• 9.374.305 stemmen

Met onder meer: Sam Neill, William H. Macy en Téa Leoni

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 2 augustus 2001

Plot Jurassic Park III

"This time, it's not just a walk in the park!"

Dr. Alan Grant wil graag zijn dinosaurus-onderzoek voortzetten. Hij wordt door de rijke avonturier Paul Kirby en zijn vrouw Amanda uitgenodigd om als gastheer op te treden bij een tour over Isla Sorna. Hun vliegtuig stort echter neer, met als gevolg dat Grant weer tegenover de dino's komt te staan.

avatar van Mlis

Mlis

overbodig deel in mijn ogen (pfff het uitmelken van films is echt een rage).

Als je slim bent kijk je ze achterste voren....

Dan begin je met het minste deel 3, dan een beter deel 2, en dan het beste 1

bennyboy

dit deel van de serie is het minst wat acteerwerk betreft. maar wat ik wel heel goed vind aan deze film is dat je goed ziet dat het een themepark most zijn met al die kooien. in deel 1 zijn het gewoon hoge hokken waar dino's "in" zitten. hierin zie allemaal hokken met gangetjes en dingen voor de gasten. ik vind vooral het personage billy erg leuk
ik vond het ook jammer dat hij bijna dood ging en dus een deel weg was. maar ik was opgelucht dat hij aan het eind tog terug kwam Ik vond die telefoon ook wel geinig.maar ik blijf erbij dat 1 het beste is .

avatar van Kevin13

Kevin13

dat je goed ziet dat het een themepark most zijn met al die kooien

Isla Sorna was geen 'themepark' maar een plaats waar de dinosaurussen vrij konden rondhuppelen.

nachtbraker schreef:
Zowiezo vind ik de kills erg tegenvallen.
Al vroeg in de film sterven 2 karakters waarvan het je niet boeit omdat ze niet sympathiek zijn en zowiezo amper speeltijd gekregen hebben.
En dan later nog 1 waarvan ook niemand wakker zal liggen door de raptors...En that's it!
Iemand waarvan je denkt dat die doodgaat door die vogels komt zelfs terug,te belachelijk hoe die uberhaubt opeens in de helikopter terecht komt in z'n eentje.

je hebt wel gelijk wat betreft die gast die terug komt. ik vond het wel leuk maar nu je het zegt is het wel erg nep.

Kevin13 schreef:

dan is het dus juist een nadeel. (maar ik ga deel 2 morgen kijken dus ik kon niet onthouden dat dat waarschijnlijk in deel 2 uitgelegd word. (is zeker 3 jaar geleden dat ik die gezien heb)

bennyboy

ik heb deel 2 gezien en daarna meteen deze nog een keer. ik vind dat je duidelijk ziet dat het geen steven spielberg film is. ik vind het nauwlijks een jurassic park te noemen. en al die hokken horen er niet (want dit is toch hetzelfde eiland als 2?) dus erg jammer. nu ik dit weet gaat er een halve punt eraf. en dat komt voornamelijk omdat deze de naam jurassic park niet verdient. het is een leuke film. maar geen jurassic park te noemen

avatar van juhnzun

juhnzun

bennyboy schreef:

DITO !

Zoals ik al eerder

geen slechte vertoning veel sterker dan vele andere

echter absoluut niet Jurassicpark waardig

als parodie op Jurassic Park en Lost World

is deze nog best aardig als vervolg is deze absoluut niet waardig

avatar van Minotaures

Minotaures

bennyboy schreef:

Ja, dat is een beetje raar. Maar aan de andere kant: er was een gebouw aan de 'veilige kant', dus het kan zijn dat die hekken voor bescherming van het gebouwtje waren in geval van kalamiteiten.

