• 9.373.984 stemmen

Met onder meer: Sam Neill, William H. Macy en Téa Leoni

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 2 augustus 2001

Plot Jurassic Park III

"This time, it's not just a walk in the park!"

Dr. Alan Grant wil graag zijn dinosaurus-onderzoek voortzetten. Hij wordt door de rijke avonturier Paul Kirby en zijn vrouw Amanda uitgenodigd om als gastheer op te treden bij een tour over Isla Sorna. Hun vliegtuig stort echter neer, met als gevolg dat Grant weer tegenover de dino's komt te staan.

Blindfold

Ik hoorde juist dat deel 3 een stuk beter dan 2 zou zijn (maar da's ook niet echt moeilijk).

avatar van neo

neo

lijkt me best wel gaaf na het zien van de trailer.

Xan21

Deel III is volgens meeste reviews veel beter dan The Lost World:Jurassic Park en heeft veel betere,engere dinosauriers dan deel I.Mmmmm....

Blindfold

De dino's zijn misschien wel mooier, maar bij deel 1 was de verrassing veel groter, omdat je nog nooit zulke mooie Dino's had gezien. Nu ben je al veel meer verwend.

Jordy

negatieve reviews op aintitcool.com en imdb.com, maar goed we zien wel

Xan21

Positieve reviews op AICN.com(1),Dark Horizons.com(3)

Het is een avonturenfilm,verwacht geen geweldige plotwendingen of geweldige karakters,het is gewoon een gave avonturenfilm met absoluut de mooiste effecten uit de gehele franchise.

Jordy

okee Xan, we got your point, maar mij krijg je echt niet enthousiast over een film waar een paar mensen achterna gezeten worden door dino's, maar goed "smaken verschillen" natuurlijk!

de dino's vond ik in de vorige delen er al perfect uitzien, dus daar verwacht ik ook niks van verder

Blindfold

Ach elk nieuw deel van JP is net als een nieuwe Batman. Je verwacht dat ie weer kut is, maar je gaat hem toch maar in de bios kijken (want thuis is ie waarschijnlijk nog erger). Het kan dus alleen maar meevallen.

avatar van TylerD

TylerD

Gedownload. Net zo slecht als 2

Jordy

ja die special effects zullen wel lekker overkomen in een of ander met-een-camera-opgenomen VCDtje.. op je beeldscherm

Xan21

Een aanrader kwa special effects,de ZOGENAAMDE film liefhebber vindt dit niks dus ga er niet heen als je al weet dat je er niet van houdt

Rot op met even slecht als TLW,veel mooiere effecten,een dieper plot(niet veel dieper) en betere acteurs en geen gymnastiek kunsten.Vergeleken met JPIII is TLW alleen maar slechter.

Jeugdsentiment

By the way gedownload,errug mooi beeld en geluid voor een vcd

JP -9.5/10

TLW -6/10

JPIII-8/10

Jordy

Beetje overbodig dit deel. De special effects zijn iets mooier dan in voorgaande delen (waarschijnlijk dé reden waarom ze een derde deel wilden maken), en zijn best mooi, vooral in een goede bios. Maar goed, ik heb het eigenlijk allemaal al eens gezien, had ik het gevoel. Het verhaal stelt niets voor, en er zitten een aantal zeer flauwe grappen in. Pluspunt was Macy, waar ik echt fan van ben. De film is wel minder slecht dan deel 2, 2 en een halve ster.

avatar van SJOE®DO

SJOE®DO

JP3.. kom net uit de bios... wel een aardig filmpje.. leuk voor de actie freaks die niet echt van verhaal houden want het is echt NONSTOP actie.. op een gegeven moment gaat dat wel een beetje vervelen als ze voor de zoveelste keer weer eens worden aangevallen door 1 of andere grote dino die hun probeert te grijpen maar natuurlijk niet lukt.. ok er sterven wel een aantal mensen, maar er blijven er nog genoeg over... de tijdsduur van de film is toch vrij kort te noemen.. aan het eind bleef ik ook met een beetje onbevredigd gevoel achter.. ik had een iets meer spectaculaire afloop verwacht... het is mij iets te abrupt afgelopen... net als je denkt dat er nog wat gaat komen, komt er niks meer.. maar ik wist ook niet van tevoren daat hij vrij kort duurde.. al met al is het gewoon een lekkere vermakelijke actiefilm die ( als ik het me goed herriner ) wel beter was als deel 2... 3 sterren voor JP3

