin

Armin

Meer van hetzelfde, maar toch blijf ik het leuk vinden. ***

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Effecten vielen me ook tegen. Dat het verhaal klote was viel te verwachten. Uitgemolken concept, alsjeblieft geen deel 4.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Ik ergerde me al toen ik hoorde waar deze film over ging... Ik weet toevallig een beetje af van dinosaurussen, en de Spinosaurus (dat vervaarlijke monster in deze film) was een slome, oninteressante planteneter.

Maar hier maken ze er een soort broertje van de T-rex van, gewoon uit commercieel oogpunt.

Dat vind ik toch wel een zwaktebod hoor.

avatar van NERD

NERD

Ik weet toevallig een beetje af van dinosaurussen

Dinosauriërs

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Ook dinosaurussen is goed Nederlands hoor...

avatar van Yak

empirekees

ach..niet veel bijzonders

avatar van tovenaar

tovenaar

Die scene als ze op dat strottehoofd-ding van die dino gaan fluiten en dan zeggen: no no! call for help! En dat die kerel dan wat anders gaat fluiten..... dat verpestte de film, die toch wel wat beter was dan JP 2.

avatar van Goodfella

Goodfella

Ik kan alle kritiek op de Jurrasic Park-films goed begrijpen, maar toch zie ik de 'onvolkomenheden' bij deze films vaak door de vingers en vermaak ik me opperbest! Heel raar, maar ik zal wel een of andere dinosaurus-tic van vroeger hebben opgelopen

Ps. Ik verheug me nu alweer op deel IV

avatar van LZA

LZA

Vond deze beter te pruimen dan deel 2, maar het is allemaal al eens vertoond. Een uitgelezen moment om een dikke vette punt achter het sprookje te zetten .

vinnik dan he

Sjoerd schreef:

Dat vind ik toch wel een zwaktebod hoor.

Blijkbaar weet je niet genoeg van dinosaurussen want de Spinosaurus was wel zeker een carnivoor. Saurischia -> Theropoda. Alle sauriers van deze groep warencarnivoor of omnivoor.

Ik denk dat je in de war bent met de Edaphosaurus of Dimetrodon, wat idd langzame planteneters waren, en net als de Spinosaurus een zeil op hun rug hadden. Dit waren alleen geen dinosauriers.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

BoordAppel schreef:

Alle sauriers van deze groep waren carnivoor of omnivoor.

ik ben ook voor!

avatar van GerwinF

GerwinF

En nu we toch bezig zijn, de T-Rex was waarschijnlijk een aaseter en jaagde zelf bijna niet. Was pas op Discovery.

avatar van Herald

Herald

GerwinF schreef:

ja maar daarover zijn nog niet alle geleerden het eens

Daarbij denken ze nu dat kleine theropoden bedekt waren met veren waardoor de raptors ,die veel te groot zijn in de JP reeks, er uitzien als bovenmaatse kippen.

avatar van Droopy

Droopy

Na het vergezochte deel 1 kon dit deel me ook niet bekoren.

avatar van Hemdale

Hemdale

Veel beter dan deel 2! 90 minuten vol dino-aktie!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Jurassic Park: The Lost World was als vervolg nog wel te doen, maar hier gaat het kwalitatief rap naar beneden. De overduidelijke Jurassic Park sfeer is praktisch verdwenen en het lijkt vooral op een simpele herhalingsoefening. Alleen werd er dit keer zo'n nieuwe dinosaurus bijgehaald om het geheel wat origineler te maken. Slechte keuze, vond het maar een onding. Gelukkig zijn er de prima special effects en een paar aardige actiescènes die de film nog enigszins kijkbaar maken, verder is Jurassic Park niet meer dan een voorspelbare en slechts bij vlagen interessante vervolgfilm. Losstaand is het een best amusant avonturenfilmpje, vergeleken met Spielberg's origineel echter behoorlijk matig.

3 kleine sterren.

avatar van gotti

Chainsaw schreef:

Dit was dus ongeveer het enige in de film wat niet orgineel was aangezien deze dinosaurus nooit bestaan heeft. Er waren volgens mij wel speculaties dat er een grote dinosaurus zou zijn, maar dit is volgens mij nooit bevestigd. Deze dinosaurus is er dus puur voor de actie ingezet dus!

gotti schreef:

De Spinosaurus heeft wel degelijk bestaan. Kon 16 meter lang worden dus groter dan een Tyrannosaurus. Klopt allemaal.

avatar van Hemdale

Hemdale

Conclusie: goeie film?