Minotaures schreef:

zou kunnen. maar het leken me echt hokken om in te kijken want er waren ook uitzicht punten en mooie gangen in het vogelkooi. maar misschien heb je gelijk

avatar van southparkgek

southparkgek

Ook minder dan het eerste deel. Een 3.0

avatar van KILLERBEE99

KILLERBEE99

De film heeft me prima vermaakt, misschien net iets beter dan deel 2... maar heb die en deze allebei een 3 gegeven.

avatar van mnrk

mnrk

Deze 3e Jurassic Park film is nog steeds een prima film, dit ondanks de korte speelduur.

Sam Neill is gelukkig weer van de partij in dit deel.

Ook zien de dino's er weer geweldig uit en vooral de Spinosaurus is indrukwekkend om te zien. Ook de vliegende dino's ( pteranodonus) zagen er goed uit.

Dat het verhaal niet zo heel sterk is, is wel een beetje een tegenvaller. Sommige scene's waren wel goed in elkaar gezet, vooral het gedeelte in de kooi was goed.

Nu hopen dat ze de Jurassic Park films gaan uitbrengen op Blu-ray !

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Zo geweldig waren de dino's in dit deel anders niet, in ieder geval niet in vergelijking met de vorige delen. Ik heb het dan vooral over de CGI-dino's - de animatronics blijven fantastisch om te zien, dat moet ik toegeven -, die in dit deel toch echt een stuk duidelijker uit de computer kwamen. Opvallend, want het eerste deel uit 1993 nota bene deed dat beter.

avatar van ibendb

ibendb

al die isle dingen...

de ene keer zitten ze in isle sorna dinges,

de andere keer in, een ander land,

deze films kunnen mij echt niet meer boeien!

avatar van Pepski

Pepski

Joepie, plastike dinos... wat n reden voor Spielberg niets te maken te willen hebben met dit deel. Deel 1 is n klassieker, deel 2 is n actionpacked vervolg, maar deel 3...
En dan t icoon van de eerste 2 films, de T-Rex in 10 seconden afschrijven , wat n afknapper. Over de "pteranodonut" nog maar te zwijgen

avatar van Beloki

Beloki

Het acteerwerk was inderdaad wat minder, maar de dinos waren weer prachtig. Toch gaat de magie er na de eerste twee fantastische delen natuurlijk wel een beetje af.

B.

avatar van huVILEub

huVILEub

Het verhaal is zoals in het 2e deel niet veel waard, maar deze heeft dan tenminste nog een twistje extra. De actie was ook beter, maar ook weer erg afgekeken. De acteurs zijn ook niets spetterend. Wel vermakelijk, maar niets bijzonders.

avatar van woeler82

woeler82

Vond de film in de eerste plaats erg kort t.o v deel 1 en 2

Dan de raptors in de film, vind ik erg afgezaagd.

Positief daartegen vond ik sommige aktie / scene´s best wel leuk

maar dat is ook het enige lichtpunt

avatar van palaver

palaver

inderdaad een overbodig deel misschien, maar die nieuwe dinosauriër met die rug op die rug (je weet wel wat ik bedoel)

is heel gaaf, en die vogelkooi ook

avatar van lizzy123

lizzy123

Het derde deel van de beroemde jurassic park. Er zaten spannende scene´s bij die waren top. Het is jammer dat er scene´s tussen zaten die in deel 1 en 2 terug kwamen. Het is jammer dat ze er dan weer een afgezaagd deel van moeten maken. Er miste gewoon iets. Ook is het erg jammer, dat de film korte duurde, en dat de film niet door steven spiegberg reggesiseerd is. Nu nog wachten op jurassic park 4. Ik ben benieuwd wat zij daarvan bakken.

avatar van Jeannotvanberlo

Jeannotvanberlo

Wat een teleurstelling, Spielberg wilde met Jurassic Park dinosauriërs laten zien zoals ze daadwerkelijk hadden kunnen zijn, geen film monsters zoals Godzilla. Deze film maakt dat kapot met de Spinosaurus, het idee was goed maar de uitvoering was bagger.

