• 9.376.903 stemmen

Met onder meer: Sam Neill, William H. Macy en Téa Leoni

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 2 augustus 2001

Plot Jurassic Park III

"This time, it's not just a walk in the park!"

Dr. Alan Grant wil graag zijn dinosaurus-onderzoek voortzetten. Hij wordt door de rijke avonturier Paul Kirby en zijn vrouw Amanda uitgenodigd om als gastheer op te treden bij een tour over Isla Sorna. Hun vliegtuig stort echter neer, met als gevolg dat Grant weer tegenover de dino's komt te staan.

avatar van Lennert

Lennert

Eigenlijk is deel 3 van deze serie oerslecht. Sam Neill komt eerder cartoonesque dan angstig over, terwijl het paar Macy en Leoni tenenkrommend overdreven sullig overkomt. Het script haalt het bij lange na niet bij de eerste twee films en zelfs de computereffecten zijn in sommige gevallen zelfs matig te noemen (helemaal de blue screen achtergronden zijn in vele situaties overduidelijk).

De toevoeging van de Spinosaurus was echter een goede toevoeging. De Tyrannosaurus, hoe angstaanjagend ook in de eerste films, redt het bij lange na niet bij het gruwelijke uiterlijk van de langsnuitige, gekamde Spinosaurus, die voor de verandering ook armen heeft waar hij iets mee kan doen. De raptors zijn mooi 'doorgeevolueerd' naar nog gevaarlijke roofdieren, terwijl de pteranodon's er ook voor een moment leuk uitzien.

Jammer dat de film zo snel in een typische achtervolg- en schreeuwfilm verandert, dit was bij de voorgaande delen slechts ten dele het geval. Eerlijk is eerlijk, de film is leuk om te kijken, ik heb het nu al voor een derde keer mogen doen, maar tegelijkertijd erger ik me te pletter aan veel zaken.

de poepscene met de Ceratosaurus is zeeeer slecht

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Heel anders dan deel 1 maar toch zeker niet verkeerd.

Het verhaal is goed het verveelt niet en de cast is ook prima.

Lekker veel spanning en avontuur en ook lekker veel dino's.

Het stuk met de vliegtuig die neerstortte was zeker mooi om te zien.

En het einde is ook zeker geweldig.

Maar na 3x ongeveer gezien te hebben verveeld die zeker wel. Maar ga de film gauw weer eens kijken want is al tijdje geleden trouwens.

avatar van nachtbraker

nachtbraker

Tegenvallend 3e deel.

Ik moet bekennen,toen ik deze film in de bioscoop zag vond ik hem heel erg goed en was die erg spannend maar als je dan uit de bioscoop komt is het toch een 'tja'-gevoel dat blijft hangen.
En een 2e en 3e keer kijken helpt pas echt bij het vormen van een goede mening.

Het zit allemaal gelikt in elkaar,nieuwe dinosaurussen die allemaal wel cool zijn,en zelfs de raptors zijn nog cooler dan voorheen alleen jammer dat de T-rex zo snel afvalt,toch the king van de jungle normaal.
Ook is de terugkeer van Neill gewoon erg cool,maar hij had een betere film verdient.

Ik zal de nadelen maar opnoemen.

Op Neill na vind ik er geen leuke karakters inzitten.
Vooral karakters die thuishoren in een kinderfilm,kinderachtig en dommige karakters en in tegenstelling tot de eerste 2 films zijn het vooral karakters die je graag ziet sterven en die weinig toevoegen.
Ook moet er natuurlijk net als bij de eerste 2 delen weer een kind in waarvan je al weet dat die het gaat overleven.
Een irritant kind ook,ik hou d'r niet van.

Zowiezo vind ik de kills erg tegenvallen.
Al vroeg in de film sterven 2 karakters waarvan het je niet boeit omdat ze niet sympathiek zijn en zowiezo amper speeltijd gekregen hebben.
En dan later nog 1 waarvan ook niemand wakker zal liggen door de raptors...En that's it!
Iemand waarvan je denkt dat die doodgaat door die vogels komt zelfs terug,te belachelijk hoe die uberhaubt opeens in de helikopter terecht komt in z'n eentje.