avatar van Etienne U

Etienne U

Uhm....Het verhaal gaat nergens over maar wat wil je men word overgehaald om effe een trip te maken naar dat eiland alleen met mede weten voor een soort van leesing in een vliegtuig. Ok er gebeuren wat dingen en tja men wil zo snel mogelijk weer van dat eiland weg!! wat voor een verhaal wil je in een film zetten als je toch al weet dat ze van dat eiland af willen?? Dan kruijg je natuurlijk alleen maar veel actie te zien omdat er nog al wat dino's rond hobbelen op dat eiland waarvan de meeste wel wat van dat mensen vlees willen proeven =] Ik vond de film zeker weer geslaagd misschien wat kort ok moet ik toe geven maar zeker niet minder.........Mooie plaatjes weer hij krijgt van mij gewoon 3 sterren

avatar van ThaDeez

ThaDeez

Deze film....wat een BOUT film. ALWEER van die enorme KLOTEBEESTEN, die overigens in dit deel wel het beste op het witte doek tevoorschijn kwamen. nou, in principe hoef ik niet verder te gaan want er is niks meer om iets over te zeggen... geen verhaal, alles gebeurt in de film zoals het maar uitkomt, ik bedoel, het enige motief in de film is van hety eiland wegkomen (wat ik nog het slechtste vond in de hele film...) ik wil hier verder geen woorden aan vuil maken. 1,5 ster voor de mooie sfx en clash of the titans

avatar van dttom

dttom

Deze film is niet meer dan dat het pretendeert te zijn: Gewoon een vermakelijk filmpje. Dat is gelukt maar was niet echt nodig geweest.

avatar van qiop666

qiop666

NIET tip van de week "JP3":

Samenvatting:

grom ..... brul ....... grom ........ krak ....... brul ........ grom ........ disney einde = gaaaaaaap !

Christian Fictoor

avatar van neo

neo

net ff naar jp 3 geweest.hij was best wel goed.Mooie dino's en een paar gave actiescenes.maar er zijn een paar dingen waar ik me aan ergerde ***spoilers***:

-net als in deel 2 heeft weer iemand een gelukstas die de persoon heeft gered

-net als in andere films laten ze bij haastig vetrek met het vliegtuig iemand achter

-er is weer zo'n kind dat denkt dat die slim is.die eric heeft dus 8 weken overleefd op isla norna,yeah right

-net als op het einde in deel 1 zien ze vanuit de heli van die beesten vliegen

Met dit deel kreeg ik het gevoel weer een beetje terug van deel 1 als ze in die boot zitten en alan grant kijkt naar die brachiosaurussen enzo.in de film zit ook nog wat humor,zoals grant die het kind van ellie settler gaat opbellen en die gaat dan eerst naar een irritant beest op de tv kijken.De scene waarin de t-rex wordt afgemaakt is erg cool,net als de scenes met die vogels.

avatar van kbautr

kbautr

Niks nieuws, maar niet vervelend. De film zit even plat gezien goed in elkaar. Het is een film die puur gemaakt is om te entertainen, en dat zal die een groot publiek zeker wel doen. Voor de wat meer kritische kijker is het wat minder gezellig. Daarnaast heeft de film uiteindelijk toch nog de scene met de volgens in hun kooi, die in het oorspronkelijke boek wel zat maar in deel 1 om technische redenen nog niet verfilmd werd. JP3 is een aktiefilm, puur voor entertainment, en grafische hoogstandjes en daar zijn ze in geslaagd.

Groet Kbautr Bart

avatar van iman

iman

Deze film was best vermakelijk...niet speciaal goed ofzo...en soms hadden de dino's er ook wel wat mooier uit mogen zien.....maar voor de rest best wel GOED!

avatar van BS

BS

heb net de film gezien en vond hem zwaar tegenvallen.

