Genre: Actie / Thriller
Releasedatum: 13 oktober 1989
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Batman
"Justice is always darkest before the dawn."
Nadat hij als kind getuige was van de moord op zijn ouders heeft multimiljonair Bruce Wayne (Keaton) gezworen om de misdaad te bestrijden. Bij een overval op een chemische fabriek valt de misdadiger Jack Napier (Nicholson) door toedoen van Batman in een vat met zuur, waardoor hij misvormd raakt. Hij komt terug als de Joker en neemt de misdaad in de stad over. Batman is de enige die hem kan tegenhouden.
Jack Napier / The Joker
Grissom
Alicia
Bob the Goon
The Last
Ik had ook eerst een lichte voorkeur voor Batman Begins, maar nu is deze weer mijn favoriet (tot dat ik de TDK zie..?).
Leland Palmer
Lekker toepasselijk dat deze film vanavond op tv te zien was natuurlijk met The Dark Knight in het vooruitzicht. Batman Returns had ik al eens gezien, maar die vond ik niet super. hetzelfde geldt jammergenoeg voor deze prent van Tim Burton. De film komt maar niet op gang en kabbelt wat voort in een sloom tempo zonder dat we een echt hoogtepunt te zien krijgen.
De enige van de cast die wist te overtuigen was Jack Nicholson die echt op een heerlijke manier zijn rol neerzet, maar de rest was echt niet best. Keaton is veels te houterig en weet geen moment te overtuigen. Zijn rol had door iedereen gespeeld kunnen worden wat mij betreft. Wat een inhoudsloos figuur zeg. Kim Basinger is al helemaal niet goed bezig en zet dan ook de minste rol neer van iedereen in deze film. Owh jah, dan vergeet ik bijna haar hulpje. Die was net zo slecht.
De decors zijn dan wel weer erg mooi en sfeervol. De muziek van Elfman is goed, maar als we dan aankomen bij de actie gaan we de slechte kant weer op. Wie de camera hier in handen had mag nieuw werk gaan zoeken, want dat leek soms nergens op. Actie heeft de film bijna niet te bieden en wat we te zien krijgen is erg onduidelijk allemaal.
Geen slechte film, maar ik had meer verwacht van het eerste deel en ik had zeker verwacht dat ie' het matige Batman Returns zou verslaan, maar dat is niet zo jammergenoeg. Opzich heb ik me wel vermaakt, maar dan wel in veel gevallen dankzij The Joker.
-happy
ik hou niet van batman films maar deze vond ik wel leuk. ik ga zeker ook The Dark Knight zien maar dat is ook een beetje omdat Heath Ledger er in mee speeld.
Deze film geef ik een 3.0 want ik heb me wel vermaakt
morrie
bijna 20 jaar geleden vond ik deze leuk, nu ontzettend nep.
blij dat batman een nieuw leven begonnen is.
wat een kinderfilm.
OlafK
Ik ben het volledig eens met HarmJanStegenga, hoewel ik Batman Returns niet als 'matig' zou bestempelen.
Clueless Dork
Vroeger een favoriet dus een kijkbeurt waard. Was erg verbaasd over hoe matig ik de film nu eigenlijk vond.
The Last
Wat is hier nou zo matig aan? Kom eens met fatsoenlijke argumenten. De film is goed geacteerd (Nicholson als The Joker, Keaton als de verlegen Wayne, Basinger als de 'femme fatale'. Sowieso iets waar je niet eens op hoeft te letten bij dit soort flms), kent geweldige decors, bevat genoeg actie, prima muziek, de sfx waren voor die tijd zeker niet slecht en bovenal, de duistere sombere sfeer heerst briljant en is zeer effectief in combinatie met de cheesy decors en muziek van Elfman. Burton weet wel hoe je ze moet maken. Wat wil je nog meer? Of de meeste stripverfimingen zijn niet aan je besteed..
Leland Palmer
Wat is hier nou zo matig aan? Kom eens met fatsoenlijke argumenten.
Wat mij betreft ben ik duidelijk genoeg geweest, maar ik wil wel even in herhaling vallen.
Laat me niet lachen. Alleen Nicholson is goed, maar voor de rest is het één groot drama. Keaton is dramatisch en vreselijk inhoudsloos als de Batman. Zijn rol had door elk figuur gespeeld kunnen worden. Basinger en haar hulpje zijn al helemaal dramatisch en behoorlijk ongeloofwaardig.