De scene waar de Spinosaurus de nek van een T-rex omdraait, tja wat moet ik daar van denken. De Spinosaurus was een visetende dinosauriër, vandaar zijn lange snuit. De Tyrannosaurus Rex heeft echter de sterkste kaken aller tijden (van land dieren) die hij waarschijnlijk had zodat hij andere grote (gepantserde) dinosauriërs kon doden.
De reden waarom ze de Spinosaurus hebben gekozen is puur en alleen omdat hij het grootst was.

En hoe zit het met die Raptors, zijn die plotseling in een paar jaar tijd dusdanig geëvolueerd dat ze er anders uitzien en met elkaar kunnen praten?

3 sterren dan maar, grotendeels te danken aan de special effects.

avatar van juhnzun

juhnzun

Wat betref het praten van de Raptors

onderlinge tussen de Raptors comunicatie was al zeer duidelijk aanwezig in het eerste deel

en voor de rest moet deze film gewoon als parodie/komedie gezien worden

inplaats van een serieus vervolg

avatar van Lennon

Lennon

Dit is er net 1 teveel.... Leuk hoor die special effects, maar waar deel 1 spectaculair, en misschien wel revolutionair was, was deel 2 wel aardig, en een leuke opvolger, en daar had t moeten stoppen. een uur lang weer dezelfde gevaren, weer dezelfde vluchtpogingen, weer dezelfde spanningen (niet dus) is echt teveel van het goede. Staat leuk in de dvd kast, naast de andere 2, maar nogmaals, dit is het 3e wiel aan de wagen.. en die hoort er nooit bij....

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

mnrk schreef:

Sam Neill is gelukkig weer van de partij in dit deel.

Nu hopen dat ze de Jurassic Park films gaan uitbrengen op Blu-ray !

Mee eens!

ExXxtreme

heb vdg en gisteren deel 1 & 2 nog eens herbekeken (voor de 3 of 4de keer ofzo ) dus zal deze ook nog maar eens herbekijken. De cover alleen al ziet er wel vreselijk uit.. het skelet lijkt al helemaal niet meer op een tyrannosaurus rex, gwn om het cooler te maken.

avatar van Clubber Lang

Clubber Lang

ExXxtreme schreef:

Kijk de film eens, dan zul je zien waarom het skelet ''anders'' is.

Deel 1 is een 'klassieker' , deel 2 en 3 zijn leuke films, niet meer of minder.

Clubber Lang schreef:

Kijk de film eens, dan zul je zien waarom het skelet ''anders'' is.

Deel 1 is een 'klassieker' , deel 2 en 3 zijn leuke films, niet meer of minder.

I see.. ik had niet verwacht dat ze met zo'n lame dingen als genetische manipulatie voor een nieuwe soort te ontwikkelen zouden afkomen. Dit deel vind ik toch wel duidelijk het minst goede, vooral qua verhaal dan. Er zaten wel wat mooie beelden in.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

ExXxtreme schreef:

Dat doen ze dan ook niet. Alle dino's in de film hebben echt bestaan, misschien wat minder spectaculair als hier vertoond, maar van genetische manipulatie om nieuwe soorten te ontwikkelen is geen sprake.

Er is daar trouwens wel een speelgoed-lijn van geweest.

psycholamp schreef:

Er is daar trouwens wel een speelgoed-lijn van geweest.

Ah, dan had ik een stuk van het verhaal verkeerd begrepen. Ik dacht dat die nieuwe dino die niet op de lijst stond genetisch gemanipuleerd was. Aangezien je die later in die grote water tanks ziet zitten. Maar je hebt gelijk want Alan Grant weet er wel de naam van.

avatar van Tristan Scelso

Tristan Scelso

Net als deel 2 geef ik deze een 3

Al met al zijn ze alle 3 erg goed. Leuk om op een regenachtige zondag weg te kijken!