• 9.373.180 stemmen

Met onder meer: Michael Keaton, Jack Nicholson en Kim Basinger

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 13 oktober 1989

Plot Batman

"Justice is always darkest before the dawn."

Nadat hij als kind getuige was van de moord op zijn ouders heeft multimiljonair Bruce Wayne (Keaton) gezworen om de misdaad te bestrijden. Bij een overval op een chemische fabriek valt de misdadiger Jack Napier (Nicholson) door toedoen van Batman in een vat met zuur, waardoor hij misvormd raakt. Hij komt terug als de Joker en neemt de misdaad in de stad over. Batman is de enige die hem kan tegenhouden.

Jack Napier / The Joker

Bruce Wayne / Batman

Vicki Vale

Alexander Knox

Commissioner James Gordon

Alfred Pennyworth

Bob the Goon

Flipman

Natuurlijk wordt Batman Begins beter! Nou ja, op diens manier, dan. Want er blijven vast mensen (zoals Naomi Watts, waarschijnlijk) die trouw zullen blijven zweren aan deze film.

Ik kan me wel voorstellen dat de sfeer van deze film superieur blijft tav Batman Begins.

Een leuk feitje: The Axis Chemical Plant set is actually a leftover set from the movie Aliens (1986).

Dat vond ik toch wel zo cool!

Flipman schreef:

_o_ wat ken je mij toch goed. Onmogelijk dat hij beter wordt.

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Helemaal niet onmogelijk.

Voor mij wel

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Trailer gezien batman begins en ga wat mee met Naomi Watts , Burton sfeer is steeds iets speciaal( al geldt bij mij dat ik de sfeerschepping in batman returns nog beter vond) ... , kan je niet kan evenaren.

Naomi Watts

Dan heb je het nog niet over Keaton's perfecte vertolking.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Nicholson vond ik geniaal , Keaton soms wat houterig maar zeker een waardige batman.

avatar van TheOne

TheOne

De schurken in de Batman films stelen altijd de show. Het publiek vraagt zich altijd af welke schurken er in de volgende film zullen opduiken en niet wie Batman zal vertolken, trouwens Clooney zet de slechtste Batman vertolking neer.

Flipman

Naomi, ik zei het al, het zou me niks verbazen als de sfeer van deze film zwaar superieur zal zijn aan die van Batman Begins. Over Keaton wil ik nog wel met je in discussie. Niet dat ie 't slecht deed, maar ik denk dat Bale gewoon meer kan, zich nog meer kan verdiepen in zowel Bruce als Batman. En TheOne, het gaat veel mensen er waarschijnlijk wel om wie Batman zal spelen, zeker na de slechte performance van George Clooney. Dat was gewoon geen Batman, dat was George Clooney in een Batmankostuum!

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Heel lang gelden gezien. Ik moet deze film nog op dvd kopen, maar ik weet dat de beste Returns was. Deel 2 en 3 waren niet zo top. ***^ (voorlopig)

Flipman

Je bedoelt 3 & 4, want dit is deel 1 en Returns is deel 2.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Zojuist weer gezien, maar er zijn toch wel wat storende dingetjes. Als Vale en Batman aan een richel hangen, en de Joker erop loopt te dansen, zie je de stenen (!) richel een beetje op en neer bewegen. Dat soort dingen.

En Kim Basinger werd steeds irritanter want ze gilde steeds heel hysterisch.

Maar mijn 5 sterren blijven staan

Ik schrok al Pervert

Flipman

Ja, mijn hart sloeg effe scheef !

Geweldige film, was dit niet de een van de eerste grote rollen van Micheal Keaton.

Flipman

Ja, maar daarvoor had je ook nog Beetlejuice. Maar ik denk wel dat Batman zijn allergrootste rol tot nu toe is geweest. Ik denk niet dat, als je met mensen spreekt die van Keaton hebben gehoord of hem kennen, niet gauw mensen daartussen zult treffen die niet weten dat hij Batman gespeeld heeft.

Naomi Watts

Inderdaad, zijn meest memorabele rol mede door zijn prachtvertolking zit hij in het rijtje van favoriete acteurs.

avatar van HiLL

HiLL

met name Nickelson briljant natuurlijk! 4*

avatar van E V

E V

Jack Nicholson zelf beschreef zijn rol van Joker als pop art.

Ik snap wat hij bedoelt en het is een passende omschrijving voor de gehele film.

hmm te vaak gezien

maar hij blijft leuk =)

avatar van sweety

sweety

ook weer pas gezien de beste van batman is deel 1 maar ook de muziek van prince mag er ook wezen

avatar van davidov

davidov

blijf het maar kut vinden trouwens dat the joker het loodje moet leggen het zou veel leuker zijn als hij gewoon de bak in ging, het idee dat hij terug kan komen is gewoon veel leuker...zonker joker geen batman imo

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Och ja, het was in ieder geval een mooie dood. Nicholson speelt hier trouwens echt de sterren van de hemel, de rest staat erbij en kijkt ernaar.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Hmmm. Mijn favoriete superheld zal die Batman wel nooit worden, maar gelukkig is deze eerste Batman wel een heel stuk beter dan Batman Forever en vooral Batman & Robin. Van de superheld zelf ben ik verre van ondersteboven (vind het maar een stijve hark met wat afgezaagde gadgets), maar gelukkig weet Nicholson de show te stelen als The Joker. Hij doet het in ieder geval leuk en speelt 'm met veel enthousiasme. Verder prima sfeer, uitstekende score en aardige effecten. Nu nog Batman Returns zien en ik ben weer up-to-date wat die vleermuisman betreft.

Kleine 3,5 sterren voor deze.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Deze film was nodig aan herziening toe. Ik vind hem nog steeds cool. de film is erg vet en zit bordevol coole shots. Ik denk dat de film vooral indrukwekkend is door de muziek en de decors.

Een 4 die neigt naar een 4.5

avatar van gotti

Hij blijft geweldig. Nicholson rules!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

De decors zijn af en toen trouwens wel erg miniatuur. Heeft zo zn charme bij die Burton films vind ik, maar ik kan me ook voorstellen dat anderen er over vallen.

avatar van gotti

Ik kon d'r wel om lachen, van die Thunderbirds-achtige ontploffingen.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Ik weet niet meer precies wat het was, maar was wel een briljante zin, zoiets:

Joker tegen Vicki: "We are beauty and the beast, but if someone else calls you beast I'll rip their guts out"

avatar van JackTorrance

JackTorrance

gisteren op TV weer gekeken, blijft een amusante film.

Jack Nicholsen is top!

alleen 1 ding (en ik lijk wel de enige die dit vind gek genoeg):

snapt nu NIEMAND dat Batman groot, breed en stoer moet zijn?

Micheal Keaton is een kleine miezerige opdonder, Clooney is bepaald geen brede grote dude, en weet ik veel wie hem nog meer gespeeld hebben.

Allemaal kleine dunne dorks!

Batman heeft een figuur waar criminelen alleen al van in hun broek schijten.

Batman is groot, agressief, verbitterd en slaat criminelen helemaal de tyfus zonder genade.

de meeste film batmans zijn allemaal van die watjes.

ik wil een BATMAN ipv van een dorkman!