Ben ik het mee eens, maar dat is één van de weinige pluspunten.
Mwah, de actie vond ik maar karig en wat we te zien kregen was allesbehalve goed. Vooral het slechte camerawerk in deze actiescenes doet dit punt de das om.
De muziek is leuk en ondanks dat de sfx voor die tijd goed zou moeten zijn vond ik die ook maar drama. Dat gevlieg van Batman was ook om te lachen. Totaal geen film om serieus te nemen dus en dat heb ik ook niet gedaan. Heb geprobeerd om zo positief mogelijk te zijn tijdens het zien van deze film, maar ik kom niet verder dan een matige productie van Burton.
DureGast
ben het helemaal met harmjanstegenga eens, nicholson is erg vermakelijk als the joker (ben benieuwd hoe ledger dit doet, ga morgen
) maar dat is dan ook een van de weinige goede dingen aan de film. ja het decor is ook mooi maar het acteren van keaton !? hij straalt voor mij helemaal niks uit.
bovendien vond ik de actie erg matig. de eerste keer dat batman in beeld kwam zag je hem zijn vleugels spreiden, volgens mij om hem angstaanjagend te maken. maar het kwam helemaal niet goed op me over. ook flauwe truukjes dat het in het donker ineens tevoorschijn kwam... het leek wel een slapstick!
ik had me best verheugd op deze film(s) (ook returns gekeken) maar ik vind batman begins toch echt beter.
The Last
Mijn hemel wat een slechte argumentatie. 't Is dus duidelijk dat deze film niet aan jullie besteed is.
Keaton is een goede, maar verlegen (logisch dat hij niet veel uitstraalt) Batman, als hij 'inhoudsloos' (denk goed na voordat je zulke moeilijk woorden gebruikt) is, dan is Bale (en elke andere superheld die jullie goed vinden) dat ook. Ik vond verder dat er wel redelijk goed geacteerd werd, zowel Keaton als Basinger deden het naar behoren, ik zou niet weten wat daar slecht aan was, 't is toch ook een stripverfilming.. Maar goed, dat is wel het laatste waar je op moet letten bij dit soort films. Het is dus duidelijk dat de film zich zelf niet serieus neemt (ook te merken aan de overdreven actie, personages en sfx).
Ik zie dat je Back to the Future op 5 sterren hebt staan. Bij die film is dat dus hetzelfde geval als bij Batman. Ook de sfx zijn daar zwaar gedateerd en veel beter dan bij deze film zijn ze niet. Valt moeilijk te ontkennen (zie het niet als een vergelijking, slechts een constatering).
nickie14
ik vind dat er een heel verschil zit tussen batman en back to the future
Leland Palmer
Mijn hemel wat een slechte argumentatie.
Niet alles is meteen slecht als iemand jou mening niet deelt. Heb gewoon duidelijk mijn mening gegeven, wat daar slecht aan zou moeten zijn ontgaat me.
Vind jij. Ik vind Bale veel beter dan Keaton als batman. Ik zeg niet dat Bale geweldig is, maar wat Keaton hier laat zien is niet best. Zoals eerder gezegd had iedereen dat kunnen doen. Hij straalt echt niks uit. Maarjah, dat vind ik.
Oké, je noemt het geen vergelijking, maar je gebruikt het toch als tegenargument. Back to the Future verschilt zo veel van Batman als totaalplaatje dus vind ik dit ook niet relevant. Die auto uit Back to the Future zien opstijgen is wat anders dat Batman zien vliegen.
FixX
keaton en nickelson
een goede COMBO
topfilm eerste klas
deze film heb ik gezien in utrecht in de bios 19 jaar geleden
en tijden veranderen dus ook special effects en het complete film draaien
dat maakt het kijkken naar films van nu helemaal anders
dus iedereen z,n mening verschilt daarom ook heel veel
als je die tijd niet hebt meegemaakt is je oordeel ook anders of het nu goed of slecht is je houd er van of niet
maar uitsprakenzoals dat bale beter is als keaton vind ik niet waar
dat tijdsverschil is te groot
als ze batman over 20 jaar weer zouden uitbrengen is die pers dan weer beter ????
lijkt het dan nog echter
mijn mening de batfilms 1 en 2 zijn zeer goed
3 en 4 wat minder die zijn overkilled in special effects
batman begins op en top
the dark knight een zeer waardige remake
heatmaster
maar bale is zowiezo de beste batman ooit en dat blijft ook zo en deze film is niet overdreven goed maar het gaat daarom van mij 3 sterren...