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Korte maar zeer goede actiefilm. Prachtige special effects , veel spanning en zeer goede actie. Kortom een echte aanrader. 4*

avatar van mc rosss

mc rosss

jurassic park 3 lijkt volgens mij volledig uitgemolken. het is niet meer wat het geweest was. jammer jurassic park klinkt niet meer als een klasieker 2.5 *

avatar van Nick Kang

Nick Kang

de dino's zien er nog mooier uit dan ooit te voren alleen heb je daar wat aan als het verhaal zo kort en toch wel een tikkie slecht is. Het is heel erg kort, ik had liever nog een half uurtje langer mooie computeranimaties gezien. Wat zeer fout is in film is dat die gozer gaat praten met die raptors. Daar klopt dus helemaal niks van. Raptors waren wel erg slim maar ook niet dom. Die raptors zouden ze in het echt opeten want dat is voedsel voor een week voor die raptors. De eerst JP gaf ik 4 sterren, JPII geef ik 3.5 sterren en dan maak ik het rijtje af met JPIII 3 sterren. Jammer dat zo iets moois dan weer moet worden uitgemolken.

avatar van herman78

herman78

Nick Kang schreef:

Heh. Ik kan me wel vinden in jouw stukje, maar volgens mij gaf ik JPIII nog een stuk lager.

avatar van Yak

Yak

Nick Kang schreef:

Raptors waren wel erg slim maar ook niet dom.

Eureka!

avatar van NeoGriz

NeoGriz

Dames en Heren,

Laat ik het fenomeen "grootte van de Spinosaurus" oplossen. Want.... trrrrrrrr, jaja die spinosaurus is helemaal niet te groot, kben lid geweest van DINOSAURUS, een maandblad van een aantal jaar terug, en ik zocht laatst eens op hoe het nou zat.

Er zat een VERGELIJK plaatje bij, en wat schetste mijn verbazing??? Die spinosaurus was inderdaad zowat even groot als de T-Rex (Lengte: 10-12 m). En welke dinosauriër met zeil op zn rug was dan wel klein en niets zeggend?

Dat was niet de Spinosaurus maar de ook wel bekende Edaphosaurus en Dimetrodon.

-Spinosauriden behoren tot een ongewone familie van theropode dinosaurussen die over hun rug lange stekels hadden die een huidzeil ondersteunen. Deze familie werd op Spinosaurus gebaseerd en omvat ook de zeildragende dinosaurussen Altispinax en Metriacanthosaurus. Acrocanthosaurus uit het Amerikaanse Oklahoma was 13 m lang en dus zelfs nog groter dan Spinosaurus.-

avatar van Hobbes

Hobbes

NeoGriz schreef:

Dames en Heren,

kben lid geweest van DINOSAURUS, een maandblad van een aantal jaar terug

dé autoriteit bij uitstek op het gebied van dinosauriër.

NeoGriz schreef:

En welke dinosauriër met zeil op zn rug was dan wel klein en niets zeggend?

Dat was niet de Spinosaurus maar de ook wel bekende Edaphosaurus en Dimetrodon.

Volgende x iets beter lezen want de Dimetrodon en Edaphosaurus waren GEEN dinosaurussen! Hoe vaak moet ik t nog zeggen en waar maak ik me in godsnaam druk om!

avatar van Yekezzez

Yekezzez

BoordAppel schreef:

Wat waren het dan?!? Zoogdieren? Vissen? Vogels? Ik wil nu jouw bron zien.

De dimetrodon is een oudere neef van de zoogdieren, maar hij valt wel degelijk onder de dino's. Net als sommige dinosauriers die de vroege familie waren van vogels en ook gewoon onder de dinosauriers vallen.

Yekezzez schreef:

Wat waren het dan?!? Zoogdieren? Vissen? Vogels? Ik wil nu jouw bron zien.

De Dimetrodon was een zoogdierachtig reptiel. Hij leeft tijdens het perm en daarom kan t dus nooit een dinosaurus zijn aangezien de eerste dinosuriers in het trias leefden.

Kijk hier maar even. Voor de edaphosaurus: klik!