• 9.373.180 stemmen

Met onder meer: Michael Keaton, Jack Nicholson en Kim Basinger

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 13 oktober 1989

Plot Batman

"Justice is always darkest before the dawn."

Nadat hij als kind getuige was van de moord op zijn ouders heeft multimiljonair Bruce Wayne (Keaton) gezworen om de misdaad te bestrijden. Bij een overval op een chemische fabriek valt de misdadiger Jack Napier (Nicholson) door toedoen van Batman in een vat met zuur, waardoor hij misvormd raakt. Hij komt terug als de Joker en neemt de misdaad in de stad over. Batman is de enige die hem kan tegenhouden.

Jack Napier / The Joker

Alfred Pennyworth

Bob the Goon

avatar van Jordy

Jordy

De eerste is de beste. Lekker duister, film ziet er prachtig uit (wat wil je anders van een Tim Burton film) en het verhaal is redelijk boeiend. Toch ben ik niet bepaald fan van de Batman-films, dit deel krijgt 3 en een halve ster van me.

avatar van Blindfold

Blindfold

Geen fan van de batman films is een groot woord, want er is toch een extreem groot verschil tussen de eerste 2 van Tim Burton en de poeperige rest die Joel Schumacher heeft gemaakt (Maar volgens mij vind ik alleen A Time To Kill goed van hem).

avatar van dttom

dttom

Deze is gewooon erg goed

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Gewoon de beste in de hele reeks! Mooie en goeie actie film. 3,5 ster omdat het toch niet helemaal mijn type film is.

avatar van You_bastard

You_bastard

Niet zeuren Blindfold !!! I'm Batman

avatar van Juan Conejo

Juan Conejo

En laten we de zoals gewoonlijk meesterlijke interpretatie van The Joker door Jack Nicholson niet vergeten!

avatar van gizzmo86

gizzmo86

Leuker deel als de tweede en de derde. PAar leuke actiescenes en wel goed geacteerd.

avatar van Eva

Eva

Kijk het tweede deel! Donkerder, meer bizar. Burton kreeg meer de vrije hand en nam die.

avatar van Eva

Eva

avatar van Psyche

Psyche

Micheal Keaton is zooooooo'n lekker ding!!!!!!

avatar van Jildou

Jildou

Doe mij George Clooney maar!!!!!

avatar van neo

neo

ik heb paar uur geleden batman en batman returns gekeken.ik moet zeggen dat ik het eerste deel steeds minder ga vinden.

avatar van Ericinho

Ericinho

ik neem aan dat je voorafgaand daaraan grote hoeveelheden halucinerende middelen hebt geslikt, anders kan ik me niet voorstellen dat iemand de vervolgen op het origineel beter vindt, hoe goed of slecht ie het origineel ook vindt

avatar van Linda

Linda

k'zit die film nu te kijken maar ik kan

m'n kop er niet bijhouden , zoooooooo saai

zit uit verveling maar te internetten.

deze film slaat gewoon echt nergens op

k'zit mijn avond te verspillen aan zo'n rotfilm terwijl ik ook naar de kermis had kunnen gaan , stomstomstom

Jos2

Kom zeg. De twee Batman is veruit de beste. Daar mocht Burton meer, door het succes van de eerste.

avatar van NERD

NERD

Ik vond deze eerlijkgezegd ook een beetje saai, weinig spectaculair, sloom.....

net aan 3 sterren

avatar van darkcity

darkcity

Ik ben al niet zo'n fan van de Batman tekenfilm serie en de film viel me ook tegen. 2.5* omdat hij van Tim Burton is die later films van het betere werk zou maken.

avatar van Linda

Linda

dus je geeft toch maar 2,5 sterren omdat hij van burton is???? sorry hoor maar dat

vind ik nergens op slaan. ik neem maar ff een voorbeeld , van david fincher vind ik seven en panic room zwaar ok maar the game vind ik niks maar die ga ik echt geen extra punten geven omdat hij geregiseerd is door fincher omdat hij ook goede films heeft gemaakt.

avatar van martinbroertjes

martinbroertjes

Het is moeilijk te zeggen welke film beter is: "Batman" of "Batman returns". De ene met de geweldige Jack Nicholson als The Joker en de andere met twee geweldige acteurs: Danny DeVito als Mr. Penguin en Michelle Pfeiffer als Catwoman.

"Batman" vind ik (vooral op dvd) erg goed en de tweede film mag er ook wezen.

Hij krijgt van mij 4 sterren.

Jos2

Het is moeilijk te zeggen welke film beter is: "Batman" of "Batman returns".

Helemaal niet moeilijk. Die tweede. Op zeker.

avatar van neo

neo

Blijft toch vreemd dat veel mensen de eerste beter vinden.

Jos2

Zoals het ook vreemd is dat veel mensen naar Lingo kijken.

Burton kreeg door het succes van de eerste veel meer vrijheid voor de tweede, die dus veel donkerder en meer bizar werd.

avatar van hans vd togt

hans vd togt

goede film met super soundtrack!!!!!!!!!

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Wat een film !!!! Een " perfecte comicverfilming" die troeven heeft zoals een meesterlijke Nicholson , een zeer goede soundtrack , een prachtige sfeer,leuke actie en een vermakelijk verhaal. Kortom, echt een topper van formaat . 4,5*

avatar van Hobbes

Hobbes

ik ben het bijna helemaal met je eens.

op 'de perfecte comic-verfilming' na. Ik lees de batman comics en hoewel de sfeer benadert wordt istie té hollywood en haalt ie niet de sfeer als in "The Long Halloween", "Dark Victory" of "The Dark Knight Returns"

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Ok , het was ook verkeerd van mij te zeggen de perfecte comicverfilming aangezien ik ze niet echt lees ( heb er wel al een paar gelezen).Maar ik heb wel de indruk de dat de film de juiste snaar raakt. Na deze film gezien te hebben ben ik tot de conclusie gekomen dat ik misschien toch echt een batmanfan ben .

avatar van Hobbes

Hobbes

sn@ke schreef:

dat zonder meer.

dan kan ik je de eerste 2 titels die ik noemde ten zeerste aanraden

avatar van as

as

same here! Maar vergeet Year one niet. Ook een stukje subliem werk van Frank Miller.

avatar van Plintkabouter

Plintkabouter

Ik vond um even goed als Batman uit de eerdere jaren... Ook een 3 dus

avatar van Phooze

Phooze

Mooie quote:

"Forget about Bruce Wayne, I want Batman."