The Last
Alsof Bale wel wat uitstraalt.. Geen enkele Batman straalt wat uit. Het is altijd al een verlegen personage geweest. Dat je Bale beter vind dat Keaton kan, maar veel verschillen ze niet van mekaar. 't Is nl. altijd de schurk die de meeste indruk achterlaat:
Batman: The Joker
Batman Begins: Penguin, Catwoman
Batman Forever: Riddler, Two-Face
Batman & Robin: Dr. Freeze, Poison Ivy
Batman Begins: Scarecrow
En nu bij TDK, wederom The Joker en Two-Face
Tharoy
Ik ben het helemaal eens met HarmJanStegenga. Keaton wist mij gewoon niet te overuigen. Nicholson deed wat ie gewoon goed kan, maar hij was niet een echte joker, hij was gewoon niet eng. De actiescènes waren ook heel houterig.
Ik vind Keaton wel wat uitstralen hoor. Kilmer uit Forever, die liep erbij als een zak hooi. Maar Keaton en Bale hebben toch wel wat macho's over zich heen, iets wat een Batman en Wayne nodig heeft.
Het enge aan Nicholson als joker was juist dat hij niet eng was, maar ondertussen niet minder moordlustig....
The Last
Ik vind Keaton inderdaad ook de ideale Batman, maar als sommige mensen roepen dat hij niks uitstraalt en Bale wel zo 'cool' vinden, vind ik dat gewoon onzin, aangezien beide personages weinig tot niets van mekaar verschillen.
Leland Palmer
Ik heb net Batman Begins weer gezien en was half vergeten hoe goed Bale wel niet is als Batman. Natuurlijk is het je mening, maar als je vind dat er niet veel verschil tussen Keaton en Bale zit als Batman, vind ik dat behoorlijk lachwekkend. Keaton is en blijft een houterig, inhoudsloos figuur en alleen de blik in Bale's ogen als Batman zegt al zoveel meer. Daarnaast is de humor en de manier waarop hij bepaalde uitspraken doet gewoon geweldig. Dit alles mist Keaton. Zijn rol in deze film had door iedereen ingevuld kunnen worden. Zonder enige moeite.
Probleem is dat dat ook voor Bale geldt in TDN. In BB had hij nog een aardig personage, maar in deel 2 is hij inderdaad net zo vlak als Keaton.
The Last
Liever een vlakke, dan een sympathieke (oid) Batman. Zo hoort dat toch ook? Volgens mij is Batman nog nooit zo springlevend als andere mensen geweest. Hij rouwt om de dood van z'n ouders, het is een verlegen figuur. Dat hij dan zo 'vlak' is is bij mij meer dan logisch. En Keaton zet 'm n.m.m. naar behoren neer. Ik vond Bale in BB overigens niet veel boven Keaton doen. Maar goed, slechts een kwestie van smaak.
Ik vind Keaton inderdaad ook de ideale Batman
The Last bij Batman Begins:
Christian Bale; DE perfecte Batman.
Ik was wel benieuwd wat je van BB vond. Kwam ik dit tegen...
The Last
Ik vind ze beide wel goed ja, heb nooit gezegt dat ik Bale slecht vind. Ik reageerde ook op het kritiek dat Keaton krijgt, aangezien ik hem dus ook goed vind.
The Last
Een advocaat moet beter opletten, dat deed Harm Jan niet.
Leland Palmer
Hmm, eerst is Bale de perfecte Batman en daarna is Keaton de ideale Batman. Nu heb je geen favoriet meer en vind je ze gelijk. Jij bent wel aardig overtuigd van je zaken
serpico
Jongens, gaan jullie nou maar eerst naar The Dark Knight en discussiër daarna verder over wie en wat de beste Batman is
Leland Palmer
Daar hoef ik The Dark Knight niet voor te zien. Er is maar één echte Batman en dat is Christian Bale!

Batman & Robin
1997