Geef niet graag kritiek,maar hier is het even nodig.

pluspunten

redelij k spannend.

leuke actie

klein beetje humor.

(leuk datail.net na de pauze zat iedereen natuurlijk aan de chips enzo.Wat leuk was dat een paar minuten daarna de hoofdrolspelers ook ff een snackje nemen)

extreem goede animatie van de dino's

lekker grof bas-geluid.

wel goed geacteerd

negatief

verhaa l is niet pakkend

camera springt soms van hot naar her

de interactie met mensen en dinos is slecht.

in 90 % van de shots met dinos en mensen is de belichting helemaal fout waardoor het erg nep lijkt.

Het verhaal brengt niet veel nieuws

veel te kort,het eind is er veel te snel het begon net leuk te worden.

wordt niet echt uitvoerig gebruik gemaakt van digitale geluids-effecten.

deel 1 en 2 thuis en ben er trots op.

Van deel 3 hoop ik dat de dvd een beter beeld heeft en een hoop leuke dingen erby.

Het is een leuke film,maar hij heeft nou weer net niet die vonk die de andere wel hadden.

Jammer

geef 2.5 ster

avatar van Hitman

Hitman

Leuke vermakelijke actiefilm. Hij duurde alleen wat kort en had wat weinig verhaal. De verassing van die dino's is er eigenlijk nu ook wel af, dus spannend vond ik hem niet echt. Toch 3 sterren...

avatar van Obiwannes

Obiwannes

De film heeft me erg verveeld, ze hadden het zeker bij 2 delen mogen houden. Nog beter was geweest bij 1 deel. Ik was totaal verveeld omdat je het allemaal wel gezien hebt, deze lijkt vooral op het eerste deel. De dinosaurussen zijn wel erg mooi en er zijn er een paar nieuwe. Ook een leuk idee om de raptors slim te maken. En het gsm toontje was ook wel eens leuk. Dan in het begin de vliegtuig crash, het vliegtuig staat opeens stil in een boom na hard naar beneden te vallen, normaal komt daar niemand meer uit maar iedereen heeft amper een schrammetje.

Al bij al 3*

avatar van StuF

StuF

ik vond deze film alleen goed om de special effects, maar die heb ik na 2 vorige delen nu wel een keer gezien! als je voor de actie gaat zit je wel goed, die zit er hier wel meer in als 1 en 2.

avatar van vliegtuig13

vliegtuig13

Ik vond deel 3 wel heel erg leuk maar toch niet beter dan z'n 2 voorgangers.

Ik vind de echte Jurassic Park er niet in terug. Niet de sfeer in de donkere regen in auto's vast terwijl er gestamp aankomt.Ik geef hem 5 sterren omdat ik een fan ben van JP, en als ik niet fan van was misschien ook.

avatar van Flexje

Flexje

meest cliche en voorspelbare film die ik ooit heb gezien. Het maakte me weinig uit wat er met de hoofdrolspelers gebeurd aangezien je van begin af aan toch al weet dat het goed komt. En hier nog een cliche: de special effects zijn wel mooi

2,0 sterren

avatar van misty

misty

de special effects zijn mooi en daar heb je het mee gehad dan

avatar van predator21

predator21

Was eigenlijk nogal saai, maar wel grappig allemaal.

De acteurs stellen erg weinig voor, maar dat hoeft ook niet in zo'n film.

Ik vond hem verder een beetje vermakelijk.

avatar van FisherKing

FisherKing

viel zwaar tegen: jammer van het bioscoopkaartje

dat je op de pauze zit te wachten ( kun je eindelijk wat drinken om die ranzige smaak weg te poetsen )

avatar van Sparkle

Sparkle

Moraal van de film: ga niet vliegeren op een verlaten eiland waar levensgevaarlijke dieren rondlopen.

Als ze maar niet afkomen met een "JP4: Planecrash in the jungle" of zoiets want ik ken m'n eigen: moet altijd zelf zien hoe slecht nen film is.