Ook zitten er gewoon te veel belachelijke scenes in deze film die compleet misplaatst zouden zijn in de 1ste JP.
De scenes waarin Neil omsingelt word door predators en ze weglopen of waarin hij gered word omdat toevallig het ventje rookbommen gooit vind ik er niet bij passen.
Spannend wel maar het lijkt meer of Sommers deze film gemaakt heeft. Popcorn-vermaak,en hoewel de 1ste JP dat ook was vond ik wel de aanpak in die film realistischer.
Er word ook teveel humor in deze film gestopt waar ik niet blij mee ben.
Het is bijna een actie/comedy gewonnen.

Ik vind dat het allemaal wel goed in elkaar zit en de film kijkt lekker weg maar het lijkt meer een film om geld mee te verdienen dan 1 die met liefde gemaakt is,erg jammer.

avatar van Materny

Materny

nachtbraker schreef:
De scenes waarin Neil omsingelt word door predators en .

Yeah. Nu is het grote mysterie over wat de dinosauriers heeft uitgemoord ook opgelost.

avatar van nachtbraker

nachtbraker

Hahaha,domme schrijffout van mij,raptors natuurlijk

nachtbraker schreef:

Hahaha,domme schrijffout van mij,raptors natuurlijk

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Mooi gemaakte film!

Had dit niet verwacht na het debacel van JP2.

Na tip van m'n zoon er toch aan gewaagd en ik moet zeggen dat ik dit deel gewoon goed vond (en vind)! Het verhaal is natuurlijk superficial, maar de manier waarop is vond ik absoluut verrassend gemaakt. Leuke effecten en spannend van opzet.

avatar van Pepski

Pepski

Wat n ellende zeg. Ik ben n groot fan geweest van JP (brugklas he? )en JP2 had me ook vermaakt. Maar wat n drama is deze film. Dan heb ik t niet eens over n uitgemolken verhaal, maar de overduidelijke plastic dinos. Wat was er gebeurt? Geld op? De enige reden waarom deze film van mij 1,0 ster krijgt ipv 0,5 is dat ze nog net geen stop-motion hebben gebruikt.

En de Rex... kom op zeg. Het boegbeeld van JP, de ster van de vorige films: 20 seconden in beeld en zn nek wordt gebroken om vervangen te worden door n beest dat met n 468 PC is gemaakt. Geen wonder dat Steven Spielberg zei: "zoek maar n ander voor deze film"

avatar van Pepski

Pepski

Hmmmz... achteraf gezien toch maar 0,5 sterren. Toeteren op n strottehoofd? Dat ie er geluid op kon maken, ok, maar ook duidelijk maken wat ie wil?

avatar van juhnzun

juhnzun

Zeer naar dit deel uitgekeken des te groter de teleursteling

de Spinosaurier brak met de nek van de Tyranosaurier tegelijk de spirit van Jurrasicpark

en de velen absurde acties helpen deze film ook niet bepaald het was allemaal veel eerder irritant dan cool

avatar van Minotaures

Minotaures

Pepski schreef:

Persoonlijk vindt ik de Spinosaurus een griezelige en moeilijke vijand dan de Tyrannosaurus, aangezien de Spinosaurus niet datzelfde zwakheid als de Tyrannosaurus beschikt, is die in Jurassic Park III bewezen een stukje moeilijker te ontlopen.

Daarnaast vond ik het toch wel een beetje tijd om de oude vleesetende colossus te vervangen door een ergere.

avatar van yeyo

yeyo

Wat een strontvervelend vervolg. In tegenstelling tot de eerste film, wordt er zelfs niet geprobeerd om enigszins een verhaal op te bouwen. Het lijkt eerder alsof de producers simpelweg een film wouden over een paar mensen die non stop op de vlucht zijn voor dino's. Er is duidelijk enorm veel geld geïnvesteerd in dit project, maar ik vond de dinosaurussen veel te computerachtig overkomen. Bovendien lijken ze in deze film wel érg slim en de manier waarop ze op een bijna menselijke manier communiceren is lachwekkend.

In het eerste deel stoorde ik mij er al aan, maar hier lijken de actiescènes nog meer alsof ze beter zouden thuishoren in een computerspel (dat stuk waar die kleine jongen van pilaar tot pilaar springt bijvoorbeeld). De op zich sterke cast staat beroerd te acteren, vooral Sam Neill. Zijn rol van fanatieke dinofreak was ik na de eerste film al kotsbeu en hij zelf ook volgens mij. Al zijn de andere personages ook niet veel soeps: William H. Macy is een schitterend acteur, maar is niet geschikt voor een film als deze en dat straalt van hem af. Téa Leoni, de enige vrouw, voldoet meer dan genoeg aan het stereotype van vrouwen in actiefilms: haar enige bijdrage is: in een netelige situatie geraken, schreeuwen en vervolgens door één van de stoere mannen gered worden (ze ontsnapt een stuk of zes keer op het nippertje aan de dood).

Kortom bevat deze film geen magie, geen spanning, nawelijks een verhaal en geen door Jeff Goldblum gebrachte humor. Overslaan die handel!

Kevin13

Heeft niets te maken met de vorige delen en dat vond ik wel pakken. Geen dinosaurussen die ontsnappen, geen stropers alleen maar een paar gillende mensen. Film begint saai, en we moeten wachten tot Nash dood gaat voor er iets gebeurt. Het gevecht tussen de grootmeester van de vorige films en de Spinosaurus. Overbodige scene op en top maar ben blij dat we de Tyrannosaurus toch even in beeld zagen. Dus, de Tyrannosaurus wordt vervangen door een nieuwe, kwaadaardigere, bruter en meedogenlozere dinosaurus: de Spinosaurus. Deze viel wel mee maar zal nooit de kracht brengen waarover de T-Rex bezat. Gelukkig wist Johnston zich hieruit te redden door de Velociraptor een belangrijkere rol te laten spelen. Van begin tot eind krijgen we deze beesten te zien. Ze waren veel enger dan de Spinosaurus en straalden ook meer rancune uit. De nieuwe look dat deze Raptors werdt gegeven was leuk, maar niet nodig. Wel bezorgden ze mij (wat ik mistte in The Lost World) een wow gevoel. Eindelijk werd ik overweldigd. Toen de Raptors hun eieren kwamen opeisen. Wanneer het vrouwtje het ei pakte met daarop een goede soundtrack. Dat was het hoogtepunt uit deze film.

De personages waren iets minder. Je wist op voorhand ook al wie er zou sterven en wie niet maar dat heb je bij alle Jurassic films. Het spijtige is juist dat Billy niet stierf. Anders zou hij de eer gekregen hebben van mooiste sterfscene in de JP reeks.
Amanda Kirby was een irritant mens, zoals hierboven vermeld wordt is het een hele film door geschreeuw.
Conclusie: Net ietsje minder als The Lost World maar zeker het kijken waard.

avatar van *Thijs*

*Thijs*

Ik houd gewoon erg van deze films, daarom geef ik nog steeds een relatief hoog cijfer. Lekker veel dino's en ik hoop dat deel 4 doorgezet wordt!

avatar van BosmaniaK

BosmaniaK

Toen de eindcredits kwamen dacht is he?! voor mn gevoel moest de film nog beginnen.

Mijn advies: kijk Jurassic Park 1 en laat 2 en 3 ver achterwege

Toch weer wat beter dan het droevige tweede deel.

Wat minder serieus, wat een film als deze toch echt ten goede komt. De combo Leoni-Macy is even onlogisch als grappig, Sam Neill speelt bijna een parodie van z'n originele karakter.

Er is een half uurtje vanaf (dank u!) en de dino introducties worden ook aardig snel geskipped (hebben we al 2 keer gehad). De T-Rex is iedereen ondertussen ook weer beu dus een nieuwe "grote vijand" meldt zich aan.

Resultaat is een vlotte maar uberdomme film die het allemaal niet zo serieus lijkt te nemen, maar als dom vermaakt af en toe toch ook aardig faalt. Een paar idiote scenes (vogelkooi en eieren) zorgen ervoor dat het toch allemaal wat minder leuk is dan had kunnen zijn.

CG verder ook niet altijd even goed (vliegtuigramp en gerollebol in het begin) en een povere mangel van een reeds barslechte soundtrack. Audiovisueel spektakel is het allerminst.

Deel 1 blijft nipt de beste, deel 2 was een ramp. Dit derde deel gewoon een lollig maar lomp wegkijkertje.

avatar van Redlop

Redlop

Bibelonseberg schreef:

Het verhaal is natuurlijk superficial...

Uiteraard, maar het zou ook wel een beetje uberdom zijn als je deze film daarop zou afrekenen.

avatar van rep_robert

Onderhond schreef:
Toch weer wat beter dan het droevige tweede deel.

Wat minder serieus

Vraag me af wat je dan serieus vond aan de andere 2 delen? Vind een T-Rex overbrengen naar Amerika voor amusement en vervolgens ontsnapt en door de straten rond rent niet bepaald serieus te noemen

Maar het wordt wel serieus gebracht, terwijl het koppel Leoni/Macy hier bijna een komisch duo vormen. De opbouw van deze film is ook veel minder uitgebreid. Duurt niet voor niks maar 90 minuten.

avatar van c4ssh3rn

c4ssh3rn

Minsten uit de serie, maar het blijft een vermakelijke film.

avatar van Redlop

Redlop

Onderhond schreef:

De opbouw van deze film is ook veel minder uitgebreid.

Gelukkig wel. Wat kan mij het gezever van een paleontoloog schelen? Of de relatieproblematiek van de wetenschappers, of het gejammer van een pretparkidioot? Ik wil dino's zien in Jurassic Park en ik word vanaf het begin op mijn wenken bediend.

Karl van H.

Jurassic Park III is een even vermakelijke als stupide blockbuster. Met het vertrek van de T-Rex is schijnbaar ook het verhaal uit het raam gegooid, wat op zich geen probleem hoeft te zijn, ware het niet dat het vervangende raamwerk voor de actiescènes zoveel plotgaten bevat dat het toch wel een beetje storend begint te worden. Gelukkig zijn de dino's tof genoeg om nog wat afleiding te bieden van al deze nonsens - extra jammer dan ook dat ze er regelmatig behoorlijk nep uitzien. Dat zou toch eigenlijk niet meer mogen na het spectaculaire eerste deel dat al jaren eerder bewees dat het beter kan. Neen, Jurassic Park III is een aardig(e) anonieme blockbuster, en ik ben niet meer het tienjarige dinoliefhebbertje dat daar best doorheen wilt prikken.

Plotgaten?

Karl van H.

Inconsistenties op zijn minst. Zoals de opmerking dat pis van een T-Rex kleine dino's op afstand houdt. Een paar seconden later: "Compy's!" Tja.

Wat ook opvallend is: de Spinosaurus weet wel door een enorm hekwerk heen te breken, maar de verroeste, oude deur van een krakkemikkig hutje is 'm te moeilijk. Wederom: tja.

Ik ben me ervan bewust dat dit niet de juiste manier is om naar films te kijken - normaliter zie ik zulke dingen ook wel gemakkelijk door de vingers -, maar hier was het te opvallend om niet te storen.

Kevin13

Plus dat Hammond in The Lost World zegt dat er helemaal geen hekken zijn op Isla Sorna .

Karl van H.

Ah, deze film heeft dus ook nog eens geluk gehad dat ik de vorige twee delen heel lang geleden gezien heb ook nog eens!

avatar van Fortune

Fortune

Toevallig vandaag gekeken omdat ie op tv was.

Maar dit is wel een erg slecht afgeraffeld 3e deel.

Geen Spielberg deze keer en dat is meteen te merken.

Vond het acteerwerk ook niet overtuigend als ze oog in oog staan met een t-rex of spinosaurus.

Het verhaal was erg ondergemiddeld, eigenlijk beetje belachelijk. Zoontje gaat delta vliegen en eindigt op dat eiland. Ouders zetten een reddings actie in.

Opzich had dat niet echt uitgemaakt maar het trekt je gewoon niet.

Erg jammer van JP 1 was echt heel goed beetje jeugdsentiment ook wel voor mij, 3 keer in de bioscoop gezien. JP 2 vond ik ook erg goed wel wat minder natuurlijk maar deze hadden ze wel achterwege kunnen laten van mij.

JP 4 verwacht ik wel dat het een goede film gaat worden alleen zelfde regisseur als JP3 dus niet zeker te zeggen.

een magere 2.

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Fortune schreef:

Toevallig vandaag gekeken omdat ie op tv was.

Maar dit is wel een erg slecht afgeraffeld 3e deel.

Geen Spielberg deze keer en dat is meteen te merken.

Opzich had dat niet echt uitgemaakt maar het trekt je gewoon niet.

een magere 2.

Spielberg had nog wel een vinger in de pap als Executive Producer, dus hij was nog wel nauw betrokken met de film.

Karl van H.

Zijn rol was anders behoorlijk beperkt tot het letten op de centjes, als ik me niet vergis. Ook niet onbelangrijk, natuurlijk, maar toch

avatar van juhnzun

juhnzun

Als Parodie op Jurassic Park en Lost World

is deze nog best aardig als vervolg is deze absoluut niet waardig